Dodaj do ulubionych

Znieczulenie w wargę (u dentysty)

14.06.06, 19:48
J.w. - byłam dziś u dentysty, dostałam 3 zastrzyki znieczulające, w tym 1 w
wargę... od znieczulenia minęło już ok. 6 godzin, a warga dalej jest
opuchnięta; od wewnętrznej strony (tam, gdzie była wbita igła) są takie jakby
krwiaki? rozszerzone naczynka krwionośne?, a od wewnętrznej strony warga w tym
miejscu ma dziwny kolor, taki jakby jasny pomarańcz :-/ Wygląda to tragicznie;
mam nadzieję, że tak nie zostanie! :-/ Czy któraś z Was miała kiedyś taki
problem i/albo zna się na tym?...
Obserwuj wątek
    • laura_p25 Re: Znieczulenie w wargę (u dentysty) 14.06.06, 20:01
      A dlaczego miałaś robione znieczulenie w wargę? Coś na niej było robione?
      • anxipanxi Re: Znieczulenie w wargę (u dentysty) 14.06.06, 20:04
        ja też nigdy nie miała znieczulanej wargi ...
        Ale na pewno w końcu znieczulenie puści ... Działanie znieczuleni\a to często
        kwestoa indywidualna
      • trawiasta Re: Znieczulenie w wargę (u dentysty) 14.06.06, 20:12
        laura_p25: nie, nic. Mialam plombowaną 'siódemkę' i też nie wiem, dlaczego
        dentystka zdecydowała się trzeci zastrzyk dać akurat w wargę ;-/ Efekt w każdym
        razie jest tragiczny ;-/
        • laura_p25 Re: Znieczulenie w wargę (u dentysty) 14.06.06, 20:48
          Ja też jestem dentystką i nie mam pojęcia o co chodzi z tą wargą przy "7"?!
          Dziwne... Ale nie martw się, bo jak robi się zabiegi na wardze to też się ją
          znieczula,a potem wszystko wraca do normy - do jutra powinno przejść. Jak nie i
          coś cię zacznie niepokoić to pisz a ja postaram się odpowiedzieć.
          • trawiasta Re: Znieczulenie w wargę (u dentysty) 15.06.06, 15:35
            Opuchlizna wciąż się utrzymuje :-( Próbowałam się jej pozbyć opuchlizny,
            przytykając sobie do ust kostkę lodu, ale nie podziałało. Na dodatek widzę, że
            po wewn. stronie wargi zrobiła mi się pleśniawka... co do tej pory zdarzało mi
            się baaaardzo rzadko - i tylko w jamie ustnej. Nie wiem, co z tym zrobić :-/
            • amo_la_musica_jazz Re: Znieczulenie w wargę (u dentysty) 15.06.06, 16:06
              Jeśli do jutra opuchlizna nie zejdzie, idź do dentysty...
              Co do znieczulenia, to ja kiedyś przez cały dzień po wizycie u dentysty i
              zabiegu miałam straszne problemy z mówieniem, bałam się nawet, że podczas
              znieczulenia lekarka uszkodziła mi jakiś nerw (co się ponoć zdarza...). Na
              szczęście wieczorem znieczulenie zeszło...
            • virtuosska Re: Znieczulenie w wargę (u dentysty) 16.06.06, 10:42
              zrób sobie roztwór z wody utlenionej tzn. na pół szkłanki zwykłej wody wlej 1
              łyżeczke utlenionej, płucz usta,powinno je wydezynfekować a plesniawki powinny
              zniknąc, (tak poradziła mi moja dentystka) albo poprostu użyj szałwi która też
              ściaga ranę i ma własciwości bakteriobójcze,

pozdrfrawiam!
    • verena2891 do pani dentystki-:)) 15.06.06, 11:53
      witam,
      mam takie pytanie.wczoraj bylam u dentysty usunac osemki.lekarz usulal mi 3
      naraz.jako ,ze ja sie panicznie balam ,nie patrzylam w ogole co on robi.wiem ze
      dziury mam zaszyte, ale dzisiaj rano zobaczylam ,ze na gorze mam czarne nici, a
      w dolnej osemce klebek czegos bialego(sorki , ze tak nie fachowo to opisuje,
      ale sie nie znam).no wiec jako ze bylo to po sniadaniu myslalam ,ze to jakas
      resztka jedzenia mi tam wlazla.wyplukalam usta, umylam delikatnie zeby, a to
      dalej tam siedzi.sprobowalam delikatnie wykalaczka to wyciagnac, ale wlasnie
      przy blizszych ogledzinach okazalo sie ,ze sie nie da i ze jest to jakies takie
      nitkowate jest.czyli, ze to sa szwy?dodam , ze w ustach mam taki dziwny posmak
      szpitala.wiec co to moze byc?wizyte kontrolna mam wyznaczona za tydzien, ale
      troche mnie niepokoi to biale cos.przepraszam ,ze zawracam glowe, ale dzis
      swieto i do ordynacji nie moge zadzwonic, bo nieczynne:(.
      pozdrawiam
      • naise Re: do pani dentystki-:)) 15.06.06, 12:12
        zadzwoń jutro, albo poszukaj na forum stomatologia
        • kat_ja1 Re: do pani dentystki-:)) 15.06.06, 22:46
          Rana po ekstrakcji dolnej ósemki goi się gorzej niż górnej...Wg, mnie dentysta
          założył Ci opatrunek, taki tampon w celu szybszego gojenia..On właśnie daje
          wrażenie białego jak to mówisz kłębka:) W każdym razie nie próbuj tego
          wydłubywać bo możesz doprowadzić do suchego zębodołu i powikłań. Szczotkuj zęby
          oprócz tego miejsca, a w tamtym miejscu płucz wodą.
          • verena2891 Re: do pani dentystki-:)) 16.06.06, 09:13
            tez tak stwierdzilam, ze to musi byc jakis opatrunek.wydaje mi sie ze jesli
            byloby cos nie tak to napewno by bolalo, albo spuchlo, a ze nic sie nie dzieje
            to jestem dobrej mysli:)
            troche pechowo wybralam ten termin rwania, bo wczoraj bylo swieto, a w piatki
            pan doktor nie pracuje, a ja mam tylko nr do gabinetu.w przyszlym tygodniu mam
            wizyte kontrolna wiec sie dowiem co to takiego.
            dzieki za sensowna odpowiedz:)
            pozdrawiam
            i
            milego dnia
            • laura_p25 Re: do pani dentystki-:)) 18.06.06, 21:26
              Przepraszam, ze nie odpisałam wcześniej, ale dopiero siadłam do komputera
              (czasem też mam urlop :-)).
              To czarne to na 100%szwy, a to białe o dziwnym smaku to opatrunek-nic nie
              wyciągaj,bo albo jest rozpuszczalny, albo dentysta sam go wyciągnie,a także
              usunie szwy.
              • verena2891 Re: do pani dentystki-:)) 18.06.06, 21:34
                dziekuje bardzo:)
    • dzidzia669 Re: Znieczulenie w wargę (u dentysty) 18.06.06, 21:54
      niemartw się , tez tak kiedys mialam czekalam jak zwykle godzinke az minie
      znieczulenie a ono niemijało, minelo po 5 godz zeby bylo zabawniej , a ile sie
      strachu najadłam.. ale okazalo sie potem bo spytalam ze dentystka dala mi
      mocniejszy srodek znieczulajacy poprostu
      • kamisiunia Re: Znieczulenie w wargę (u dentysty) 19.06.06, 13:03
        A mi kiedyś oko zdrętwiało po znieczuleniu :D Miałąm usuwane 2 zęby i jak na
        złość nie chciało mnie brac znieczulenie - w końcu dostałam pięć zastrzyków a i
        tak bolało jak wyciągał z kości :D
        To była dolna szczęka - gość mówił, że z dolnymi tak zawsze :/

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka