very_martini 27.06.06, 19:25 Na razie używam tego cuda www.lush.co.uk/index.php?main_page=product_info&cPath=7_10&products_id=96 ale nie jestem zadowolona na 100% chyba pozostaje mi mąka ziemniaczana... 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chihiro2 Re: Macie jakąś alternatywę dla talku? 27.06.06, 19:29 Dlaczego nie jestes do konca zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Macie jakąś alternatywę dla talku? 27.06.06, 19:32 bo jakoś słabo chłonie wilgoć. Używam go przede wszystkim na wewnętrzną stronę ud, gdzie pocę się przepotwornie i robią mi się z tej okazji potówki albo jakieś insze obtarcia. Zasadniczy plus jest taki, że bardzo ładnie toto pachnie, na noc w sumie też jest ok - ale na cały dzień biegania to trochę za mało. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: Macie jakąś alternatywę dla talku? 27.06.06, 19:34 Hmm... wiesz, mysle, ze przy temperaturach powyzej 30 stopni NIC nie bedzie idealne, ani chemia ani natura. No i nic nie bedzie skuteczne przez kilka godzin - chyba ze bedziesz tylko lezec i pachniec :) Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Macie jakąś alternatywę dla talku? 27.06.06, 19:37 no rację masz niewątpliwie, w końcu są na tym świecie chemiczne granice, ale jednak kilkanaście minut suchości to za mało;) hihi, może spróbuję z mąką ziemniaczaną jutro, dzisiaj już żadna siła nie wyciągnie mnie z domu 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: Macie jakąś alternatywę dla talku? 27.06.06, 19:46 jeszcze jest dry-flo (znacznie drobniejsza skrobia od ziemniaczanej) z mazideł, ale na taki upał to tylko prysznic pomaga.. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: Macie jakąś alternatywę dla talku? 28.06.06, 00:12 ŁOMATKO, załóż lepiej jakieś lniane spodnie albo bawełniane. I posmaruj uda kremem. Może dlatego były kiedyś modne spódnico - spodnie. Taka dygresja maleńka... ~:O Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Macie jakąś alternatywę dla talku? 28.06.06, 00:44 Mysza, nigdy nie zakładam nic, co ma mniej niż 99% naturalnych tkanin, chyba że muszę zasuwać w rajstopach - na jedwabne mnie nie stać:) Uda mam mokre niezależnie od tego, czy jestem w spodniach czy spódnicy. Taka martiniowa uroda. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini errata 28.06.06, 00:45 jest: > Mysza, nigdy nie zakładam nic, co ma mniej niż 99% naturalnych tkanin, powinno być: > Mysza, nigdy nie zakładam nic, co ma mniej niż 99% naturalnych włókien, 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
mycha664 Re: errata 28.06.06, 00:58 Ja też biegam co jakiś czas pod prysznic. W taki upal, pocenie nie jest ani martiniową, ani myszową urodą. :)))))) Jednak spodnie są pomocne, przynajmniej nie obcieram ud. Odpowiedz Link Zgłoś
melba_piszczykowa Re: 28.06.06, 09:26 ciekawe jak by sie tu puder mineralny sprawdzil?? a tak w ogole to spodnie rulez ;) ja juz sie tak odzwyczailam od spodnic ze sobie nie bardzo wyobrazam ze moglabym w nich biegac ;) nawet sukienki na upaly mnie w ogole nie ciagna... Odpowiedz Link Zgłoś
malika5 Re: puder mineralny 28.06.06, 20:07 Nieee, przypuszczam że wcale by się nie sprawdził. On matuje, ale tylko tyle ile wchłania glinka kaolinowa, ta glinka też nieco zmniejsza pory więc skóra wydziela mniej sebum, ale to nie jest działanie tak spektakularne jak talku. Jest zbyt delikatna moim zdaniem. A poza tym cena... Odpowiedz Link Zgłoś
malika5 Dlaczego nie talk? 28.06.06, 09:28 Ale dlaczego nie chcesz używać talku? Przecież to całkowicie naturalny minerał, co prawda zatyka pory, ale na udach chyba nie będzie tego efektu. Masło kakaowe też zatyka pory a do ciała jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Dlaczego nie talk? 28.06.06, 21:09 > Ale dlaczego nie chcesz używać talku? Przecież to całkowicie naturalny minerał, ano dlatego na przykład www.preventcancer.com/consumers/cosmetics/talc.htm wystarczy, że na twarz to kładę w postaci pudru, naturalnego się jeszcze nie dorobiłam, chociaż coraz bliżej, coraz bliżej... 16%VOL 22%VAT takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
malika5 Re: Dlaczego nie talk? 29.06.06, 09:25 O Matko !!! A ja tym pupę mojemu dziecku smarowałam ! Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Dlaczego nie talk? 29.06.06, 14:06 Mam nadzieję, że nie robisz sobie wyrzutów, skąd mogłaś wiedzieć:] 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
chihiro2 Re: Dlaczego nie talk? 30.06.06, 15:43 Very_martini, ciekawy artykul :) Nigdy nie uzywalam talku na inne okolice ciala niz twarz. Malo jest w tekscie wspomniane o talku jako skladniku pudru. Wiesz moze, w jaki sposob on moze szkodzic cerze? (poza ogolnym stwierdzeniem, ze moze powodowac raka - raka skory w przypadku twarzy? - tego chyba nie stwierdzono) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Dlaczego nie talk? 06.07.06, 11:06 chyba niekoniecznie raka skóry, chodzi pewnie o wdychanie talku, a nie o jego działanie na skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Macie jakąś alternatywę dla talku? 28.06.06, 15:02 A moze puder jedwabny do ciala dr. Hauschka? Nie zawiera talku - sklad ponizej: Oryza Sativa, Serica, Silica, Parfum, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Coumarin*, Gentiana Lutea, Quercus Robur, Salvia Officinalis, Solum Diatomeae. *Bestandteil natürlicher ätherischer Öle Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Macie jakąś alternatywę dla talku? 28.06.06, 15:05 kasiulek napisała: > A moze puder jedwabny do ciala dr. Hauschka? > Nie zawiera talku - sklad ponizej: > > Oryza Sativa, Serica, Silica, Parfum, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, > Coumarin*, Gentiana Lutea, Quercus Robur, Salvia Officinalis, Solum Diatomeae. > *Bestandteil natürlicher ätherischer Öle Aha, jezeli ktos uzywa kremow z wysokimi filtrami, to ten puder bardzo dobrze je matuje bez destabilizowania filtra i bez "maskowania" twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś