Dodaj do ulubionych

Depilacja woskiem a siniaki

12.07.06, 14:17
Depilowałam wczoraj nogi woskiem.Nakładałam wosk na ciepło a na to paski z materiału i mocnym ruchem odrywałam.Wszystko by było ok gdyby nie to, że w kilku miejscach na nogach zostały siniaki.Nie sa to podrażnienia a takie mini wylewy pod skóra.Coś zrobiłąm nie tak?Jak się tego ustrzec?
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Depilacja woskiem a siniaki 12.07.06, 14:40
      prawdopodobnie pociagnelas prostopadle do skory. Trzeba paski zrywac wzdluz
      skory, pod wlos. Najlepiej jesli np. kciuk, ktorym przytrzymujesz pasek dotykal
      nogi. Wowczas zrywasz pewniej i nie podniesiesz reki zrywajac. Troche metnie
      wytlumaczylam...
      • maggi9 Re: Depilacja woskiem a siniaki 12.07.06, 14:42
        Tak oderwałam prostopadle ale tak rosły włosy.To mam nie patrzeć na to jak rosną włoski tylko rwać zawsze wzdłuz?
        • mikams75 Re: Depilacja woskiem a siniaki 12.07.06, 15:01
          hmmm chyba sie do konca nie rozmiemy. Wlosy rwiemy pod wlos, ale chodzi o samo
          odrywanie. Nie powinnas odrywac prostopadle do nogi.
          • maggi9 Re: Depilacja woskiem a siniaki 12.07.06, 15:43
            Hmm chyba czegoś nie rozumiem:)
            Bo łydki ok ale np po wewnętrznej stronie uda włosy nie rosną wzdłuż nogi tylko w poprzek.To co mam z nimi robić?
            • no_yogin Re: Depilacja woskiem a siniaki 12.07.06, 16:29
              Cieszyć się, że nie w kratkę :)
              • maggi9 Re: Depilacja woskiem a siniaki 12.07.06, 17:19
                Bardzo się ciesze, że masz dobry humor jednak mi to nie pomaga
                • iskierka4 Re: Depilacja woskiem a siniaki 13.07.06, 07:35
                  chodzi o to ze zrywa sie rownolegle do nogi. Nie odrywa sie paskow bardzo w
                  gore tylko tak blizej nogi. Mam nadzieje ze zrozumiesz???

A siniaki robia sie od tego ze skory nie naciagasz. Musisz ja przytrzymywac. Mi
                  sie takie okropn siniaki robia przy bikini bo skora jest delikatna i nie tak
                  latwo sie naciaga - teraz chodze na depilacje do kosmetyczki na bikini.
                  • maggi9 Re: Depilacja woskiem a siniaki 13.07.06, 12:24
                    Aaa już wiem o co chodzi:)
                    Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka