Dodaj do ulubionych

"Okres płodny"

30.04.06, 12:34
Nie chcę wyjść na idiotkę, bo może to jest oczywiste, ale wczoraj usłyszałam
od koleżanki, że każda kobieta podczas "okresu płodnego" jest bardziej
atrakcyjna i pociągająca dla płci przeciwnej oraz sama się sobie podoba
bardziej niż zwykle. Robią się jakieś błyski w oczach i coś tam jeszcze. Nie
wiedziałam o tym. Ten okres płodny jest ok. tydzień przed menstruacją.
Obserwuj wątek
    • Gość: ruta Re: "Okres płodny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 13:20
      Okres plodny jest mniej więcej 14 dni przed menstruacją.
      Nie wiem czy kobiety są bardziej atrakcyjne,ale podobno w tym czasie wydzielają
      sie silniejsze feromony,które mogą byc atrakcyjne dla płci przeciwnej.Ale raczej
      nie dziala to jak ruja u zwierząt.
    • Gość: gosc Re: "Okres płodny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 14:20
      mangaj napisała:
      Nie chcę wyjść na idiotkę. Ten okres płodny jest ok. tydzień przed menstruacją.

poucz sie lepiej biologii, bo wyjdziesz szybko na młoda matkę

• mangaj Re: "Okres płodny" 30.04.06, 14:45
        To nie ja powiedziałam, że ten okres płodny jest tydzień przed menstruacją,
        tylko moja koleżanka. U niej to się zaczyna tydzień przed.
        • Gość: gosc Re: "Okres płodny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 15:12
          ręce opadają podwójnie
          po pierwsze - powtarzasz bzdury, to tylko świadczy o twojej ignorancji
          po drugie - jeśli u niej okres płodny zaczyna się tydzien przed miesiączką, to
          w takim razie jej okres trwa chyba 2 tygodnie; ona też ma duże szanse zostać
          nieoczekiwanie młodą matką
          dokształćcie się obie
          • nycole Re: "Okres płodny" 30.04.06, 15:25
            Naukowcy sprawdzili ten fenomen i taka jest prawda ,że kobieta parę dni przed i
            w trakcie owulacji jest atrakcyjniejsza niż w inne dni miesiąca . Pokazywli
            grupie męzczyzn zdjęcia kobiet w czasie owulacji i zdjęcia tych kobiet ,które
            były w innych fazach cyklu i badani mężczyżni za atrakcyjniejsze uznawali te
            panie ,które miały właśnie owulację .
            Coś w tym jest - ja również zauważyłam to u siebie - mam inne spojrzenie:-)
    • sara_87 Re: "Okres płodny" 30.04.06, 15:27
      koleżanka ma rację
      przecież samice ssaków też są bardziej "atrakcyjne" dla samców w czasie godów
      mamy to w spadku po przodkach ;)
      • mangaj Re: "Okres płodny" 30.04.06, 16:10
        Rany, już nic nie można na tym forum napisać, bo od razu ktoś krytykuje.
        Przecież w większości postów się bluzgają nawzajem, więc trzeba uważać co się
        pisze, bo można zostać skrytykowanym za każde zdanie. Co za atmosfera.
        • Gość: melba Re: "Okres płodny" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 16:13
          Nikt nie jest krytykowany za "każde zdanie" tylko za pisanie ewidentnych bzdur.
        • Gość: sumire Re: "Okres płodny" IP: 193.151.48.* 30.04.06, 16:22
          Ktoś krytykuje, bo to, co napisałaś, świadczy o minimalnej wiedzy w zakresie
          własnej fizjologii, a niestety dogłębna znajomość tej dziedziny jest ważniejsza
          od biegłości w sprawach urodowo-kosmetycznych. O owulacji i jej oddziaływaniu na
          samice wszelkiego gatunku, nie tylko ludzkiego, wspomina się na lekcjach
          biologii przecież. Chyba.
        • Gość: gosc Re: "Okres płodny" IP: 172.28.252.* 30.04.06, 16:56
          mangaj napisała:

> Rany, już nic nie można na tym forum napisać, bo od razu ktoś krytykuje.

a weźmiesz odpowiedzialność za wszystkie dzieci, które urodzą się dziewczętom,
          które uwierzą, ze okres płodny jest tydzień przed okresem? powtarzam jeszcze
          raz - razem z koleżanką poczytaj sobie o własnym organiźmie, tym razem
          zwracając mniejszą uwagę na feromony i atrakcyjność samicy dla samca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka