Dodaj do ulubionych

preparat na zaskórniaki

02.08.06, 16:34
wiecie co od pewnego czsu zauważyłam że szczególnie na nosie i na czole mam
zaskórniaki.Mam cerę ze skłonnością do przetłuszczania się .Kupiłam sobie
takie plastry do usuwania ich ale efekt po nich to rzden.Macie jakieś
sposoby ,kosmetyki czy po prostu zostaje mi kosmetyczka i oczyszanie cery.
Obserwuj wątek
    • o.lunia Re: preparat na zaskórniaki 02.08.06, 16:45
      bardzo dobra jest rozgrzewajaca maseczka z wyciagiem z ogorka Garniera,
      zastosuj po peelingu. Ale kosmetyczke tak czy inaczej bedziesz pewnie musiala
      odwiedzic,ale po wakacjach (moja dermatolog zawsze mowi,zebym chodzila do
      komet. po wakacjach)
    • mikams75 Re: preparat na zaskórniaki 02.08.06, 17:31
      bede zlosliwa, ale prezentowac zaskorniaki na czole to nie kazdy potrafi :-D
      Mysle ze kosmetyczka i zakup najdrozszego kremu skutecznie je zlikwiduje ;-)
      • tonieja77 Re: preparat na zaskórniaki 02.08.06, 17:34
        zaskórniaki?...to ja trzymam w banku a na twarzy najwyżej skróniki:)bez
        złośliwości!!
        • tonieja77 Re: preparat na zaskórniaki 02.08.06, 17:38
          zaskórniki oczywiście:)to z rozpędu!
    • ywonna Re: preparat na zaskórniaki 02.08.06, 19:07
      Polecam maseczke z glinki zielonej. Stosowac na czolo, brone i nos nawet
      codziennie i na noc punktowo. Zeby nie wyschla polecam wode mineralna w sprayu.
      Nie zgadzam sie ze zdaniem, ze kosmetyczka skutecznie je zlikwiduje. Stosowalam
      ta metode i powiem szczerze, ze zaskorniki usuwane inwazyjnie, z naruszeniem
      powloki skory, rozmnazaja sie i szybko przenosza i jest ich coraz wiecej i
      coraz czesciej trzeba je usuwac - takie bledne kolo. No i w koncu moga powstac
      z tego jakies blizny.
      • ywonna Re: preparat na zaskórniaki 02.08.06, 19:09
        Zapomnialam dodac, ze po usunieciu maseczki wklepuje (nie wcieram) krem
        matujacy Dermika - dobry krem to podstawa zdrowej skory.
        zaskornikow jednak nigdy sie w 100% nie pozbylam, bo mam wrazliwa cere na
        stres, zmiane klimatu (ostatnio sporo podrozuje) itp. udalo sie jednak
        zminimalizowac.
        No i nie dotykam twarzy rekoma - najgorsza rzecz dla cery.
        • bzzzk Re: preparat na zaskórniaki 02.08.06, 19:36
          to jak maseczka z glinki zasycha to źle? nie wiedziałam:/ dlaeczego lepiej żeby
          nie wyschła? zaciekawiło mnie to, bo zamierzam kupić glinkę. kiedyś stosowałam
          i faktycznie efekt był fajny.

pzdr
          • jakubisia do tonieja77 02.08.06, 20:10
            takie małe przejęzyczenie,no ale zrozumiałaś o co chodzi bo odpisałaś a że nie
            na temat trudno są ludzie i ludziska,walczę z każdym rodzajem chamstwa
            • tonieja77 Re: do tonieja77 02.08.06, 21:01
              a to ja byłam chamska??!
            • bzzzk Re: do tonieja77 03.08.06, 10:46
              bez przesady z tym chamstwem, powalcz lepiej z językiem polskim, to nikt się
              nie będzie czepiał...
    • wiosna2205 Re: preparat na zaskórniaki 02.08.06, 21:24
      Ja mam na nosku i trochę na brodzie. Muszę przyznać że najważniejsze co robię to
      peeleng. Jest dla mnie odpowiedni z AVONU z serii Cleraskin(taki niebieski).
      Zawsze do tej pry stosowałam masexczkę oczyszczającą z serii AA z białą glinką.
      Ostatnio też kupiłam rozgrzewająca z ogórkiem z Garniera. Naprawdę super!!!
      Jakoś wyciąga te zaskórniki na zewnątrz i można je ładnie zetrzeć a potem umyć
      buźkę.Stosowałam tylko raz a jak bede regularnie to moze wszystkie wyjdą...?

Pozdrawiam
      • olivia1980 Re: preparat na zaskórniaki 03.08.06, 10:16
        wisna2205- nosek, buzka i co jeszcze???? A przypadkiem nie chodzi ci o nos i
        twarz???? Ile ty masz lat? Lo matko!!!!!!!
        • lady284 Re: preparat na zaskórniaki 03.08.06, 10:22
          kogo to razi? i dlaczego?
          nigdy nie przeszkadzało mi to w jaki sposób określa ktoś swoją twarz czy nos..
          niektórzy to nie mają większych problemów by się czepiać takich głupot?
          • olivia1980 Re: preparat na zaskórniaki 03.08.06, 10:48
            Mnie to bardzo razi i nie tylko mnie, jak zauwazylam. Brzmi to conajmniej
            komicznie jak dorosla osoba mowi o swoich pazurkach, buzce, nosku, zabkach.
            Ludzie, wiek do czegos zobowiazuje! Poza tym nie ma terminu "pazurki" dla
            okreslenia paznokci w slowniku poprawnej polszczyzny, tak samo zreszta jak "buzki".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka