Dodaj do ulubionych

wszystko odrosło!!!

08.05.07, 21:46
witam,w marcu robilem sobie zabieg depilacji laserowej z ktorego bylem bardzo
zadowolony bo laser usunal mi okolo 50% wlosow z plecow,klatki piersiowej i z
brzucha.Niestety teyaz po 2 miesiacach wszystko odroslo:( Co robic? jestem
zalamany bo mam wrazenie, ze wyrzucilem pieniadze w bloto:( POMOCY!!!
Obserwuj wątek
    • klientka00 Re: wszystko odrosło!!! 09.05.07, 08:22
      Na ilu zabiegach laserowych byłeś??Jeśli mówisz o jednym no to oczywiste że
      włoski odrosły po takim czasie. To się nazywa 2 faza wzrostu włosa (sa 3).
      Jesli byłes na jednym zabiegu to laser co najwyzej to usunał ci pierwszą faze
      wzrostu. Spokojnie zrobisz jeszcze kilka zabiegów (mówi się przeciętnie o 4
      zabiegach) i moze bedzie ok skoro przez pewien czas byłes zadowolony. Ja
      osobiście byłam na dwóch jak narazie zadowolenie w skali od 1-5 to u mnie
      miesci się w 1,5:)
      • mrbig20 Re: wszystko odrosło!!! 09.05.07, 12:59
        No wlasnie bylem na tylko jednm zabiegu i odroslo doslownie wszystko, ale
        jeszcze miesiac temu bylem bardzo zadowolony bo nie bylo polowy tych wlosow,
        ktore mam teraz.Myslisz,ze jak wybiore sie na kolejne zabiegi to powinno cos
        pomoc?Bo wlasnie mialem sie wybrac, ale teraz to juz sam nie wiem co robic:(
        • roxanne2 Re: wszystko odrosło!!! 09.05.07, 15:49
          Czesc!!
          No tak to jest z ta cala depilacja, ze ma sens tylko wtedy, gdy sie przyjdzie
          na co najmniej 3 zabiegi. Jak ja bylam na zabiegu sama to na sobie
          przetestowalam, ze nawet jakby sie bardzo chcialo wszytsko po pierwszym czy
          drugim czy czasem nawet trzecim razem nie wyjdzie. To wiaze sie z fazami
          wzrostu włosa. Nie zobaczysz zadnych porzadnych rezultatow, jesli byles tylko
          na jednym razie.I te wlosy ktore sie pojawily to nie sa odrosty. To sa wlosy
          ktore laser nie zlapal, bo one byly wtedy w innej fazie.
          Pozdrawiam
          • mrbig20 Re: wszystko odrosło!!! 09.05.07, 22:41
            A gdybym teraz zrobil drugi zabieg za jakis tydzien?Od tamtego minelo juz 2 i
            pol miesiaca.Ma to jakis sens?
            • studiolaser Re: wszystko odrosło!!! 09.05.07, 23:32
              tak jak piszą nasze bardzo dobrze poinformowane forumowiczki jeden zabieg nic
              nie pomoże. Po jednym zabiegu została usunięta jedna faza wzrostu włosa. Po
              takim jednym zabiegu bedą okresy gdzie będą włosy słabsze właśnie wtedy gdy
              powróci ta usunięta faza.Jednak ogólnie efekt będzie marny. Zabiegi należy
              wykonywac średnio co 7-8 tygodni. SL
              • mrbig20 Re: wszystko odrosło!!! 09.05.07, 23:58
                A gdybym udal sie na zabieg za jakies 2 tygodnie? Wtedy minelo by okolo 10
                tygodni a nawet 11 od ostatniego zabiegu.Ma to jakis sens? Jesli tak to ile
                mnie wyniesie zabieg na polowie plecow,barkach i klatce w studiu laser w
                Warszawie?
                • klientka00 Re: wszystko odrosło!!! 10.05.07, 08:56
                  Oczywiście że kolejny zabieg ma sens :)sama staram się sobie samej to tłumaczyc
                  ( bo kiedy nie widze efektów po zabiegu- a czasem nawet miejsca depilowane
                  laserem wygladają gorzej niż przed nim to jest sie czym martiwc na dodatek za
                  takie pieniądze;/) Ale cóż jak zaczełam postaram sie być wytrwałą i zrobić
                  jeszcze kilka zabiegów moze 2 bądz 3. Jeśli i po nich nie bedzie efektów wtedy
                  faktycznie rezygnyje. Ja miałam mieć robiony 2 zabieg po 8 tyg. od pierwszego
                  jednak kiedy Pani robiąca mi zabieg zobaczyła moje nogi stwierdziła , że
                  włoskom trzeba jeszcze troszkę czasu i poczekłam kolejne 2 tyg:) Sądze że po 11
                  tyg jak najbardziej mozesz isc na 2 zabieg tym bardziej że sam piszesz iż sporo
                  włosków wyrosło czy nawet wszytskie tzn ze 2 faza wzrostu włosa osiągnęła swoje
                  apogeum;) i najwyższy czas wybrać się na kolejny zabieg. Pisz czy sie w końcu
                  zdecydowałes i daj znac jakie efekty po kolejnych zabiegach. Pozdrawiam
                  • asiak55 Re: wszystko odrosło!!! 10.05.07, 11:30
                    ja też będę miałam zabieg po 11 tygodniach. to już trzeci. przez tą dłuższą
                    przerwe dużo odrosło, ale jakis efekt jest
                • studiolaser Re: wszystko odrosło!!! 17.05.07, 19:13
                  jezeli nie jest to cała częśc ciała to cena będzie proporcjonalnie zmniejszona.
                  Prosimy o bezpośredni kontakt z naszą placówką w Warszawie ,Poznaniu lub
                  Częstochowie aby omówic szczegóły. Ewentualnie zapraszmy na bezpłatną próbę
                  laserową.Jezeli w dalszym ciągu będzie miał Pan wątpliwości możemy wybrany
                  kawałek wydepilowac 3 razy w odpowiednich odstępach czasu. Bedzie to w ramach
                  konsultacji (bezpłatnie) a wtedy będzie miał Pan 100% pewnośc jaka jest
                  skutecznośc zabiegów w Pana przypadku.Pozdrawiam serdecznie Studio Laser
    • mirel_a1 Re: wszystko odrosło!!! 26.05.07, 15:09
      Ja jestem po 15 zabiegach, wydałam 7 tys. Jestem blondynką wiec mój zarost jest
      trudnu do usunięcia. No pachy sa ok, powiedzmy wyrasyta koło 10 włosków,
      depilator bezbolesnie to załatwia, raz na 3 tyg. Ale bikini... owszem duzo mniej
      jest włosków, ale ciagle sa. Miałam mocny lase, wtedy jest lepszy efekt, wiec
      teraz mam blizny, mam nadzieje ze solarium mi pomoze na te poparzenia. Trudno
      powiedziec czy jestem zadowolona...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka