Dodaj do ulubionych

Prostowanie włosów

19.06.06, 14:44
Po użyciu prostownicy moje włosy są bardzo przesuszone, a po kilku razach
robią się jakby wystrzępione na końcach. Z tego powodu prostuję włosy tylko
na specjalne okazje, a szkoda, bo dobrze mi w gładkich. Dodam, że prostownicę
mam bardzo dobrej jakości, więc raczej nie chciałabym jej wymieniać. A może
są jakieś kosmetyki do pielęgnacji lub układania, które chronią włosy? Jeśli
macie jakieś inne patenty na gładkie włosy, to będę wdzięczna za radę.
Obserwuj wątek
    • aserath Re: Prostowanie włosów 19.06.06, 15:28
      kiedyś widzialam takie specjalne do wlosów jak sie uzywa prostownicy, ale kurcze
      nie moge sobie przypomniec co to takiego. Najlepiej bedzie jak zapytasz fryzjera
      i u fryzjera kupisz - fakt ze drogo, ale nie dosc ze ci dobierze idealny do
      twoich wlosów to jescze bedziesz miala gwarantowaną jakość - tam badziewia nie
      sprzedają :)
    • lenkao Re: Prostowanie włosów 25.06.06, 12:30
      Z kosmetykow tanszych i dostepnych w sklepach ,polecam Tobie mleczko Hot Liss z
      Loreala rozowe.Ostatnio w Carrefourze dalam za nie 12 zl.Jest rewelacyjne.
    • beatrycze123 Re: Prostowanie włosów 25.06.06, 13:36
      Kup płaską, zupełnie plaska, a szeroka szczotkę i prostujk taka szczotka i
      suszarką. Nauczyłam się tego z salonu Juisa Davida. Włosy nie są aż tak idealne,
      bardziej puszyste, ale mnie się podoba.
      cos jak to
      www.allegro.pl/item111920075_plaska_szczotka_modelujaca_vs8918_vidal_sassoon.html
    • morelka4 Re: Prostowanie włosów 25.06.06, 16:52
      Przed kazdym prostowaniem trzeba nalozyc na wlosy preparat ochronny. Moze to
      byc wymieniony juz Hot Liss Loreala albo cos profesjonalnego. Ponadto po kazdym
      myciu odzywka wygladzajaca Matrixa i raz na tydzien maska z tej samej serii. Ja
      tak wlasnie robie a moje wlosy maja sie dobrze:). Prostownicy uzywam niemal
      codziennie od 4 miesiecy
    • green_6 Re: Prostowanie włosów 25.06.06, 18:04
      Dzięki dziewczyny. Chyba na poczatek spróbuję tej szczotki i odżywki Loreala-
      cena brzmi zachęcająco-zobaczę jaki będzie efekt.
      • naise Re: Prostowanie włosów 25.06.06, 22:06
        ja stosuję przed każdym prostowaniem jedwab w płynie
    • szoszana Re: Prostowanie włosów 25.06.06, 23:40
      Ja też bardzo lubię proste włosy (moje naturalne są takie na pograniczu: ni to
      proste, ni to falowane), ale prostownica bardzo je wysuszała i niszczyła. Na
      Boże Narodzenie dostałam w prezencie suszarkę Rowenty o nazwie Lissima (były
      reklamy w telewizji). Bardzo ją lubię, bo jest poręczna, niewielka i daje efekt
      wyprostowanych włosów, jednocześnie ich nie niszcząc. A przy tym możesz nią
      wykonać wiele innych kombinacji: podnosić włosy od nasady, skręcać na boki i
      takie tam różne.
      • wunia83 Re: Prostowanie włosów 27.06.06, 11:17
        polecam szampon i odżywkę specjalnie do włosów prostowanych CHI Farouka - od
        roku prostuję włosy codziennie i ani ja, ani moje fryzjerka nie widzimy żeby coś
        się z nimi złego działo :)
        • ona-inka Re: Prostowanie włosów 27.06.06, 17:12
          no wlasnie ja tez uzywam CHI ale po nim wloski sa proste, tylko dotad dopoki
          wlosy nie spotkaja sie z wlgotnym powietrzem, lub poprostu juz na drugi dzien
          zaczynaja sie falowac :(
          • wunia83 Re: Prostowanie włosów 27.06.06, 17:25
            No ale przecież szampon czy odżywka nie zapewnią Ci utrwalenia efektu
            prostowania. Chyba że używasz CHI tego mleczka do prostownic???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka