Dodaj do ulubionych

Kosmetyczne przeboje

IP: *.pl 28.10.01, 11:42
Jest coś, co Was zachwyciło? Coś, co chciałybyście polecić? Mój faworyt to
szminka Shine Delicieux Loreala- ślicznie błyszczy i dobrze nawilża. I ten
zapach!! Jestem od niej uzależniona!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lady Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 12:58
      Tak, tusz CURVE&CURL Max Factora. Wycofali go, bandyci. Nie mogę odżałować. I
      cienie Nivea, ale niedostępne w Polsce. Jak widać, mam pecha.
      • Gość: Xena Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.acn.waw.pl 28.10.01, 19:21
        1. Tusz "Coup de theatre" Bourjois
        2. Maseczka "Sauna Masque" Montagne Jeunesse
        3. Żel do modelowania włosów "Pearl Styler" Welli z linii "High Hair"
        4. "Davidoff Cool Water for Women" - za zapach, i za rózne cudeńka w linii
        zapachowej, np. dwufazowy spray do włosów
        • Gość: Helena Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.waw.cdp.pl 29.10.01, 12:11
          1. Lip Tint - Estee Lauder (farbka do ust)
          2. Kosmetyka kolorowa Diora (cienie, roze)
          3. Vitabolic Lancoma - genialny na zime i dla osob palacych
          4. Hypnotic Poison Diora - zapach, olejek do kapieli i zel-balsam do ciala ze
          zlotymi drobinkami
          5. Synergie Pure - krem matujacy dla mlodej skory
          • Gość: Helena Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.waw.cdp.pl 29.10.01, 12:12
            6. Pielegnacja wlosow - cala linia Kerastes
            • Gość: annluc Re: Kosmetyczne przeboje IP: 195.205.223.* 29.10.01, 12:38
              Zgadzam się z Heleną. Kosmetyki z serii Kerastase są warte swojej ceny.W sobotę
              byłam w salonie w którym stosowane są te kosmetyki.Co prawda tylko modelowałam
              włosy ale przedtem umyto mi włoski szamponem z tej serii i nałożono odżywkę.A
              do domu dostałam próbki kosmetyków do przetestowania.Włosy są błyszczące i
              miękie w dotyku a dziś w pracy wszystkie koleżanki się nimi zachwycają.Polecam!
          • Gość: kaja Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 00:22
            gdzie można szukać produktów firmy Kerastes?
            • Gość: Helena Re: Kosmetyczne przeboje do kai IP: 213.134.140.* 30.10.01, 11:25
              Kerastes sa dostepne tylko w dobrych salonach fryzjerskich - musisz poprostu
              poszukac u siebie, albo zadzwonic do L'Oreala w Warszawie i zapytac, gdzie
              mozesz kupic tel.centrala 022 676 01 00.
              Pozdrawiam
              • Gość: aga71 Kerastase w Warszawie IP: *.MAN.atcom.net.pl 08.11.01, 10:51
                Na pewno sa do kupienia w Warszawie przy ul. Swietokrzyskiej (salon Stanislaw), blisko Nowego Swiatu. Ostrzegam, pani recepcjonistka, u ktorej sie kosmetyki kupuje nie jest zbyt mila (chyba, ze od zeszlego roku cos sie zmienilo).

Agnieszka
              • Gość: monia Re: Kosmetyczne przeboje do kai IP: *.mcnet.pl 09.11.01, 10:07
                można je kupić we wszystkich salonach jean louis david; jest ich przecież dużo
                w Polsce.
            • Gość: marcia Re: Kosmetyczne przeboje IP: 157.25.69.* 09.11.01, 13:59
              Można je kupić w również w salonach Jean Claude Biguine.
              Ciekawa jestem, gdzie w Warszawie jest sklep specjalistyczny dla fryzjerów.
              Tam na pewno będzie taniej.
              Pozdrawiam
              • Gość: Manna Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.acn.waw.pl 11.11.01, 18:19
                Na Koszykowej tuz przy wylocie na Pl. Konstytucji. Drugi widzialam tez na Koszykowej naprzeciwko
                H. Koszyki. Ten ostatni nazywa sie Jeanette, albo rownie wymyslnie.

Gość portalu: marcia napisał(a):

> Można je kupić w również w salonach Jean Claude Biguine.
                > Ciekawa jestem, gdzie w Warszawie jest sklep specjalistyczny dla fryzjerów.
                > Tam na pewno będzie taniej.
                > Pozdrawiam

• Gość: marcia Re: Kosmetyczne przeboje IP: 157.25.69.* 12.11.01, 09:44
                  Czy porównywałaś może ceny?
                  Czy rzeczywiście jest taniej?
                  • Gość: Manna Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.acn.waw.pl 13.11.01, 19:15
                    Gość portalu: marcia napisał(a):

> Czy porównywałaś może ceny?
                    > Czy rzeczywiście jest taniej?

Nie mam pojecia.
                    W tym sklepie naprzeciwko Koszyków kupowalam jedwab do wlosów. Za maleńką buteleczkę płaciłam
                    7-8 zl, a wyczytalam na innym forum, że u fryzjera dziewczyny płacą za to samo ok 14 zł.
    • Gość: kaha Re: Kosmetyczne przeboje IP: 194.175.243.* 30.10.01, 12:41
      1. Samoopalacz Terrecota Guerlain - genialny zapach i odcień skóry!!!
      2. Kosmetyki (zwłaszcza puder brązujący) z linii "Ziemia Egipska"
      3. Maseczka oczyszczająca Yves Rocher (taka w łososiowej tubce) - genialnie
      oczyszcza i "ściąga"!!!
      4. Mały sypki, nabłyszczający puderek Bourjoise!!! - używam już ponad 2 lata i
      wciąż nie mam dość a panie na ulicach wciąż mnie zaczepiają!
      5. Niedawno odkryty a już go kocham - podkład pod cienie do powiek w kremie -
      Art Deco - nigdy nie przypuszczałam, że tak długo można mieć tak aksamitnie
      wyglądające powieki!
      • Gość: magda Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.chomiczowka.net.pl 07.11.01, 15:29
        Właśnie kupiłam ten podkad pod cienie Art Deco, o ktorym pisała kaha. To
        naprawdę jest REWELACJA- nie trzeba poprawiac makijazu oczu cały dzień! Dla
        mnie to przebój roku.
        • Gość: aga71 Podklad pod cienie Art Deco IP: *.MAN.atcom.net.pl 08.11.01, 10:52
          Ile kosztuje to cudo i jak ma pojemnosc?

aga
        • Gość: kaha Re: podkład pod cienie Art Deco IP: 194.175.243.* 08.11.01, 11:42
          Gość portalu: magda napisał(a):

> Właśnie kupiłam ten podkad pod cienie Art Deco, o ktorym pisała kaha. To
          > naprawdę jest REWELACJA- nie trzeba poprawiac makijazu oczu cały dzień! Dla
          > mnie to przebój roku.

Cieszę się bardzo, że ci się podoba! Prawda, że świetny..
          Kosztuje około 30 PLN a wystarczy go na jakieś 6 m-cy!
          Też uważam, że to jeden z lepszych kosmetyków. Uzależniłam się od niego!
          Pozdrawiam!
          • Gość: magda Re: do kahy IP: *.chomiczowka.net.pl 08.11.01, 15:31
            Kaha! Może jeszcze coś odkryłaś? Ja za Art Deco zapłaciam 33 zł, wystarczy użyć
            odrobinki
            Również pozdrawiam
            • Gość: kaha Re: do magdy IP: 194.175.243.* 09.11.01, 11:15
              Hej!
              Bardzo lubię też te maleńkie cienie do powiek Art Deco. Co prawda nie jest ich
              zbyt dużo, ale z naszym podkładem wystarczy użyć tylko odrobinki! Gama
              kolorystyczna jest ogromna. Ja upodobałam sobie szczególnie jasne odcienie
              perłowe, które fantastycznie się świecą. Taki jasny cień położony pod łukiem
              brwiowym oraz w wewnętrznym kąciku oka daje bardzo świeży efekt! Polecam -
              spróbuj sama. Pa!
              • Gość: Lady Re: do magdy IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 21:23
                Mmmmmm... odcień "sand" (12) Artdeco. Taki beżyk nieżółty, nie rudy, nie
                bury... do mojego typu kolorystycznego - nic lepszego nie widziałm i nawet
                sobie nie wyobrażam... az się rozmarzyłam.
      • Gość: cleo Re: Kosmetyczne przeboje - do Kahy IP: *.man.polbox.pl 08.11.01, 11:53
        a co to jest ten nabłyszczający puder? czy puder nie powienien matować? ;-)
        • Gość: kaha Re: Kosmetyczne przeboje - do cleo IP: 194.175.243.* 09.11.01, 11:22
          Nie koniecznie - może być przecież brązujący, rozświetlający, nabłyszczający
          itd itp. Oczywiście nabłyszczające to w pewnym sensie pudry "zewnętrzne". Tzn.
          lubią mieć pod sobą podkład lub/i zwykły puder gdyż wtedy trzymają się lepiej.
          Nałożone w większej ilości dają modny efekt mokrej, przezroczystej niemalże
          cery. Ja używam niewielkiej ilości dla efektu świeżości. Nakładam go pędzelkiem
          (jest sypki) na kości policzkowe, czoło oraz delikatnie na szyję i dekolt.
          Wierz mi, że efekt jest subtelny, a jednocześnie na tyle dostrzegalny, że panie
          zaczepiają mnie na ulicy pytając co robię, że moja twarz wygląda tak świeżo i
          czysto. Polecam!
          • Gość: Liss Re: Kosmetyczne przeboje - do Kahy IP: 212.244.106.* 09.11.01, 17:42
            A paleta kolorów ? I czy Art Deco ma salon firmowy?
            • Gość: kaha Re: Kosmetyczne przeboje - do Kahy IP: 194.175.243.* 12.11.01, 10:06
              Nie sądzę. Pytaj o te kosmetyki w perfumeriach. Od niedawna są dostępne w
              sklepach sieci Gabriel.
              Pozdrawiam,
              Kasia
          • Gość: gerda5 Re: Kosmetyczne przeboje - do cleo IP: *.ko.com 13.11.01, 16:37
            Gość portalu: kaha napisał(a):

> Nie koniecznie - może być przecież brązujący, rozświetlający, nabłyszczający
            > itd itp. Oczywiście nabłyszczające to w pewnym sensie pudry "zewnętrzne". Tzn.
            > lubią mieć pod sobą podkład lub/i zwykły puder gdyż wtedy trzymają się lepiej.
            > Nałożone w większej ilości dają modny efekt mokrej, przezroczystej niemalże
            > cery. Ja używam niewielkiej ilości dla efektu świeżości. Nakładam go pędzelkiem
            >
            > (jest sypki) na kości policzkowe, czoło oraz delikatnie na szyję i dekolt.
            > Wierz mi, że efekt jest subtelny, a jednocześnie na tyle dostrzegalny, że panie
            >
            > zaczepiają mnie na ulicy pytając co robię, że moja twarz wygląda tak świeżo i
            > czysto. Polecam!

A czy moglabys podac dokladna nazwe tego 'odkrycia pudrowego'? napisalas, ze jest
            maly i sypki, ale ja nie moglam go jakos znalezc. Dzieki z gory:)
            • Gość: kaha Re: Kosmetyczne przeboje - do Gerdy5 IP: 194.175.243.* 14.11.01, 10:14
              Ten puderek to jak już wspomniałam Bourjoise - Philtre de nacre. To takie mini
              puzderko o średnicy około 4 - 5 cm. Spód pudełeczka jest przejrzysty i widać
              jak kosmetyk mieni się w środku, a wieczko w zależności od odcienia ma kolor
              miedzi, jasnego beżowego złota lub leciutko błękitny.
              Pozdrawiam!
              • Gość: katrina Re: Kosmetyczne przeboje - do Gerdy5 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 22:41

> Ten puderek to jak już wspomniałam Bourjoise - Philtre de nacre. To takie mini
                > puzderko o średnicy około 4 - 5 cm. Spód pudełeczka jest przejrzysty i widać
                > jak kosmetyk mieni się w środku, a wieczko w zależności od odcienia ma kolor
                > miedzi, jasnego beżowego złota lub leciutko błękitny.
                > Pozdrawiam!

brzmi zachęcająco. jakiego odcienia używasz? tego blękitnego może? bo to co
                widziałam w perfumerii było strasznie ciemnobrązowe. z góry dziękuję za odpowiedź
      • Gość: muza Re: Kosmetyczne przeboje IP: 62.148.92.* 09.11.01, 12:24
        Art decor - to firma, czy nazwa marki????
        • Gość: kaha Re: Kosmetyczne przeboje IP: 194.175.243.* 09.11.01, 13:39
          Tak - Art Deco
        • Gość: kaha Re: Kosmetyczne przeboje IP: 194.175.243.* 09.11.01, 15:14
          Tzn. - firma - czyli jednocześnie marka. No i nazwa całej gamy produktów
          kosmetyki kolorowej.
          • Gość: muza Re: Kosmetyczne przeboje IP: 62.148.92.* 12.11.01, 13:50
            czy to zapobiega (skutecznie) "wałkowaniu" się cieni do powiek - to moja zmora.
            Czy może znacie cienie, które nie ulegają takiemu procesowi??

Pozdrawiam
            Muza
            • Gość: kaha Re: do Muzy IP: 194.175.243.* 12.11.01, 14:36
              To powinno raz na zawsze rozwiązać Twój problem!
              Pozdrawiam!
              • Gość: magda Re: do Muzy IP: *.chomiczowka.net.pl 12.11.01, 19:03
                Problem tego typu A.D rozwiązuje znakomicie!
      • Gość: Mała Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.bremultibank.com.pl 23.11.01, 12:41
        Jakiego koloru nabłyszczającego pudru Bourjois używasz?
      • Gość: Ola Re: Kosmetyczne przeboje IP: 12.111.49.* 06.03.02, 09:40
        A jak sie nazywa dokładnie ten puder Bourjois i ile kosztuje i jaki numer masz
        podkładu i w ogóle pozdrawiam
      • Gość: Bea Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 10:12

> 1. Samoopalacz Terrecota Guerlain - genialny zapach i odcień skóry!!!
        > 2. Kosmetyki (zwłaszcza puder brązujący) z linii "Ziemia Egipska"
        > 3. Maseczka oczyszczająca Yves Rocher (taka w łososiowej tubce) - genialnie
        > oczyszcza i "ściąga"!!!
        > 4. Mały sypki, nabłyszczający puderek Bourjoise!!! - używam już ponad 2 lata i
        > wciąż nie mam dość a panie na ulicach wciąż mnie zaczepiają!
        > 5. Niedawno odkryty a już go kocham - podkład pod cienie do powiek w kremie -
        > Art Deco - nigdy nie przypuszczałam, że tak długo można mieć tak aksamitnie
        > wyglądające powieki!

Bardzo zainteresował mnie punkcik 4 : co to za cudeńko ??? jak on sie nazywa ???

• Gość: Vikcia Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.pl 07.11.01, 16:59
      1.Shine Delicieux- zgadzam się z Gonią- świetna szminka!
      2. AirWear- skusiłam się i jestem b.zadowolona- trwały, matuje, leciutko kryje,
      Sable 22- śliczny odcień.
      3. róż Bourjois z drobinkami złota- nabyłam go 2 dni temu i padłam z zachwytu-
      wreszcie nie wyglądam jak ciężko chora, a moja cera nabiera świeżego, zdrowego
      wyglądu!
      4. seria Nivea do kąpieli- olejek pod prysznic i balsam do suchej skóry
      5. Touche Eclat YSL- fantastyczny korektor, rewelacyjnie kryje i rozświetla
      cienie pod oczami.
      6. seria Kerastase do cienkich włosów- działa!
      • Gość: Bea Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 10:34
        Gość portalu: Vikcia napisał(a):

> 1.Shine Delicieux- zgadzam się z Gonią- świetna szminka!
        > 2. AirWear- skusiłam się i jestem b.zadowolona- trwały, matuje, leciutko kryje,
        >
        > Sable 22- śliczny odcień.
        > 3. róż Bourjois z drobinkami złota- nabyłam go 2 dni temu i padłam z zachwytu-
        > wreszcie nie wyglądam jak ciężko chora, a moja cera nabiera świeżego, zdrowego
        > wyglądu!
        > 4. seria Nivea do kąpieli- olejek pod prysznic i balsam do suchej skóry
        > 5. Touche Eclat YSL- fantastyczny korektor, rewelacyjnie kryje i rozświetla
        > cienie pod oczami.
        > 6. seria Kerastase do cienkich włosów- działa!

Vikcia powiedz mi proszę jaki masz odcień tego różu Bourjoise - mam już pokazną
        kolekcję z innych firm i jeszcze nie trafiłam na "ten jedyny" a Twój opis brzmi
        bardzo zachęcająco.
    • Gość: marcia Re: Kosmetyczne przeboje IP: 157.25.69.* 08.11.01, 10:12
      1. Cała linia Kerastase Nutritive. - rewelacja
      2. Dune Diora (woda toaletowa, żel pod prysznic, balsam do ciała, krem z
      brokatem do ciała, a nawet perfumy w kremie) - jestem uzależniona od tego
      zapachu.
      3. Krem do rąk Yves Rocher (zielony z arnicą)
      4. Revlon MoistureStay Lip Color - pomadka nawilżająca o przedłużonym
      działaniu, za cudowne uczucie mięty i chłodu na ustach.
      5. Puder w kamieniu Diorligt Diora.
      6. Tusz do rzęs Diorcil Diora. - za to, że moje rzęsy wyglądają pięknie, ale
      naturalnie.
    • Gość: aga71 Moje przeboje IP: *.MAN.atcom.net.pl 08.11.01, 11:16
      1. Tusz do rzes Definicils Lancome

2. puder w kamieniu Stay-Matte Sheer Pressed Powder Clinique - matuje, pozostajac niewidocznym (jest transparentny). Moj odcien to Stay Neutral.

3. Blyszczyki Isa Dora (te z aplikatorem w formie pedzelka) - idealna konsystencja (nie za bardzo plynny, nie za lepki). Swietne kolory (transparentne) - moj ulubiony to Nr 14 Sparkling Nougat. Piekny jest tez nowy - fioletowo-sliwkowy (nie pamietam nazwy).

4. Krem do ciala Yves Rocher z serii Riche Creme - mimo, ze z olejkami, to dobrze sie wchlania (choc nie blyskawicznie), dobrze nawilza i zmiekcza skore na dlugo.

5. Zele pod prysznic YR, szczegolnie Lawenda i Bez z serii Jardins du Monde i Brzoskwinia z serii Les Plaisirs de Nature

6. Szminko-blyszczyk Almost Lipstick firmy Clinique w odcieniu Black Honey (niestety, niedostepny w Polsce)

7. podklad w sztyfcie Minute Makeup Estee Lauder. jedyna wada to dosc wysoka cena jak na ilosc produktu. Dodatkowa zaleta jest to, ze ma dobry filtr UVB/UVA.

8. Odzywka do wlosow suchych i zniszczonych Karite firmy Rene Furterer i tej samej firmy zel do prostowania wlosow (tak naprawde to po franc. nazywa sie to Gel defrissant i doskonale sprawdza sie jako "wygladzacz". Zapobiega elektryzowaniu sie wlosow i takiemu "spierzeniu" (np. po trwalej). Jesli nalozy sie go na wlosy, a nastepnie pozwoli im wyschnac bez modelowania, to nie prostuje, tylko wlasnie podkresla skret czy fale. Po uzyciu wlosy sa bardzo miekkie, ale absolutnie nie przyklapniete. Zel jest leciutki, nie tlusty i nie lepki - dla mnie rewelacja!

9. szampon Elseve Citrus CR - miekkie, lekkie i blyszczace wlosy za male pieniadze

10. czysty wyciag z masla karite firmy l'occitane - dobre jako regeneracyjny balsam do ust na noc i jako ochrona przed mrozem. Podobno mozna tez uzywac jako maski regeneracyjnej do wlosow, ale nie probowalam ze wzgledu na koszty

Agnieszka
      • czupakabra Re: Moje przeboje 11.11.01, 20:02
        1. dezodorant herbina(camomilla) pachnie rumiankowo- uwielbiam go
        2. błyszczyki boujois
        3. róż bourjois
        4. podkłady lancastera(niedostępne w polsce) ale po nich skórę się ma jak
        modelka
        5. lotion nawilżająco-matujący Elisabeth Arden
        6. tusze lancome
        7.glinka zielona do twarzy (firma argiletz- dostępne w zielarniach i
        herbapolach)
        8.base magic- podkład pod podkład :) biothermu- dość gęsty pachnący pieknie
        żel, który nakłada się przed aplikacją podkładu- dzięki niemu skóra jest
        gładka, bez skazy i makijaż trzyma się bardzo długo.
        • Gość: aga71 Podklad pod podklad Biotherm IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.11.01, 11:22

czupakabra napisał(a):

> 8.base magic- podkład pod podkład :) biothermu- dość gęsty pachnący pieknie
          > żel, który nakłada się przed aplikacją podkładu- dzięki niemu skóra jest
          > gładka, bez skazy i makijaż trzyma się bardzo długo.

Czy znasz moze rowniez Idealist Estee Lauder lub baze pod makijaz Shiseido, i moglabys powiedziec jak na ich tle wypada produkt Biotherm? Przypuszczam, ze Biotherm jest tanszy, a szukam wlasnie czegos takiego.

Z gory dziekuje,
          Aga

• czupakabra Re: Podklad pod podklad Biotherm 20.11.01, 18:41
            niestety nie mam doświadczenia z innymi upiększaczami makijażu, ale naprawdę
            polecam ten biothermu. Już jedno opakowanie zużyłam i zamierzam kupić następne.
            Pozdrawiam wszystkie pięknisie
            • Gość: ania Re: Podklad pod podklad Biotherm IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 21:21
              Czy na ten podkład używa się fluid a później puder w kamieniu?, czy może ten
              podkład jest już jak fluid?.
              Dzięki za odpowiedź:)
              • staua Re: Podklad pod podklad Biotherm 06.03.02, 22:33
                Ja tez polecam Base Magic, wygladza, podklad sie po nim slizga i rozprowadza
                rowniutko, a poza tym zel ladnie, cytrusowo, delikatnie pachnie.
                Trzeba uzyc podkladu i pudru, bo Base Magic jest przejrzystym zelem o lekko
                pomaranczowym odcieniu -nie barwi skory.
                Kupilam tubke w promocji, po przeczytaniu powyzszych pochwal...na pewno kupie
                druga, nawet za normalna cene, bo ten kosmetyk jest naprawde swietny!!!

• Gość: Oli Re: Moje przeboje IP: 195.116.180.* 14.11.01, 14:50
          1/ Seria Pro-Retinol, 100% Vegetales + Enzymes de jeunesse - Yves Rocher -
          rewelacja, szczególnie krem matujacy i maseczka likwidująca efekty
          zanieczyszczeń miejskich.
          2/ róże Bourjois
          3/ cienie do powiek Isadora i Inglot
          4/ matujący podkład Matis na zimę
      • Gość: karolka Re:Do Agi IP: 10.40.41.* 19.11.01, 09:11
        Aga ,gdzie można kupić produkt do ust nazywa sie "karite" z masła kakaowego.
        Mam bardzo suche usta i nie mogę sobie poradzić.Z góry dziękuję.
        • Gość: Basia Re:Do Agi IP: 205.185.17.* 20.11.01, 20:47
          Ten preparat dostaniesz w firmowym sklepie L'Occitane, ktry jak narazie jest
          tylko jeden w Polsce w Warszawie Ul. Hozjusza 5m.5
          pa...

> Aga ,gdzie można kupić produkt do ust nazywa sie "karite" z masła kakaowego.
          > Mam bardzo suche usta i nie mogę sobie poradzić.Z góry dziękuję.

• Gość: aga71 karite IP: *.MAN.atcom.net.pl 22.11.01, 12:10

Gość portalu: Basia napisał(a):

> Ten preparat dostaniesz w firmowym sklepie L'Occitane, ktry jak narazie jest
            > tylko jeden w Polsce w Warszawie Ul. Hozjusza 5m.5

Czy to jest adres Galerii Mokotow? Jesli nie, to produkty tej firmy sa rowniez w sklepie firmowym wlasnie w Galerii (II. pietro, bodajze)

Aga

• Gość: magda Re:Do Agi IP: *.chomiczowka.net.pl 22.11.01, 20:19
            Sklep L'Occitane mieści się w Galerii Mokotów w W-wie. Polecam pomadki tej
            firmy, zawieraja tylko naturalne składniki, leczą suche usta i co najważniejsze
            nie "warzą" się.
            • Gość: marcia Re:Do Agi IP: *.u.mcnet.pl 26.11.01, 08:28
              Napiszcie ile kosztują te rewelacyjne pomadki do ust.
    • kasiulek Re: Kosmetyczne przeboje 20.11.01, 10:40
      To ja dorzucam mascare Longitude L'Oreal, przepieknie rozdziela rzesy, lekko
      wydluza i pogrubia, ogolnie efekt naturalny, ale ladny
      • Gość: Ptasia Re: Kosmetyczne przeboje IP: 212.76.35.* 22.11.01, 11:11
        1. Mascara Absolute Volume - ta szczoteczka i efekt!
        2. Body Butter Brazilian Nut - The Body Shop - KIEDY WRESZCZIE BĘDZIE W POLSCE?!
        3. Puder sypki Luminelle, Yves Rocher - trwały i b.ładny kolor, ale minus za
        niewygodne opakowanie
        4. Popieram Gonię i szminkę Shine Delicieux :-)
    • kasiulek Re: Kosmetyczne przeboje 22.11.01, 14:27
      To ja jeszcze jedna mascare: Extencils Lancome - takie mam po niej rzesy jak
      Minnie Mouse:)))))
    • Gość: Kim Re: Kosmetyczne przeboje IP: 213.77.91.* 23.11.01, 09:12
      Świetne, naprawde świetne są szminki Clinic Different Lipstic. Miałam kilka
      razy. Nadaje piękny kolor, a uczucie jest takie, jak po nałożeniu balsamu do
      ust.
      • Gość: Ptasia Florina z płatkami IP: 212.76.35.* 23.11.01, 11:46
        Mydło do peelingu Floriny z płatkami czy otrębami. Super cena, efekt peelingu,
        wygodniejsze niż żel pod prysznic i wydajne.
    • Gość: Gosia Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.lemur.dialup.pol.co.uk 24.11.01, 14:35
      Dla osob ze szczegolnie wrazliwa skora, sprobujcie kosmetyki z serii Avene
      dostepne w aptece! Szczegolnie polecam Skin Recovery Cream!
      • Gość: aneta Re: Kosmetyczne przeboje IP: 10.130.129.* 25.11.01, 17:46
        Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Dla osob ze szczegolnie wrazliwa skora, sprobujcie kosmetyki z serii Avene
        > dostepne w aptece! Szczegolnie polecam Skin Recovery Cream!

gosiu,czyzbys byla wrazliwcem jak ja?dopiero niedawno dowiedzialam sie ze jestem
        uczulona na wszystko co pachnie.czy mozna gorszym typem alergika,przeciez prawie
        wszystkie kosmetyki zawieraja perfumy.prosze o polecenie wszelkiego rodzaju
        odpowiednich kosmetykow,zarowno pielegnacyjnych,jak i kolorowych.z gory dziekuje.
        • Gość: Monia Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 18:12
          a CZY PRÓBOWAŁYŚCIE PODKŁADÓW AVENE? BO NIE WIEM CZY KUPOWAĆ.
          • Gość: abyr Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.11.01, 19:09
            Czy ktoś juz kupował fluid matujacy Vichy Aera Teint ?Czy nadaje się do
            wrażliwej i tłustej cery?
            • Gość: Ptasia Re: Kosmetyczne przeboje IP: 212.76.35.* 25.11.01, 19:48
              Vichy:Aera Teint - do wrażliwej i mieszanej na pewno, do tłustej może trochę za
              mało matowy, ale uczulać nie powinien
        • Gość: magda Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.chomiczowka.net.pl 26.11.01, 19:17
          Mnie niestety krem Avene uczulił! Jedynymi kosmetykami, które odpowiadają mojej
          skórze są La Roche-Posay.
        • Gość: Basia Aneta bezzapachowe kosmetyki IP: *.rasserver.net 26.11.01, 20:59
          Przypomniałam sobie narazie trzy serie: PharmacerisA, Eris seria do wrażlwiej
          cery, Program hypoalergiczny z firmy Inter-Fragrances, jeśli coś mi się
          jeszcze przypomni to dam ci znać, tymczasem pozdrawiam serdecznie:)))
    • Gość: asia Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.zipnet.com.pl 13.04.02, 20:04
      szukalam dzisiaj biothermu base magic, o ktorym byla mowa i zadna z pan w
      sklepach nie wiedziala o co mi chodzi ani w sephorze, ani galerii centrum, ani
      nigdzie (mam na mysli Gdansk i Gdynie). Czy zle pytalam? Gdzie tego szukac???
      Pozdrawiam
      Asia
      p.s.: To moj pierwszy emil na forum i to na jakiekolwiek hehe takze sori jak
      cos bedzie nie tak
      • Gość: bisou Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.pl 13.04.02, 20:36
        Gość portalu: asia napisał(a):

> szukalam dzisiaj biothermu base magic, o ktorym byla mowa i zadna z pan w
        > sklepach nie wiedziala o co mi chodzi ani w sephorze, ani galerii centrum, ani
        > nigdzie (mam na mysli Gdansk i Gdynie). Czy zle pytalam? Gdzie tego szukac???
        > Pozdrawiam
        > Asia
        > p.s.: To moj pierwszy emil na forum i to na jakiekolwiek hehe takze sori jak
        > cos bedzie nie tak

no tak:
        BIOTHERM - base magic (embellisseur de maquillage - make-up butifier) w
        pomarańczowo-białym opakowaniu dziwne, że nie możesz dostać.

• Gość: asia Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.zipnet.com.pl 13.04.02, 20:51
          Dziekuje postaram sie bardziej, chociaz Panie naprawde patrzyly na mnie jak na
          wariatke. I pomyslec ze wydawalo misie ze wiem o czym mowie :))
          • Gość: katrina Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 22:57
            Nie takie dziwne, w Krakowie tez chyba nie ma base magic. Gdzie dokładnie to
            kupowałyście?
    • Gość: asia Re: Kosmetyczne przeboje-uczulenia IP: *.zipnet.com.pl 13.04.02, 20:16
      Skoro juz zaczelam pisac to moze cos dla Pan z uczuleniami: Toleriane La Roche
      Posay - krem i tonik, zero uczulenia i lagodza podraznienia(mysle ze to
      glownie woda termalna). Pierwszy raz pozbylam sie syfkoof na tle uczuleniowym i
      co najwazniejsze nie dostalam nowych wiec polecam.
    • Gość: justy Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 21:32
      Żel myjący z serii Effaklar LRP, w ogóle nie podrażnia, nie wysusza a walczy z
      trądzikiem i do tego ma przyjemny zapach. Rewelacja!
      • Gość: mysia200 Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.icpnet.pl 19.04.02, 20:12
        dla osób walczących z tradzikiem-ja mam 26 lat i tradzik wraca po odstawieniu
        pigułek Diane-35.
        żel do cery trądziwkowej do mycia Vichy rewelacja! najbardziej wydajny kosmetyk
        wszechczasów
        i cudo dla mnie- silica cream to taka strasznie sciągająca i piekąca maseczka
        która nakłada sie na 10-15 min 2-3 razy dziennie. użyłam 5 dni po 2 na dzień i
        teraz tylko raz na dzień(w sumie 1.5 tygodnia) i to cud!juz po pierwszym użyciu
        pozogniony tradzik złgodniał. Można kupic to w aptekach. Ja kupiłam polski
        odpowiednik za 17 zl ale jest tez zachodni za ok 35 zl. Musze dodac ze walcze z
        trądzikiem od 5 klasy podstawówki i poza pigułkami nie działało nic z półki
        cenowej do 40 zł za specyfik
        a i plasterki Vichy tez sa super gdy cos wypdnie nam(a raczej wyskoczy) ale
        uwaga!bardzo wysuszają!i może zoatać wypalona sucha skóra dookoła miejsca gdzie
        wyżynał sie pryszcz. Ale ja wole suchą skóre na imprezie lub w pracy niż
        pryszcza z piknym ropnym wierzchołkiem(sorry za detale)
        dzis poleciłam kumpeli silica cream mam nadzieje ze jej pomoże to napisze wam
    • Gość: ania Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 21:15
      Moim kosmetycznym przebojem,odkrytym niedawno,jest krem Effaclar K firmy
      La Roche,a także podkład tej samej marki ,uwielbiam też pomadkę w płynie Lip
      Dimension-Lancome.
      Pozdrawiam!
      • Gość: katrina Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 21:46
        Gość portalu: ania napisał(a):

> Moim kosmetycznym przebojem,odkrytym niedawno,jest krem Effaclar K firmy
        > La Roche,a także podkład tej samej marki ,uwielbiam też pomadkę w płynie Lip
        > Dimension-Lancome.
        > Pozdrawiam!

Mogłabyś napisać coś więcej o tych podkładach? Kusiły mnie, ale boje się że
        zrobią maske na twarzy, podobno strasznie kryjące. chociaż w ulotce pisza
        o "wrażeniu niczym nie pokrytej skóry", no ale to ulotka... w opakowaniach wydają
        sie strasznie ciemne, czy na twarzy odcień się zmienia? Z góry dziękuję.

• Gość: Xena Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.acn.waw.pl 26.04.02, 12:19
          Wprawdzie pytanie nie było skierowane do mnie, ale mogę podzielić się swoimi
          wrażeniami na temat tych podkładów. Kryją faktycznie bardzo skutecznie, dobrze
          tuszują rozmaite wypryski i inne tego typu "niespodzianki", ale obawiam się, że
          o wrażeniu "niczym nie pokrytej skóry" można tylko pomarzyć - podkład jest
          widoczny na twarzy, zwłaszcza, jeśli nie daj boże naskórek jest jednocześnie
          trochę przesuszony i łuszczący się - podkład podkreśla to wręcz niemiłosiernie.
          Inne wady - a/ gęsta kosnystencja i słaba "rozsmarowywalność"; b/ bardzo uboga
          paleta odcieni, co jest tym większym problemem, że podkład nie bardzo wtapia
          sie w skórę, więc wszelkie kolorystyczne niedopasowania są bardziej widoczne
          niż w przypadku lżejszych podkładów. Mnie niestety nie udało się dobrać
          pasującego odcienia - najjaśniejszy, nr 11, jest dla mnie troszeczkę za jasny,
          a przede wszystkim zbyt "różowawy" (a karnację mam raczej złocistą, więc
          najlepiej harmonizują z nią odcienie piaskowe), następny zaś, nr 13, jest już
          zbyt ciemny (nadaje się do opalonej skóry, ale ja w lecie nie potrzebuję aż tak
          kryjących podkładów).
          Podsumowując - jest to podkład godny polecenia, ale pod warunkiem, że trafisz
          na swój odcień. Jeśli nie - raczej nie kupuj, nie masz co liczyć na to, że
          może "jakoś" się dopasuje :(.

Pozdrawiam
    • Gość: kittie Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 25.04.02, 21:55
      wlasnie sie zakochalam w nowym zapachu Yves Rocher: Pur desir de Lilas.
      Cudownie pachnie bzem i jest trwaly. Nie wytrzymalam i od razu kupilam i to
      bedzie moj hit na lato.
      No i ta cena wprowadzajaca 35 zl !!!!
    • Gość: Mała Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.bremultibank.com.pl 26.04.02, 11:45
      Utwardzacz lakieru do paznokci firmy Bell (kosztował ok. 6 zł), w owalnej
      buteleczce z bordowym korkiem, przezroczysty. Z przeznaczenia wynika, że ma
      sprawić aby normalny lakier długoschnący wysychał w 60 sekund ale oprócz tej
      funkcji, która rzeczywiście jest spełniona utrwala lakier. Od czasu kiedy go
      odkryłam kupuję tańsze lakiery (np. Inglota) bo dzięki utwardzaczowi trzymają
      się na paznokciach ok.tygodnia. Lakier nabiera dodatkowo połysku. Proszę jednak
      nie mylić z podobnym produktem tej firmy, który ma chyba lekko różowawy kolor i
      opisują go jako jakieś cudo 3 w 1. Ten mój ma jedynie (w opisie) przyspieszać
      wysychanie lakieru. Warto wypróbować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka