Gość: Gonia IP: *.pl 28.10.01, 11:42 Jest coś, co Was zachwyciło? Coś, co chciałybyście polecić? Mój faworyt to szminka Shine Delicieux Loreala- ślicznie błyszczy i dobrze nawilża. I ten zapach!! Jestem od niej uzależniona! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lady Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 12:58 Tak, tusz CURVE&CURL Max Factora. Wycofali go, bandyci. Nie mogę odżałować. I cienie Nivea, ale niedostępne w Polsce. Jak widać, mam pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.acn.waw.pl 28.10.01, 19:21 1. Tusz "Coup de theatre" Bourjois 2. Maseczka "Sauna Masque" Montagne Jeunesse 3. Żel do modelowania włosów "Pearl Styler" Welli z linii "High Hair" 4. "Davidoff Cool Water for Women" - za zapach, i za rózne cudeńka w linii zapachowej, np. dwufazowy spray do włosów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.waw.cdp.pl 29.10.01, 12:11 1. Lip Tint - Estee Lauder (farbka do ust) 2. Kosmetyka kolorowa Diora (cienie, roze) 3. Vitabolic Lancoma - genialny na zime i dla osob palacych 4. Hypnotic Poison Diora - zapach, olejek do kapieli i zel-balsam do ciala ze zlotymi drobinkami 5. Synergie Pure - krem matujacy dla mlodej skory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.waw.cdp.pl 29.10.01, 12:12 6. Pielegnacja wlosow - cala linia Kerastes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annluc Re: Kosmetyczne przeboje IP: 195.205.223.* 29.10.01, 12:38 Zgadzam się z Heleną. Kosmetyki z serii Kerastase są warte swojej ceny.W sobotę byłam w salonie w którym stosowane są te kosmetyki.Co prawda tylko modelowałam włosy ale przedtem umyto mi włoski szamponem z tej serii i nałożono odżywkę.A do domu dostałam próbki kosmetyków do przetestowania.Włosy są błyszczące i miękie w dotyku a dziś w pracy wszystkie koleżanki się nimi zachwycają.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 00:22 gdzie można szukać produktów firmy Kerastes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: Kosmetyczne przeboje do kai IP: 213.134.140.* 30.10.01, 11:25 Kerastes sa dostepne tylko w dobrych salonach fryzjerskich - musisz poprostu poszukac u siebie, albo zadzwonic do L'Oreala w Warszawie i zapytac, gdzie mozesz kupic tel.centrala 022 676 01 00. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga71 Kerastase w Warszawie IP: *.MAN.atcom.net.pl 08.11.01, 10:51 Na pewno sa do kupienia w Warszawie przy ul. Swietokrzyskiej (salon Stanislaw), blisko Nowego Swiatu. Ostrzegam, pani recepcjonistka, u ktorej sie kosmetyki kupuje nie jest zbyt mila (chyba, ze od zeszlego roku cos sie zmienilo). Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Kosmetyczne przeboje do kai IP: *.mcnet.pl 09.11.01, 10:07 można je kupić we wszystkich salonach jean louis david; jest ich przecież dużo w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: Kosmetyczne przeboje IP: 157.25.69.* 09.11.01, 13:59 Można je kupić w również w salonach Jean Claude Biguine. Ciekawa jestem, gdzie w Warszawie jest sklep specjalistyczny dla fryzjerów. Tam na pewno będzie taniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manna Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.acn.waw.pl 11.11.01, 18:19 Na Koszykowej tuz przy wylocie na Pl. Konstytucji. Drugi widzialam tez na Koszykowej naprzeciwko H. Koszyki. Ten ostatni nazywa sie Jeanette, albo rownie wymyslnie. Gość portalu: marcia napisał(a): > Można je kupić w również w salonach Jean Claude Biguine. > Ciekawa jestem, gdzie w Warszawie jest sklep specjalistyczny dla fryzjerów. > Tam na pewno będzie taniej. > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: Kosmetyczne przeboje IP: 157.25.69.* 12.11.01, 09:44 Czy porównywałaś może ceny? Czy rzeczywiście jest taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manna Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.acn.waw.pl 13.11.01, 19:15 Gość portalu: marcia napisał(a): > Czy porównywałaś może ceny? > Czy rzeczywiście jest taniej? Nie mam pojecia. W tym sklepie naprzeciwko Koszyków kupowalam jedwab do wlosów. Za maleńką buteleczkę płaciłam 7-8 zl, a wyczytalam na innym forum, że u fryzjera dziewczyny płacą za to samo ok 14 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: Kosmetyczne przeboje IP: 194.175.243.* 30.10.01, 12:41 1. Samoopalacz Terrecota Guerlain - genialny zapach i odcień skóry!!! 2. Kosmetyki (zwłaszcza puder brązujący) z linii "Ziemia Egipska" 3. Maseczka oczyszczająca Yves Rocher (taka w łososiowej tubce) - genialnie oczyszcza i "ściąga"!!! 4. Mały sypki, nabłyszczający puderek Bourjoise!!! - używam już ponad 2 lata i wciąż nie mam dość a panie na ulicach wciąż mnie zaczepiają! 5. Niedawno odkryty a już go kocham - podkład pod cienie do powiek w kremie - Art Deco - nigdy nie przypuszczałam, że tak długo można mieć tak aksamitnie wyglądające powieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.chomiczowka.net.pl 07.11.01, 15:29 Właśnie kupiłam ten podkad pod cienie Art Deco, o ktorym pisała kaha. To naprawdę jest REWELACJA- nie trzeba poprawiac makijazu oczu cały dzień! Dla mnie to przebój roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga71 Podklad pod cienie Art Deco IP: *.MAN.atcom.net.pl 08.11.01, 10:52 Ile kosztuje to cudo i jak ma pojemnosc? aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: podkład pod cienie Art Deco IP: 194.175.243.* 08.11.01, 11:42 Gość portalu: magda napisał(a): > Właśnie kupiłam ten podkad pod cienie Art Deco, o ktorym pisała kaha. To > naprawdę jest REWELACJA- nie trzeba poprawiac makijazu oczu cały dzień! Dla > mnie to przebój roku. Cieszę się bardzo, że ci się podoba! Prawda, że świetny.. Kosztuje około 30 PLN a wystarczy go na jakieś 6 m-cy! Też uważam, że to jeden z lepszych kosmetyków. Uzależniłam się od niego! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: do kahy IP: *.chomiczowka.net.pl 08.11.01, 15:31 Kaha! Może jeszcze coś odkryłaś? Ja za Art Deco zapłaciam 33 zł, wystarczy użyć odrobinki Również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: do magdy IP: 194.175.243.* 09.11.01, 11:15 Hej! Bardzo lubię też te maleńkie cienie do powiek Art Deco. Co prawda nie jest ich zbyt dużo, ale z naszym podkładem wystarczy użyć tylko odrobinki! Gama kolorystyczna jest ogromna. Ja upodobałam sobie szczególnie jasne odcienie perłowe, które fantastycznie się świecą. Taki jasny cień położony pod łukiem brwiowym oraz w wewnętrznym kąciku oka daje bardzo świeży efekt! Polecam - spróbuj sama. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady Re: do magdy IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.01, 21:23 Mmmmmm... odcień "sand" (12) Artdeco. Taki beżyk nieżółty, nie rudy, nie bury... do mojego typu kolorystycznego - nic lepszego nie widziałm i nawet sobie nie wyobrażam... az się rozmarzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Re: Kosmetyczne przeboje - do Kahy IP: *.man.polbox.pl 08.11.01, 11:53 a co to jest ten nabłyszczający puder? czy puder nie powienien matować? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: Kosmetyczne przeboje - do cleo IP: 194.175.243.* 09.11.01, 11:22 Nie koniecznie - może być przecież brązujący, rozświetlający, nabłyszczający itd itp. Oczywiście nabłyszczające to w pewnym sensie pudry "zewnętrzne". Tzn. lubią mieć pod sobą podkład lub/i zwykły puder gdyż wtedy trzymają się lepiej. Nałożone w większej ilości dają modny efekt mokrej, przezroczystej niemalże cery. Ja używam niewielkiej ilości dla efektu świeżości. Nakładam go pędzelkiem (jest sypki) na kości policzkowe, czoło oraz delikatnie na szyję i dekolt. Wierz mi, że efekt jest subtelny, a jednocześnie na tyle dostrzegalny, że panie zaczepiają mnie na ulicy pytając co robię, że moja twarz wygląda tak świeżo i czysto. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liss Re: Kosmetyczne przeboje - do Kahy IP: 212.244.106.* 09.11.01, 17:42 A paleta kolorów ? I czy Art Deco ma salon firmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: Kosmetyczne przeboje - do Kahy IP: 194.175.243.* 12.11.01, 10:06 Nie sądzę. Pytaj o te kosmetyki w perfumeriach. Od niedawna są dostępne w sklepach sieci Gabriel. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerda5 Re: Kosmetyczne przeboje - do cleo IP: *.ko.com 13.11.01, 16:37 Gość portalu: kaha napisał(a): > Nie koniecznie - może być przecież brązujący, rozświetlający, nabłyszczający > itd itp. Oczywiście nabłyszczające to w pewnym sensie pudry "zewnętrzne". Tzn. > lubią mieć pod sobą podkład lub/i zwykły puder gdyż wtedy trzymają się lepiej. > Nałożone w większej ilości dają modny efekt mokrej, przezroczystej niemalże > cery. Ja używam niewielkiej ilości dla efektu świeżości. Nakładam go pędzelkiem > > (jest sypki) na kości policzkowe, czoło oraz delikatnie na szyję i dekolt. > Wierz mi, że efekt jest subtelny, a jednocześnie na tyle dostrzegalny, że panie > > zaczepiają mnie na ulicy pytając co robię, że moja twarz wygląda tak świeżo i > czysto. Polecam! A czy moglabys podac dokladna nazwe tego 'odkrycia pudrowego'? napisalas, ze jest maly i sypki, ale ja nie moglam go jakos znalezc. Dzieki z gory:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: Kosmetyczne przeboje - do Gerdy5 IP: 194.175.243.* 14.11.01, 10:14 Ten puderek to jak już wspomniałam Bourjoise - Philtre de nacre. To takie mini puzderko o średnicy około 4 - 5 cm. Spód pudełeczka jest przejrzysty i widać jak kosmetyk mieni się w środku, a wieczko w zależności od odcienia ma kolor miedzi, jasnego beżowego złota lub leciutko błękitny. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Kosmetyczne przeboje - do Gerdy5 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 22:41 Gość portalu: kaha napisał(a): > Ten puderek to jak już wspomniałam Bourjoise - Philtre de nacre. To takie mini > puzderko o średnicy około 4 - 5 cm. Spód pudełeczka jest przejrzysty i widać > jak kosmetyk mieni się w środku, a wieczko w zależności od odcienia ma kolor > miedzi, jasnego beżowego złota lub leciutko błękitny. > Pozdrawiam! brzmi zachęcająco. jakiego odcienia używasz? tego blękitnego może? bo to co widziałam w perfumerii było strasznie ciemnobrązowe. z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muza Re: Kosmetyczne przeboje IP: 62.148.92.* 09.11.01, 12:24 Art decor - to firma, czy nazwa marki???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: Kosmetyczne przeboje IP: 194.175.243.* 09.11.01, 13:39 Tak - Art Deco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: Kosmetyczne przeboje IP: 194.175.243.* 09.11.01, 15:14 Tzn. - firma - czyli jednocześnie marka. No i nazwa całej gamy produktów kosmetyki kolorowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muza Re: Kosmetyczne przeboje IP: 62.148.92.* 12.11.01, 13:50 czy to zapobiega (skutecznie) "wałkowaniu" się cieni do powiek - to moja zmora. Czy może znacie cienie, które nie ulegają takiemu procesowi?? Pozdrawiam Muza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: do Muzy IP: 194.175.243.* 12.11.01, 14:36 To powinno raz na zawsze rozwiązać Twój problem! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: do Muzy IP: *.chomiczowka.net.pl 12.11.01, 19:03 Problem tego typu A.D rozwiązuje znakomicie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.bremultibank.com.pl 23.11.01, 12:41 Jakiego koloru nabłyszczającego pudru Bourjois używasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Kosmetyczne przeboje IP: 12.111.49.* 06.03.02, 09:40 A jak sie nazywa dokładnie ten puder Bourjois i ile kosztuje i jaki numer masz podkładu i w ogóle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 10:12 Gość portalu: kaha napisał(a): > 1. Samoopalacz Terrecota Guerlain - genialny zapach i odcień skóry!!! > 2. Kosmetyki (zwłaszcza puder brązujący) z linii "Ziemia Egipska" > 3. Maseczka oczyszczająca Yves Rocher (taka w łososiowej tubce) - genialnie > oczyszcza i "ściąga"!!! > 4. Mały sypki, nabłyszczający puderek Bourjoise!!! - używam już ponad 2 lata i > wciąż nie mam dość a panie na ulicach wciąż mnie zaczepiają! > 5. Niedawno odkryty a już go kocham - podkład pod cienie do powiek w kremie - > Art Deco - nigdy nie przypuszczałam, że tak długo można mieć tak aksamitnie > wyglądające powieki! Bardzo zainteresował mnie punkcik 4 : co to za cudeńko ??? jak on sie nazywa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vikcia Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.pl 07.11.01, 16:59 1.Shine Delicieux- zgadzam się z Gonią- świetna szminka! 2. AirWear- skusiłam się i jestem b.zadowolona- trwały, matuje, leciutko kryje, Sable 22- śliczny odcień. 3. róż Bourjois z drobinkami złota- nabyłam go 2 dni temu i padłam z zachwytu- wreszcie nie wyglądam jak ciężko chora, a moja cera nabiera świeżego, zdrowego wyglądu! 4. seria Nivea do kąpieli- olejek pod prysznic i balsam do suchej skóry 5. Touche Eclat YSL- fantastyczny korektor, rewelacyjnie kryje i rozświetla cienie pod oczami. 6. seria Kerastase do cienkich włosów- działa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 10:34 Gość portalu: Vikcia napisał(a): > 1.Shine Delicieux- zgadzam się z Gonią- świetna szminka! > 2. AirWear- skusiłam się i jestem b.zadowolona- trwały, matuje, leciutko kryje, > > Sable 22- śliczny odcień. > 3. róż Bourjois z drobinkami złota- nabyłam go 2 dni temu i padłam z zachwytu- > wreszcie nie wyglądam jak ciężko chora, a moja cera nabiera świeżego, zdrowego > wyglądu! > 4. seria Nivea do kąpieli- olejek pod prysznic i balsam do suchej skóry > 5. Touche Eclat YSL- fantastyczny korektor, rewelacyjnie kryje i rozświetla > cienie pod oczami. > 6. seria Kerastase do cienkich włosów- działa! Vikcia powiedz mi proszę jaki masz odcień tego różu Bourjoise - mam już pokazną kolekcję z innych firm i jeszcze nie trafiłam na "ten jedyny" a Twój opis brzmi bardzo zachęcająco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: Kosmetyczne przeboje IP: 157.25.69.* 08.11.01, 10:12 1. Cała linia Kerastase Nutritive. - rewelacja 2. Dune Diora (woda toaletowa, żel pod prysznic, balsam do ciała, krem z brokatem do ciała, a nawet perfumy w kremie) - jestem uzależniona od tego zapachu. 3. Krem do rąk Yves Rocher (zielony z arnicą) 4. Revlon MoistureStay Lip Color - pomadka nawilżająca o przedłużonym działaniu, za cudowne uczucie mięty i chłodu na ustach. 5. Puder w kamieniu Diorligt Diora. 6. Tusz do rzęs Diorcil Diora. - za to, że moje rzęsy wyglądają pięknie, ale naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga71 Moje przeboje IP: *.MAN.atcom.net.pl 08.11.01, 11:16 1. Tusz do rzes Definicils Lancome 2. puder w kamieniu Stay-Matte Sheer Pressed Powder Clinique - matuje, pozostajac niewidocznym (jest transparentny). Moj odcien to Stay Neutral. 3. Blyszczyki Isa Dora (te z aplikatorem w formie pedzelka) - idealna konsystencja (nie za bardzo plynny, nie za lepki). Swietne kolory (transparentne) - moj ulubiony to Nr 14 Sparkling Nougat. Piekny jest tez nowy - fioletowo-sliwkowy (nie pamietam nazwy). 4. Krem do ciala Yves Rocher z serii Riche Creme - mimo, ze z olejkami, to dobrze sie wchlania (choc nie blyskawicznie), dobrze nawilza i zmiekcza skore na dlugo. 5. Zele pod prysznic YR, szczegolnie Lawenda i Bez z serii Jardins du Monde i Brzoskwinia z serii Les Plaisirs de Nature 6. Szminko-blyszczyk Almost Lipstick firmy Clinique w odcieniu Black Honey (niestety, niedostepny w Polsce) 7. podklad w sztyfcie Minute Makeup Estee Lauder. jedyna wada to dosc wysoka cena jak na ilosc produktu. Dodatkowa zaleta jest to, ze ma dobry filtr UVB/UVA. 8. Odzywka do wlosow suchych i zniszczonych Karite firmy Rene Furterer i tej samej firmy zel do prostowania wlosow (tak naprawde to po franc. nazywa sie to Gel defrissant i doskonale sprawdza sie jako "wygladzacz". Zapobiega elektryzowaniu sie wlosow i takiemu "spierzeniu" (np. po trwalej). Jesli nalozy sie go na wlosy, a nastepnie pozwoli im wyschnac bez modelowania, to nie prostuje, tylko wlasnie podkresla skret czy fale. Po uzyciu wlosy sa bardzo miekkie, ale absolutnie nie przyklapniete. Zel jest leciutki, nie tlusty i nie lepki - dla mnie rewelacja! 9. szampon Elseve Citrus CR - miekkie, lekkie i blyszczace wlosy za male pieniadze 10. czysty wyciag z masla karite firmy l'occitane - dobre jako regeneracyjny balsam do ust na noc i jako ochrona przed mrozem. Podobno mozna tez uzywac jako maski regeneracyjnej do wlosow, ale nie probowalam ze wzgledu na koszty Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
czupakabra Re: Moje przeboje 11.11.01, 20:02 1. dezodorant herbina(camomilla) pachnie rumiankowo- uwielbiam go 2. błyszczyki boujois 3. róż bourjois 4. podkłady lancastera(niedostępne w polsce) ale po nich skórę się ma jak modelka 5. lotion nawilżająco-matujący Elisabeth Arden 6. tusze lancome 7.glinka zielona do twarzy (firma argiletz- dostępne w zielarniach i herbapolach) 8.base magic- podkład pod podkład :) biothermu- dość gęsty pachnący pieknie żel, który nakłada się przed aplikacją podkładu- dzięki niemu skóra jest gładka, bez skazy i makijaż trzyma się bardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga71 Podklad pod podklad Biotherm IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.11.01, 11:22 czupakabra napisał(a): > 8.base magic- podkład pod podkład :) biothermu- dość gęsty pachnący pieknie > żel, który nakłada się przed aplikacją podkładu- dzięki niemu skóra jest > gładka, bez skazy i makijaż trzyma się bardzo długo. Czy znasz moze rowniez Idealist Estee Lauder lub baze pod makijaz Shiseido, i moglabys powiedziec jak na ich tle wypada produkt Biotherm? Przypuszczam, ze Biotherm jest tanszy, a szukam wlasnie czegos takiego. Z gory dziekuje, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
czupakabra Re: Podklad pod podklad Biotherm 20.11.01, 18:41 niestety nie mam doświadczenia z innymi upiększaczami makijażu, ale naprawdę polecam ten biothermu. Już jedno opakowanie zużyłam i zamierzam kupić następne. Pozdrawiam wszystkie pięknisie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Podklad pod podklad Biotherm IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 21:21 Czy na ten podkład używa się fluid a później puder w kamieniu?, czy może ten podkład jest już jak fluid?. Dzięki za odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Podklad pod podklad Biotherm 06.03.02, 22:33 Ja tez polecam Base Magic, wygladza, podklad sie po nim slizga i rozprowadza rowniutko, a poza tym zel ladnie, cytrusowo, delikatnie pachnie. Trzeba uzyc podkladu i pudru, bo Base Magic jest przejrzystym zelem o lekko pomaranczowym odcieniu -nie barwi skory. Kupilam tubke w promocji, po przeczytaniu powyzszych pochwal...na pewno kupie druga, nawet za normalna cene, bo ten kosmetyk jest naprawde swietny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oli Re: Moje przeboje IP: 195.116.180.* 14.11.01, 14:50 1/ Seria Pro-Retinol, 100% Vegetales + Enzymes de jeunesse - Yves Rocher - rewelacja, szczególnie krem matujacy i maseczka likwidująca efekty zanieczyszczeń miejskich. 2/ róże Bourjois 3/ cienie do powiek Isadora i Inglot 4/ matujący podkład Matis na zimę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re:Do Agi IP: 10.40.41.* 19.11.01, 09:11 Aga ,gdzie można kupić produkt do ust nazywa sie "karite" z masła kakaowego. Mam bardzo suche usta i nie mogę sobie poradzić.Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re:Do Agi IP: 205.185.17.* 20.11.01, 20:47 Ten preparat dostaniesz w firmowym sklepie L'Occitane, ktry jak narazie jest tylko jeden w Polsce w Warszawie Ul. Hozjusza 5m.5 pa... > Aga ,gdzie można kupić produkt do ust nazywa sie "karite" z masła kakaowego. > Mam bardzo suche usta i nie mogę sobie poradzić.Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga71 karite IP: *.MAN.atcom.net.pl 22.11.01, 12:10 Gość portalu: Basia napisał(a): > Ten preparat dostaniesz w firmowym sklepie L'Occitane, ktry jak narazie jest > tylko jeden w Polsce w Warszawie Ul. Hozjusza 5m.5 Czy to jest adres Galerii Mokotow? Jesli nie, to produkty tej firmy sa rowniez w sklepie firmowym wlasnie w Galerii (II. pietro, bodajze) Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re:Do Agi IP: *.chomiczowka.net.pl 22.11.01, 20:19 Sklep L'Occitane mieści się w Galerii Mokotów w W-wie. Polecam pomadki tej firmy, zawieraja tylko naturalne składniki, leczą suche usta i co najważniejsze nie "warzą" się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re:Do Agi IP: *.u.mcnet.pl 26.11.01, 08:28 Napiszcie ile kosztują te rewelacyjne pomadki do ust. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Kosmetyczne przeboje 20.11.01, 10:40 To ja dorzucam mascare Longitude L'Oreal, przepieknie rozdziela rzesy, lekko wydluza i pogrubia, ogolnie efekt naturalny, ale ladny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasia Re: Kosmetyczne przeboje IP: 212.76.35.* 22.11.01, 11:11 1. Mascara Absolute Volume - ta szczoteczka i efekt! 2. Body Butter Brazilian Nut - The Body Shop - KIEDY WRESZCZIE BĘDZIE W POLSCE?! 3. Puder sypki Luminelle, Yves Rocher - trwały i b.ładny kolor, ale minus za niewygodne opakowanie 4. Popieram Gonię i szminkę Shine Delicieux :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: Kosmetyczne przeboje 22.11.01, 14:27 To ja jeszcze jedna mascare: Extencils Lancome - takie mam po niej rzesy jak Minnie Mouse:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: Kosmetyczne przeboje IP: 213.77.91.* 23.11.01, 09:12 Świetne, naprawde świetne są szminki Clinic Different Lipstic. Miałam kilka razy. Nadaje piękny kolor, a uczucie jest takie, jak po nałożeniu balsamu do ust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasia Florina z płatkami IP: 212.76.35.* 23.11.01, 11:46 Mydło do peelingu Floriny z płatkami czy otrębami. Super cena, efekt peelingu, wygodniejsze niż żel pod prysznic i wydajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.lemur.dialup.pol.co.uk 24.11.01, 14:35 Dla osob ze szczegolnie wrazliwa skora, sprobujcie kosmetyki z serii Avene dostepne w aptece! Szczegolnie polecam Skin Recovery Cream! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Kosmetyczne przeboje IP: 10.130.129.* 25.11.01, 17:46 Gość portalu: Gosia napisał(a): > Dla osob ze szczegolnie wrazliwa skora, sprobujcie kosmetyki z serii Avene > dostepne w aptece! Szczegolnie polecam Skin Recovery Cream! gosiu,czyzbys byla wrazliwcem jak ja?dopiero niedawno dowiedzialam sie ze jestem uczulona na wszystko co pachnie.czy mozna gorszym typem alergika,przeciez prawie wszystkie kosmetyki zawieraja perfumy.prosze o polecenie wszelkiego rodzaju odpowiednich kosmetykow,zarowno pielegnacyjnych,jak i kolorowych.z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 18:12 a CZY PRÓBOWAŁYŚCIE PODKŁADÓW AVENE? BO NIE WIEM CZY KUPOWAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abyr Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.11.01, 19:09 Czy ktoś juz kupował fluid matujacy Vichy Aera Teint ?Czy nadaje się do wrażliwej i tłustej cery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasia Re: Kosmetyczne przeboje IP: 212.76.35.* 25.11.01, 19:48 Vichy:Aera Teint - do wrażliwej i mieszanej na pewno, do tłustej może trochę za mało matowy, ale uczulać nie powinien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.chomiczowka.net.pl 26.11.01, 19:17 Mnie niestety krem Avene uczulił! Jedynymi kosmetykami, które odpowiadają mojej skórze są La Roche-Posay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Aneta bezzapachowe kosmetyki IP: *.rasserver.net 26.11.01, 20:59 Przypomniałam sobie narazie trzy serie: PharmacerisA, Eris seria do wrażlwiej cery, Program hypoalergiczny z firmy Inter-Fragrances, jeśli coś mi się jeszcze przypomni to dam ci znać, tymczasem pozdrawiam serdecznie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.zipnet.com.pl 13.04.02, 20:04 szukalam dzisiaj biothermu base magic, o ktorym byla mowa i zadna z pan w sklepach nie wiedziala o co mi chodzi ani w sephorze, ani galerii centrum, ani nigdzie (mam na mysli Gdansk i Gdynie). Czy zle pytalam? Gdzie tego szukac??? Pozdrawiam Asia p.s.: To moj pierwszy emil na forum i to na jakiekolwiek hehe takze sori jak cos bedzie nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bisou Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.pl 13.04.02, 20:36 Gość portalu: asia napisał(a): > szukalam dzisiaj biothermu base magic, o ktorym byla mowa i zadna z pan w > sklepach nie wiedziala o co mi chodzi ani w sephorze, ani galerii centrum, ani > nigdzie (mam na mysli Gdansk i Gdynie). Czy zle pytalam? Gdzie tego szukac??? > Pozdrawiam > Asia > p.s.: To moj pierwszy emil na forum i to na jakiekolwiek hehe takze sori jak > cos bedzie nie tak no tak: BIOTHERM - base magic (embellisseur de maquillage - make-up butifier) w pomarańczowo-białym opakowaniu dziwne, że nie możesz dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.zipnet.com.pl 13.04.02, 20:51 Dziekuje postaram sie bardziej, chociaz Panie naprawde patrzyly na mnie jak na wariatke. I pomyslec ze wydawalo misie ze wiem o czym mowie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 22:57 Nie takie dziwne, w Krakowie tez chyba nie ma base magic. Gdzie dokładnie to kupowałyście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Kosmetyczne przeboje-uczulenia IP: *.zipnet.com.pl 13.04.02, 20:16 Skoro juz zaczelam pisac to moze cos dla Pan z uczuleniami: Toleriane La Roche Posay - krem i tonik, zero uczulenia i lagodza podraznienia(mysle ze to glownie woda termalna). Pierwszy raz pozbylam sie syfkoof na tle uczuleniowym i co najwazniejsze nie dostalam nowych wiec polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 21:32 Żel myjący z serii Effaklar LRP, w ogóle nie podrażnia, nie wysusza a walczy z trądzikiem i do tego ma przyjemny zapach. Rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia200 Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.icpnet.pl 19.04.02, 20:12 dla osób walczących z tradzikiem-ja mam 26 lat i tradzik wraca po odstawieniu pigułek Diane-35. żel do cery trądziwkowej do mycia Vichy rewelacja! najbardziej wydajny kosmetyk wszechczasów i cudo dla mnie- silica cream to taka strasznie sciągająca i piekąca maseczka która nakłada sie na 10-15 min 2-3 razy dziennie. użyłam 5 dni po 2 na dzień i teraz tylko raz na dzień(w sumie 1.5 tygodnia) i to cud!juz po pierwszym użyciu pozogniony tradzik złgodniał. Można kupic to w aptekach. Ja kupiłam polski odpowiednik za 17 zl ale jest tez zachodni za ok 35 zl. Musze dodac ze walcze z trądzikiem od 5 klasy podstawówki i poza pigułkami nie działało nic z półki cenowej do 40 zł za specyfik a i plasterki Vichy tez sa super gdy cos wypdnie nam(a raczej wyskoczy) ale uwaga!bardzo wysuszają!i może zoatać wypalona sucha skóra dookoła miejsca gdzie wyżynał sie pryszcz. Ale ja wole suchą skóre na imprezie lub w pracy niż pryszcza z piknym ropnym wierzchołkiem(sorry za detale) dzis poleciłam kumpeli silica cream mam nadzieje ze jej pomoże to napisze wam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 21:15 Moim kosmetycznym przebojem,odkrytym niedawno,jest krem Effaclar K firmy La Roche,a także podkład tej samej marki ,uwielbiam też pomadkę w płynie Lip Dimension-Lancome. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 21:46 Gość portalu: ania napisał(a): > Moim kosmetycznym przebojem,odkrytym niedawno,jest krem Effaclar K firmy > La Roche,a także podkład tej samej marki ,uwielbiam też pomadkę w płynie Lip > Dimension-Lancome. > Pozdrawiam! Mogłabyś napisać coś więcej o tych podkładach? Kusiły mnie, ale boje się że zrobią maske na twarzy, podobno strasznie kryjące. chociaż w ulotce pisza o "wrażeniu niczym nie pokrytej skóry", no ale to ulotka... w opakowaniach wydają sie strasznie ciemne, czy na twarzy odcień się zmienia? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.acn.waw.pl 26.04.02, 12:19 Wprawdzie pytanie nie było skierowane do mnie, ale mogę podzielić się swoimi wrażeniami na temat tych podkładów. Kryją faktycznie bardzo skutecznie, dobrze tuszują rozmaite wypryski i inne tego typu "niespodzianki", ale obawiam się, że o wrażeniu "niczym nie pokrytej skóry" można tylko pomarzyć - podkład jest widoczny na twarzy, zwłaszcza, jeśli nie daj boże naskórek jest jednocześnie trochę przesuszony i łuszczący się - podkład podkreśla to wręcz niemiłosiernie. Inne wady - a/ gęsta kosnystencja i słaba "rozsmarowywalność"; b/ bardzo uboga paleta odcieni, co jest tym większym problemem, że podkład nie bardzo wtapia sie w skórę, więc wszelkie kolorystyczne niedopasowania są bardziej widoczne niż w przypadku lżejszych podkładów. Mnie niestety nie udało się dobrać pasującego odcienia - najjaśniejszy, nr 11, jest dla mnie troszeczkę za jasny, a przede wszystkim zbyt "różowawy" (a karnację mam raczej złocistą, więc najlepiej harmonizują z nią odcienie piaskowe), następny zaś, nr 13, jest już zbyt ciemny (nadaje się do opalonej skóry, ale ja w lecie nie potrzebuję aż tak kryjących podkładów). Podsumowując - jest to podkład godny polecenia, ale pod warunkiem, że trafisz na swój odcień. Jeśli nie - raczej nie kupuj, nie masz co liczyć na to, że może "jakoś" się dopasuje :(. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kittie Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.toya.net.pl / 10.0.201.* 25.04.02, 21:55 wlasnie sie zakochalam w nowym zapachu Yves Rocher: Pur desir de Lilas. Cudownie pachnie bzem i jest trwaly. Nie wytrzymalam i od razu kupilam i to bedzie moj hit na lato. No i ta cena wprowadzajaca 35 zl !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Kosmetyczne przeboje IP: *.bremultibank.com.pl 26.04.02, 11:45 Utwardzacz lakieru do paznokci firmy Bell (kosztował ok. 6 zł), w owalnej buteleczce z bordowym korkiem, przezroczysty. Z przeznaczenia wynika, że ma sprawić aby normalny lakier długoschnący wysychał w 60 sekund ale oprócz tej funkcji, która rzeczywiście jest spełniona utrwala lakier. Od czasu kiedy go odkryłam kupuję tańsze lakiery (np. Inglota) bo dzięki utwardzaczowi trzymają się na paznokciach ok.tygodnia. Lakier nabiera dodatkowo połysku. Proszę jednak nie mylić z podobnym produktem tej firmy, który ma chyba lekko różowawy kolor i opisują go jako jakieś cudo 3 w 1. Ten mój ma jedynie (w opisie) przyspieszać wysychanie lakieru. Warto wypróbować. Odpowiedz Link Zgłoś