Gość: Ulcia IP: *.jaworzno.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 12:29 Dziewczyny, czy zażywałyście ten preparat, czy rzeczywiście warto go kupić i ile on kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: Capivit A+E IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.02, 23:17 W zależności od wersji (jest słabsza- mitte, i mocniejsza- forte) zapłacisz ok.6-7.50 za 30 kaps. Co do skuteczności- jest to poprostu połączenie witamin A i E, w niewielkiej dawce (nawet Capivit forte jest słabszy od zwykłej "wit A+E")- dlatego można go dość bezpiecznie stosować dłuższy czas, z tym, że równie dobroczynne a nawet lepsze dla skóry i całego organizmu są preparaty o bogatszym składzie, łączące witaminy i minerały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Capivit A+E IP: proxy / 62.148.83.* 16.12.02, 07:35 dokładnie to samo powiedział mi dermatolog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iska Re: Capivit A+E IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 11:18 czy jest jakas ina wit a+e ale nie capivit albo czy mozna bez recepty dostac sama vit A??? Odpowiedz Link Zgłoś
penelope_75 Re: Capivit A+E 16.12.02, 11:34 W aptece można kupić bez recepty wit. A. Ja używałam wit. A w płynie oraz Capivit A+E w mocniejszej wersji(dobre na oczy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Capivit A+E IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 11:47 (Teoretycznie) Bez recepty jest tylko Capivit A+E oraz A+E firmy Terpol (sporo mocniejsza od Capivitu, pakowana po 20kaps). Ale w praktyce można swobodnie kupić też A+E firmy Glaxo oraz pozostałych firm (na receptę). Witamina A w płynie jest na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Capivit A+E IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 11:50 Acha, pytałaś też o vit A. Znowu odpowiedź będzie "teoretyczna": Tylko vit A w kapsułkach firmy Gal (w plastikowym słoiczku) jest bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Capivit A+E IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 12:01 Gość portalu: justy napisał(a): > Tylko vit A w kapsułkach firmy Gal (w plastikowym słoiczku) jest bez recepty. Wprawdzie nie mo to większego znaczenia, ale żeby odpowiedź była "ścisła i wyczerpująca"- bez recepty jest też vit A firmy Hasco-Lek. Odpowiedz Link Zgłoś
penelope_75 Re: Capivit A+E 16.12.02, 12:02 A ja kupowałam wit. A w płynie bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Capivit A+E IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 12:08 Ja też kupowałam wit.A w płynie bez recepty. Moja odpowiedź była teoretyczna- napisałam jaki status mają poszczególne witaminy wg. prepisów. W praktyce często bywa inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś