ag_ak 23.06.06, 21:49 no właśnie, bo mam sprzeczne informacje. Jak się stosuje depilację pastą cukrową to w którą stronę zrywamy pastę, z włosem czy pod włos ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franzza Re: w którą stronę ? 23.06.06, 21:55 Nie wiem czy to co uzywam to klasyczna pasta cukrowa.Jest to produkt gotowy (nie gotowany własnoręcznie) J'eplie Home Institut. W instrukcji jest napisane zeby zrywac pod włos i tak własnie robię. Nie wiem co to za technika z tymi kulkami,a własnie wtedy (tą kulką) zrywa się chyba z włosem.Ale do tego trzeba miec chyba (?) jakąs inną pastę, bo z tej gotowej zwłaszcza po podgrzaniu żadna kulka nie wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
ag_ak Re: w którą stronę ? 23.06.06, 22:01 ja właśnie kupiłam dziś Camsakizi i zamierzam wypróbować. Nie podgrzewam jej, bo jest tak gorąco, że i tak jest trochę lepka i ciągnąca. Jeszcze jedno, jak nałożę na skórę to od razu zrywam, czy czekam aż np. stwardnieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: w którą stronę ? 23.06.06, 22:22 nakładasz pod włos, a ściągasz z włosem. Jak jest bardzo ciepło pasta może być zbyt lepka i niedokładnie chwytać włoski (wystarczy depilować się w wywietrzonym chłodnym pokoju) Robisz kulkę, rozpowadzasz równo na skórze, czekasz sekundę lub kilka i zrywasz, znowu formujesz kulkę itd. pasta nie musi zastygnąć całkiem, bo potem trudno będzie użyć jej kolejne razy. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ag_ak Re: w którą stronę ? 23.06.06, 22:24 dzieki serdeczne. Zaraz się zabieram za wypróbowanie Odpowiedz Link Zgłoś
franzza Re: w którą stronę ? 23.06.06, 22:26 I koniecznie daj znać jak poszło.Mam jeszcze jedno pytanie - czy tą pastę, którą Ty kupiłaś można kupić gdzies poza allegro? Poczytałam trochę o niej i brzmi zachęcajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
ag_ak Re: w którą stronę ? 23.06.06, 22:28 ja kupiłam na allegro za 28 zł, bo pytałam w dwóch drogeriach i powiedzieli, że nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
ag_ak Re: w którą stronę ? 23.06.06, 22:50 po pierwszych próbach stwierdzam, że trochę się polepiłam (pewnie przez ten upał) ale dobrze chwyta włoski. Trochę boli, ale o wiele mniej niz wosk i jest dokładniejsze niz depilator. Idę dalej robić Odpowiedz Link Zgłoś
franzza Re: w którą stronę ? 23.06.06, 22:28 www.wizaz.pl/images/jkrawczyk/depilacja_cukrowa Odpowiedz Link Zgłoś