Dodaj do ulubionych

Puder Huschki do ciała...

IP: 212.244.242.* 06.04.06, 13:27
czy nadaje kolor????...chcę go stosować bezpośrednio na filtry ale jeżeli
jest tak biały jak mąka to odpada....w jaki jest kolorze???...Justa, chyba Ty
go znasz,prawda??..pozdr!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: M. Re: Puder Huschki do ciała... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.04.06, 13:30
      nadaje sie jak najbardziej, moim zdaniem make widac bardziej
    • justa_79 Re: Puder Huschki do ciała... 06.04.06, 13:49
      jest biały, ale nie widać do na twarzy. to najlepiej matujący puder, jaki znam
      i chyba jedyny, który bez problemu radzi sobie z matowieniem filtrów.
      • Gość: asd do Justy IP: *.resetnet.pl 06.04.06, 14:44
        A czy mogłabyś zdradzić info czy używasz jeszcze jakiegoś podkładu pod ten
        puder. Interesuje mnie wszystko czym dałoby się poprawić same tylko policzki,
        może być korektor bądź fluid, nie musi byc mocno kryjący byleby się ladnie
        stapiał z bladożółtą karnacją (boję się że dermablend opal może być jednak
        widać) i nie kłócił z filtrami w Anthelios DP, może też być jakiś odbijający
        światło.
        Pozdrawiam
        A w ogóle to super, że tu zaglądasz, jesteś skarbem tego forum
        • Gość: asd Re: do Justy IP: *.resetnet.pl 06.04.06, 15:20
          a czy istnieje jakiś bronzer nie zawierający talku i miki?
        • justa_79 Re: do Justy 06.04.06, 20:04
          używam podkładu, zupełnie przypadkiem jest to fluid rozświetlający Bielendy,
          który nie zawiera talku, ale zawiera mikę. jako podkład go nie polecam, bo ma
          koszmarnie ciemne odcienie (najjaśniejszy 01 o nazwie "jasny" jest w
          rzeczywistości opalony) i wcale nie kryje. no, ale poprawia trochę koloryt
          cery, mieszam go pół na pół z kremem z filtrami i wychodzi jakiś ludzki odcień
          (nakładam to na normalną warstwę filtrów). kwestii innych podkładów bez talku i
          miki jeszcze nie zgłębiałam, można poszukać w KWC na Wizażu, czytając ich
          składy. pewnie znajdzie się zaledwie kilka - tak, jak w przypadku pudrów.

dobrze, żeby podkład nie zawierał filtrów, chyba, że jest tej samej firmy, co
          krem z filtrami - wtedy jest szansa, że zawiera ten sam rodzaj filtrów i nie
          gryzą się one ze sobą. jeśli nie używasz filtrów Avene, to trzeba zwracać uwagę
          na to, co może destabilizować Parsol. oprócz talku i miki są to również inne
          filtry - zwłaszcza Octyl Methoxycinnamate (bo Titanium Dioxide i Zinc Oxide to
          większość podkładów będzie jednak zawierała i nie unikniemy ich). podkład może
          zawierać filtry stabilizujące Parsol - Octocrylene i 4- Methylbenzilidene
          Camphor.

wiem, że może to wszystko brzmieć strasznie, nikt chyba nie podejmie się
          analizowania składów w drogerii i szukania w składach tych wszystkich
          składników ;) ale można wcześniej poszukać składu w Internecie, można łatwo
          wyłowić w składzie talk i mikę... no i zawsze lepiej stosować wysokie filtry,
          nawet jeśli osłabimy je kolorówką, niż nie stosować filtrów wcale.

a brązer bez talku (ale z miką) jest np. puder w kulkach Nu Skin - nie używałam
          go, ale jedna Wizażanka używa i bardzo go chwali.
    • pink_freud Re: Puder Huschki do ciała... 06.04.06, 15:16
      ja polecam to

mazidla.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=45&category_id=20&option=com_virtuemart&Itemid=28
      nie mialam pudru hauschki, ale inne osoby twierdza, ze zachowuje sie on
      identycznie jak ta skrobia. puder hauschki tez zreszta sklada sie w wiekszosci
      ze skrobii, tyle ze chyba ryzowej. no i jest ponad 10 razy drozszy...
      • Gość: M. Re: Puder Huschki do ciała... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.04.06, 15:55
        > ja polecam to
        >
        >
        > mazidla.com/index.php?
        page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=45&category_id=20&opti
        on=com_virtuemart&Itemid=28

potwierdzam, najlepsza ze skrobi, nawet tych modyfikowanych, bo sa roznie
        modyfikowane (przerobilam 3 wersje i ta w mazidlach jest najlepsza, nie
        skrzypi, jest bardzo sypka)
        • Gość: ania Re: Puder Huschki do ciała... IP: 212.244.242.* 10.04.06, 11:24
          czy w aptece nie znajde próbki tego pudru????..rzeczywiście jest troche
          drogi....może znajde kogos do spółki,,,....
          • Gość: M. Re: Puder Huschki do ciała... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.04.06, 11:43
            >czy w aptece nie znajde próbki tego pudru????..rzeczywiście jest troche
            > drogi....

musisz pytac, moze uda Ci sie znalezc, jesli maja w aptece cale otwarte
            opakowanie do proby na miejscu
          • Gość: Kamila Re: Puder Hauschki do ciała... IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:43
            Porównując makę ziemniaczaną do pudru Hauschki który właśnie kupiłam, mogę
            powiedzieć że ziemniaki mnie matują trochę lepiej niż jedwab ;-), (tzn. po mące
            mogę w ogóle nie poprawiać makijażu, a po pudrze po jakiś 3,5h co i tak w moim
            przypadku jest rekordem). Ale z kolei mąka mi wysusza skórę po koniec dnia w
            miejscach które u mnie mają tendencję do wysuszania i trochę widać ją na
            twarzy. Zresztą po nałożeniu tego pudru też warto przejachać się jeszcze
            pędzlem do twarzy.
            Tylko ta cena pudru ..... hep....

Skrobi kukurydzianej jeszcze nie używałam.
            • pink_freud Re: Puder Hauschki do ciała... 10.04.06, 12:20
              kukurydziana modyfikowana jest swietna. tez matuje mnie na caly dzien, ale ten
              mat nie jest taki "chamski" jak po ziemniaczance. mi nie wysusza skory, ale to
              tez pewnie zalezy od osoby. ale ziemniaczana mialam wrazenie ze faktycznie wysusza.
    • Gość: asd Re: Puder Huschki do ciała... IP: *.resetnet.pl 10.04.06, 13:06
      A czy ktoś ma może porównanie w czym ten puder jest lepszy od kukurydzianki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka