Dodaj do ulubionych

proszę o uśmiech :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 16:42
w tym wątku broń Boże nie będę poruszać kwestii najnowszych/najlepszych/ulubionych kosmetyków czy sposobów pielęgnacji. podzielę się raczej przkrym spostrzeżeniem: świat za bardzo pędzi!
często korzystam z metra lub tramwajów (autobusów nie lubię :P), zazwyczaj rano. a tam mnóstwo ludzi w pośpiechu, narwach i złości. sama staram sie zawsze uśmiechać i być radosna. ostatnio mile uśmiechnięta (tym razem chyba miałam powód ;)) spojrzałam na jakąś kobietkę. co ta na mój szczęśliwy wyraz twarzy? zawstydziła się i wyjęła szminkę by poprawić domowe niedociągnięcia. a potem z metra- gonitwa tłumu. a wracając z pracy ludzie są znowu zdenerwowani, znowu się spieszą. postanowiłam zrobić eksperyment, by sprawdzić, czy rzeczywiście jest tak źle z tymi zagonionymi ludźmi. któregoś pięknego bo słonecznego i okwieconego ;) dnia, idąc parkiem, uśmiechałam się do większości przechodniów- tych spacerujących ale także i tych zagonionych. efekt? pukanie się w czoło, zdziwione spojrzenia. i tylko dzieci się do mnie równie sympatycznie oduśmiechały :) zaraz zobaczę komentarze, że to ja jestm idiotka a ludzie pracujący to świat idealny. też mam obowiązki, też muszę się często spieszyć. ale naprawdę trzeba rezygnować przy tym z dobrego samopoczucia i... z uśmiechu?...

pozdrawiam serdecznie wszystkie sympatyczne uśmiechające się do ludzi oraz te, które na czyjś uśmiech równie sympatycznie odpowiadają :)))))))))))))
Obserwuj wątek
    • madfashion Re: proszę o uśmiech :) 06.05.06, 16:47
      Gratuluję optymizmu. Osobiście nie odwzajemniłabym twojego uśmiechu ;-) i
      rozumiem tych zabieganych ludzi ...
      Sama mam sporo problemów a dzien powszedni to dla mnie koszmar
    • carolinascotties Re: proszę o uśmiech :) 06.05.06, 17:09
      ja na pewno oddałabym Tobie uśmiech :)) lubię się uśmiechać i często to robię -
      wszystkie dziwne reakcje powodują u mnie jeszcze szerszy uśmiech :)
      Mam wrażenie, ze w naszym kraju trzeba się naprawdę natrudzić, żeby uzbierać
      np. 50 uśmiechów od dorosłych osobników :) Takich trudności nie miałam za
      oceanem - chociaż tamte uśmiechy w większości były przyklejone :) a przeciez
      chodzi nam o taki prawdziwy, słoneczny uśmiech :)
      Pozdrawiam
      • nycole Re: proszę o uśmiech :) 06.05.06, 17:36
        Czytałaś "Kwiat kalafiora" Musierowicz ? Tam było o ESD -Eksperymentalny
        Sygnał Dobra.
        Jesli nie, to koniecznie przeczytaj-nie pożałujesz...
        :-)))))
      • rapsodiagitana Re: proszę o uśmiech :) 06.05.06, 17:41
        Tez tak mam - wszystko mnie potrafi rozbawić i często się uśmiecham do ludzi.
        Jakoś jest przez to łatwiej i milej. Może nie uśmiecham sie tak " z zasady", do
        wszystkich, ale jeśli zdarzy się jakiś kontakt wzrokowy, albo zobaczę, że
        wspólnie z jakimś przechodniem patrzę w tym samym kierunku, albo w ogóle zdarzy
        się jakiś pretekst, to z niego korzystam. I ludzie się odwzajemniają. Może
        autorce wątku się nie odwzajemniają, bo nie rozumieja kontekstu? A może to
        kwestia tego, że Warszawa jednak bardziej pędzi, niż rozleniwiony troszkę Toruń...
    • Gość: chevrolett Re: proszę o uśmiech :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:54
      DOBRZE BABA MÓWI!!!!! TAK TRZYMAJ!!!!!!!
    • Gość: marta Re: proszę o uśmiech :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:00
      musierowicz czytałam, nawet sporo. mój eksperyment to właśnie kontynuacja pomysłu z 'kwiatu kalafiora' :) cieszę się, że nie zostałam potępiona i uznana za śmiejącego się dziwaka :) no to co? trzeba zmieniać warszawę? ;)
      • Gość: emzetem Re: proszę o uśmiech :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.06, 19:38
        zmieniamy :)
        • Gość: Katk@ Re: proszę o uśmiech :) IP: 5.5R6D* / 213.86.213.* 07.05.06, 02:00
          Mieszkam obecnie w Anglii i czesto nieznajomi ludzie sie do mnie usmiechaja na
          ulicy i ja do nich rowniez i jest to najzwyklejsza rzecz na swiiecie. Jednak
          Polska to wciaz dziwny kraj :-(
      • Gość: yzex Re: proszę o uśmiech :) IP: *.aster.pl 07.05.06, 11:53
        a pewnie:) tez sie czesto usmiecham ostatnio (tak przez wiosne heh) no i
        faktycznie rekacje ludzi to zazwyczaj zazenowanie albo zdziwienie.. ale tam,
        mysle ze warto:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka