Dodaj do ulubionych

cellulitis-naturalne metody.

24.07.06, 11:09
bardzo proszę o podanie jakichś naturalnych metod walki z cellulitem. Mam
skłonności do pękających naczynek, więc stosowanie różnego rodzaju super
kremow w moim przypadku odpada. Dodam, że mój cellulit nie jest jakiś
zaawansowany.Dzięki
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: cellulitis-naturalne metody. 24.07.06, 20:12
      - dieta (ja po tygodniu od odstawienia czekolady widzę efekty:P)
      - masażyk (olej z pestek winogroron i kilka kropel olejku pomarańczowego), o ile
      to nie zaszkodzi Twoim naczynkom - dobrze przeprowadzony nie powinien, wręcz
      przeciwnie.
      - trochę ruchu

i tyle. Innych sposobów nie ma.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • ilekobietamalat Re: cellulitis-naturalne metody. 25.07.06, 11:16
        podobno fusy z kawy:> tylko jakos nie moge ciagle zadnych znalezc;>

hmm ja nie jem czekolady a cellulit mam:/ niewielki bo niewielki ale jest...
        musze olej wyprowadzic do lazienki,a w ramach masazu jeszcze, chodze na basen,
        na bicze wodne(a wlasciwie podwodne;> nie wiem jak one sie naprawde nazywaja;))
        efekt natychmiastowy:)
        • alexandra_cz Re: cellulitis-naturalne metody. 26.07.06, 14:28
          kawa inaczej
    • asiabed Re: cellulitis-naturalne metody. 29.07.06, 11:54
      sluchajcie, a moze bloto lub algi - guam. wprawdzie guam nie jest naturalny w
      pelni (niestety), ale ja w desperacji (przed urlopem) kupilam sobie 0,5 kg....
      Codzienne cwiczenia od ponad dwoch miechow troszenke zaczynaja pomagac, ale
      potrzebuje jakiegos bardziej widocznego efektu. a guam go daje. wczoraj
      siedzialam w tym godzinke. nawet stawy bolace sobie troche wygrzalam. planuje
      okolo 10 zabiegow. po zabiegu smaruje sie balsamem z olejkami eterycznymi (sama
      mieszam). Mam nadzieje, ze za dwa tygodnie cellulit bedzie mniej widoczny (nie
      wspominam, ze wewnetrznie tez dbam o siebie... - tj. dieta, suplementy).
      Z poczatku zatsanawialam sie nad zakupem blota (na allegro np), do smarowania i
      owijania sie. ale guam skusil mnie troche innym skladem (oprocz konserwantu..:(
      ) oraz cena.
      pozdrawiam.
      • ilekobietamalat Re: cellulitis-naturalne metody. 29.07.06, 13:35
        tez sie kiedys smarowalam, ale jakos nie widzialam roznicy.. widac na kazdego
        dziala cos innego;>
    • vesper_lynd Re: cellulitis-naturalne metody. 10.08.06, 23:53
      z tymi fusami to jest prosta sprawa - i SKUTECZNA! - kupuje się najtańszą kawę mieloną (Tesco na przyklad sprawdza się wyśmienicie :) i pod prysznicem leje się na dłoń kroplę żelu pod prysznic i posypuje kawą, żeby powstała papka. Tym się masuje koliście całe ciało przez dłuższy czas.
      1. skóra GŁADZIUTKA jak po żadnych peelingu.
      2. na cellulit działa kofeina - po kilku/kilkunastu takich masażach 2-3 razy w tyg widać serio efekty.
      pozdrawiam
      • mycha664 Re: cellulitis-naturalne metody. 11.08.06, 00:34
        Jest prostszy sposób, wystarczy nabyć mydełko kawowe w ekosensie i myc nim cale
        ciało, stosując bezpośrednio na skórę, zamiast myjki, czy gąbki :o))))
        To był marketing bezpośredni, osoby szczególnie wrażliwe - przepraszam!!!!!
        A peeling cukrowy z oliwą?
        A masaż solą Epsom?
        No i w końcu kąpiel przeciwcellulitowa z solą Epsom, która wspomaga procesy
        eliminacji substancji toksycznych i działa rozluźniająco na mięśnie.
        • yeld Re: cellulitis-naturalne metody. 15.08.06, 18:01
          Co to jest ta sól epson.Co w niej takiego jest ze działa na celulit i gdzie
          mozna ją kupić.
          • mycha664 Re: cellulitis-naturalne metody. 15.08.06, 18:41
            O soli Epsom pisaliśmy już wcześniej, pozwól, że podam Ci link na naszą stronę
            ekosens.pl/epsom.html W naszym sklepie możesz kupić sól Epsom.
            www.epsomsaltcouncil.org/
            Znajdziesz tutaj potrzebne informacje, w razie wątpliwości, pytaj.
            Sól Epsom, podczas masażu rozbija złogi tłuszczu (należy masować miejsca z
            cellulitem) i pomaga wypłukać z organizmu toksyny. Można zastosować masaż solą
            Epsom w wannie, a następnie wymoczyć ciało podczas minimalnie dwudziesto
            minutowej kąpieli. Kąpiel taka, dodatkowo relaksuje i rozluźnia.

pozdrowienia
            W najbliższych dniach planujemy wprowadzić scrub do masażu ciała z solą Epsom i
            oliwą z oliwek, jak rownież sól Epsom z ziołami do kąpieli.
    • gosiaczek833 Re: cellulitis-naturalne metody. 11.08.06, 10:09
      Czytalam,ze najlepszy do peelingu jest cukier z trzciny cukrowej bo zawiera cos
      podobnego do kwasu glikolowego chyba, i dzieki temu lepiej zluszcza.Stosowalam
      peeling kawowy,ale zapach ktory zostaje na skorze zupelnie mi nie odpowiada,wiec
      nie wiem jak z rezultatami po dluzszym stosowaniu.Mozna tez zrobic olejek(np.na
      bazie oliwy z oliwek,podobno nawet sama oliwe pomaga)z dodatkiem bluszczu
      pospolitego.Ja hoduje w ogrodzie,mozna tez w doniczce,ale w naturze jest chyba
      chroniony.Nalezy zalac bluszcz olejem i odstawic w cieple miejsce na 2
      tygodnie,potem odfiltrowac.Mozna pokombinowac z dodatkami,np dodac imbir,olejki
      eteryczne np rozmarynowy albo cynamon.
    • mycha664 czym właściwie jest cellulit? 11.08.06, 10:47
      Cellulit wywołany jest obecnościa tkanki tłuszczowej, wody i toksyn. Jest
      jednym ze skutków zaparć i niewystarczającego spożycia wody oraz nadmiernego
      gromadzenia się toksycznych produktów przemiany materii. Kiedy toksyny nie są
      uwalniane przez skórę, nerki, wątrobę i jelito grube, zostają zmagazynowane w
      tkance tłuszczowej i izolowane od reszty ciała, żeby nie szkodziły.
      Cellulit występuje w postaci grudek i pofałdowań na skórze brzucha, bioder, ud
      i pośladków. Ma on przewlekły charakter i wymaga działań zapobiegawczych.
      Niestety powraca, kiedy zaprzestaniemy "walki"
      Należy zacząć się ruszać, pić 8-12 szklanek wody dziennie, unikać
      przetworzonych produktów spożywczych, soli, która zatrzymuje wodę w organizmie.
      Należy rzucić palenie :o))),ograniczyć spożywanie alkoholu i kawy. Troszeczkę
      schudnąć.

Pozdrowionka :O))
      • aguita5 Re: czym właściwie jest cellulit? 13.08.06, 12:06
        ja jestem chuda, pije wode jak smok, nie pale, malo pije, nie jem swinstw, a
        cellulit jest. Kiedys zwalaczylam go KOMPLETNIE za pomoca: czestego ruchu,
        odstawienia nabialu, masazy podwodnych, prysznicow zimna woda (tylko od pasa w
        dol) i masazy takim drewnianym walkiem, efekt szybki i zadziwiajacy. aha, w
        tym czasie odstawilam tez hormony, co pewnie nie bylo bez znaczenia,a le teraz
        nie biore hormonow dalej, a cellulit jest, bo si enie ruszam, nie masuje i jem
        nabial ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka