Dodaj do ulubionych

Gdzie w Warszawie pasta cukrowa?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 15:39
Od niedawna robię bikini pastą u wspaniałej pani Ani w Tais przy
Grzybowskiej. Nie chcę już wracac do wosku. Niestety, wczoraj, mimo że byłam
umówiona, pocałowałam klamkę :-/ Potrzebuje zrobic ten zabieg szybko, a wiem,
że u Ani nie znajdę juz w tym tygodniu miejsca (w ogóle trudno się do niej
dostac). Jaki inny gabinet polecacie? Tak żeby było w rozsądnej cenie (tu
płaciłam 80 PLN za średnio głębokie) i albo w centrum albo w zachodniej
części miasta (Wola, Bemowo). Będę wdzieczna za wskazówki.
Obserwuj wątek
    • bzzzk Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? 02.04.06, 23:50
      a może do innej kobitki z Tais się uda dostać? ja byłam u Gabrysi dwa razy i
      wszystko super, polecam, jakby co. moja mama natomiast bodajże u Elwiry i też
      była zadowolona.
      także chętnie się dowiem gdzie jeszcze robią depilację pastą cukrową, bo jakoś
      niestety nie mogę znaleźć, a faktycznie nie ma nawet porówania z woskiem...

pzdr
      • Gość: niebieska Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.04.06, 08:36
        a co lepszego jest w pascie?
        • Gość: pistacja a co to znaczy? IP: 194.106.200.* 03.04.06, 08:56
          napiszcie prosze na czym to polega. moze chcetnie sama bym sprobowala. ale
          chyba jestem nie na topie skoro nie nzam takich nowine..... ;)
    • deczko Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? 03.04.06, 12:33
      Czy ta metoda jest mniej bolesna od wosku?!
      • Gość: awa Re: pasta cukrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 17:40
        Nie dość, że mniej bolesna to mniej podrażnień. Rewelacja:D:D .W sumie to taka
        nowość- ja o niej usłyszalam rok temu. Gdy wchodziła do gabinetów to była sporo
        droższa od wosku, teraz na szczęscie już sie to wyrównuje:))
    • bzzzk Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? 03.04.06, 23:27
      no więc, być może osoba, dla której depilacja nie jest problemem, bo
      a) włosy nie wrastają
      b) wosk czy depilator wystarcza na parę tygodni
      c) ogólnie owłosienie nie jest ciemne i mocne
      tak bardzo się pastą nie zachwyci:) ale ja niestety dopóki jej nie odkryłam
      miałam straszny kłopot z wrastaniem włosów, przez to liczne przebarwienia,
      ciągłe wypryski... poza tym owłosienie mam niestety obfite i grube, a efekt po
      wosku stacza mi na 10 dni:/ w zeszłym roku pisałam tu na forum peany na temat
      pasty, po pierwszej wizycie, już wtedy różnica diametralna- skóra zaraz po
      zabiegu zaróżowiona, ale po paru godzinach nie było ani śladu, nic, ani
      charakterystycznych czerwonych kropek, ani podraznienia, no dosłownie jakby na
      depilacji była parę dni, a nie godzin wcześniej. prawieże od razu można też
      było zapomnieć o zabiegu, bo nie czułam takiego dyskomfortu jak po wosku, nie
      musiałam wracać do domu rozkraczona:) wręcz przeciwnie, poszłam sobie od razu
      na zakupy i nic nie czułam:) no i najważniejsze, dla mnie- wrosły mi może ze 2-
      3 włosy, a wcześniej to połowa lekko. i po 10 dniach, kiedy to normalnie już
      musiałabym chwytać za wosk, skóra była całkiem gładka, potrzeba kolejnej
      depilacji pojawiła się po miesiącu. poza tym, zabieg bardzo higieniczny, to
      pani wyjmuje nieco pasty ze słoika i za pomocą jednej kulki depiluje całe
      bikini, więc wszystko się odbywa beż żadnych dodoatkowych "narzędzi", a ja mam
      małego szmergla na punkcie ewentualnych zakażeń u kosmetyczki. generalnie, to
      chyba tajemnica tkwi między innymi w tym, że pastę nakłada się "pod włos" i
      zrywa "z włosem", czyli odwrotnie niż wosk, włosy łatwiej wychodzą, nic się nie
      urywa (przy wosku mi się zdarzało, stąd to prędkie odrastanie zapewne). co do
      bólu, to nie można powiedzieć, że nie boli, bo jednak wyrywanie włosów musi
      boleć:) ale jednak jakby rzeczywiście mniej, może składa się też na to fakt, że
      skóra jest mniej podrazniona podczas zabiegu itp.
      no, ogólnie- dla mnie super. może cena już nie taka super, no ale coś za coś:)
      a, i żeby nie było, że coś reklamuję;) bo jakby ktoś znał inny salon, gdzie
      robią taką depilację, to chętnie wypróbuję:) w ogóle, to czytałam, że np. w
      Niemczech można kupić taką gotową pastę w sklepach tureckich, jeśli nadarzy się
      okazja, to na pewno to zrobię, bo ceny są jednak porażające (200zł za całe
      nogi:/)
      jakby ktoś pytał, to po mojemu nie da się za bardzo takiej pasty sporządzić w
      domu. próbowałam wielokrotnie, na pewno jeszcze nie raz spróbuję;) ale póki co
      twierdzę, że to wychodzi za twarde. a ma być miękkie nawet kiedy już nie jest
      gorące, nie mam koncepcji jak to można osiągnąć.

pzdr
      • koka04 Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? 04.04.06, 09:24
        Mozna dostac na allegro. Ja kupilam i rowniez jestem zachwycona. Uzywa sie jej
        troche inaczej niz w salonach ale efekt jest ten sam tzn. super skora bez
        podraznien. Nog nie robilam, ale bikini owszem ze 3 tygodnie temu. W tej chwili
        odrosly mi moze ze trzy wloski. I zeby nie bylo mialam czarne, grube kłaczory.
        Ogolnie super sprawa i b. polecam.
        • Gość: niebieska Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.06, 10:47
          dziewuszki, a czy mozna sie wydepilowac calosciowo?
          jakiej dlugosci powinny byc wloski?
          jak jest cena zabiegu, moze dokladne namiary na salon?
          tylko brunetki wiedza jakim utrapieniem sa te
          przeklete wlochy, jaka cena sie placi za piekne kruczoczarne brwi i rzesy, ech..
          • deczko Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? 04.04.06, 12:09
            Gość portalu: niebieska napisał(a):

> dziewuszki, a czy mozna sie wydepilowac calosciowo?
            > jakiej dlugosci powinny byc wloski?

Wlasnie mnie tez interesuja odpowiedzi na te pytania :)
          • bzzzk Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? 06.04.06, 23:52
            no właśnie, ludzie zazdroszczą czarnych, grubych i gęstych brwi oraz rzęs, a
            nie wiedzą, jaki problem ma kobieta ciemnowłosa nieco niżej;))

pzdr
            • lady284 Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? 05.06.06, 09:56
              no niestety niektórzy generalizują, nie rób z brunetek krzaków:)
              bzdura
      • Gość: katarynka Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.aster.pl 04.04.06, 21:42
        jeżeli jesteś z Wawy to możesz napisać gdzie chodzisz? i jaki jest orientacyjny
        koszt za bikini?
        pzdr!
        • Gość: niebieska Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.06, 07:19
          spiochy, wstance wreszcie i odpowiedzcie tu nam :)
          • Gość: niebieska Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.06, 14:58
            dziewczyny, ujawnicie namiary na salon?
            • Gość: katarynka Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.aster.pl 06.04.06, 21:34
              bardzo ładnie prosimy ;-) też chcemy być śliczne i zadbane na wiosnę ;-)))
              • bzzzk Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? 06.04.06, 23:49
                :) no więc chodzi o salon Tais przy ul. grzybowskiej, nie pamiętam jaki nr...
                ale tel. mam: 436 06 50. zresztą chyba jest strona w necie, tam są też ceny, o
                ile pamiętam.

pzdr
                • bzzzk Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? 07.04.06, 00:03
                  a, i inne pytania:
                  całościowo można, znalazłam właśnie stronę, salontais.pl (wpiszcie sobie, bo z
                  linkami sobie nie radzę;) i tam jest cennik, brazylijskie, czyli całkowite
                  jest, ale kurcze 150 zł chcą:/ ale może pójdę:)
                  co do ceny takiego normalnego-średniogłębokiego bikini, to autorka wątku pisze,
                  że płaci 80, ja z kolei 90 na ogół, ale moja mama też 80, więc wszystko zależy
                  od ilości włosia pewnie:) ogólnie cena jest od 80 do 100.
                  a długość włosków, to podobnie jak przy wosku, choć może i nieco krótsze mogą
                  być. w każdnym razie ja raz poszłam depilować nogi chyba niecały tydzień po
                  ogoleniu, pani kosmetyczka nieco się martwiła, że może nie "chwycić", ale
                  poszło bardzo ładnie.

pozdrawiam
                  • Gość: niebieska Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 12:10
                    nareszcie:)
                    dzieki.
                    moze jeszcze zdaze umowic sie na dzis.
                  • Gość: katarynka Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.aster.pl 07.04.06, 22:52
                    faktycznie, cena za brazylijską jest lekko zaporowa :-((
                    może ktoś jeszcze zna jakiś gabinet w wawie, gdzie robią pastą cukrową a byłoby
                    ciut taniej? chociaż jak nie znajdę to i tak pewnie tam pójdę ;-)
                    pzdr!
                  • Gość: nina Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 23:03
                    Czy mozecie mi napisac czym rozni sie bikini normalne od glebokiego?
    • Gość: kissinger Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.agnella.com.pl 07.04.06, 15:00
      Pastę cukrową można zrobić w domu. Przepis widziałam na Wizaż.pl:
      www.wizaz.pl/images/jkrawczyk/depilacja_cukrowa/Pozdrawiam
      • Gość: kissinger Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.agnella.com.pl 07.04.06, 15:02
        Jeszcze raz link :-)
        www.wizaz.pl/images/jkrawczyk/depilacja_cukrowa/
        • Gość: niebieska Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 17:50
          ha, juz po.
          jestem lysa i bardzo zadowolona.
          problem, ze tak powiem z banki.
          dziekuje Wam slicznie za namiary, na pewno tam wroce.
          • Gość: katarynka Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.aster.pl 07.04.06, 22:50
            a możesz polecić konkretnie którąś panią stamtąd? i nie wiesz czy są jakieś
            kolejki czy można z dnia na dzień się umówić?
            pzdr!
            PS. faktycznie boli mniej niż woskiem???
            • Gość: niebieska Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.06, 02:11
              bylam u wymienianej juz tu pani ani.
              zuch dziewczyna, polecam.
              udalo mi sie umowic tego samego dnia, kiedy zadzwonilam,
              ale, przyznaje dobra bajera mam- czyli z pewnym trudem.
              jesli chodzi o bol- no coz, wyrwalam wszystkie wlosy, i szczerze powiedziawszy
              bylo to bardzo bolesne. lepiej popros, zeby Ci dali masc znieczulajaca-
              ja nie wiedzialam o takiej mozliwosci.
              zwykle bikini nie boli.
              ale to troche zalezy jaki ma ktos prog bolu.
              najfajniej bylo jak mi pani ania usuwala wloski z okolic odbytu.
              musialam wypiac pupe a glowe trzymac do dolu kleczac na kolanach.
              ale babeczka jest fajna i szybko pozbedziesz sie zazenowania,
              ktore jest, jak mi sie wydaje normalne przy takiej figurze:)
              przysieglam sobie nie dotknac maszynki do nastepnej wizyty.
              no zobaczymy....
              • bzzzk Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? 09.04.06, 21:43
                no proszę, jak szybko, cieszę się, że wrażenia pozytywne:) też muszę się
                niebawem wybrać, u pani Ani jeszcze nie byłam, ale skoro tak chwalicie, to i ja
                spróbuję:)

pzdr
      • Gość: DO KISSINGER Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.crowley.pl 09.04.06, 23:09
        CZY ZROBIŁAS PASTĘ METODĄ DOMOWĄ I CZY SIE POWIODŁA DEPILACJA ,TEGO LINKU NA
        WIZAZ JUŻ NIE MA
        • Gość: abc Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:08
          link w dalszym ciągu jest:
          • Gość: abc Re: Gdzie w Warszawie pasta cukrowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:09
          • Gość: papaja hahaha - zrobił mi sie karmel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:15
            włąsnie jestem po próbie pasty cukrowej metodą domową. na razie doszłam tylko
            do etapu produkcji i na tym poprzestane.

dwa razy zrobił mi sie karmel :D i odpadam. mam juz dość, bo jak tak dalej
            pójdzie to zepsuje cukru za równowartośc 30zł.... hehehe ręce mi opadły.
            po prostu sobie kupię tą paste i już.

jak któraś z Was zrobi ta paste sama to prosze o wytyczne ile to sie ma grzac
            bo ja przesadzam z długością podgrzewania i teraz mam gary do mycia a nóżki jak
            sarenka :D hehehe
            papatki
    • Gość: katarynka Re: Gdzie pasta cukrowa (W-wa) oprócz salonu TAIS? IP: *.aster.pl 18.04.06, 22:20
      chciałabym wypróbować depilację brazylisjką, tam kosztuje 150zł, dość dużo...
      zna może któraś z Was inny salon, gdzie taką depilację robią i będzie ciut
      taniej? ;-)
      pozdrawiam!
      • Gość: katarynka Re: Gdzie pasta cukrowa (W-wa) oprócz salonu TAIS IP: *.aster.pl 19.04.06, 22:04
        no nie mówcie, że to jedyne takie miejsce w Wawie? nikt nic nie zna? :-(
        • Gość: Lina Re: Gdzie pasta cukrowa (W-wa) oprócz salonu TAIS IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 20.04.06, 11:58
          Jutro wybieram sie do Tais, na pewno podziele sie wrazeniami, ale fakt, ze 150
          zl za brazylijska to drogo. Na pewno nikt nie zna innego, tanszego miejsca w
          Warszawie?
          • bzzzk Re: Gdzie pasta cukrowa (W-wa) oprócz salonu TAIS 20.04.06, 13:25
            szukałam kiedyś w necie i w ten sposób trafiłam na tais, niestety żadnej innej
            opcji nie znalazłam:( ale to było z rok temu, może przez ten czas coś się
            zmieniło, w wolnej chwili poszukam. a tak na zdrowy rozum, to jakby nie było,
            jest to u nas dość nowa metoda, więc podejrzewam, że w tańszych salonach mogą
            tego nie robić. ale może się mylę, trzebaby się zagłębić bardziej w tę kwestię,
            bo nie ukrywam, że ja też wolałabym taniej:> mnie jeszcze bardziej przeraża 120
            zł za same łydki, a włosy mi strasznie wrastają i jedynie ta metoda u mnie
            skutkuje... na razie zbieram kasę:)

pzdr
      • Gość: Ewa Właśnie umówiłam się do Effektu, który ktoś... IP: 193.193.181.* 29.05.06, 13:34
        ...wyżej polecał i odkryłam z przyjemnością, że tam bikini kosztuje 60 PLN :-
        ))) Jutro Wam skrobnę jak było.
        • Gość: Ewa Hmmm, przybyłam wczoraj do Effektu i... IP: 193.193.181.* 30.05.06, 11:22
          ...dowiedziałam się, że pani Ania ma końcówkę pasty, więc pasty mi na pewno nie
          zrobi, ale może zrobic hipoalergiczny wosk. Zero "przepraszam" czy "przykro mi,
          że pani się fatygowała" - pani po prostu poinformowała mnie, jaki jest stan
          rzeczy i była z siebie najwyraźniej zadowolona!!! Kto ją tu polecał?!? No i
          dalej jestem zarośnięta...
          Co z ta pastą? Czy naprawdę robią tylko w Tais i we wspaniałym Effekcie? Wiem,
          że jest jeszcze jedno miejsce przy NŚ ale tam nie odbierają telefonu :-//
          Przy takiej podaży i obsłudze klienta pasta powinna być złotym interesem!
          • Gość: katarynka Re: Hmmm, przybyłam wczoraj do Effektu i... IP: *.aster.pl 31.05.06, 10:58
            bbbbuuuuuuuu.... a ja liczyłam że Effekt okaże się tańszą alternatywą Taisu :-((
            a wygląda na to że tylko Tais nam pozostaje ;-) mimo że drogi ;-// to
            przynajmniej wszystko jest super ;-)
          • Gość: katarynka Re: a co jest na Nowym Świecie? IP: *.aster.pl 31.05.06, 16:01
            możesz podać nazwę salonu? też będę ich bombardować telefonami, może się uda ;-)
            a może mają jakąś stronę w necie?
            pzdr!
            • Gość: Ewa Udało mi się w końcu na komórkę: IP: 193.193.181.* 02.06.06, 10:56
              605 40 71 60, tylko miejsc nie ma :-((( Niedługo zaplotę warkoczyki ;-(((
              • Gość: katarynka Re: Udało mi się w końcu na komórkę: IP: *.aster.pl 03.06.06, 22:42
                a na kiedy najbliższe wolne terminy są? i jak się ceny kształtują?
                • Gość: Ewa Chyba też 80 PLN za średnio głębokie, nie... IP: 193.193.181.* 05.06.06, 08:47
                  ...pamiętam dokładnie. A terminy to przecież indywidualna sprawa - mnie po
                  prostu nic nie pasowało.
                  • Gość: katarynka Re: jak oni się nazywają? IP: *.aster.pl 07.06.06, 19:36
                    pamietasz może?
                    dziś próbowałam się do Tais zapisać, najbliższ wolny termin 22 ;-//
                    chyba muszę szukać gdzieś indziej..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka