Dodaj do ulubionych

PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu???

IP: 212.182.102.* 05.01.03, 15:57
Witam! Pod koniec stycznia mój ukochany planuje mi się oświadczyć, no i w
związku z tym mam pytanie: na którym palcu powinno się nosic pierścionek
zaręczynowy, bo niektórzy twierdzą że na środkowym inni natomiast, że na
serdecznym. Czekam na podpowiedzi.Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: kyoko Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 05.01.03, 17:43
      Pewnie, ze na serdecznym prawej ręki!!!!Tak samo zresztą jak obrączkę:-) Nigdy
      nie słyszałam, żeby ktoś nosił ten pierścionek na środkowym palcu!?!
      • bum4 Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? 05.01.03, 19:55
        Gość portalu: kyoko napisał(a):

> Pewnie, ze na serdecznym prawej ręki!!!!Tak samo zresztą jak obrączkę:-)
        Nigdy
        > nie słyszałam, żeby ktoś nosił ten pierścionek na środkowym palcu!?!

Hm...a nie lewej reki? Mi sie wydaje ze lewej....tlumaczone jest to tym, ze od
        palca serdecznego lewej reki biegnie zyla prowadzaca az do serca:)
      • Gość: lili Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 11:54
        Gość portalu: kyoko napisał(a):

> Pewnie, ze na serdecznym prawej ręki!!!!Tak samo zresztą jak obrączkę:-)
        Nigdy
        > nie słyszałam, żeby ktoś nosił ten pierścionek na środkowym palcu!?!

Moja kolezanka nosi na srodkowym prawej reki, bo to jest dosyc gruna obraczka i
        gdyby tam jeszcze dolozyc normalna obraczke slubna to by bylo beznadziejne

Ja mam zamiar nosic zareczynowy na serdecznym lewej reki, bo blizej serca, a
        poza tym nie podoba mi sie jak sa kolo siebie piersionek i obraczka na jednym
        placu. Wyglada to beznadziejnie
    • Gość: Lilka Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 06.01.03, 09:43
      A ja slyszalam taka teorie, ze pierscionek zareczynowy nosi sie na serdecznym
      palcu prawej reki, a pozniej jak juz dojdzie do "kompletu" obraczka, to na
      serdecznym palcu lewej reki, chociaz widzialam u wielu dziewczyn, ze pozniej
      nosza i pierscionek zareczynowy, i obraczke na jednym palcu prawej reki.
      Mysle, ze to kwestia gustu.

pozdrawiam
      • naturella Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? 06.01.03, 11:30
        Mój mężczyzna już mi się oświadczył... i pierścionek noszę na serdecznym palcu
        prawej ręki, a po ślubie przerzucę go na lewą. A w ogóle to wczoraj kupiliśmy
        obrączki! - to cały czas do mnie nie dociera, czuję się, jakby mi się to
        wszystko śniło. Zwłaszcza, że czekałam na to półtora roku.
        • Gość: Lilka Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? IP: *.ipartners.pl / *.bcf.pl 06.01.03, 15:16
          Naturella, to kiedy slubik :))) ?
          • naturella Lilka 06.01.03, 16:16
            Lilka, ślub w czerwcu - coś koło 14, albo 21. O ile nam się uda wszystko
            pozałatwiać...!
    • Gość: perła Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.03, 14:01
      A prawda jest taka, że na serdecznym lewej ręki. Na 10000000000000000....%
      • moni_citroni Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? 06.01.03, 16:34
        Ja nosze na serdecznym lewej reki.
        • liza24 Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? 07.01.03, 00:22
          ja właśnie świeżo po zaręczynach i na początku miałam pierścionek na serdecznym
          palcu prawej dłoni, ale chrzestna mojego (już) :-) narzeczonego naskoczyła na
          mnie że zaręczynowy się nosi na serdecznym, ale PRAWEJ dłoni! no to
          przełożyłam. zresztą okazało się wtedy, że matka mojego narzeczonego też uważa
          że prawa dłoń, tylko nic mi nie mówiła, bo nie chciała się wtrącać :-) co za
          materiał na teściową :-))) hihi
          pozdrawiam wszystkie narzeczone i nie tylko :-)
    • Gość: elve Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? IP: *.ds.univ.gda.pl 07.01.03, 01:46
      na środkowym lewej ręki, jeśli już koniecznie ktoś musi Ci to powiedzieć :>
      • bum4 Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? 07.01.03, 11:41
        z tego wszystkiego az kupilam ksiazke z takimi wskazowkami etc. i jest czarno
        na bialym napisane ze na serdecznym palcu lewej dloni:)
        • Gość: lili Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 12:01
          hi hihi hi, czytam i czytam i wychodzi na to, ze nie wiadomo na ktorym.
          ogolnie to w Polsce chyba sie jakos tak utarlo, ze na prawej dloni na
          serdecznym palcu, romantyczniej jest na lewej, bo blizej serca. Ale chyba to i
          tak kwestia upodoban i wygodnosci.
          Liczy sie te TEN pierscionek to jest zareczynowy (nawet jak go bedziesz nosic
          na kciuku:}) i juz. A jeszcze wazniejsze jest uczucie!!

No i moja koleznka jednak, nie znosi piersionkow w ogole to dostala zareczynowy
          lancuszek ;-)) Meczy sie do tej pory z obraczka na palcu, ale za to nie meczy
          sie z mezem, bo ma fajnego ;-)
          • Gość: katrina Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 14:07
            no własnie, ja to chyba powinnam dostac wkręty-kolczyki zaręczynowe :) a
            poważnie, jak juz dostane, to bede nosic tam gdzie mi wygodnie, i tak to bedzie
            jeden jedyny pierścionek, generalnie ich nie znoszę. Lewa dlon odpada, bo
            jestem leworęczna i jej używam. poniewac bedzie to cos bardoz masywnego, na
            serdecznym palcu (mam szczuple palce) od którego jeszcze "cieńszy" jest tylko
            maly palec wygladaloby smiesznie. wiec bedzie to srodkowy palec prawej ręki. i
            kto mi zabroni? :)
            • agul1 Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? 07.01.03, 14:27
              Gość portalu: katrina napisał(a):

> no własnie, ja to chyba powinnam dostac wkręty-kolczyki zaręczynowe :) a
              > poważnie, jak juz dostane, to bede nosic tam gdzie mi wygodnie, i tak to
              bedzie
              >
              > jeden jedyny pierścionek, generalnie ich nie znoszę. Lewa dlon odpada, bo
              > jestem leworęczna i jej używam. poniewac bedzie to cos bardoz masywnego, na
              > serdecznym palcu (mam szczuple palce) od którego jeszcze "cieńszy" jest tylko
              > maly palec wygladaloby smiesznie. wiec bedzie to srodkowy palec prawej ręki.
              i
              > kto mi zabroni? :)

Nikt:)
              Katrina, a może coś mniej masywnego po prostu?:) Ja też jestem leworęczna i mam
              bardzo chude palce - nr 9, w porywach do 10:) I noszę na lewym palcu serdecznym
              tylko że ja dostałam bardzo delikatny, z malutkim brylantem. I wygląda bardzo
              ładnie i w niczym nie przeszkadza, więc może to jest rozwiązanie na Twoj
              problem z chudymi palcami i leworęcznością?:-)
            • koko8 Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? 07.01.03, 15:18
              katrino - ja przez caly okres narzeczenstwa nosilam pierscionek na srodkowym
              prawej i nikt nie mnie zapytal dlaczego na tym akurat, a nie na innym ....tylko
              na ten po prostu pasowal... bezsenne noce zapewnilo mi jednak nie rozmyslanie,
              na ktorym palcu nosisc pierscionek, ale fakt noszenia pierscionka w ogole ...
              jednak nieskalane przez dwadziescia pare lat bizuteria place przyzwyczaily sie
              szybko... potem przelozylam pierscionek na lewa reka, i na prawej mam obraczke,
              a ogolnie cudowne uczucie bycia zona :-))pozdr
    • Gość: karasiowa Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.01.03, 14:31
      A ja nosze na srodkowym palcu lewej reki, poniewaz moj narzeczony kupujac
      pierscionek poszedl do jubilera z moim innym pierscionkiem (chcial trafic z
      rozmiarem). Przypadek sprawil, ze wzial ze soba akurat taki, ktory nosilam na
      palcu srodkowym. I na inny nie pasuje!
      • Gość: katrina Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 22:20
        rzecz w tym ze mnie się podoba tylko masywna biżuteria, i jakby to powiedzieć,
        drobna jakoś do mnie nie pasuje, nie pasuje od mojego charakteru :)
      • Gość: justin Re: PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY-na którym palcu??? IP: proxy / *.cinfo.com.au 08.01.03, 04:08
        Gość portalu: karasiowa napisał(a):

> A ja nosze na srodkowym palcu lewej reki, poniewaz moj narzeczony kupujac
        > pierscionek poszedl do jubilera z moim innym pierscionkiem (chcial trafic z
        > rozmiarem). Przypadek sprawil, ze wzial ze soba akurat taki, ktory nosilam na
        > palcu srodkowym. I na inny nie pasuje!

A to Ty nie wiesz ze mozna zmniejszyc???:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka