oxy_gen_86 30.06.06, 16:04 Jaki korektor zatuszuje czerwone przebarwienia? W jaki sposob nalezy go "nakladac"? Wystarczy sam krem? Moze cie polecic cos konkretnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enterek221 Re: Jaki wybrac korektor? Do znawczyn :) 30.06.06, 17:44 A może - jeśli masz jakieś większe przebarwienia - spróbujesz jakiegoś fluidu zamiast korektora? Ja niedawno zrobiłam taką zamianę (a długo się wzbraniałam:) i jestem bardzoi zadowolona. Aha, przedtem używałam korektora m. in. Rimmela. Dobry był, ale zdecydowanie najbardziej podpasował mi korektor firmy Lumene (niestety, nie znam innych ich kosmetyków), taki w granatowym opakowaniu, przypominającym opakowanie od pomadki. Kosztował chyba 19 zł. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
enterek221 Re: Jaki wybrac korektor? Do znawczyn :) 30.06.06, 17:53 Co do nakładania - korektor trzeba nakładac punktowo. Jeśli będziesz próbowała nakładać na całą partię twarzy, to już po godzinie będzie to brzydko wyglądało i będziesz musiała poprawiać Jeszcze raz namawiać cię za fluidem - ja używać matującego Maybelline NY. Małe opakowanie kosztuje ok. 20 zł Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Jaki wybrac korektor? Do znawczyn :) 01.07.06, 12:17 Hmm enterek mam takie glupie pyatnie (zadk sie tapetujr) moge nalozyc ten fluid o ktorym piszesz bez podkladu? NAdaje sie? Odpowiedz Link Zgłoś
enterek221 do: oxy_gen_86 01.07.06, 15:27 Tak, ja używam bez podkładu. Najpierw używam kremu nawilżająco - matującego Garniera (mam cerę mieszaną), potem na to nakładam fluid i mi to wystarcza na cały dzień. W ciągu dnia nawet nie muszę nic poprawiać Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa_lez Re: Jaki wybrac korektor? Do znawczyn :) 30.06.06, 18:18 Polecam kamuflaż Artdeco. Dobrze kryje i jesy wydajny, kosztuje ok 35zl Odpowiedz Link Zgłoś
sophisticated_shrew Re: Jaki wybrac korektor? Do znawczyn :) 30.06.06, 18:20 Do zatuszowania czerwonych przebarwień najlepszy jest ZIELONY korektor. Ja mam La Roche-Posay i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Jaki wybrac korektor? Do znawczyn :) 02.07.06, 21:45 ja też polecam Art Deco. choć kosztuje koło 40 zł, to jest naprawdę bardzo wydajny, znakomicie kryje i nie spływa, cały dzień trzyma się tam, gdzie powinien. podobny w działaniu jest, według mnie, Dermablend Vichy, ten w słoiczku. oba mają dużo kolorów w ofercie, więc można łatwo dopasować. Art Deco bodajże nr 1 ma jakby lekko zielonkawy odcień, który jako taki na twarzy nie jest, a ładnie maskuje czerwoności. nie wiem czy to na pewno ten nr, ale łatwo ten kolor rozpoznać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Jaki wybrac korektor? Do znawczyn :) 02.07.06, 22:21 To ja też polecam Art deco. Odpowiedz Link Zgłoś