24.05.06, 17:18
Hej :) mam taki drobny problem. Zacznę od tego że mam prawie proste :/ włosy
do ramion. Chodzi o to, że chciałabym aby były one albo całkiem proste albo
kręcone, albo chociaż ładne. Co zrobić kiedy każdy kosmyk sterczy w inną
stronę a ja mam pół godziny na doprowadzenie ich do ładu. Pomóżcie <lol> :)
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: włosy :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:21
      ja tez mam takie włosy "nijakie" i dlatego je prostuje, teraz są błyszczące i
      prosciutkie, idealne. tylko trzeba przy prostowaniu pamiętać o odpowiedniej
      ochronie włosów :)
      • Gość: kreatywni Re: włosy :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:17
        ja też polecam prostowanie
        • fionus Re: włosy :( 24.05.06, 18:26
          od prostowania wlosy sie niszcza wiem cos o tym az zbyt dokladnie, bo po roku
          prostowania moje wlosy sa tragiczne, moge polecic trwala prosta, bo wloski sa
          proste przez wiele czasu.

www.allegro.pl/item104978033_glatt_trwala_prosta_proste_wl_az_do_3_mies_.html

www.allegro.pl/item104479874_prostowanie_grube_krecone_elgon_trwala_prost_.html
          • Gość: lwica Re: włosy :( IP: *.toya.net.pl 24.05.06, 18:39
            trwala prostujaca dobry pomysl ale do tego zeby wlosy byly ladne kosmetyki
            dobrej jakosci i wszystko sama prostuje wlosy od kilku lat i mam piekne
            blyszczace ale to zasluga prostownicy i kosmetykow zabezpieczajacych i maseczek
            • fionus Re: włosy :( 24.05.06, 18:49
              a jakie kosmetyki zabezpieczajace uzywasz?
              ja w tej chwili wlosy mam porpstu spalone, bo prostwalam praktycznie
              codziennie, bo swoje mam krecone a nie za bardzo mi takie odpowiadaja
              • Gość: lwica Re: włosy :( IP: *.toya.net.pl 24.05.06, 18:59
                PODSTAWA POROSTOWANIA WLOSOW TO PROSTOWNICA JA PRACUJE W SALONIE FRYZJERSKIM I
                TEMAT PROSTOWNIC ZNAM DOKLADNIE MUSI MIEC ODPOWIEDNIA POWLOKE KTORA NP U MNIE
                JEST CERAMICZNA PROFESJONALNA PRZEZNACZONA DO SALONOW FRYZJERSKICH TO TA POWLOKA
                JUZ CZYNI CUDA ODPOWIEDNIO JONIZYJE WLOSY ZAMYKA DOKLADNIE LUSKI A KOSMETYKI TO
                JEDWAB NAKLADANY NA SUCHE WLOSY PRZED PROSTOWANIEM I PO UMYCIU MASKA SLOOK LOOK
                MATIXA TO CALA SERIA WYGLADZAJACA WLOSY SA MIECIUTKIE I ZDROWE I TEZ MAM KRECONE
                KTORE Z NATURY SA BARDZIEJ WYSUSZONE NIZ PROSTE
                • fionus Re: włosy :( 24.05.06, 19:26
                  dzieki bardzo za odpowiedz! a powiedz czy to cos takiego?
                  www.allegro.pl/item104360061_farouk_biosilk_jedwab_z_usa_14_15_ml_najtani
                  ej_.htmlile koszruje ten jedwab? i czy to cos takie
                  • Gość: lwica Re: włosy :( IP: *.toya.net.pl 24.05.06, 19:34
                    jedwab faruka jest popularny nie znam go ale inne firmy fryzjerskie tez maja
                    jedwab mozeszkupic tez w drogeri zapomnialam jakiej firmy ale ponoc niezly
                    wogole jedwab jako skladnik szamponow odzywek masek to hit fryzjerski
                • fionus Re: włosy :( 24.05.06, 19:33
                  i jeszcze cos, mam pytanie moze sie znasz. Efekt chcialam uzyskac taki
                  img468.imageshack.us/my.php?image=kopiaf045sd.jpg , wyszedl zupelnie
                  odwrotny.
                  kolezanka skonczyla pare lat temu szkole fryzjerka, od czasu do czasu robi
                  wloski, wiec i ja chcialam sprobowac. Ale zalamala mnie konkretnie chcialam
                  uzyskac takie wlosy jak na zdjeciu, wyszly mi czarno szare z przeblyskami
                  oczekiwanego jasnego blondu szczegolnie u gory, podobno miala puscic farba bo
                  paru myciach, myje wlosy 2 razy dziennie! i nic. Farbowne byly rozjasniaczem
                  bodajze z joanny, i jakas farba 'czarny bez' Powiedz mi co ja ma teraz zrobic,
                  rozjasnic, zostawic tak jak jest, myc dalej az moze zejdzie kolor, czy co? :( a
                  swoje wlosy naturalne mam ciemny blond
                  • Gość: lwica Re: włosy :( IP: *.toya.net.pl 24.05.06, 19:43
                    o gliss kur jest seria z jedwabiem mysle ze jest tsak jak mowi kolezanka ale to
                    jej blad bo taki zestaw nazwijmy go czarno bialy myje sie zmywajac baleyage
                    metoda tzn najpierw bardzo dokladnie bardzo wymywa kolor ciemny do calkowitego
                    wymycia farby a poznie blond pasemko po pasemku ostroznie zwracajac uwage zeby
                    blond nie zlapal koloru od sasiedniej farby a ona pewnie jednym rochem
                    zamiachala ci glowe i juz raczej ten blond bedzie taki szary chodzi o to ze
                    rozjasnione pasma zostaly ubrudzone ciemna farba i po ptokach troche ci sie to
                    wyplucze napewno
                    • fionus Re: włosy :( 24.05.06, 19:45
                      jestem zalamana, i najgorsze ze teraz rozjasniacz nie zlapie tych wlosow :(
                      dzieki za odp
                      • Gość: lwica Re: włosy :( IP: *.toya.net.pl 24.05.06, 19:49
                        juz tych wlosow nie mozesz rozjasnic bo spadna skup sie na maseczkach i
                        pielegnacji a kolor troszeczke sie wymyje
                        • fionus Re: włosy :( 24.05.06, 19:51
                          a znasz cos z domowych sposob, np cytryna z woda? woda utleniona? no nie wiem,
                          juz o wszyzstkim mysle, byle by zmyc ten paskudny kolor
                          • Gość: lwica Re: włosy :( IP: *.toya.net.pl 24.05.06, 20:04
                            no jest problem lekko ci sie wymyja te blondy a tak to tylko jakiciemny szampon
                            koloryzujacy jesli masz zniszczone wlosy to nie farba trudno mi powiedziec jak
                            to wyglada albo poczekaj albo szampon na calosc ciemny
    • gumis_90 Re: włosy :( 24.05.06, 20:27
      krótko mówiąc musze zainwestować w prostownice i kosmetyki, ok :) fajnie bo
      teraz wiem już jaka będzie najlepsza :) pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka