myszz 01.08.06, 23:13 po samoopalaczu lub tabletkach anty zrobio mi się przebarwienie w postaci malego "wąsika" czy to się da czymś odbarwić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gofera1 Re: wąsik - przebarwienie 02.08.06, 08:36 wodą utlenioną uda ci się usunąć wąsik Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: wąsik - przebarwienie 02.08.06, 08:56 No, takie przebarwienia to już raczej nie schodzą. Można maskować makijażem. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: wąsik - przebarwienie 02.08.06, 10:18 na pewno nie po samoopalaczu, tylko po tabletkach anty i opalaniu, to tzw. ostuda. Odpowiedz Link Zgłoś
medunia Re: wąsik - przebarwienie 02.08.06, 10:39 Też mam coś takiego, wyskakuje po pierwszym opalaniu dość mocno widoczne. Smaruję podczas opalania się (ze słoneczka jakoś nie mogę zrezygnować :)) blokerem to miejsce i trochę się wyrównało, teraz prawie tego nie widać. U mnie schodzi całkiem wraz z opalenizną. Trzeba uważać na kosmetyki, bo zauważyłam, że nawet minimalna zawartość w składzie kwasów aha pogłębia to znacznie, jeśli później wystawiamy się na słońce (nawet jeśli kosmetyku użyjemy na noc, lub dzień czy dwa wcześniej). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: wąsik - przebarwienie 02.08.06, 10:58 oczywiście, also kwasy, albo opalanie - kuracje kwasami najczęściej przeprowadza się jesienią i zimą, ew. wczesną wiosną. ale kwasy są pomocne w usuwaniu przebarwień, o ile się wie, jak je stosować. Odpowiedz Link Zgłoś