Dodaj do ulubionych

DERCOS szampon

27.04.06, 23:23
jestem ciekaw3a czy stosowal ktos z Was szampon Dercos Vichy??
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamatomka1 Re: DERCOS szampon 28.04.06, 00:07
      Ja stosowałam przeciwłupieżowy. To jest jedyny szampon po którym pozbyłam się
      łupieżu ale niestety strasznie zaczęły mi się przetłuszczać po nim włosy. Muszę
      je myć codziennie, nawet jak myję innym szamponem.
    • Gość: agnes Re: DERCOS szampon IP: 212.182.126.* 28.04.06, 09:02
      Moj maz od dluzszego czasu uzywa czerwonego( energizujacego) i sobie go chwali.
      Moje doswiadczenie natomiast z tym samym szamponem jest takie, ze ciezko sie go
      splukuje, zostawia taka jakby powloke na wlosach i mam wrazenie ze wtedy
      szybciej sie przetluszczaja.Ale to subiektywna opinia oczywiscie:)
      • Gość: no name Re: DERCOS szampon IP: *.4web.pl 28.04.06, 13:16
        Używałyście. Z aminexilem czerwonego i neibieskiego kojacego . Rezultat jest
        zerowy - ani nie zatrzymuje wypadania włosów, ani nei koi - oblebia taką
        powłoxczką, która dramatycznie nasila pzretłuszczanie , nawet w wypadku
        suchych włosów . Sumujac - nie polecam , zapach , zwłaszcza niebieskiego - też
        taki sobie;/
    • marghot Re: DERCOS szampon 28.04.06, 09:06
      ja stosuję od czasu do czasu żółty. mam włosy farbowane i myję je codziennie.
      Bardzo sobie chwalę ten szampon, choć niestety jest troszkę drogi.
      • Gość: jula Re: DERCOS szampon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 12:29
        a mnie sie on w ogole nie podoba. zadnej poprawy i do tego nie pachnie jakos zachecajaco :/
        • Gość: Iza Re: DERCOS szampon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 13:13
          Ja uzywałam wersji do wrażliwej skóry głowy. Nawet dobry, ale włosy były po nim
          jakby "tępe" i kiepsko się rozczesywały.
    • ywonna Re: DERCOS szampon 28.04.06, 13:25
      Ja mialam przeciwlupiezowy i oceniam go negatywnie. Wlosy myje co dwa dni, bo
      przetluszczaja mi sie, a po tym szamponie staly sie wrecz wybitnie
      przetluszczajace - musialam myc glowe codziennie.
      O wiele lepszy jest Head and Shoulders - dzialanie przeciwlupiezowe
      porownywalne, a cena o wiele nizsza.
      Jesli natomiast chcesz zainwestowac w dobry szapmon, w cenie Vichy, to polecam
      Matrixa - do kupienia w dobrym zakladzie fryzjerskim, w USA lub na allegro.
      Pozdrawiam.
    • keepersmaid Re: DERCOS szampon 28.04.06, 16:12
      Uzywalam - czas przeszly - przeciwlupiezowego (zadzialal wlasciwie i juz nie
      musze uzywac) i czerwonego (na spolke z ex-narzeczonym). Uwazam, ze sa bardzo
      skuteczne, ale przy tym bardzo "mocne", czyli nie dla wszystkich, bo
      efekt "leczniczy" jest, ale czasem kosztem kosmetycznego.
      Uzywam nadal, wiosna i jesienia ampulek aminexilowych, ale np. moja mama nie
      mogla ich uzywac bo ma za sucha i za delikatna skore glowy.
      • lida82 Re: DERCOS szampon 29.04.06, 23:22
        ja kupilam czerwony tez mam uczucie, ze moje wlosy sa czyms oblepione ciezkie
        (mam dlugie wlosy) ale jeszcze poczekam na efekty
        pozdrawiam
    • milena147 Re: DERCOS szampon 01.05.06, 13:18
      uzywalam vichy przeciwlupiezowego i stwierdzam, ze jest to najlepszy szampon
      jaki kiedykolwiek mialam. Zadne nizorale itp mi nie pomagaly, a po jednokrotnym
      uzyciu vichy lupiez zniknal. Myje nim wlosy raz na dwa tygodnie i ani sladu
      niechcianego "goscia". Prawda jest, ze jest dosyc drogi(ok40zl)ale wystarcza mi
      na conajmniej pol roku wiec jest ok. Naprawde polecam
      • eminelle Re: DERCOS szampon 01.05.06, 14:14
        Używałam czerwonego i fioletowego.Ten pierwszy jest na wypadanie i niewiele
        pomógł,znacznie bardziej byłam zadowolona z fioletowego-jest do włosów
        starzejących się i sprawia,że są gęściejsze.Faktycznie po jego stosowaniu były
        mocniejsze i bardziej puszyste,przez pewien czas uzywałam też odzywki z tej
        samej serii,też do włosów starzejących się.Była rewelacyjna,ale strasznie droga
        (chyba kolo 70 zł)więc zrezygnowałam.
        • lida82 Re: DERCOS szampon 02.05.06, 17:08
          hmm fioletowego szamponu jeszcze nie widzialam ale poszukam gdy tylko bede w
          aptece pozdrawiam
    • lida82 Re: DERCOS szampon 02.05.06, 21:25
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka