Dodaj do ulubionych

od czego zacząć???? Do ekspertek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 18:17
2 lata nic nie robiłam, najwazniejsze było dziecko, teraz mam 35 lat i
obudziłam się; tzn zobaczyłam w lustreku szara,zmeczona twarz, wiszacy
brzuch, krosty na rekach, normalnie potwór,dodam,ze niem kaski, wiec od czego
zacząć???Własnym sumptem.....cos się da zrobić????
Obserwuj wątek
    • Gość: mimoza Re: od czego zacząć???? Do ekspertek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 19:36
      mysle, ze tu nie chodzi o dobor kosmetykow. zadbana kobieta znaczy dbająca o siebie. cwiczenia w domu raczej nie kosztują? moze ograniczenie posiłków pomoze w 'procesie odzyskiwania sylwetki'? ;) a zeby zwalczyc szarosc twarzy najlepszy jest sen ;) i czasami peeling (polecam kawę do tego celu). pozdrawiam
    • Gość: nosek Re: od czego zacząć???? Do ekspertek IP: *.acn.waw.pl 22.03.06, 19:47
      Zacząć od sportu! Figura się poprawi, samopoczucie będzie lepsze i większa
      motywacja do kolejnych zmian. Zainwestuj też w podkład, róż albo samoopalacz,
      efekty będą widoczne od zaraz. Poszperaj na forum, na zmęczoną cerę dziewczyny
      polecają witaminę C w kremach albo kwasy, ale na efekty trzeba będzie poczekać.
      • carolinascotties domowymi sposobami 23.03.06, 02:59
        i takimi na każdą kieszeń można wiele zdziałać . podam Tobie kilka linków -
        poszperaj tam - na pewno znajdziesz coś dla siebie :)
        Jeśli masz pół godziny wolnego czasu dla siebie - to polecam ruch na świeżym
        powietrzu - początkowo marsze - potem biegi :)
        oto linki:
        blizejnatury.org/
        www.e-figura.pl/viewtopic.php/p/3779
        www.erodzina.com/content/view/259/27/
        medycyna.linia.pl/uroda2.html
        www.ziola-leki.pl/doc/twarz.html
        www.biochemiaurody.com/DzialLab/articles-lab.htm
        www.wizaz.pl/poradnik_kosmetyczny_pielegnacja_cery.html#norm
        luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm
        Miłej lektury !
        • justynnka Re: domowymi sposobami 23.03.06, 11:23
          cóz,zrobiłaś jak typowa matka-polka:) a zaniedbania z 2 lat trudno będzie
          nadrobić. na początek najlepiej jakiś fitness,wizyta u dobrej kosmetyczki,
          dobry fryzjer,manicure,zmiana kosmetyków na dopasowane do potrzeb i problemów
          skóry.na poprawę nastroju nowe ciuchy i nowe perfumy;)i życzę powodzenia w
          nadrabianiu zaniedbań-w pielegnacji urody liczy sie systematyczności
          konsekwencja. acha, zeby nie było uwag ze łatwo mi mówić- mam 13 miesięczną
          córke,do pracy wróciłam natychmiast po macierzyńskim i wyglądam bardzo dobrze
          bo nawet siedząc w domu z dzieckiem dbałam o siebie intensywnie.
          • Gość: nosek Re: domowymi sposobami IP: *.acn.waw.pl 23.03.06, 12:15
            Dobra kosmetyczka? dobry fryzjer?nowe ciuchy i perfumy? Przecież autorka pisała
            że nie ma kasy! A propos, na kosmetyczkę w ogóle szkoda kasy i czasu!
            • justynnka Re: domowymi sposobami 23.03.06, 12:18
              fryzjer majątku nie kosztuje.do kosmetyczki chodzę i nie uważam ze szkoda czasu
              czy pieniędzy.te perfumy mozna sobie odpuścić ale to one najszybciej poprawiają
              nastrój. ja nie jestem fanką domowych wynalazków typu maseczka z ogórka czy coś
              w tym stylu,cwiaczenia w domu jedynie uzupełniają profesjonalnie prowadzone
              zajęcia. jak widac -łatwiej sie zaniedbać niż te zaniedbania odrobić:)
    • Gość: Tekla_23 Re: od czego zacząć???? Do ekspertek IP: *.net / 82.160.17.* 23.03.06, 12:35
      są sposoby,dobre sposoby i to bez kosztowania sie.
      Fryzjer ? najtanszy jakis albo jakas koleżanka niech wlosy króci,jakas maseczka
      na wlosy<z jakiem,oliwą i cytryną>blas bedzie fajny na wloskach.
      Po drugie maseczkka na twarz ... połozyc ogórki zielone na twarz albo rumiank w
      gazikach,mi pomaga ...
      Ciuchy ? zawsze sie cos w szafie znajdzie.
    • Gość: Kate1972 Re: od czego zacząć???? Do ekspertek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 13:13
      Jak czytam rady w stylu Justynnki, to mi się flaki przewalają... Tak się
      składa, ze ja też nie śmierdzę groszem, więc rady w tym stylu to coś w rodzaju
      SF, a autorka wątki jasno napisała, kasy niet i prosi o porady raczej nie
      wymagające dużego nakładu finansowego. Justynnka - trzeba było jeszcze dodać -
      2 tygodnie pobytu na Karaibach :P Denerwują mnie takie dziane kretynki.
      • justynnka Re: od czego zacząć???? Do ekspertek 23.03.06, 15:16
        zamiast dwóch tygodni było 10 dni, nie karaiby tylko grecja- córcia miała pół
        roku a mnie ( nam - rodzicom)nalezał sie wypoczynek;)
    • flaminia Re: od czego zacząć???? Do ekspertek 23.03.06, 13:52
      Czesc,

krok po kroku doprowadzisz sie do "stanu uzywalnosci" :-). Naturalne metody sa
      nie tylko tansze, ale i ekologicznie bezpieczniejsze (poza tym masz wieksza
      kontrole nad tym, co kladziesz na skore). Polecam peelingi do ciala z cukru,
      soli gruboziarnistej (mieszane z zelem pod prysznic lub do kapieli) lub z kawy
      parzonej (po parzeniu, czyli - nic sie nie marnuje:-). Po kapieli z powodzeniem
      mozesz uzywac tych samych kosmetykow co dziecko (oliwka dla niemowlat czy krem
      do ciala - sama uzywam i moja skora jest mi za to wdzieczna).
      Na twarz - maseczki z plasterkow ogorka (niedlugo wiosna, wiec beda swieze) na
      orzezwienie skory, jezeli masz szczoteczke z bardzo miekkiego wlosia do mycia
      twarzy - polecam delikatny masaz codziennie rano skory twarzy aby pobudzic
      krazenie (moze byc na sucho), witamina C w kropelkach (juvit) na noc na twarz
      (na temat wit. C i jej dzialania znajdziesz mnostwo informacji na forum), od
      czasu do czasu "maseczka" z witaminy E w kropelkach (mozna kupic w aptece) - do
      calkowitego wchloniecia w skore (wspaniale odzywia i uelastycznia skore). Do
      wlosow - np. maseczki z dwoch lyzek jogurtu, lyzki soku z cytryny i lyzki
      oliwki z oliwek - przed umyciem wlosow na kwadrans (wzmacnia i nablyszcza
      wlosy), jezeli masz problemy z wypadaniem wlosow - zamiast oliwy z oliwek
      mozesz dodac lyzeczke olejku rycynowego i zoltko jajka (wtedy - mycie w ledwo
      cieplej wodzie). Po umyciu - np. plukanka z rumianku dla blondynki, z piwa -
      dla brunetki, z soku z cytryny - przy przetluszczajacych sie wlosach.
      Codzienne spacery zamiast do najblizszego przystanku autobusu to o jeden
      przystanek dalej, porcja salatki warzywnej do obiadu z oliwa zamiast ciezkich
      sosow do salatek na bazie majonezu, sprobuj odstawic slodycze, papierosy,
      alkohol, ciezkostrawne potrawy.
      Jest mnostwo naturalnych i niedrogich sposobow na poprawe urody:-). A ile one
      daja satysfakcji:-)

Pozdrawiam i zycze powodzenia

F.
      • Gość: kasiunia Re: od czego zacząć???? Do ekspertek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:24
        Dziekuje za wszystkie odpowiedzi,przydadza sie , od dzis zaczynam !!!!!!:)))))
    • Gość: Kate1972 Re: od czego zacząć???? Do ekspertek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:31
      Popieram Flaminę. Do tego dołóż przemywanie twarzy rumiankiem lub szałwią,
      kapiel z dodatkiem naparu z rumianku. A jeśli chodzi o cerę, to są obecnie w
      sprzedaży saszetki z maseczkami w okolicach 2-3 zł i to przeróżniaste. W tym
      wieku jednak polecam liftingujące, z botoxem, lub własnie do cery zszarzałej i
      zmęczonej. I chwała, że wkrótce wiosna-lato, bo moc jest w owocach i warzywach
      i skorzystaj z tego, bo to najlepsza pora z odchudzanie! Ach - warto wspomnieć
      o soku z marchwi, ale nie rozwodnionym z kartonu, lecz zrobionym we własnej
      skowirówce! Powodzenia i wracaj do formy!
    • Gość: jo-asiunka Re: od czego zacząć???? Do ekspertek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 15:35
      Jedyną kosztowną rzecz, jaką bym poleciła, to mikrodermabrazja. Szczególnie, jak
      nic z sobą nie robiłaś przez tyle czasu, zobaczysz efekty. Ja polecam loreal,ale
      jeśli masz problem z pieniędzmi, to świetna podobno jest eveline , a ne kosztuje
      majątku
      esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=28169&session=73ebdad5395ac573
      Ja lubię też erisa - jest trochę droższa od eveline. Skóra nabiera blasku, staje
      się jasna, gładka, świeża.
      Reszta - to sport i to wszystko, co polecily dziewczyny.
      A moz wyskrobiesz kasę na jakiś jeden ciuch? To okropnie poprawia humor i aż
      chce się ćwiczyć. Tylko musi to być cos przemyślanego, żeby nie było Ci potem
      przykro, że kupiłaś nową sukienkę, do której nie masz butów.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • mikams75 Re: od czego zacząć???? Do ekspertek 23.03.06, 16:23
      nie napisalas jaka masz cere - szara, zmeczona to nie wszystko.
      Z wydatkow konieczny bylby fryzjer, reszte mozna domowymi sposobami.
      Moze warto odswiezych ich kolor?
      Peeling z kawy jest niezawodny - jak masz niewrazliwa cere to mozesz tez do
      twarzy - ladnie ozywia.
      Konieczny tez jest ruch - jakikolwiek, aby na swiezym powietrzu - mysle, ze
      tutaj dziecko dostarczy atrakcji, tylko sie nie denerwuj ;-) bo to szkodzi
      urodzie.
      • i.v.a Re: od czego zacząć???? Do ekspertek 23.03.06, 16:57
        Przejdz sie do SH - napewno wyszperasz parę fajnych i tanich ciuszków.
        Skróc troche włosy , zrób peeling ,może jakiś balsam bazujacy (sa też
        tanie) ,trochę ruchu nie zaszkodzi ,zmień nawyki żywieniowe -pij dużo
        wody ,warzywa ,owoce itd ,delikatny makijaż i napewno efekt będzie widać. Pozdr
    • Gość: Dorotita Re: od czego zacząć???? Do ekspertek IP: *.range86-138.btcentralplus.com 23.03.06, 18:30
      Zacznij od porzadkowania glowy! nie zartuje, pomysl sobie ze chcesz byc
      seksowna mama, czuc sie dobrze kazdego dnia i z usmiechem ogladac sie w lustrze.
      Na pewno jak kazda kobieta wiesz co robic: sport, zdrowa dieta, duzo snu i
      sexu!!!zamiast kosmetykow kup sobie dobre buty do biegania albo rower- wiosna
      idzie!!! W domu hula-hoop i hantle do cwiczen. A do pielegnacji skory i wlosow
      na pewno sprawdza sie stare sposoby jak nafta i zoltko, peeling kawa. Poszukaj
      na tym forum, bylo mnostwo watkow na temat naturalnych kosmetykow.
      Powodzenia!
      Nie mam jeszcze dzieci i duzo mniej lat niz ty, ale zawsze inspiruja mnie
      starsze zadbane kobiety, ktore potrafia byc piekne mimo uplywu lat i wielu
      obowiazkow.Tez chce taka kiedys byc!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka