patja2 04.03.06, 23:05 juz swedzi.i krostki sie robia:)moje bikini ogolilam oczywiscie:)nasmrowalam kremem bambino:/co mam zrobic?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: carolinasc Re: godz temu ogolilam sie-ratunku!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 04.03.06, 23:14 następny,m razem smarować kremem przed goleniem - nie wiem, jaka wtedy jest golenia skuteczność ale czytałam taką radę w jednej z gazet babskich :) Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: godz temu ogolilam sie-ratunku!!!!!!!!!!!!!! 04.03.06, 23:22 Przede wszystkim nie trzeba bylo smarować żadnym kremem!! To najgorsze comoglas zrobic. Trzeba bylo przetrzeć alkoholem! Zmyj szybko ten krem, i jak masz w domu spirytus to na watkę i przetrzyj, a jak nie to choćby wódką. Krostki najprawdopodobniej i tak będziesz miala, a co to znaczy "swędzi" to zobaczysz dopiero jutro! Trzeba bylo odkażać od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
patja2 Re: godz temu ogolilam sie-ratunku!!!!!!!!!!!!!! 04.03.06, 23:31 jej to wogole nichym mam nie smarowac????wogole?? Odpowiedz Link Zgłoś
patja2 Re: godz temu ogolilam sie-ratunku!!!!!!!!!!!!!! 04.03.06, 23:32 jej spirytus na ranki:ojuz sie boje ale dzieki za rade:)jak Wy to sie golicie ze krostek nie macie??? Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: godz temu ogolilam sie-ratunku!!!!!!!!!!!!!! 04.03.06, 23:49 Janse że mamy. Może nie po godzinie. Po godzinie są tylko zaczerwienienia, podrażnionia skóra. Prawdziwe krostki, często ropne, tworzą się kiedy wlos chce się wydostać spod skóry. Ja wlaśnie po to przecieram sie zawsze zaraz po goleniu spirytusem, bo to jest środek odkażający. Ale jeśli zaraz potem chodzę np. caly dzień w rajstopach, to skóra nie oddycha, podrażnione miejsce dotyka rajstop (czy tam spodni) i dochodzi do zakażenia i krostki ropieją (ponieważ wlos, który jeszcze przed chwilą - tuż po goleniu, zanim usunąl się pod skórę - "wystawal" na światlo dzienne, już się zdążyl "zabrudzic" bakteriami). Trudno jest tego uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
patja2 Re: godz temu ogolilam sie-ratunku!!!!!!!!!!!!!! 04.03.06, 23:57 ale to minie po czasie??to przez to za takądluga przerwe zrobilam>>jak bede golic regularnie to mieni???jej wstyd mi bedzie przed moim ,,miskiem,,:( Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: godz temu ogolilam sie-ratunku!!!!!!!!!!!!!! 05.03.06, 00:08 Oczywiście że minie... jak wloski się przebiją. Na następny raz pamiętaj że po goleniu trzeba to niezwlocznie odkazić. Nie wiem czy regularność ma coś do rzeczy. Może tak, może skóra sie uodparnia. Nie wiem, ja się golę regularnie i nie mam ropnych krostek, ale ja też każdorazowo odkażam. A te parę razy co nie odkazilam to wlaśnie mialam. Byly obrzydliwe :( Na szczęście po paru dniach skóra wraca do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaona27 Re: godz temu ogolilam sie-ratunku!!!!!!!!!!!!!! 05.03.06, 15:11 dziewczyno wacikiem i alkoholem przetrzyj...a tak to musisz zaczekac,zeby ci to samo troszke zeszlo po 2 dniach ,skora sie przyzwyczai...a tak apropo to nic zlego sie nie stalo...nastepnym razem pamietaj co masz robic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooska Re: godz temu ogolilam sie-ratunku!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 00:30 wspolczuje, dobrze, ze mi sie nie robia zadne krostki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. [...] IP: *.szwajcarska.pl 05.03.06, 01:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: godz temu ogolilam sie-ratunku!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 05.03.06, 13:48 O matyldo... Biedactwo! Po 1) nie golić się jednorazowymi maszynkami, bo tragedia będzie za każdym razem - lepiej zainwestować w niedrogą "golarkę damską". Po 2) kupić krem dla niemowląt Sudocrem i tym smarować. Po 3) już nieaktualne, należało od razu po goleniu przetrzeć skórę czymś dezynfekującym (może być płyn po goleniu twojego faceta, jeśli masz - tzn. płyn albo faceta :). Na Biochemii czytałam o fajnym sposobie na zapobieganie wrastaniu włosków - trzeba rozpuścić tabletkę polopiryny w małej ilości wody i tym przecierać skórę. Od razu po depilacji i potem codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
friend-of-sun Re: godz temu ogolilam sie-ratunku!!!!!!!!!!!!!! 05.03.06, 14:48 A co mozna zrobic zeby tak okropnie nie swędziało :-(((((((((((( ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: godz temu ogolilam sie-ratunku!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 10:36 Odpowiedz Link Zgłoś