IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 22.04.06, 09:08
Czy warto iść do ginekologa aby przepisał tabletki antykoncepcyjne skoro ma
się straszne problemy ze skórą?
Zastanawiam sie nad tym, ponieważ moją skóra jest FATALNA naprawde. I nie wiem
jak sobie z nią poradzić. Leczyłam się u dermatologów, ale i tak zawsze
trądzik powracał :/
Jeszcze nie wspolzyje ze swoich chłopakiem, ake w wakacje kto wie ;) wiec
akurat bedzie juz zabezpieczenie.
Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: carolina Re: Tabletki IP: 87.207.51.* 22.04.06, 14:02
      moim zdaniem - negatywny wpływ tabletek na organizm jest większy niż zalety ich
      przyjmowania - oczywiście zaraz mnie napadną, ze ciąża itp. powiem tak - jeśli
      chodzi tylko o poprawę cery - są inne sposoby, które znajdziesz używając
      wyszukiwarki.
      • Gość: Liselle Re: Tabletki IP: *.chello.pl 22.04.06, 14:18
        Zgadzam się z przedmówczynią. Chociaz co do cery to faktycznie poprawiają jej
        stan. natomiast zmniejszają libido i dodatkowo jeszcze potrafią fatalnie
        rozlegulować kobiece cykle. Oczywiście nie w każdym przypadku, ale może być z
        tego więcej klopotu niż pożytku.
    • Gość: Makarela Re: Tabletki IP: *.local2.pl / *.loonar.pl 22.04.06, 15:37
      dziewczyny dzieki za odp. a moglby ktos jezcze sie wypowiedziec?
    • Gość: tabletkowa_pani Re: Tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 15:53
      a ja mam inne zdanie.

Biorę tabletki i to moje obserwacje:
      Po pierwsze: nie mam żadnych problemów z cerą.
      Po drugie: krwawienie jest dużo mniej obfite i całkowicie bezbolesne a poza tym
      zawsze w tym samym dniu i o tej samej porze się zaczyna.
      Po trzecie: PMS zniknął bezpowrotnie.
      Po czwarte: libido się nie obniżyło.
      Po piąte: piersi są dużo bardziej jędrne.
      Po szóste: nie muszę się obawiać niechcianej ciąży.
      Po siódme: nie miałam żadnych skutków ubocznych (kwestia dobrania odpowiednich
      tabletek-zanim je lekarz przepisze powinien zbadać poziom hormonów i wykonać
      szereg innych badań - m. in. próby wątrobowe).

• Gość: pytam z ciekawości Re: Tabletki IP: *.crowley.pl 22.04.06, 16:44
        A jakie pigułki bierzesz?Bo ja od ponad roku zażywam Cilest i jestem z nich
        bardzo zadowolona:-)Niedosć,ze jestem zabezpiecozna przed ciąża to okres
        przestał byc dla mnie bolesnym koszmrem,cera sie poprawiła a libido jest na
        wysokim poziomie;-)Jednak przed przepisaniem tabsów przez lekarza konieczne
        jest dokałdne badanie a podczas zażywania(i koniecznie przed!!!) tabletek
        dobrze jest co kilka miesiecy robic próby watrobowe aby sprawdzic czy wszystko
        jest ok.
        • Gość: tabletkowa_pani Re: Tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 20:16
          ja biore Mercilon - od ponad trzech lat. I nie zamienilabym ich na zadne inne :)
          ale to oczywiscie bardzo indywidualna sprawa i to co jednej odpowiada, dla
          drugiej moze byc kompletnie nieodpowiednie.
          • Gość: j0anna Re: Tabletki IP: 87.207.98.* 22.04.06, 20:27
            Podpisuję się pod wpisem tablekowej_pani :-) Jak miałam problemy ze skórą brałam
            Diane 35. Teraz Mercilon. W międzyczasie inne pigułki i plastry. Mercilon najlepszy.
            • ellewina Re: Tabletki 24.04.06, 18:20
              ja tez jestem fanka mercilonu:)
      • Gość: Liselle Re: Tabletki IP: *.chello.pl 22.04.06, 21:45
        Wlaśnie dlatego napisalam, ze nie we wszystkich przypdakach pojawiają sie
        klopoty. Przynajmniej na początku. Są osoby które szcześliwie mogą brać i
        świetnie z tym się czują a są takie które wcześniej czy później odnotują
        negatywne brania skutki. Zresztą również i lekarze ginekolodzy wcale nie tworzą
        pochwalnych peanów na cześc antykonceptów. Znam takich którzy zdecydowanie
        odradzają. To są hormony, których dlugie branie w końcu odbije się na zdrowiu.
        Ja nie mogę wrócić do normalnej miesiączki choć już prawie dwa lata nie biore.
        Tak mi rozregulowaly. A plastry? Cztery moje koleżanki z dumą noszą, a każda z
        nich waży dobre 5 kilo więcej.
        W jednyms się z Tobą zgadzam. Ja mialam dupę a nie lekarza. Żadnych badań mi nie
        zrobila, a ja bylam za malo doświadczona w tej kwestii i sama sie o nie nie
        doprosilam.
        Co by nie bylo ja drugi raz nie dam się namówić na tabletki.
        • Gość: ziajka Re: Tabletki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:06
          no własnie- wiesz o efektych ubocznych wiesz jak wazne sa bedania a chdzisz do -
          dupy a nie lekarza?
          i piszesz ze tabletki sa niebezpieczne- taka jest twoja logika, skoro tak to
          nic nie jest bezpieczne, nawet nowalijki
          • Gość: Liselle Re: Tabletki IP: *.chello.pl 23.04.06, 21:41
            A Ty chyba nie potrafisz zrozumieć tego co czytasz. Napiszę zatem jak
            przyslowiowej krowie na miedzy: że zdarzenie mialo miejsce w przeszlości, jak
            zaczynalam brać tabletki, że to byl lekarz który dal mi tabletki bez badań, a że
            moja wiedza na temat tabletek byla marna, nie wiedzialam że badania trzeba
            zrobić. I dlatego wlaśnie, miedzy innym, mogę sie wypowiedzieć na temat
            negatywnych skutków z jakimi może się wiązać branie tabletek. Entiendes?
    • elfia4 Re: Tabletki 22.04.06, 22:30
      Jeśli jest to trądzik o podłożu hormonalnym pomogą tabletki. Ja brałam z powodu
      takiego trądziku, miałam też przerwę, potem inne tabletki, ale cera się
      unormowała. Raz jest idealna, innym razem gorsza, ale bez koszmaru, który
      miałam przed kuracją.
    • Gość: Rene Re: Tabletki IP: 217.153.180.* 24.04.06, 15:46
      Proponuje przed ostateczna wizyta u ginekologa przejsc sie do endokrynologa,
      specjalisty od tarczycy. Czesto przyczyna tradziku lezy wlasnie w zlym
      funkcjonowaniu tarczycy. Zbadasz poziom hormonów. jesli bedzie potrzeba sam
      lekarz zaproponuje tabletki hormonalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka