sophisticated_shrew 14.06.06, 16:34 Czy ta maść nadaje się na blizny po otarciach na piętach? I czy nie ma jakiś przeciwwskazań dot. słońca? I czy ta maść naprawdę tak bardzo śmierdzi bo czytałam, że składa się z cebuli :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jessica26 Re: Cepan 14.06.06, 16:35 smierdzi bardzo a czy się nadaje to sama jestem ciekawa bo tez mam problem z piętami.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sophisticated_shrew Re: Cepan 14.06.06, 16:41 Skoro rzeczywiście tak bardzo śmierdzi to sobie daruję bo jestem bardzo wrażliwa na zapach kosmetyków :) A zwykła cytryna nic nie da? W końcu też ma właściwości wybielające... Odpowiedz Link Zgłoś
laura_p25 Re: Cepan 14.06.06, 20:32 W tej maści subst.czynną jest głównie heparyna(chociaż cebula też),a ją zawierają także inne maści np. Contratubex, ale są dużo droższe(ok. 30 zł za małą tubkę-nie pamiętam pojemności). Blizny wybiela też taki krem z masą perłową, ale on też jest dosyć drogi. Nie wiem jakie masz te blizny, ale cepam naprawdę bardzo śmierdzi i jeśli nie są b.duże to może spróbuj Alantanu w maści- po nim wszystko bardzo ładnie i szybko się goi. Odpowiedz Link Zgłoś
anula_a Re: Cepan 14.06.06, 22:30 aż tak, to ten cepan nie śmierdzi, ale zauważyłam, że blizna (pooperacyjna) po nim była o wiele ładniejsza, tj. miękka i mniej widoczna niż po contractubeksie, stosuję je zamiennie, uzywałam też veradermu - zawiera silocon, ale silikon mnie uczulał, wiec zrezygnowałam, Odpowiedz Link Zgłoś