Gość: ania IP: 212.244.242.* 06.04.06, 13:27 czy nadaje kolor????...chcę go stosować bezpośrednio na filtry ale jeżeli jest tak biały jak mąka to odpada....w jaki jest kolorze???...Justa, chyba Ty go znasz,prawda??..pozdr!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M. Re: Puder Huschki do ciała... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.04.06, 13:30 nadaje sie jak najbardziej, moim zdaniem make widac bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Puder Huschki do ciała... 06.04.06, 13:49 jest biały, ale nie widać do na twarzy. to najlepiej matujący puder, jaki znam i chyba jedyny, który bez problemu radzi sobie z matowieniem filtrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd do Justy IP: *.resetnet.pl 06.04.06, 14:44 A czy mogłabyś zdradzić info czy używasz jeszcze jakiegoś podkładu pod ten puder. Interesuje mnie wszystko czym dałoby się poprawić same tylko policzki, może być korektor bądź fluid, nie musi byc mocno kryjący byleby się ladnie stapiał z bladożółtą karnacją (boję się że dermablend opal może być jednak widać) i nie kłócił z filtrami w Anthelios DP, może też być jakiś odbijający światło. Pozdrawiam A w ogóle to super, że tu zaglądasz, jesteś skarbem tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: do Justy IP: *.resetnet.pl 06.04.06, 15:20 a czy istnieje jakiś bronzer nie zawierający talku i miki? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: do Justy 06.04.06, 20:04 używam podkładu, zupełnie przypadkiem jest to fluid rozświetlający Bielendy, który nie zawiera talku, ale zawiera mikę. jako podkład go nie polecam, bo ma koszmarnie ciemne odcienie (najjaśniejszy 01 o nazwie "jasny" jest w rzeczywistości opalony) i wcale nie kryje. no, ale poprawia trochę koloryt cery, mieszam go pół na pół z kremem z filtrami i wychodzi jakiś ludzki odcień (nakładam to na normalną warstwę filtrów). kwestii innych podkładów bez talku i miki jeszcze nie zgłębiałam, można poszukać w KWC na Wizażu, czytając ich składy. pewnie znajdzie się zaledwie kilka - tak, jak w przypadku pudrów. dobrze, żeby podkład nie zawierał filtrów, chyba, że jest tej samej firmy, co krem z filtrami - wtedy jest szansa, że zawiera ten sam rodzaj filtrów i nie gryzą się one ze sobą. jeśli nie używasz filtrów Avene, to trzeba zwracać uwagę na to, co może destabilizować Parsol. oprócz talku i miki są to również inne filtry - zwłaszcza Octyl Methoxycinnamate (bo Titanium Dioxide i Zinc Oxide to większość podkładów będzie jednak zawierała i nie unikniemy ich). podkład może zawierać filtry stabilizujące Parsol - Octocrylene i 4- Methylbenzilidene Camphor. wiem, że może to wszystko brzmieć strasznie, nikt chyba nie podejmie się analizowania składów w drogerii i szukania w składach tych wszystkich składników ;) ale można wcześniej poszukać składu w Internecie, można łatwo wyłowić w składzie talk i mikę... no i zawsze lepiej stosować wysokie filtry, nawet jeśli osłabimy je kolorówką, niż nie stosować filtrów wcale. a brązer bez talku (ale z miką) jest np. puder w kulkach Nu Skin - nie używałam go, ale jedna Wizażanka używa i bardzo go chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
pink_freud Re: Puder Huschki do ciała... 06.04.06, 15:16 ja polecam to mazidla.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=45&category_id=20&option=com_virtuemart&Itemid=28 nie mialam pudru hauschki, ale inne osoby twierdza, ze zachowuje sie on identycznie jak ta skrobia. puder hauschki tez zreszta sklada sie w wiekszosci ze skrobii, tyle ze chyba ryzowej. no i jest ponad 10 razy drozszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Puder Huschki do ciała... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.04.06, 15:55 > ja polecam to > > > mazidla.com/index.php? page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=45&category_id=20&opti on=com_virtuemart&Itemid=28 potwierdzam, najlepsza ze skrobi, nawet tych modyfikowanych, bo sa roznie modyfikowane (przerobilam 3 wersje i ta w mazidlach jest najlepsza, nie skrzypi, jest bardzo sypka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Puder Huschki do ciała... IP: 212.244.242.* 10.04.06, 11:24 czy w aptece nie znajde próbki tego pudru????..rzeczywiście jest troche drogi....może znajde kogos do spółki,,,.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Puder Huschki do ciała... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.04.06, 11:43 >czy w aptece nie znajde próbki tego pudru????..rzeczywiście jest troche > drogi.... musisz pytac, moze uda Ci sie znalezc, jesli maja w aptece cale otwarte opakowanie do proby na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Puder Hauschki do ciała... IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:43 Porównując makę ziemniaczaną do pudru Hauschki który właśnie kupiłam, mogę powiedzieć że ziemniaki mnie matują trochę lepiej niż jedwab ;-), (tzn. po mące mogę w ogóle nie poprawiać makijażu, a po pudrze po jakiś 3,5h co i tak w moim przypadku jest rekordem). Ale z kolei mąka mi wysusza skórę po koniec dnia w miejscach które u mnie mają tendencję do wysuszania i trochę widać ją na twarzy. Zresztą po nałożeniu tego pudru też warto przejachać się jeszcze pędzlem do twarzy. Tylko ta cena pudru ..... hep.... Skrobi kukurydzianej jeszcze nie używałam. Odpowiedz Link Zgłoś
pink_freud Re: Puder Hauschki do ciała... 10.04.06, 12:20 kukurydziana modyfikowana jest swietna. tez matuje mnie na caly dzien, ale ten mat nie jest taki "chamski" jak po ziemniaczance. mi nie wysusza skory, ale to tez pewnie zalezy od osoby. ale ziemniaczana mialam wrazenie ze faktycznie wysusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Puder Huschki do ciała... IP: *.resetnet.pl 10.04.06, 13:06 A czy ktoś ma może porównanie w czym ten puder jest lepszy od kukurydzianki? Odpowiedz Link Zgłoś