Dodaj do ulubionych

Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :((((

10.07.06, 21:41
Otoz mam zle samopoczucie z powodu tego iz wydaje mi sie, ze normalnie jakos
brzydne na twarzy. Kiedys bylam bardzo ladna, wielu ludzi zwracalo na mnie
uwage pomimo, ze nigdy nie ubieralam sie jakos ekstra, ale o ile pamietam
zawsze zwracalam uwage delikatna buzia - jasna, prawie idealna cera, do tego
duze, ciemnoniebieskie oczy, duzo ,,szatynkowych" dlugich wlosow plus jeszcze
czerwone usta i naprawde wygladalam fajnie. Teraz mam prawie 20 lat i jakos
normalnie brzydne.. nie wiem, co sie dzieje. Nigdy nie uzywalam tony
kosmetykow, zeby ladnie wygladac wystarczylo mi pomalowac rzesy i ubrac jakas
fajna bluzeczke, teraz nie zwracam tak na siebie uwagi a i sobie sie nie
podobam. Niby twarz taka sama, ale inna :/ Oprocz tego ze wypadla mi polowa
wlosow, to cera jest taka sobie i na dobra sprawe patrzac na siebie nie wiem,
dlaczego zbrzydlam !! czy ktos ma podobnie ? ogolnie mam dola z tego powodu,
ze robie sie pospolita a czasem nawet brzydka.
Obserwuj wątek
    • czarna167 Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 10.07.06, 22:35
      Nie napisalas czy moze zaczelas brac tabl. anty czy moze jakos zmienilas diete
      lub ( nie posadzam o to tylko pytam)troszke mniej zaczelas dabac o cere a
      raczej moim zdanie po zimie na lato teraz moze ci brakowac witamin zacznij brac
      jezeli nie bierzesz tabletki na wlosy skore i paznokcie i rowniez naprzykad mi
      pomaga capivit hydro control na nawilzenie skory
      Pozdrawiam
    • elejna Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 10.07.06, 22:36
      A moze u Ciebie to kwestia samopoczucia/masz chwilowo zaburzone postrzeganie
      własnej osoby, chyba kazdy tak ma ,nawet cud piekności maja co jakis czas tego
      typu kryzysy, inna sprawa ze ja np zauwazylam cos dziwnego a mianowicie wydaje
      mi sie a nawet jestem przekonana ze rysy twarzy /twarz zmienia sie w trakcie
      miesiąca nie wiem o co chodzi o hormony o cykl (?)ale tak jest są dni ze mam
      delikatne ladne rysy jakies takie inne a są takie gdy moja twarz jest niefajna
      jakas taka dziwna , na dowod powiem ze inni tez to muszą zauwazac bo w te dni
      gdy wygladam korzystniej na twarzy słysze mase komplementów jestem adorowana z
      kazdej strony itd pozatym moja twarz tez zmienia sie w ciągu dnia (i ja tez
      widze to u innych) np rano zawsze wygląda nieciekawie nawet pomimo makijazu
      jest napuchnieta a w godzinach popołudniowych wieczornych zawsze super
      • wytrwala Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 10.07.06, 22:58
        elejna poprawilas mi humor :) tak, biore tab anty(jeanine) ale juz od jakiegos
        0,5 roku, a wlasnie postrzeganie samej siebie mam ostatnio bardzo zaburzone ale
        z drugiej strony mimo to i tak wydaje mi sie, ze moja twarz zmienia sie jakos
        na niekorzysc mimo ze nie potrafie powiedziec, co takiego w niej nagle sie
        zmienilo. Chyba w wiekszosci chodzi mi o wlosy i cere, niestety :( ale burzy
        wlosow juz raczej jak dawniej miec nie bede, a o porcelanowa cere z powrotem
        tez bedzie ciezko. robie sie zaniedbana :( juz moja 16letnia kuzynka wyglada 5
        razy lepiej i bardziej sexy ode mnie, ja sie zrobilam taka ,,zwyczajna"
        (chociaz przyznam, ze ona o siebie dba az do przesady - ale przynajmniej
        potrafi to robic. Ja nie mam pojecia co do mnie by pasowalo tak sama z siebie,
        jaki kolor wlosow, ksztalt brwi itp ale kiedys bez takich dodatkow bylam
        ladna). buu
        • aniolek218 Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 10.07.06, 23:18
          A myslałam, że jestem sama z tym problemem. Nieważne ile robię dla swojej
          skóry, nieważne jak bardzo o nią dbam, potrafi tak sfiksować że tylko ręce z
          bezradności rozkładam i światu sie na oczy nie pokazuję. Nie wyglądam troche
          gorzej niż zwykle, ja wyglądam tragicznie: jakiś dziwne podskórne krostki,
          których wczesniej nie było, zapadnięte oczy, zmarszczki. Nie wiem jak z tym
          walczyć :(
      • icegirl Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 11.07.06, 11:02
        Elejna - to hormony. To cykl hormonalny - mam dokładnie to samo.
        W momencie owulacji organizm produkuje więcej hormonów - o ile dobrze pamiętam -
        kobiecych. Ma to na celu przyciągnięcie osób płci męskiej, ponieważ jest to
        najlepszy czas na zapłodnienie.
        Ja też mam takie dni, że nie muszę się malować i promienieję. A, jeszcze
        dodatkowo - dobrze wyglądam, jak jestem wyspana i szczęśliwa.:)
    • latifaaa Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 10.07.06, 23:22
      Oj dziewczyny, jakbym samą siebie słyszała..
      Tyle że u mnie powód jest prosty - latka lecą:-)))
      • kamisiunia Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 10.07.06, 23:32
        Ja tez tak mam. Ale to dlatego, że sie po prostu zmieniam - jako dziecko byłam
        nieszczególna, jako 13-16-latka byłam "wyrywana" przez płeć odmienną bez względu
        na wiek a teraz, gdy mam 19 lat znów staję się pospolita :(
        Twój problem też pewnie tego dotyczy, zwłaszcza, że nie iwesz co tak naprawdę w
        Twojej twarzy jest nie tak - coś się zmieniło, ale nie wiesz co. Po prostu
        zmienia Ci się twarz, niekoniecznie starzeje, ale staje się inna. Christina
        Aguilera tez jest teraz ohydna, a za czasów "Gennie in the bottle" uważam, że
        była prześliczna :)

Pozdrawiam
        • nadja20 Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 11.07.06, 09:17
          Ja miałam dość długi okres w życiu kiedy byłam śliczna.Piękna, jasna cera,
          ładna buzia, włosy długie, zadbane. Byłam nawet fotomodelką. Kilka lat póżniej
          zaszłam w ciąże i baaardzo pogorszyła mi się cera. Miałam taki trądzik, którego
          nawet w okresie dojrzewania nie miałam. Niektóre kobiety w ciąży piękną, a ja
          odwrotnie. Po ciązy zaczęlam się leczyć. Poszlam do ginekologa, biore Cilest od
          7 miesiecy. N apoczątku było tragicznie, potem zaczęlo się poprawiac.
          Oczywiscie zostały mi blizny, ale bardzo się starałam wieć zaczęły blednąć.A
          teraz? nie wiem czemu znowu wyszły mi pryszcze. myslałam, że jest już lepiej,
          ale anowu sie pogorszyło/
          • lena100 Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 11.07.06, 09:29
            Dziewczyny teraz was bardzo pociesze - to brzydniecie nie ma chyba nic z
            wiekiem wspolnego!!!-
            • saskiaplus1 Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 11.07.06, 09:51
              "blad ze zlocistym balejarzem" - :D :D :D :D
          • monia816 Re:Rzuc Cilest spróbuj Diane 11.07.06, 09:46
            Naprawde polecam Diane 35, ze wszystkich rzeczy jakie brałam na tradzik- nawet
            byłam z tego powodu kilka tygodni w szpitalu -pomógły mi te tabletki.
            Oczywiscie do tego złuszczanie i inne rzeczy, ale dopiero wtedy, jak juz sie
            nie ma wykwitów ropnych. PO cileście ni etylko przytyłam, ale w dodatku
            pogprszyła mi sie cera. BUźka
            • monia816 Re:No i oczywiscie ćwiczenia i sport 11.07.06, 09:52
              Do tego dobre kosmetyki,. Ja mam 32 lata i tez wygladam, lepiej niz 5 lat, ale
              to dzieki temu, ze o siebie dbam i regularnie sport uprawiam. Naprawde jest
              niewiele kobiet, ktore sa ładne ot tak i nic nie robia z sobą. Ale uszy do
              góry, jest tyle mozliwosci, tylko troche samodyscypliny i wytrwalości.
              • aniolek218 Re:No i oczywiscie ćwiczenia i sport 11.07.06, 10:00
                Lena100 - nie bardzo Cię rozumiem. Najpierw piszesz, że brzydnięcie nie ma nic
                wspólnego ze starzeniem, a potem piszesz o botoksie. Wiadomo, że regularne
                zabiegi kosmetyczne i zabiegi z zakresu medycyny estetycznej poprawiają wygląd,
                ale kurcze nie każdego stać na to, żeby co miesiąc wpakować w to kilkaset zł.
                Ja na razie próbuję mikrodermabrazję, mam w planach kilka zabiegów. Dla mnie
                najgorsze jest to, że nigdy nie wiem z jaką cerą się obudzę:(
                • nadja20 Re:No i oczywiscie ćwiczenia i sport 11.07.06, 10:11
                  Ja dbam o siebie - zdrowo się odzywiam, biore suplementy, uzywam kosmetykow i
                  masci przepisanych przez dermatologa. Problem tkwi w środku. Myslałam, ze juz
                  jest lepiej i będę mogła zabrać się za zwalczanie blizn, a 3 dni temu "miałam
                  atak pryszczy". Mysle o tym, żeby pojsc znowu do endokrynologa
                  • nadja20 Re:No i oczywiscie ćwiczenia i sport 11.07.06, 10:13
                    a bierzesz nadal Diane? po odstawieniu jest nawrot?
                    • monia816 Re:No i oczywiscie ćwiczenia i sport 11.07.06, 10:30
                      maiłam przerwe prawie roczna i troszke mi wychodziły krotsy, ale nie bylo to
                      takie tragiczne. Teraz biore znowu, przerwe jak sie bede decydowac na dziecko.
                      A po ciązy zobacze co dalej.
                      • aniav244 Re:No i oczywiscie ćwiczenia i sport 11.07.06, 12:19
                        bierzcie dalej te diane35 a rozwalicie sobie wątrobę - gwarantuje. poraża mnie
                        wasza lekkomyślnośc
                        • monia816 Re:No i oczywiscie ćwiczenia i sport 11.07.06, 12:44
                          jesli masz do wyboru antybiotyki albo diane, no to chyba wybor jest jasny, po
                          drugie ja mam wyniki dobre. Treba ograniczyc alkohol, po drugie to sprawa
                          genetyczna
                          • aniav244 Re:No i oczywiscie ćwiczenia i sport 11.07.06, 12:59
                            ja tez miałam dobre wyniki. ale juz nie tknę więcej hormonów- brałam je x lat i
                            wiem ze to nic dobrego.
                            • littlefrog Re:No i oczywiscie ćwiczenia i sport 11.07.06, 14:50
                              Ja wyleczyłam trądzik bez hormonów i bez antybiotyków, przy pomocy dobrego
                              dermatologa i leków robionych na zamowienie. A Diane 35 na zachodzie wycofali
                              już dawno ze sprzedaży, właśnie z powodu tego że jest b. silnym lekiem i może
                              przynieść więcej szkody niż korzyści. Więc lepiej się dwa razy zastanówcie..
                              Aha, sama brałam kiedyś Diane, przez pół roku bo tyle pozwoliła mi brać ją
                              ginekolog właśnie ze względu na to że to silny lek, i dopóki ją brałam było ok,
                              a po odstawieniu wypadła mi połowa włosów a trądzik oczywiście wrócił:/
                              Za to teraz, po pól roku leczenia, już o nim zapomniałam:)
                              • nadja20 Re:No i oczywiscie ćwiczenia i sport 11.07.06, 15:27
                                No ale ja mam trądzik hormonalny! Od 18 miesiecy! Kiedy skończe Cilest pojde do
                                endokrynologa po antybiotyki, skoro pigułki przestały działać.
                              • monia816 Re:No i oczywiscie ćwiczenia i sport 11.07.06, 15:38
                                ja sie leczyłam w Monachium i gosciu mnei wyleczył, ale mipowiedziął, ze
                                tradzik ma todo siebie ze moze wrocic, tak plus po 2 latach i powiedział, ze na
                                arzie nic wiecje nie odkryto lepszego od diany.
                                • nisior Re:No i oczywiscie ćwiczenia i sport 12.07.06, 16:27
                                  Brałam Diane przez ponad 2 lata, pod koniec leczenia zrobiłam tzw. próby
                                  watrobowe i wszystkie wyniki były idealne. Zmieniłam na Novynette, bo mój
                                  ginekolog bardzo na mnie naciskał, mimo dobrych wyników badań, i trądzik nie
                                  wrócił. Jestem zadowolona, żadnego uszczerbku na zdrowiu nie mam, a okres
                                  trądziku jakoś przeżyłam właśnie dzieki Dianie. Pzdr. :)
            • dominiq_ue Re:Rzuc Cilest spróbuj Diane 13.07.06, 10:11
              To bzdura, że po Cilest przytyłaś, zapytaj lekarza, to nie po tych lekach się
              tyje, tylko po wzmożonym apetycie, który one wywołują. Dlatego lekarz przy
              przepisywaniu Cilest powinien Cię uprzedzić co możesz jeść a czego nie
              powinnaś. A Diane nie jest wcale takie rewelacyjne, zawiera ogromną ilość
              hormonów i na dłuższą metę źle wpływa na organizm (za dużo hormownów!!). Ja
              przeszłam z Diane na Cilest, cera jest taka sama (nie najpiękniejsza, ale
              lepsza niż przed stosowaniem antykoncepcji).
              Mój lekarz powiedział, że zarówno Cilest jak i Diane tak samo wpływają na cerę.
    • ddominique Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 11.07.06, 22:12
      hej! ja tez mam taki problem. Kiedys naprawde podobalam sie sobie i uwazalam, ze jestem atrakcyjna, ale teraz jest inaczej a to przez moja cere, ktora niegdys byla naprawde piekna i gladka, bez zadnego pryszcza. Zreszta wszyscy mowili, ze mam bardzo ladna cere, ale juz tak nie jest. Mam wypryski na czole, polikach co sie wczesniej nie mialo miejsca. Zastanawiam sie czy to od klimatu, wody lub kosmetykow. Dlatego zamierzam wybrac sie do dobrego dermatologa.
      • aniolek218 Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 12.07.06, 19:33
        ktoś wspomniał o tabletkach capivit hydro control na nawilzenie skory - czy one
        rzeczywiście pomagają? Bo ja łykałam już różne witaminy i efektu nie było
        żadnego.
    • kasiase Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 14.07.06, 09:03
      ja tez tak mialam,kupowalam tony dobrych kosmetykow a efektu nie bylo,przytylam
      i nic mi sie nie chcialo i wtedy okazalo sie ze mam niedoczynnosc
      tarczycy,odkad biore hormony wszystko wrocilo do normy...pozdr
      • crazy_stupid_love Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 18.07.17, 12:57
        A ja w wieku 13-19 bylam najbrzydsza. Tradzik bardzo silny lojotok, lysienie meskie rysy twarzy. To juz teraz po 30 wygladam lepiej. Pewne wady pozostaly ale nie wstydze sie wyjsc z domu. Po odstawieniu yasminu a bralam 12 lat tradzik wrocil na twarzy plechac posladkach szyi dekolcie piersiach. Bylam zalamana. Teraz po ciazy juz prawie zniknal. Zostal lojotok zaskorniki. Czasem cos na plecach. Pomoglo wystawianie na slonce. Coz tradzik hormonalny i meski wyglad odebral mi cala mlodosc. Nie wiem jak to jest byc nastolatka.

kasiase napisała:

> ja tez tak mialam,kupowalam tony dobrych kosmetykow a efektu nie bylo,przytylam
        >
        > i nic mi sie nie chcialo i wtedy okazalo sie ze mam niedoczynnosc
        > tarczycy,odkad biore hormony wszystko wrocilo do normy...pozdr
    • synnok Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 21.07.17, 14:03
      moze to tarczyca ?
    • lucyy3 Re: Brzydne :/ nie wiem, dlaczego :(((( 24.07.17, 07:00
      takie zmiany nie zachodzą bez powodu, problemem może być nieodpowiednia dieta, złe kosmetyki albo stosowane leki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka