ulkakisilewicz 09.06.06, 22:01 Co mam robć, jeśłi rozdwajają mi się końcówki włosów?? Jaki szampon mam używać?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariczusia Re: rozdwajające się końcówki 10.06.06, 19:27 rada na rozdwajające się końcówki jest jedna.....trzeba je obciąć! a twój problem z włosami to znak że są osłabione..używaj odżywki! Odpowiedz Link Zgłoś
violatress Re: rozdwajające się końcówki 13.06.06, 13:02 niekoniecznie obciac od dziecka rozdawajają mi sie masakrycznie koncowki i zadne scinanie nie pomaga, wiec wiem cos o tym:) mam w tej chwili dlugie (moze nawet bardzo?) dlugie wlosy i nie mysle o ich obcieciu. Proponuje szampony w polaczeniu z odzywkami gliss kur, sa dosc dobre, chyba, ze stac Cie na "absolut repair" l'oreala... to wiekszy wydatek, ale efekty sa porazajace. Mi sluzyl tez fructis do dlugich wlosow, ale wiem, ze wiele dziewczyn reaguje na ten szampon z obrzydzeniem, wiec sama musialabys sprawdzic:) Odradzam l'oreal elseve i serum do rozdwajajacych sie koncowek Avonu - naprawde robia koszmar z wlosow. Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: rozdwajające się końcówki 03.07.06, 22:51 osobiście nie spotkałam się z tym, żeby szampon lub odżywka skleiły już rozdwojone końcówki, dlatego zawsze proponuję ścinanie (stopniowo lub jednorazowo w zależności od długości włosów, stopnia ich uszkodzenia i naszych upodobań). Natomiast codzienna pielęgnacja powinna uwzględnić w zależności od typu włosów: szampon, odżywkę lub inny preparat pielęgnacyjny i prawidłowe postępowanie z włosami, tak aby nie dopuszczać do rozdwajania się końcówek na przyszłość. Oksana Odpowiedz Link Zgłoś