bella_maj 20.07.06, 12:56 Ostatnio zaowarzylam ze wlosy wypadaja mi w bardzo duzych ilosciach. Moja mama sie wscieka bo leza one wszedzie w na kanapie, w lazience, wszedzie! Niewiem co mam robic! pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexandra_cz Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 20.07.06, 13:10 Czy oprocz wypadania wlosow masz jakies inne niepokojace objawy (ktore pozornie nie wiazesz wlasnie z wlosami, tylko w calkiem innym obszarze ciala, organizmu)? Odpowiedz Link Zgłoś
bella_maj Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 20.07.06, 14:53 Tak ostatnio zauwarzylam ze mam alergie na cos ale niewiem na co. Chyba na wode albo na cos co jest w wodzie, bo jak przeplucze ja twarz to jestem cala w krostkach i swedzi mnie po bokach zuchwy. Odpowiedz Link Zgłoś
aska90 Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 20.07.06, 15:37 Hm, a moze na słownik ortograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
anka123123 Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 20.07.06, 17:10 zgadzam się, co za problem iść do lekarza a pewność będzie, włosy wypadają owszem ale głównie widoczne są po myciu i suszeniu ale na kanapie i wszędzie!! DO LEKARZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatryx Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 27.07.06, 19:20 Ja w zeszłym roku miałam polecony przez lekarkę preparat o nazwie REVALID. Pomógł. Teraz wypada mi kilka dziennie, rok temu co chwilę sprzątałam przy komputerze, gdzie pracuję. Wanna była pełna kłaków, brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
asobien Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 01.08.06, 13:07 idz do lekarza, najlepiej dermatologa. Popros o wypisanie preparatu loxon 5% (na recepte!!!). Stosowac nalezy (w zaleznosci od powagi problemu) 3- 6 miesiecy nastepnie przejsc na loxon 2% (juz bez recepty). Srodek ten zawiera substancje , ktora np. stosowana jest w ampulkach Vichy, tyle ze w Loxonie stezenie jest duzo wieksze. jego dzialanie polega nie tylko na zahamowaniu wypadania włosów, ale rowniez na przyspieszeniu ich wzrostu. sam preparat kosztuje 30-35 zl i starcza na msc. Efekty widoczne sa po 4 miesiacach. Stosuje go juz od lutego, bardzo mi pomogl. Odpowiedz Link Zgłoś
kassi_23 Asebien głupoty pisze!!!!!!!!!!!!!!!! 01.08.06, 20:41 Loxon jest na lysienie androgenne,wlasnie przez takie głupie rady mozna narobic sobie szrasznych problemow,wiem cos o tym.Ledwo sie wykaraskałam od lysiny od tego Loxonu bo nie wiedzialam co to za cudo i go uzylam. \Wizyta u dermatologa to dobre wyjscie,jedyne narazie.Witaminy i seria Radical alb Seboradin polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ana-green Do Kleopatryx 02.08.06, 13:02 Kilka pytań.:) Jakiego rodzaju preparatem jest Revalid? Tzn. czy jest to szampon, odżywka, a może ampułki? Jak szybko zauważyłaś efekty? Czy jest na receptę? I ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaz75 Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 01.08.06, 22:00 Witaj! Mnie też strasznie wypadają włosy i wszędzie ich pełno. Byłam w zeszłym tygodniu u najlepszej pani dermatolog w Opolu i powiedziała, że po 25 roku życia włosy nie będą już nigdy takie gęste jak wcześniej. Zaleciła szampon Dermena (ok.25zł), ograniczający wypadanie włosów. Gdyby to nie pomogło mam zastosować ampułki z Vichy (ponad 100 zł). Szamponu jeszcze nie kupiłam (chroniczny brak kasy). Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 02.08.06, 09:26 Moj zelazny zestaw na takie dolegliwosci: - preparaty witaminowe, czyli Merz Special oraz SkrzypoVita (moze byc zamiast tego np. Vitapil, Silica albo Humavit Z), - seria Radical do wlosow (szampon oraz serum) albo Seboradin (szampon oraz lotion) - drastyczne podciecie wlosow (np. do ramion). Po miesiacu lub dwoch powinny byc rezultaty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kassi_23 Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 02.08.06, 09:31 lekarze od wszystkiego są do niczego.Ja tez swoje włosy wzielam w swoje rece,nie zapomne ile sie wypłakałam przed lusterkiem i tak sobie wbiłam to w głowe ze widziałam juz przeswity.Radical faktycznie jest dobry,al nalezy go stosowac ze 2-3 mies.i zmienic na inny,potem wrócic,zeby włos sie nie przyzwyczaił.Teraz uzywam serie Seboradin,ale za jakis czas wróce do ampułek radical, jest tyle kosmetyków i nie wiadomo co dla kogo. Pozatym to MIT ze sciecie włosow zachamuje wypadanie.Włos słaby wypadnie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kassi_23 Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 02.08.06, 09:35 pozatym dalej tak do konca nie wiem od czego mi wypadają,niby mieszcze sie wnormie ale wypało ich sporo.Uzywam ziołowych komsetyków, nie nosze gumek,witaminki łykam,zdrowo sie odzywiam,nie maluje 7 miesięcy,chce miec naturalne,i nic sie nie odwdzieczają :((( mozna sie załamac. Ale walcze dalej :) pPzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 02.08.06, 09:35 No pewnie, ze wypadnie! Ale krotsze wlosy nie wygladaja tak przerazajaco na szczotce czy w odplywie wanny. Majac dlugie wlosy bylam przerazona ich iloscia na szczotce. Zdjelam klab, policzylam - bylo ich 12. A wygladalo na wiecej. Obciecie wlosow ma dzialanie terapeutyczne - przynajmniej u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ana-green Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 02.08.06, 09:51 A ja używałam serii Radical (szampon i odżywka) i nic nie pomaga, a mgiełka to już w ogóle tragedia. Włosy nie wypadają mi jakoś masakrycznie, ale jednak wypadają. Myślicie, że drożdże (naturalne lub tabletkach) mogą pomóc? Albo cynk czy magnez? Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 02.08.06, 10:12 Drozdze i cynk sa w tym preparacie, o ktorym pisalam powyzej: Vitapil. W Merzu i Humavicie tylko drozdze. Dobrze sie wspomoc takimi skladnikami "od wewnatrz". Odpowiedz Link Zgłoś
off-wietrzka Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 02.08.06, 12:50 ja łykam własnie od jakiegoś czasu vitapil, ale na wypadanie włosów raczej mi nie pomógł (za to zauważyłam że mniej mi się przetłuszczają...). ostatnio kupiłam kurację na wypadanie włosów z yves rocher, zastosowałam na razie 3 razy (kuracja jest miesięczna) więc jeszcze nie ma efektów, ale mam nadzieję że choć trochę pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: POMOCY wlosy mi wypadaja! 03.08.06, 15:48 Mialam ten problem i Vitapil mi pomogl - na razie jestem mniej wiecej w polowie opakowania i bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś