Dodaj do ulubionych

POMOCY wlosy mi wypadaja!

20.07.06, 12:56
Ostatnio zaowarzylam ze wlosy wypadaja mi w bardzo duzych ilosciach. Moja
mama sie wscieka bo leza one wszedzie w na kanapie, w lazience, wszedzie!
Niewiem co mam robic! pomocy!
Obserwuj wątek
    • alexandra_cz Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 20.07.06, 13:10
      Czy oprocz wypadania wlosow masz jakies inne niepokojace objawy (ktore pozornie
      nie wiazesz wlasnie z wlosami, tylko w calkiem innym obszarze ciala, organizmu)?
      • bella_maj Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 20.07.06, 14:53
        Tak ostatnio zauwarzylam ze mam alergie na cos ale niewiem na co. Chyba na wode
        albo na cos co jest w wodzie, bo jak przeplucze ja twarz to jestem cala w
        krostkach i swedzi mnie po bokach zuchwy.
        • aska90 Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 20.07.06, 15:37
          Hm, a moze na słownik ortograficzny.
          • gofera1 Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 20.07.06, 15:40
            idz do lekarza
    • anka123123 Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 20.07.06, 17:10
      zgadzam się, co za problem iść do lekarza a pewność będzie, włosy wypadają
      owszem ale głównie widoczne są po myciu i suszeniu ale na kanapie i wszędzie!!
      DO LEKARZA!!!
    • kleopatryx Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 27.07.06, 19:20
      Ja w zeszłym roku miałam polecony przez lekarkę preparat o nazwie REVALID.
      Pomógł. Teraz wypada mi kilka dziennie, rok temu co chwilę sprzątałam przy
      komputerze, gdzie pracuję. Wanna była pełna kłaków, brrr...
      • asobien Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 01.08.06, 13:07
        idz do lekarza, najlepiej dermatologa.

Popros o wypisanie preparatu loxon 5% (na recepte!!!).

Stosowac nalezy (w zaleznosci od powagi problemu) 3- 6 miesiecy
        nastepnie przejsc na loxon 2% (juz bez recepty).

Srodek ten zawiera substancje , ktora np. stosowana jest w ampulkach Vichy,
        tyle ze w Loxonie stezenie jest duzo wieksze. jego dzialanie polega nie tylko
        na zahamowaniu wypadania włosów, ale rowniez na przyspieszeniu ich wzrostu.

sam preparat kosztuje 30-35 zl i starcza na msc. Efekty widoczne sa po 4
        miesiacach.

Stosuje go juz od lutego, bardzo mi pomogl.
        • kassi_23 Asebien głupoty pisze!!!!!!!!!!!!!!!! 01.08.06, 20:41
          Loxon jest na lysienie androgenne,wlasnie przez takie głupie rady mozna narobic
          sobie szrasznych problemow,wiem cos o tym.Ledwo sie wykaraskałam od lysiny od
          tego Loxonu bo nie wiedzialam co to za cudo i go uzylam.
          \Wizyta u dermatologa to dobre wyjscie,jedyne narazie.Witaminy i seria Radical
          alb Seboradin polecam.
      • ana-green Do Kleopatryx 02.08.06, 13:02
        Kilka pytań.:)
        Jakiego rodzaju preparatem jest Revalid? Tzn. czy jest to szampon, odżywka, a
        może ampułki? Jak szybko zauważyłaś efekty? Czy jest na receptę? I ile kosztuje?

• kasiaz75 Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 01.08.06, 22:00
      Witaj! Mnie też strasznie wypadają włosy i wszędzie ich pełno. Byłam w zeszłym
      tygodniu u najlepszej pani dermatolog w Opolu i powiedziała, że po 25 roku
      życia włosy nie będą już nigdy takie gęste jak wcześniej. Zaleciła szampon
      Dermena (ok.25zł), ograniczający wypadanie włosów. Gdyby to nie pomogło mam
      zastosować ampułki z Vichy (ponad 100 zł). Szamponu jeszcze nie kupiłam
      (chroniczny brak kasy).
    • karanissa Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 02.08.06, 09:26
      Moj zelazny zestaw na takie dolegliwosci:

- preparaty witaminowe, czyli Merz Special oraz SkrzypoVita (moze byc zamiast
      tego np. Vitapil, Silica albo Humavit Z),

- seria Radical do wlosow (szampon oraz serum) albo Seboradin (szampon oraz
      lotion)

- drastyczne podciecie wlosow (np. do ramion).

Po miesiacu lub dwoch powinny byc rezultaty :-)
      • kassi_23 Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 02.08.06, 09:31
        lekarze od wszystkiego są do niczego.Ja tez swoje włosy wzielam w swoje rece,nie
        zapomne ile sie wypłakałam przed lusterkiem i tak sobie wbiłam to w głowe ze
        widziałam juz przeswity.Radical faktycznie jest dobry,al nalezy go stosowac ze
        2-3 mies.i zmienic na inny,potem wrócic,zeby włos sie nie przyzwyczaił.Teraz
        uzywam serie Seboradin,ale za jakis czas wróce do ampułek radical, jest tyle
        kosmetyków i nie wiadomo co dla kogo.
        Pozatym to MIT ze sciecie włosow zachamuje wypadanie.Włos słaby wypadnie i tyle.
        • kassi_23 Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 02.08.06, 09:35
          pozatym dalej tak do konca nie wiem od czego mi wypadają,niby mieszcze sie
          wnormie ale wypało ich sporo.Uzywam ziołowych komsetyków, nie nosze
          gumek,witaminki łykam,zdrowo sie odzywiam,nie maluje 7 miesięcy,chce miec
          naturalne,i nic sie nie odwdzieczają :((( mozna sie załamac. Ale walcze dalej :)
          pPzdr.
        • karanissa Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 02.08.06, 09:35
          No pewnie, ze wypadnie! Ale krotsze wlosy nie wygladaja tak przerazajaco na
          szczotce czy w odplywie wanny. Majac dlugie wlosy bylam przerazona ich iloscia
          na szczotce. Zdjelam klab, policzylam - bylo ich 12. A wygladalo na wiecej.

Obciecie wlosow ma dzialanie terapeutyczne - przynajmniej u mnie.
    • ana-green Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 02.08.06, 09:51
      A ja używałam serii Radical (szampon i odżywka) i nic nie pomaga, a mgiełka to
      już w ogóle tragedia.
      Włosy nie wypadają mi jakoś masakrycznie, ale jednak wypadają.
      Myślicie, że drożdże (naturalne lub tabletkach) mogą pomóc? Albo cynk czy
      magnez?
      • karanissa Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 02.08.06, 10:12
        Drozdze i cynk sa w tym preparacie, o ktorym pisalam powyzej: Vitapil. W Merzu
        i Humavicie tylko drozdze.

Dobrze sie wspomoc takimi skladnikami "od wewnatrz".
        • off-wietrzka Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 02.08.06, 12:50
          ja łykam własnie od jakiegoś czasu vitapil, ale na wypadanie włosów raczej mi
          nie pomógł (za to zauważyłam że mniej mi się przetłuszczają...). ostatnio
          kupiłam kurację na wypadanie włosów z yves rocher, zastosowałam na razie 3 razy
          (kuracja jest miesięczna) więc jeszcze nie ma efektów, ale mam nadzieję że choć
          trochę pomoże...
    • bella_maj Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 03.08.06, 15:20
      Dzięki wszystkim
    • aagnes Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 03.08.06, 15:48
      Mialam ten problem i Vitapil mi pomogl - na razie jestem mniej wiecej w polowie
      opakowania i bardzo polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka