Dodaj do ulubionych

~*~ Mega Weekend - MEGA ŚCIEMA? ~*~

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.05.06, 03:14

No i wreszcie, pierwszy w tym roku Mega Weekend w GC się rozpoczął. Miałam na
tę okazję odroczone zakupy, żeby kilka kosmetycznych drobiazgów móc kupić 20%
taniej. Byłam dziś w Galerii na zakupach, kupiłam niektóre z planowanych
kosmetyków, z niektórych zrezygnowałam. Uważam, że oczekiwany Mega Weekend w
Galerii Centrum to MEGA ŚCIEMA. Być może to przypadek, może na takie produkty
spojrzałam i takie kupiłam, ale większość była moim zdaniem znacznie droższa,
niż jeszcze jakieś dwa miesiące temu i niż w innych drogeriach. Wydaje mi
się, że Galeria podniosła ceny na okoliczność obniżki cen. Za zakupy
zapłaciłam i tak więcej, niż zapłaciłabym w innym sklepie - mimo obniżki 20%!

Niedawno był taki wątek, nawet napisałam w nim, że nie zauważam różnicy cen
między Galerią (a konkretnie Kosmeterią), a innymi drogeriami, a poza tym są
atrakcyjne przeceny i MegaWeekendy. ODWOŁUJĘ TO, CO NAPISAŁAM! Różnica jest
ogromna! Być może moje spostrzeżenia nie dotyczą wszystkich marek lub
produktów, poza tym uwagę zwróciłam tylko na kosmetyki.

Piszę o tym, bo wiem, że wiele spośród nas czekało na tę obniżkę i lubi
odkładać zakupy na okoliczność 20% przecen w Galerii. Dziewczyny, zwróćcie
uwagę, co i za ile kupujecie, zanim pójdziecie, sprawdżcie orientacyjną cenę
np. w internecie albo w Rossmannie. Nie dajmy robić się w balona! Jeśli to
prawda, że podnieśli ceny przed wyprzedażą, to jest to skandal, złodziejstwo
i naciągactwo!

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: magda zgadzam się z przedmówczynią w 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 09:00
    • swinka_morska Re: rosman? nie, dziekuje 13.05.06, 11:53
      a wiesz co - nie wydaje mi sie ze tak jest - owszem, sa rzeczy ktore sa drozsze
      od tych w rosmanie (np wspomniane tutaj na forum mydla w kostkach), ale
      pamietaj tez o tym, ze raz spora czesc kosmetykow nie jest wlaczana w mega
      weekend, a dwa, w koncu tez musza na czyms zarabiac - chociazby sama roznica
      ile jeden rosman zatrudnia ludzi i jakiej jest powierzchni i porownaj to z GC...

a wracajac do kosmetykow - ja je kupuje glownie tylko tam, bo jak wspomnialam,
      do malych osiedlowych drogerii juz nie zajrze (bo po co mam kupic jakis uzywany
      zel do twarzy, po ktorym ktos dostal uczulenia i go zwrocil), wiec orientuje
      sie jakie sa tam ceny... kolorowka jest w takiej saemj cenie, a nawet tansza
      niz w sephorze, reszta... nie zawsze jest w rosmanie dostepna, a roznica rzedu
      50 groszy no to nie przesadzajmy... moj czas ktory spedzam w rosmanie w kolejce
      do kasy jest wiecej wart niz te 50 groszy zaoszczedzone na jednym produkcie,
      ktory w dodatku nie wiadomo ile razy byl otwierany - no, moze tam pojde jak tez
      zaczna foliowac kosmetyki, zeby nie byly otwierane i babrane brudnymi paluchami
      przez osoby, ktore koniecznie chca zobaczyc jaka cos ma konsystencje albo jak
      pachnie...
    • Gość: sisi Re: IP: *.aster.pl 13.05.06, 12:11
      Ja rowniez bylam wczoraj w GC i tez odnioslam wrazenie, ze wczesniej podniesli
      ceny. Zwlaszcza rzucil mi sie w oczy, ostatnio dosc popularny na forum, balsam
      brazujacy J&J. Tydzien temu kupilam go w zwyklym sklepie kosmetycznym za 14-15
      zl. W GC kosztuje ponad 18 zl. Troche przesadzaja...Zwlaszcza, ze ktos tu
      ostatnio pisal, ze w Tesco jest promocja i tam kosztuje 9 zl, a nawet 7:)
      Dlatego w GC kupuje jedynie kosmetyki, ktore ciezko dostac gdzies indziej.
    • nessie-jp Re: ~*~ Mega Weekend - za dużo wielkich liter... 13.05.06, 13:02
      Moja siostra jest identycznego zdania, co ty :) To zresztą nagminna praktyka nie
      tylko GC, ale i każdej sieci czy supermarketu. Buty, które tydzień temu
      kosztowały 99 zł, dziś przeceniamy z 179 na 99 i ogłaszamy szaloną mega-promocję :)

Może uda mi się zajrzeć jutro do GC. Znam ceny swoich kosmetyków tam kupowanych,
      zobaczę, czy te -20% to fakt, czy mit.

PS. Nie pozwoliło mi odpowiedzieć - napisało: za dużo wielkich liter w temacie. :)
      • Gość: malenka Re: ~*~ Mega Weekend - za dużo wielkich liter... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 16:38
        a ja kupiłam masło poziomkowe do ciała za ok. 15zł. nigdzie indziej go nie
        widziałam dlatego uwazam, ze warto bylo isc.
    • aeon.flux Właśnie, miałam racje co do GC i już tam pewnie 13.05.06, 22:56
      nic nie kupie. Chyba,że rzeczywiście nie mozna kupić w innym sklepie. Najlepiej
      jest kupować w hipermarketach, choć fakt,że nie wszystkie produkty są tam
      dostępne. ostatnio kupiłam sobie maseczki w Tesco za 2,50. Wcześniej ich tam
      nie widziałam,więc kupowałam w GC lub Douglasie tylko ,że za 4 zł,co teraz
      uważam za niezłe zdzierstwo
      • magdaksp Re: Właśnie, miałam racje co do GC i już tam pewn 14.05.06, 00:25
        ja wogole nie kupuje kosmetykow wgalerii centrum tylko zawsze wrossmanie bo
        roznice w cenach sa naprawde spore
    • morelka4 Mega Weekend - MEGA ŚCIEMA? 14.05.06, 00:14
      Moze kosmetykow pielegnacyjnych i kolorowki z nizszej polki rzeczywiscie nie
      oplaca sie tam kupowac. Natomiast ceny kolorowki ze sredniej polki nie roznia
      sie od cen tych samych produktow w Rosmannie, przynajmniej akurat tych ktore
      kupowalam m. in. tusze Max Factora, Glime Shine L'Oreala czy Colour Perfection
      MF. Na tych zakupach zaoszczedzilam parenascie zetow i jestem zadowolona:)
      Natomiast co do ciuchow, moim zdaniem czesc w ogole nie jest warta swoich cen
    • Gość: kaja Re: ~*~ Mega Weekend IP: *.marton.net.pl / 80.48.60.* 14.05.06, 01:04
      niestety nie zgodze się, że różnice w cenach kosmetyków to jakieś 50 gr. np.
      tonik Garniera w rossmanie kosztuje 15 zł, w galerii ponad 17(chyba 17,40),
      podkład City Matt Erisa prawie 22 zł w GC, a w Drogerii Natura18-19 (teraz jest
      w promocji za 15,99zł). niby to tylko 2-3 zł, ale jesli w porównaniu do cen
      tych kosmetyków to nie już jest mało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka