Dodaj do ulubionych

Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje

IP: 217.153.136.* 19.03.06, 09:50
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=38425676&v=2&s=0 dziewczyny
znalazłam ten wątek na edziecku , jestem na tym forum od wielu miesięcy ,
sledze wszystkie wątki i temat rozstępów pojawial sie tu często. Moze akurat
komus pomoze taka maść , sama jeszcze nie próbowałam ale na dniach wybieram
sie po tą recepte może akurat sie uda. Sama mam rozstepy na udach imimo iz od
porodu minelo już 9 mc to one jeszcze nie zbielaly.
Obserwuj wątek
    • Gość: hehe Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.06, 10:14
      Przede wszystkim interesuje mnie dlaczego tak prosty i krótki wyraz jak "cud"
      można tak ortograficznie zmaltretować. Rozumiem wszelkie literówki... ale od
      tego "códu" to aż oczy bolą.
      • casjopeja1 Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje 19.03.06, 16:40
        dziewczyny przestancie sie tak ekscytować.Nie jestem polką z pochodzenia na
        codzień używam dwóch języków a polski nie należy do łatywych czasem sie zdarzy
        popełnić błąd. Ale to chyba nie jest takie istotne . Już dawno zaobserwowałam że
        na tym forum panuje bardzo duże chamstwo zreszta co tu dużo mówić taki naród i
        łatwo sie tego nie zmieni. I co ulzyło wam trochę ? trochę sobie pogderałyście.
        • panisiusia Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje 19.03.06, 22:46
          Od kiedy chamstwem jest dbanie o poprawność swojego ojczystego języka? Ja jeśli
          piszę coś w języku obcym, to 5 razy obejrzę pod katem poprawności. Jeżeli mimo
          to zrobię błąd to :
          a)nie obrażam się, jeśli ktoś mi zwróci uwagę. Przeciez o to chodzi, żeby lepiej
          poznawać język.
          b)spodziewam się, że mogę zrobić błąd, więc czyjeś uwagi nie są dla mnie
          zaskoczeniem i nie reaguję na nie obrażając tego, kto mnie poprawił.
          A jakiego narodu przedstawicielem jest ktoś, kto tak histerycznie reaguje na
          zwrócenie mu uwagi? Kto tak siłowo chce rozwiązać sytuację przez niego wywołaną?
          Nie dość, że obrażasz nie szanując języka i starając się zbagatelizowac jego
          zasady, to na dodatek obrażasz cały naród przypisując mu jakąś konkretną cechę.

Podstwawowym gwarantem porozumienia się jest posługiwanie się tym samym
          językiem. Język na forum jest tym samym, którego używa się gdzie indziej -
          dlaczego nagle tutaj miałoby panować przyzwolenie na rażące naruszanie zasad
          ortografii?
          • neti13 Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje 23.03.06, 10:10
            panisiusia napisała:

> Od kiedy chamstwem jest dbanie o poprawność swojego ojczystego języka? Ja
            jeśli
            > piszę coś w języku obcym, to 5 razy obejrzę pod katem poprawności. Jeżeli mimo
            > to zrobię błąd to :
            > a)nie obrażam się, jeśli ktoś mi zwróci uwagę. Przeciez o to chodzi, żeby
            lepie
            > j
            > poznawać język.
            > b)spodziewam się, że mogę zrobić błąd, więc czyjeś uwagi nie są dla mnie
            > zaskoczeniem i nie reaguję na nie obrażając tego, kto mnie poprawił.
            > A jakiego narodu przedstawicielem jest ktoś, kto tak histerycznie reaguje na
            > zwrócenie mu uwagi? Kto tak siłowo chce rozwiązać sytuację przez niego
            wywołaną
            > ?
            > Nie dość, że obrażasz nie szanując języka i starając się zbagatelizowac jego
            > zasady, to na dodatek obrażasz cały naród przypisując mu jakąś konkretną
            cechę.
            >
            > Podstwawowym gwarantem porozumienia się jest posługiwanie się tym samym
            > językiem. Język na forum jest tym samym, którego używa się gdzie indziej -
            > dlaczego nagle tutaj miałoby panować przyzwolenie na rażące naruszanie zasad
            > ortografii?

Kurcze ! Załóż kobiecie sprawę w sądzię za niepoprawne używanie j. polskiego.

Bla,bla,bla
            • panisiusia Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje 23.03.06, 10:58
              We Francji to by pewnie było możliwe(Ty, rozumiem, adwokatem chcesz być?)...ale
              mnie u tej pani bardziej przeszkadza co innego. Choć może jej uwierzę, że Polacy
              są chamscy.
              • neti13 Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje 23.03.06, 13:15
                panisiusia napisała:

> We Francji to by pewnie było możliwe(Ty, rozumiem, adwokatem chcesz
                być?)...ale
                > mnie u tej pani bardziej przeszkadza co innego. Choć może jej uwierzę, że
                Polac
                > y
                > są chamscy.

Etam , zaraz chamscy ;) No cóż , wszyscy robimy błędy , ja również ;)
                Błąd został "wyłapany" , dziewczyna pouczona , a tu co chwila wpada jakaś
                strażniczka poprawnej pisowni i dumna z siebie , że znalazła byka , prawi te
                swoje morały. Pewnie , że błędy rażą , kłują w oczy , ale po co te bla , bla
                powielane w co drugiej odpowiedzi ? W końcu nie ma dyskusji na podany
                temat ,tylko poprawianie gafy , jakieś nikomu niepotrzebne kłótnie ;)
                • panisiusia Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje 23.03.06, 15:55
                  Może adminka zrobi tak, że zostawi po prostu pierwszy komentarz o błędzie, a
                  całą resztę komentarzy na ten temat będzie ciąć? Może ją o to poprosimy?
                  Tutaj dopisałam się jedynie dlatego, że wkurzyła mnie reakcja kobiety, która
                  zrobiła błąd: uważam, że wyzywanie kogokolwiek, za zwrócenie uwagi, to była
                  przesada. Tak samo jak przesadą są dyskusje na temat, czy poprawiać błędy, czy
                  nie: po to są reguły w języku, żeby móc się precyzyjnie komunikować. - To juz
                  zostało arbitralnie ustanowione i nie podlega dyskusji.
                  No i oczywiście niepotrzebne jest zwracanie uwagi przez każdą kolejną osobę,
                  która się wpisuje. Chyba, że to działa tak, jak w szkole: przepisz dany wyraz 10
                  razy, to może się nauczysz :)
    • Gość: kasia Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 19.03.06, 10:16
      kobieto cUd!!!!!!!!!1
      • Gość: milka Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 19.03.06, 12:06
        cót:)
        • Gość: Magda Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:14
          Cód rze taka szołe zkonczyła. ;-)
          • Gość: ciekawa1986 Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.chello.pl 19.03.06, 12:17
            rany co z was za ludzie! zrobila blad to jej sprawa! a tematem watku nie jest
            ortografia a rozstepy! troszke wyrozumialosci dla innych
            • Gość: Monika Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:20
              Sorry, ale dla "códu" wyrozumiałości byc nie może. Jak można tak pokaleczyć
              język, albo nie sprawdzić pisowni własnego zdania przed przyciśnięciem "enter"?
              • Gość: ciekawa1986 Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.chello.pl 19.03.06, 12:22
                moze jest dysgrafem???? tez nie masz wyrozumialosci dla takich?
                • Gość: hiihih Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 12:26
                  tobie też proponuję trochę lektury,bo nawet chyba nie bardzo wiesz co to jest
                  dysgrafia:P
                  Precz cÓdom :)
                  Precz z preczem :P
                  • ciekawa1986 do hihi 19.03.06, 12:32
                    taka madra jestes bo anonimowa! Zycze Ci powodzenia w zyciu! Ale tacy jak ty
                    nie mają łatwego życia.
                • Gość: Ala Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.aster.pl 19.03.06, 12:29
                  Jesli jest dysortografem, mogłaby skorzystać ze słownika ortograficznego, np.
                  www.pwm.pl . Ludzie, zrozumcie w końcu, ze orzeczenie o dysleksji to DIAGNOZA.
                  Następnym krokiem jest LEZCZENIE, czyli ćwiczenia!!! A nie wymachiwanie switkiem
                  papieru lub tłumaczenie się, bo ja mam "dyslekcję".
                  Ciekawe, że po wizycie u dermatologa, masci na trądzik stosują setki osób. Jeśli
                  się niecierpliwią, paćkają się fluidem, żeby sladów nie było widać. Tymczasem z
                  dysleksją (i jej rodzajami) wszyscy dumnie się obnoszą, jakby co najmniej medal
                  im się należał...
                  • ciekawa1986 Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje 19.03.06, 12:33
                    to nie chodzi o to kim jest! zrobila blad i ok, ale nie znaczy ze ma byc odrazu
                    obrzucona z tego powodu! dziewczyna napisala o kremie bo chciala pomoc innym w
                    tej kwestii a zostala zmieszana z blotem! troche wyrozumialosci zanim sie
                    wcisnie enter:>
                    • mikka8 Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje 19.03.06, 12:41
                      ciekawa1986 napisała:

> to nie chodzi o to kim jest! zrobila blad i ok, ale nie znaczy ze ma byc
                      odrazu
                      >
                      > obrzucona z tego powodu! dziewczyna napisala o kremie bo chciala pomoc innym
                      w
                      > tej kwestii a zostala zmieszana z blotem! troche wyrozumialosci zanim sie
                      > wcisnie enter:>

Całkowicie się z Tobą zgadzam ! Ale takie nieomylne młotki nie pojmą nigdy na
                      czym polega takt ;)

pozdrawiam.
                    • Gość: Alina Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.aster.pl 19.03.06, 12:42
                      O przepraszam, nikt dziewczyny z błotem nie zmieszał. Błąd, ktory popelniła, owszem.
                      • ciekawa1986 Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje 19.03.06, 12:44
                        zmieszal ja, przynajmniej ja na jej miejscu bym sie tak poczula!
                        • ciekawa1986 do mikka 19.03.06, 12:44
                          hehe :)
                        • Gość: Alinka Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.aster.pl 19.03.06, 12:47
                          Jesli nie umiesz się smiać z siebie i swoich błędów? No cóż, czuj się zmieszana
                          z błotem, niektórzy lubią się umartwiać...
                          • ciekawa1986 Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje 19.03.06, 12:50
                            ale to nie jest moj watek i szczerze mowiac malo mnie to interesuje co piszesz,
                            nie mam zamiaru sie niczym przejmowac. Chodzi mi o to ze kazdy popelnia bledy,
                            jestesmy tylko ludzmi! troszke szacunku......................
                  • Gość: dyzortografik Nie na temat... IP: *.botany.gu.se 23.03.06, 13:21
                    Swietna rada- niech dysortografik skorzysta ze slownika: probowalas kiedys
                    pisac tekst ze slownikiem w reku? Ile ci to zajelo?
                    Otoz dysortografik musial by to robic zawsze- bo taki urok tej ulomnosci, ze
                    jednorazowe sprawdzenie nic nie daje. Ja np. wiem (jak sie ktos zapyta) co jak
                    sie pisze ale nie widze swoich bledow. Po prostu nie widze, czy cos jest
                    napisane dobrze czy zle - nawet moje wlasne imie. Musila bym sie zastanawiac
                    nad kazdym slowem. Przyznaje: zwykle mi sie nie chce. Rozumiem ludzi ktorych
                    drazni niepoprawna pisownia. Ale dobrze by bylo zrozumiec takze i druga strone.
                    Ps. Krol (szwecki) Karol Gustaf potrafi zrobic blad w wyrazie konung (krol)
                    podpisujac sie na oficjalnych dokumentach. Pewnie powinien sprawdzic w slowniku.
                    • hubertowa Re: Nie na temat... 23.03.06, 15:04
                      Gość portalu: dyzortografik napisał(a):

> Swietna rada- niech dysortografik skorzysta ze slownika: probowalas kiedys
                      > pisac tekst ze slownikiem w reku? Ile ci to zajelo?
                      > Otoz dysortografik musial by to robic zawsze- bo taki urok tej ulomnosci, ze
                      > jednorazowe sprawdzenie nic nie daje. Ja np. wiem (jak sie ktos zapyta) co
                      jak
                      > sie pisze ale nie widze swoich bledow. Po prostu nie widze, czy cos jest
                      > napisane dobrze czy zle - nawet moje wlasne imie. Musila bym sie zastanawiac
                      > nad kazdym slowem. Przyznaje: zwykle mi sie nie chce. Rozumiem ludzi ktorych
                      > drazni niepoprawna pisownia. Ale dobrze by bylo zrozumiec takze i druga
                      strone.
                      >
                      > Ps. Krol (szwecki) Karol Gustaf potrafi zrobic blad w wyrazie konung (krol)
                      > podpisujac sie na oficjalnych dokumentach. Pewnie powinien sprawdzic w
                      slowniku
                      > .

proponuję wizytę u psychologa,bo w tym wypadku to już nie kest
                      żadnęe "dys...",ale początki afazji!
              • mikka8 Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje 19.03.06, 12:26
                Ale się teraz wyżyjecie ;) Nie ma to jak najmniejsza możliwość wyśmiania
                kogoś ! Zrobiła błąd , ale czy jedna uwaga nie wystarczy ? Nie znoszę takich "
                pouczaczy", same pewnie nie raz wcisnęły ten nieszczęsny " enter " zbyt
                szybko ;)

pozdr.
                • Gość: Natka Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.jawman.pl / *.246.jawnet.pl 19.03.06, 14:15
                  Dziewczyny to właśnie przez takie jak wy, to forum spada na psy.
                  Nic tylko sprzeczki i kłótnie, czasem nawet wyzwiska.
                  Mnie też ten błąd ortograficzny mało obchodzi, natomiast cud na rozstępy owszem.
                  • Gość: asieńka Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.06, 16:06
                    ale naprawdę trudno się powstrzymać od komentarza o "códzie"... :o) cód
                    bo "coda"? codowny? coda się zdarzają?
                    • mikams75 Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje 19.03.06, 16:23
                      ok, ktos zwrocil uwage, ze jest blad, do autorki watku to dotarlo a wy
                      dalej "rozdrapujecie". A pozniej ktos wpisze w wyszukiwarke slowo rozstepy i po
                      takich wynikach zalozy kolejny watek na ten sam temat.
                      • magdaksp Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje 19.03.06, 17:13
                        no dobra to ci zta maścią?bo jak wiem rozstępów zlikwidowac sie nieda mozna je tylko rozjaśnić
                        • Gość: Lenka Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.chello.pl 19.03.06, 20:25
                          Błędy się zdarzają każdemu,ale takiego "códu" to ja jeszcze nie widziałam.
    • Gość: Anaelle Re: Cód mas´c´ na rozste˛py - to was zainteresuje IP: *.w83-199.abo.wanadoo.fr 20.03.06, 12:39
      Cepan jest calkiem niezly, ja uwazalam prze 2 tygodnie i rozstepy sa duzo mniej widoczne.
      Cepan kupisz w kazdej aptece bez recepty.
      Powodzenia
    • Gość: kosmo Re: Cód maść na rozstępy - to was zainteresuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 09:09
      a ja myslałam, że naprawde porozmawiamy o tej maści- ciekawa jestem czy ktoś
      juz próbował wydębić receptę od lekarza
      • Gość: carolinascotties czytałam na sfd IP: *.chello.pl 23.03.06, 13:39
        sportowe forum dyskusyjne, że lekarz zapisał mżczyźnie trenującemu na siłowni
        ten specyfik - poszukajcie tutaj:
        www.sfd.pl/forum_140/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka