Gość: maja822 IP: *.acn.waw.pl 10.02.03, 13:59 Czy znacie jakieś odżywki badź szampony do włosów naturalnie ciemnobrązowych, pomagajacych wydobyć ich kolor? Pozdr.:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mala28 Re: Kochane brunetki.:) IP: 212.160.146.* 10.02.03, 14:51 Kiedyś, dawno, dawno temu:) Pollena robiła szampony z kory brzozowej to właśnie chyba do brązowych włosów, a może poszukaj czegoś z orzechem włoskim? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tita Re: Kochane brunetki.:) IP: *.pl 10.02.03, 14:52 A proszę bardzo, ale szampony: - Yves Rocher z wyciągiem z kasztana - poprawny, żadna rewelacja - L'oreal seria do włosów farbowanych, brązowy (cała seria kolorowych szamponów) - niby do koloryzowanych, ale uzywałam i na moje naturalne włoski z bardzo fajnym efektem - połysk, mkiękkie.. - jeśli masz dostęp do kosmetyków w Niemczech, to można tam kupić szampon do brązowych włosów z całej bogatej rodziny kosmetyków do włosów o nazwie Gluh albo Guhl - nie mogę sobie przypomnieć(w nazwie u jest z "umlautem", nie wiem jak wstawić) - ten jest dla mnie najlepszy - nadaje mocny, złocisty połysk. Odżywek nie używałam, ale przypuszczam, że ten ostatni z Niemiec ma na pewno w serii jakąś odżywkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madllen Re: Kochane brunetki.:) 10.02.03, 15:21 Tito, o jakich szamponach L'Oreal mowa, niestety nie wiem:( Mogłabyś rozwinąć temat- przyznam, iż bardzo mnie zainteresował:)) Mój brąz we włosach emanuje życiem ilekroć stosuję odżywkę Wax(wersję naturalną), oraz maseczkę z zawartością olejku rycynowego, zresztą po nafcie kosmetycznej wzbogaconej owym olejkiem również. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tita Re: Kochane brunetki.:) IP: *.pl 10.02.03, 15:37 Jest taka seria do kupienia tylko w salonach (ale nie Kerastase), nazywa sie L'oreal Professionel (czy jakoś tak), w tej serii jest kilka szmponów o dośc intensywnej barwie(czerwony, żółty, pomarańcz, srebrny -zapobiegający żółknięciu rozjaśnianych włosów, brąz...) - do koloryzowanych włosów,trzeba dobrać sobie odpowiedni kolor, w zalezności na jaki mamy ufarbowany. Zawierają jakies pigmenty, które wnikają we włosy i przedłużają kolor. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: Kochane brunetki.:) 10.02.03, 16:39 Dodam jeszcze, że seria tych szamponów nazywa się Gloss Color. Kosztują ok. 40 zł, ale są bardzo wydajne. Ja też używam brązowego i uważam, że jest super. Pogłębia kolor, dodaje mu blasku, włosy sa miękkie i puszyste. Używa się go raz, dwa razy w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
madllen Re: Kochane brunetki.:) 11.02.03, 15:20 Uległam już:)Jak tylko wypatrzę kupię bez dalszego namysłu. Tylko tylko, czy ten cudo szampon nie zostawia rudości we wspaniałych brązach? Bardzo źle wyglądam w rudej otoczce i nie chciałabym takiegoż efektu uzyskać. W każdym razie dzięki Kochane Brunetki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja822 Re: Kochane brunetki.:) IP: *.acn.waw.pl 11.02.03, 15:39 Chyba też ulegnę, więc podłączę się do pytania Madllen o te ew. rudość. Dzięki za porady.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Kochane brunetki.:) IP: *.rasserver.net 11.02.03, 16:43 z Polleny-Ewy to tylko chmielowo-tatarakowy A pzoa tym znam swietny szampon z firmy Jason kupiony w US , jest super, zawiera wyciag z debu, kawy, orzecha, ma ciemnobrazowy kolor, ale nie jest farba, poglebia tylko naturalny braz nie koloryzuje trwale, jest super, a jak pachnie tak kawowo. Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: Kochane brunetki.:) 11.02.03, 20:44 U mnie zostawia tylko ciepły brązowy połysk, żadnych rudości Odpowiedz Link Zgłoś