Dodaj do ulubionych

tanie kosmetyki

07.02.03, 11:14
bardzo jestem ciekawa czy w duzych miastach macie mozliwosc kupienia tanszych
kosmetykow u tzw. jumaków. Ja mieszkam w mniejszym miescie gdzie ide na targ
i kupuje np. podkład Loreal Air Wear za 20 zl, tusz do rzes Loreala longitude
za 18, widzialam takze cienie loreala za 9 zl ktore kosztuja w sklepie 30.
Wiem ze to nie ladnie kupowac kradzione rzeczy ale nie stac mnie na zakup np.
tusz za 40 zl
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorka Re: tanie kosmetyki IP: 212.160.130.* 07.02.03, 11:22
      W Warszawie est taka możliwość ale bardzo żadko z tego korzystam. Czasami można
      kupić u nich fajną rzecz, której właśnie nie ma w sklepie, i to za niewielkie
      pieniądze.
      • martaa2 Re: tanie kosmetyki 07.02.03, 11:47
        Ja mieszkam w Warszawie i na moim osiedlowym bazarze można o ponad połowę
        taniej kupić kosmetyki Loreala, Bourjois czy innych firm.Przyznaję, kupuję, bo
        nie widzę powodu dlaczego miałabym płacić za tusz Longitude 50 zł w GM, skoro
        na bazarze mam po 20 zł taki sam.A skąd oni biorą te kosmetyki to mnie nie
        interesuje.
        • Gość: Marta Re: tanie kosmetyki IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 21:45
          martaa2 napisała:

> Ja mieszkam w Warszawie i na moim osiedlowym bazarze można o ponad połowę
          > taniej kupić kosmetyki Loreala, Bourjois czy innych firm.Przyznaję, kupuję,
          bo
          > nie widzę powodu dlaczego miałabym płacić za tusz Longitude 50 zł w GM, skoro
          > na bazarze mam po 20 zł taki sam.A skąd oni biorą te kosmetyki to mnie nie
          > interesuje.

Hej witam!
          Miałabym do ciebie pytanie i prośbę. Czy gdybym Cię ładnie poprosiła to czy
          mogłabys mi kupić konkretny kosmetyk na tym bazarku? Ja nie mam mozliwości
          kupna taniej. A może na tym bazarku są podkłady Revlona? Proszę o odpowiedź,
          będę wdzięczna.
          Marta
          • martaa2 Re: tanie kosmetyki 07.02.03, 22:18

>
            > Hej witam!
            > Miałabym do ciebie pytanie i prośbę. Czy gdybym Cię ładnie poprosiła to czy
            > mogłabys mi kupić konkretny kosmetyk na tym bazarku? Ja nie mam mozliwości
            > kupna taniej. A może na tym bazarku są podkłady Revlona? Proszę o odpowiedź,
            > będę wdzięczna.
            > Marta
            ---------
            Nie wiem co Cię interesuje, bo ten facet , który to sprzedaje ma tylko
            kosmetyki ,które mu "schodzą".Jak kiedyś chciałam u niego kupić róż -to nie
            miał.Na pewno ma tusze do rzęs , podkłady, pudry, szminki i cienie do
            powiek.Revlona- nie ma pojęcia czy ma.
            Co do kupna-musiałybyśmy się dogadać, ale ja na razie tam się nie wybieram.
            Niech się ociepli i przestanie sypać:)))
    • Gość: nenne Re: tanie kosmetyki IP: *.icpnet.pl 07.02.03, 20:37
      Ja nie kupuję na bazarze, bo jak sobie te substancje poleżą trochę na mrozie to
      na pewno zachodzą w nich zmiany. Staram się tez raczej nie kupowac kradzionych
      rzeczy, w myśl zasady że i mnie mogą ukraść coś kiedyś.
      • staua Re: tanie kosmetyki 07.02.03, 20:42
        Jak nie bedziesz kupowac, to tez Ci moga ukrasc ;-)
        A powaznie, tu u mnie nie ma bazarow, ale jakbym miala mozliwosc kupna taniej
        tych samych produktow, to pewnie bym kupila...
        A jak poznac, ze cos jest kradzione?
    • Gość: aga71 Re: kradzione kosmetyki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 21:38
      Nie kupuje kradzionych towarow. Jak mnie nie stac, to nie kupuje wcale, albo
      kupuje to na co mnie stac.

Aga
    • Gość: inka Re: tanie kosmetyki IP: *.BMJ.net.pl 07.02.03, 22:05
      oni to tak normalnie sprzedają tzn. mają wystawione czy "spod lady"? nie
      spotkałam się z czymś takim u mnie ale może daltego, że na tego typu bazarkach
      nie bywam
    • Gość: Marta Re: tanie kosmetyki IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 22:13
      Hej dziewczyny
      Może któraś z Was mogłaby mi kupić takie kosmetyki-taniej. Jakie firmy jeszcze
      oni sprzedają, może jest Revlon?
    • Gość: Marta Re: tanie kosmetyki IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 22:31
      Dzieki ci Martaa2 !
      Byłoby super gdybyśmy się dogadały. A z tym sypaniem to masz rację, mogłoby juz
      przestać. Czy mogłabym być z Tobą w kontakcie? Mozesz mi podać swojego
      maila?
      Mój to : tomekmielnicki@interia.pl
      Byłabym ci wdzięczna.
    • Gość: Marta Re: tanie kosmetyki IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 22:32
      Dzieki ci Martaa2 !
      Byłoby super gdybyśmy się dogadały. A z tym sypaniem to masz rację, mogłoby juz
      przestać. Czy mogłabym być z Tobą w kontakcie? Mozesz mi podać swojego
      maila?
      Mój to : tomekmielnicki@interia.pl
      Byłabym ci wdzięczna.
      Na razie jak możesz to się dowiedz czy ten gosciu ma Revlona? Interesuje mnie
      podkład Colorstay.
    • Gość: Marta Re: tanie kosmetyki IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 09:24
      Martaa2!!!!!
      Jak możesz to podaj mi swojego maila. Chciałabym byc z Toba w kontakcie. Jak
      chcesz oczywiscie.
      • Gość: kasia Re: tanie kosmetyki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.03, 10:09
        Gość portalu: Marta napisał(a):

> Martaa2!!!!!
        > Jak możesz to podaj mi swojego maila. Chciałabym byc z Toba w kontakcie. Jak
        > chcesz oczywiscie.

Przepraszam, ale czy ty zwariowalas nachalna babo, sama sobie kupuj i nie
        zawracaj innym glowy swoimi podkladami tylko bierz sie za robote zamiast
        wykorzystywac innych!
    • Gość: Marta Re: tanie kosmetyki IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 10:33
      O co ci chodzi Kasiu? Coś cię boli?
      Nie do ciebie mam prośbę więc proszę bez komentarzy.
      Może ty tez będziesz miała kiedys do kogoś jakąś prośbę . Pewnie nie chciałabyś
      żeby ktoś ci tak odpowiedział. Przecież jesteśmy po to na forum , żeby sobie
      pomagać i rozmawiac o swoich problemach. Więc może ty się weź do roboty i nie
      psuj atmosfery swoimi głupimi komentarzami.
    • grazynka-lubicz Re: tanie kosmetyki 08.02.03, 11:27
      Kasia ma rację do cholery! Czy Ty myślisz,że ktoś będzie ganiał i marnował swój
      czas po bazarach,żeby Ci coś kupić ? A niby jak się rozliczycie, jeszcze tu
      pooszukujesz ! Pojedź se ty leniu do Białegostoku czy Warszawy idź na pierwszy
      lepszy bazar i se szukaj tych swoich pierdół, a nie tu ludziom głowę zawracasz!
      Kocham Rysia
    • Gość: Marta Re: tanie kosmetyki IP: *.zambrow.sdi.tpnet.pl 08.02.03, 12:28
      Następny nieprzyjemny babsztyl(bo inaczej juz nie mozna nazwać). Po pierwsze -
      nikt nikogo do niczego nie zmusza , Martaa2 jak pisała czasem chodzi na bazar i
      cos tam kupuje. Więc wiadomo że nie poleci specjalnie tylko po to żeby mi coś
      kupić. Po drugie - ja nie mam mozliwości jechać i szukac gdziekolwiek tych
      bazarów a dlaczego? to juz tobie Grażynko nie muszę się tłumaczyc. Po trzecie
      co wy u licha ode mnie chcecie??? Przeciez ja nikomu krzywdy nie zrobiłam ,
      tylko po prostu poprosiłam. Jeśli Martaa2 mi odmówi to przeciez nic się nie
      stanie . Świat nie konczy się na kosmetykach.
      Dobrze że jeszcze są takie osoby które chcą pomóc - w przeciwieństwie do was.
    • Gość: heniek Re: tanie kosmetyki IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.02.03, 17:04
      Ale co to jest jumak???
      • wadera2 Re: tanie kosmetyki 08.02.03, 18:49
        Gość portalu: heniek napisał(a):

> Ale co to jest jumak???
        To gość, który jedzie za granicę i kradnie w sklepach, a potem to sprzedaje w
        Polsce za niższą cenę.
        • Gość: vesna Re: tanie kosmetyki IP: *.torun.mm.pl 08.02.03, 19:07
          W Niemczech jest nawet takie powiedzenie o skutecznych polskich zlodziejech -
          "co dzis kupisz jutro znajdzie sie w Polsce". Wchodzimy w kulture
          sasiedniego kraju... Jestem dumna z naszych jumakow i innych zlodziei i
          dlatego aktywnie ich wspomagam kupujac kradzione kosmetyki. Na te pieniadze,
          ktore im daje, w pelni zasluzyli. Fajne chlopaki sa.

A tak serio - kupujac kradzione rzeczy czerpiecie zysk z cudzego nieszczescia.
          Moja mama zaplacila ok. 200 zl za kosmetyki (w sklepie), bo akurat takie rozne
          podstawowe-kolorowe jej sie skonczyly. Tego samego dnia ukradziono jej torebke
          ze wszystkim. Az mnie trzesie jak sobie pomysle, ze pieprzony gnojek sprzeda
          komus za 10 zl cos, za co moja mama zaplacila uczciwie zarobionymi pieniedzmi.
          Jak mozecie mowic: "mnie to nie obchodzi, skad pochodza te kosmetyki, ja nie
          kradne"? To obluda, od tego krok do gorszych rzeczy: bede udawac, ze nie
          widze, jak katuja faceta na przystanku - to nie ja bije; podglosnie radio jak
          sasiad za sciana tlucze zone...

Kupowanie rzeczy od zlodziei to wspolodpowiedzialnosc za przestepstwo. Nie
          tlumaczcie: "inaczej mnie nie stac" - czy to bylby dobry powod by krasc?
          • lady Re: tanie kosmetyki 08.02.03, 19:13
            Tego skurwiela, który mi obrobił samochód też pewnie, biedaczka, nie było stać
            na sklepowy sprzęt - wrr...

---------------------------------------
            "każde wyjście jest wejściem gdzieś indziej..."
    • Gość: Karolka Re: tanie kosmetyki IP: 217.98.123.* 08.02.03, 19:27
      Hej! Hej! a możecie podać na których warszawskich bazarkach możn kupić takie
      kosmetyki? co sądzicie o tych sprzedawanych na stadionie? kiedyś słyszałam, że
      to są podróbki których lepiej sie wystrzegać...
    • julita-73 Re: do Vesny i tym podobnych 08.02.03, 20:16
      Hejka!
      Co wy se kurde wyobrażacie...Na prowincji jest takie bezrobocie,że ludzie żeby
      przeżyć muszą kraść...U mnie w Słubicach 80% ludzi nie ma roboty i wszyscy
      chodzimy do Niemiec na jumę!!!! Pierdolę tam tych głupich Helmutów , im nic nie
      ubędzie,a ja jak nakradnę kosmetyków i sprzedam TO MAM ZA CO MOJEMU DZIECKU
      DAĆ JEŚĆ I TO JEST DLA MNIE NAJWAŻNIEJSZE!!!! Kurde, w dupę se wsadźcie te
      swoje mądrości i komunały o tym,że jak kto kupuje-to też jest winnym !
      A TY KURDE JESTEŚ MĄDRA BO MASZ PRACĘ ! ZYCZĘ CI ,ŻEBYŚ CHOLERO NIE MIAŁA CO
      DO GARNKA WŁOŻYĆ RAZEM ZE SWOJĄ MAMUSIĄ CO KUPUJE KOSMETYKI PO 200 ZŁ!!!
      CO ZA BEZCZELNOŚĆ TUTAJ, PARSZYWE STARE ZDZIRY Z KÓŁKA RÓŻAŃCOWEGO PRZYLAZŁY I
      PIEPRZĄ TRZY PO TRZY !!!
      WON STĄD KURDE , ALE JUŻ !!! ZARAZ WAS OSRAM !!!!JULITA!!!
      • Gość: heniek Re: do Vesny i tym podobnych IP: 195.116.198.* 08.02.03, 22:42
        julita-73 napisała:

> Hejka!
        > Co wy se kurde wyobrażacie...Na prowincji jest takie bezrobocie,że ludzie
        żeby
        > przeżyć muszą kraść...U mnie w Słubicach 80% ludzi nie ma roboty i wszyscy
        > chodzimy do Niemiec na jumę!!!! Pierdolę tam tych głupich Helmutów , im nic
        nie
        >
        > ubędzie,a ja jak nakradnę kosmetyków i sprzedam TO MAM ZA CO MOJEMU DZIECKU
        > DAĆ JEŚĆ I TO JEST DLA MNIE NAJWAŻNIEJSZE!!!! Kurde, w dupę se wsadźcie te
        > swoje mądrości i komunały o tym,że jak kto kupuje-to też jest winnym !
        > A TY KURDE JESTEŚ MĄDRA BO MASZ PRACĘ ! ZYCZĘ CI ,ŻEBYŚ CHOLERO NIE MIAŁA
        CO
        > DO GARNKA WŁOŻYĆ RAZEM ZE SWOJĄ MAMUSIĄ CO KUPUJE KOSMETYKI PO 200 ZŁ!!!
        > CO ZA BEZCZELNOŚĆ TUTAJ, PARSZYWE STARE ZDZIRY Z KÓŁKA RÓŻAŃCOWEGO
        PRZYLAZŁY I
        >
        > PIEPRZĄ TRZY PO TRZY !!!
        > WON STĄD KURDE , ALE JUŻ !!! ZARAZ WAS OSRAM !!!!JULITA!!!

I tak oto "takie mądre" panie robią opinie polakom w całej Europie.
        Gratulacje za wspaniałe samopoczucie i "chwalenie sie złodziejstwem"
        Bravo, szczęka opada.
    • rychu-lubicz Re: do Vesny 08.02.03, 20:25
      Hehe, Julitko ty jak zwykle walisz prawdę prosto w oczy, sam miałem ochotę to
      napisać,hehe.Ja kupuję na bazarku dla mojej Grażynki kosmetyki, ostatnio jej
      kupiłem szminkę Loreala za 12 zł, taką samą jak w sklepie i o połowę taniej,
      hehe!To chyba logiczne,że woli się kupić coś taniej niż drożej.Płyty pirackie
      też kupuję na stadionie, hehe!Dlaczego miałbym kupować w Empiku po 50 zł , jak
      kupię za 15 zł? Może mi to ktoś wytłumaczyć?Hehe!
      A ty Vesna ze swoimi tekstami to na odczyty koła emerytów i już! Pierdolisz jak
      potłuczona i tyle.
      Kocham Grażynkę
      • Gość: vesna Re: do Vesny IP: *.torun.mm.pl 09.02.03, 12:07
        Dziekuje za wsparcie, tym, ktore na poczatku sie przyznaly, ze kupuja
        kradzione musi byc teraz glupio, z kim sie zrownaly. A tak w ogole, to w
        Polsce nie jest tak zle, skoro bezrobotni internet w domu maja ;) Ile
        marchewki mozna by dzieciom ugotowac za te pieniadze wydane na pisanie glupot
        na forum...
        • Gość: Monika do Vesny i Heńka IP: 195.205.30.* 09.02.03, 13:08
          Julita-73 to przecież klon Lubicza i nie można brać jej wątków na serio!!
          Myślę, że jesteście za krótko na urodzie aby wiedzieć o co chodzi. Jak widzicie
          post od Julity-73 to nie bierzcie tego NIGDY poważnie!!!
    • rychu-lubicz Re: do kretynki Vesny 09.02.03, 13:20
      Hehe, Julitka jest moją kochanką do której jeżdżę taryfą, hehe! A ta głupia
      Vesna jest tak brzydka,że nawet i niekradzione kosmetyki jej nic nie pomogą i
      zaden chłop jej nie zechcę!Buhehehe!Siedź se stara pindo w domu, gotuj se te
      marchewki dla siebie i dla mamusi i od nas się odpierdol.A to czy Julitkę stać
      na neta-to nie Twoja sprawa karaluchu ! Dziś niedziela-spadaj do kościoła i
      pomódl się za nas, bo jutro zawożę Julitkę na jumę do Berlina !Buhehehehe!
      Stara, wstrętna, owłosiona Vesna buhehehe!
      Kocham Grażynkę
    • hokusai Re: tanie kosmetyki 09.02.03, 15:01
      Hmmm, tak czytam te wynurzenia i coraz bardziej mnie to zniesmacza. Drogie
      Panie Pozadajace KOsmetykow. Jesli wasi jumacy nie maja interesujacych was
      marek, kolorow etc to moze same ruszycie na sklepy i nakradniecie tego, czego
      potrzebujecie? Ja nie widze roznicy miedzy swiadomym kupowaniem kradzionych
      rzeczy a kradzieza. Takie samo przestepstwo. Hajda na sklepy i powodzenia,
      Slicznotki!!!!
      • staua Re: tanie kosmetyki 09.02.03, 15:43
        Hm, wlasnie, SWIADOMYM...dla mnie te wszystkie rozwazania sa hipotetyczne, bo
        nie mam, tak jak Hokusai chyba, dostepu do bazarkow, ale zastanawia mnie, ze
        wszystkie jakos wiecie, ze te kosmetyki sa kradzione...Skad to wiadomo? Czy
        zawsze takie markowe kosmetyki, ktore ktos sprzedaje na bazarku taniej niz w
        drogerii, sa kradzione? Czy zakladacie tak, bo sa tansze? Moga byc np. bez
        marzy? Moge sie mylic, piewszy raz tez widze okreslenie "jumak", ale chyba
        mozliwa jest calkowicie legalna sprzedaz kosmetykow na bazarku???
        • coralin Re: tanie kosmetyki 09.02.03, 15:58
          staua napisała:

> Hm, wlasnie, SWIADOMYM...dla mnie te wszystkie rozwazania sa hipotetyczne, bo
          > nie mam, tak jak Hokusai chyba, dostepu do bazarkow, ale zastanawia mnie, ze
          > wszystkie jakos wiecie, ze te kosmetyki sa kradzione...

Autorka wątku napisała o tym wprost,że kupuje od "jumaków". A poza tym zwróc
          uwagę O ILE tańsze są owe kosmetyki.

Skad to wiadomo? Czy
          > zawsze takie markowe kosmetyki, ktore ktos sprzedaje na bazarku taniej niz w
          > drogerii, sa kradzione? Czy zakladacie tak, bo sa tansze? Moga byc np. bez
          > marzy? Moge sie mylic, piewszy raz tez widze okreslenie "jumak", ale chyba
          > mozliwa jest calkowicie legalna sprzedaz kosmetykow na bazarku???

Oczywiście,że na bazarze mogą być (i są na ogół tańsze, bo sprzedawca nie płaci
          za utrzymanie sklepu) kosmetyki z legalnego zródła,ale w tym konkretnym wątku
          nie o tym mowa...Nie przesadzajmy i nie udawajmy,że różnica w cenie
          tuszu ,który w sklepie kosztuje ponad 50 zł, a na bazarze jest po 18 wynika
          tylko z marży:))
          • staua Re: tanie kosmetyki 09.02.03, 16:00
            Wlasnie, o to mi chodzilo. Czyli - DUZO tansze, znaczy kradzione.
            Swoja droga, rozpowszechnienie tego procederu wylacznie w Polsce daje duzo do
            myslenia...
            • coralin Re: tanie kosmetyki 09.02.03, 16:07
              staua napisała:

> Wlasnie, o to mi chodzilo. Czyli - DUZO tansze, znaczy kradzione.

Nie lubię uogólnień.Nie sadzę by zawsze produkt dużo tańszy musiał być
              kradziony.Zdarza się ,że ktoś np. pozbywa sie niechcianych prezentów...Ale w
              tym wątku autorka pisze wprost o zródle pochodzenia.
    • grazynka-lubicz Re: Zamknij się stara szwedko! 09.02.03, 15:52
      Nastepna mądra się znalazła.A dla mnie zaoszczędzić 30 zł to jest coś,więc nie
      ma o czym dyskutować.Pokaż mi idiotko takiego co woli coś kupić drożej niż
      taniej, buhahaha!Ja takiego nie spotkałam,buhahaha!
      Pozatym skąd ta pewnośc,że wszyscy sprzedający na bazarach to jumacy? Może
      kupili gdzieś taniej w hurtowni? Wątpię,żeby jakiemuś handlarzowi z Łodzi czy
      Warszawy opłacało się jechać do Niemiec,żeby nakraść kilka mascar, buhahaha!
      Stare, durne klempy co nie wiedzą, co zrobić z kasą, to się wymądrzają.Postaw
      się w sytuacji bezrobotnej kobiety np. z Giżycka co liczy każdy grosz i ma do
      wyboru:kupić puder Loreala za 50 zł w tamtejszej drogerii "Natura" czy kupić
      ten sam puder za połowę ceny obok na bazarze.
      Ty Hokusai się więc łaskawie zamknij i nie zabieraj głosu na tematy o których
      nie masz pojęcia, bo nie znasz polskich realiów,kretynko!Buhahahahahahahaha!
      Kocham Rysia
      • hokusai Re: Zamknij się stara szwedko! 09.02.03, 15:57
        Kradziez jest kradzieza! Jesli tobie to nie przeszkadza - twoja sprawa. A
        dydaktyke w stylu ubostwo usprawiedliwia przestepstwo mozesz sobie z reszta
        swoich pogladow wsadzic w buty.
        • Gość: katrina jumak IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 16:16
          niedawno w GW był obszerny reportaż na temat zjawiska "jumy" w Polsce. Polecam.
    • Gość: plum1000 Re: tanie kosmetyki IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 18:23
      ja z kolei nie kupilabym nigdy nic kradzionego, ani kosmetykow, ani sprzetu
      rtv, ani ciuchow.
      Plum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka