Dodaj do ulubionych

Kochane brunetki.:)

IP: *.acn.waw.pl 10.02.03, 13:59
Czy znacie jakieś odżywki badź szampony do włosów naturalnie
ciemnobrązowych, pomagajacych wydobyć ich kolor? Pozdr.:)
Obserwuj wątek
    • Gość: mala28 Re: Kochane brunetki.:) IP: 212.160.146.* 10.02.03, 14:51
      Kiedyś, dawno, dawno temu:) Pollena robiła szampony z kory brzozowej to właśnie
      chyba do brązowych włosów, a może poszukaj czegoś z orzechem włoskim?
      :))
    • Gość: tita Re: Kochane brunetki.:) IP: *.pl 10.02.03, 14:52
      A proszę bardzo, ale szampony:
      - Yves Rocher z wyciągiem z kasztana - poprawny, żadna rewelacja
      - L'oreal seria do włosów farbowanych, brązowy (cała seria kolorowych
      szamponów) - niby do koloryzowanych, ale uzywałam i na moje naturalne włoski z
      bardzo fajnym efektem - połysk, mkiękkie..
      - jeśli masz dostęp do kosmetyków w Niemczech, to można tam kupić szampon do
      brązowych włosów z całej bogatej rodziny kosmetyków do włosów o nazwie Gluh
      albo Guhl - nie mogę sobie przypomnieć(w nazwie u jest z "umlautem", nie wiem
      jak wstawić) - ten jest dla mnie najlepszy - nadaje mocny, złocisty połysk.
      Odżywek nie używałam, ale przypuszczam, że ten ostatni z Niemiec ma na pewno w
      serii jakąś odżywkę.
      Pozdrawiam
      • madllen Re: Kochane brunetki.:) 10.02.03, 15:21
        Tito, o jakich szamponach L'Oreal mowa, niestety nie wiem:( Mogłabyś rozwinąć
        temat- przyznam, iż bardzo mnie zainteresował:))
        Mój brąz we włosach emanuje życiem ilekroć stosuję odżywkę Wax(wersję
        naturalną), oraz maseczkę z zawartością olejku rycynowego, zresztą po nafcie
        kosmetycznej wzbogaconej owym olejkiem również.

Pozdrawiam,
        Magda
        • Gość: tita Re: Kochane brunetki.:) IP: *.pl 10.02.03, 15:37
          Jest taka seria do kupienia tylko w salonach (ale nie Kerastase), nazywa sie
          L'oreal Professionel (czy jakoś tak), w tej serii jest kilka szmponów o dośc
          intensywnej barwie(czerwony, żółty, pomarańcz, srebrny -zapobiegający
          żółknięciu rozjaśnianych włosów, brąz...) - do koloryzowanych włosów,trzeba
          dobrać sobie odpowiedni kolor, w zalezności na jaki mamy ufarbowany. Zawierają
          jakies pigmenty, które wnikają we włosy i przedłużają kolor.
          Pzdr
          • masia27 Re: Kochane brunetki.:) 10.02.03, 16:39
            Dodam jeszcze, że seria tych szamponów nazywa się Gloss Color. Kosztują ok. 40
            zł, ale są bardzo wydajne. Ja też używam brązowego i uważam, że jest super.
            Pogłębia kolor, dodaje mu blasku, włosy sa miękkie i puszyste. Używa się go
            raz, dwa razy w tygodniu.
            • madllen Re: Kochane brunetki.:) 11.02.03, 15:20
              Uległam już:)Jak tylko wypatrzę kupię bez dalszego namysłu. Tylko tylko, czy
              ten cudo szampon nie zostawia rudości we wspaniałych brązach? Bardzo źle
              wyglądam w rudej otoczce i nie chciałabym takiegoż efektu uzyskać. W każdym
              razie dzięki Kochane Brunetki:))
              • Gość: maja822 Re: Kochane brunetki.:) IP: *.acn.waw.pl 11.02.03, 15:39
                Chyba też ulegnę, więc podłączę się do pytania Madllen o te ew. rudość. Dzięki
                za porady.:)
                • Gość: ula Re: Kochane brunetki.:) IP: *.rasserver.net 11.02.03, 16:43
                  z Polleny-Ewy to tylko chmielowo-tatarakowy
                  A pzoa tym znam swietny szampon z firmy Jason kupiony w US , jest super,
                  zawiera wyciag z debu, kawy, orzecha, ma ciemnobrazowy kolor, ale nie jest
                  farba, poglebia tylko naturalny braz nie koloryzuje trwale, jest super, a jak
                  pachnie tak kawowo.
                • masia27 Re: Kochane brunetki.:) 11.02.03, 20:44
                  U mnie zostawia tylko ciepły brązowy połysk, żadnych rudości
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka