lida82 27.04.06, 23:23 jestem ciekaw3a czy stosowal ktos z Was szampon Dercos Vichy?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamatomka1 Re: DERCOS szampon 28.04.06, 00:07 Ja stosowałam przeciwłupieżowy. To jest jedyny szampon po którym pozbyłam się łupieżu ale niestety strasznie zaczęły mi się przetłuszczać po nim włosy. Muszę je myć codziennie, nawet jak myję innym szamponem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: DERCOS szampon IP: 212.182.126.* 28.04.06, 09:02 Moj maz od dluzszego czasu uzywa czerwonego( energizujacego) i sobie go chwali. Moje doswiadczenie natomiast z tym samym szamponem jest takie, ze ciezko sie go splukuje, zostawia taka jakby powloke na wlosach i mam wrazenie ze wtedy szybciej sie przetluszczaja.Ale to subiektywna opinia oczywiscie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: DERCOS szampon IP: *.4web.pl 28.04.06, 13:16 Używałyście. Z aminexilem czerwonego i neibieskiego kojacego . Rezultat jest zerowy - ani nie zatrzymuje wypadania włosów, ani nei koi - oblebia taką powłoxczką, która dramatycznie nasila pzretłuszczanie , nawet w wypadku suchych włosów . Sumujac - nie polecam , zapach , zwłaszcza niebieskiego - też taki sobie;/ Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: DERCOS szampon 28.04.06, 09:06 ja stosuję od czasu do czasu żółty. mam włosy farbowane i myję je codziennie. Bardzo sobie chwalę ten szampon, choć niestety jest troszkę drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula Re: DERCOS szampon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 12:29 a mnie sie on w ogole nie podoba. zadnej poprawy i do tego nie pachnie jakos zachecajaco :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: DERCOS szampon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 13:13 Ja uzywałam wersji do wrażliwej skóry głowy. Nawet dobry, ale włosy były po nim jakby "tępe" i kiepsko się rozczesywały. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: DERCOS szampon 28.04.06, 13:25 Ja mialam przeciwlupiezowy i oceniam go negatywnie. Wlosy myje co dwa dni, bo przetluszczaja mi sie, a po tym szamponie staly sie wrecz wybitnie przetluszczajace - musialam myc glowe codziennie. O wiele lepszy jest Head and Shoulders - dzialanie przeciwlupiezowe porownywalne, a cena o wiele nizsza. Jesli natomiast chcesz zainwestowac w dobry szapmon, w cenie Vichy, to polecam Matrixa - do kupienia w dobrym zakladzie fryzjerskim, w USA lub na allegro. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: DERCOS szampon 28.04.06, 16:12 Uzywalam - czas przeszly - przeciwlupiezowego (zadzialal wlasciwie i juz nie musze uzywac) i czerwonego (na spolke z ex-narzeczonym). Uwazam, ze sa bardzo skuteczne, ale przy tym bardzo "mocne", czyli nie dla wszystkich, bo efekt "leczniczy" jest, ale czasem kosztem kosmetycznego. Uzywam nadal, wiosna i jesienia ampulek aminexilowych, ale np. moja mama nie mogla ich uzywac bo ma za sucha i za delikatna skore glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lida82 Re: DERCOS szampon 29.04.06, 23:22 ja kupilam czerwony tez mam uczucie, ze moje wlosy sa czyms oblepione ciezkie (mam dlugie wlosy) ale jeszcze poczekam na efekty pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
milena147 Re: DERCOS szampon 01.05.06, 13:18 uzywalam vichy przeciwlupiezowego i stwierdzam, ze jest to najlepszy szampon jaki kiedykolwiek mialam. Zadne nizorale itp mi nie pomagaly, a po jednokrotnym uzyciu vichy lupiez zniknal. Myje nim wlosy raz na dwa tygodnie i ani sladu niechcianego "goscia". Prawda jest, ze jest dosyc drogi(ok40zl)ale wystarcza mi na conajmniej pol roku wiec jest ok. Naprawde polecam Odpowiedz Link Zgłoś
eminelle Re: DERCOS szampon 01.05.06, 14:14 Używałam czerwonego i fioletowego.Ten pierwszy jest na wypadanie i niewiele pomógł,znacznie bardziej byłam zadowolona z fioletowego-jest do włosów starzejących się i sprawia,że są gęściejsze.Faktycznie po jego stosowaniu były mocniejsze i bardziej puszyste,przez pewien czas uzywałam też odzywki z tej samej serii,też do włosów starzejących się.Była rewelacyjna,ale strasznie droga (chyba kolo 70 zł)więc zrezygnowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
lida82 Re: DERCOS szampon 02.05.06, 17:08 hmm fioletowego szamponu jeszcze nie widzialam ale poszukam gdy tylko bede w aptece pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś