momisz 14.04.04, 14:10 kiedy kolejna ciąża po przygodach w/w w pierwszej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igunia2 Re: zespół hellp 14.04.04, 14:39 Teoretycznie po roku do dwóch.Ja drugie dziecko urodziłam po 5 latach od cc "siłami natury" Odpowiedz Link Zgłoś
momisz Re: zespół hellp 16.04.04, 17:40 i jak zyłaś zk onsekwencjami zespołu hellp? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: zespół hellp 16.04.04, 21:49 mysle,że po 2 latach- zawsze jest szansa że w kolejnej ciaży tak cieżka gestoza nie powtórzy sie (ja miałąm cięzki zesp hellp po prorodzie , straciłam dziecko- w kolejną ciąże pozwolono mi zajsc dopiero po minimum roku( koledzy mówili o 1,5 roku) No i tej lkolejnej ciąży jednak cały czas byłam na zwolnieniu, starałam sie nie przyjmować żadnych leków- utrzymywać prawidłową wagę ciała, bardzo rygorystycznie robiłam badania kontrolne- najważniejszy jest mocz- czy nie ma białak? no i od około 20go tygodnia vciazy przyjmowalam raz dziebnnie acard- bardzo wierze w tę formę profilaktyki i osobom z podobnym wywiadem zalecam od połowy ciąży niewielkie dawki aspiryny. Pod koniec ciaży miałam wykonywane codziennie badania kardsiotokograficzne i badania przepływów w naczyniach opępowinowych i móżgowych płodu Odpowiedz Link Zgłoś
igunia2 Re: zespół hellp 17.04.04, 20:14 Sorry,ale chyba żle zrozumiałam twoje pytanie.Myślałam,że pytasz o przerwę miedzy cc a drugą ciążą,ale po odpowiedzi Pani Doktor wnioskuję,że chodziło ci o cc z komplikacjami,których ja nie miałam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś