Gość: Edy IP: *.rmf.pl 03.03.03, 15:22 Czy tipsy szkodzą prawdziwym paznokciom?? Czy ktos uzywa tipsow np od roku i ma paznokcie ok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilly7 Re: Tipsy szkodza?? 03.03.03, 15:30 Ja mam akrylowe juz od dawna, 2 razy musiałam zdjąć (raz dlatego, że złamałam rękę) i paznokcie zaraz po zdjęciu sa faktycznie lekko osłabione, ale zaraz potem - O DZIWO - WZMOCNIŁY MI SIĘ!!! I miałam najmocniejsze odkąd pamiętam (zawsze mialam problemy z nimi). Może to był dla nich taki świeży oddech????? - pozbycie się pancerzyka akrylowego? Nie wiem. W każdym razie mam znowu akryle i nie boję się, że po zdjęciu będę miała tzw. bibułkowe paznokietki - jak straszą niektórzy. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Tipsy szkodza?? 03.03.03, 16:21 nosze tipsy zelowe od marca zeszlego roku - czyli wlasnie rok. nie planuje ich zdejmowac, ale niedawno mialam maly wypadek z jednym paznokciem (uderzylam w niego czyms ciezkim i tips sie odczepil). wiec widzialam paznokiec bez tipsa. poza tym, ze byl cienszy niz normalny, nie zauwazylam zadnych zmian zwiazanych z noszeniem tipsow. widzialam tez paznokcie paru znajomych po zdjeicu tipsow w salonie. krotkie, nieco ciensze, ale bynajmniej nie w stanie niemozliwym do pokazania ludziom. bajki o koszmarnych paznokciach po tipsach wziely sie pewnie od specjalistek, co sobie same zdrapywaly tipsy i juz. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Tipsy szkodza?? 03.03.03, 16:55 To że tipsy lub akryl nie szkodzą paznokciom to nie jest tak do końca prawdą. Osobiście miałam tipsy, a później akryl przez całe 5 lat. Zawsze zakładne u profesjonalistki. Co 3-4 tygodnie uzupełniane itd. Bardzo lubiłam moje dłonie z długimi palcami i paznokciami. Wyglądały zwsze takie zadbane i piękne, zawsze pomalowane (lakier świetnie się trzymał), aż do momentu kiedy zauważyłam, że moje paznokcie same odrzucają ten akryl. To wyglądało zupełnie tak jakby się dusiły i same broniły. Zdecydowałam się na zdjęcie akrylu, a właściwie sam się zdjął. To co było pod spodem, trudno nazwać paznokciem. Miękka, różowa błonka, jak u niemowlaka zaraz po narodzinach. Potrzebowalam blisko roku, aby moje paznokcie odzyskały normalny wygląd i odrosły. Nie piszę tego aby Cię straszyć lub zniechęcać do tipsów (lub akrylu). Piszę prawdę o moich paznokciach po 5 latach pokrytych sztucznym tworzywem. Szkoda mi jednak tych lat kiedy moje ręce wyglądały na zadbane i piękne z długimi paznokaciami, ale już się nigdy na to nie zdecyduję. Serdecznie pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Tipsy szkodza?? IP: *.mst.gov.pl 03.03.03, 17:36 Witam.Wydaje mi się, że jesli ktoś mówi, że tipsy nie szkodzą kompletnie, sam musi sobie zdawać sprawę, że to kłamstwo. To jest chemia i zawsze w jakiś sposób, mniejszy lub większy, zadziała to niekorzystnie na paznokieć. Moje paznokcie dochodzą do siebie już 3 miesiąc i dopiero, jak odrosły mi do miejsca gdzie były doklejone przed ostatnim uzupełnianiem przestały się łamać. I nie jest to kwestia salonu czy środków, bo robione były u profesjonalistów.Może nie wyglądało to też tak źle po zdjęciu zaraz po wyjściu z salonu, ale potem w domu i w miarę upływu czasu coraz gorzej. Nigdy się na nie już nie zdecyduję, na szczęście zraziłam się tak mocno, że przestały mi się podobać takie długie i wypielęgnowane i wolę teraz swoje krótkie i w brzydkim kształcie ale zadbane u kosmetyczki i ładnie pomalowane,też wyglądają ładnie. Gorzej nie robić z nimi nic. Pozdrawiam i zyczę słusznej decyzji :0))) Odpowiedz Link Zgłoś
hokusai Re: Tipsy szkodza?? 03.03.03, 21:06 Ja sie dolacze do negatywnych glosow. Ja mialam raz w zyciu akryl, zdjelam po 2 miesiacach (nie zdrapalam go sobie, ale zdjeto mi tipsy u fachowej sily) i po roku nadal moje paznokcie przedstawiaja obraz nedzy i rozpaczy. Nie sa juz na szczescie w stadium bibulki, ale nadal sie rozdwajaja i sa po prostu nieprawdopodobnie slabe. Nigdy juz nie bede upiekszala w sztuczny sposob swoich rak. Nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
justin23 Re: Tipsy szkodza?? 04.03.03, 01:04 Ja z kolei na ten temat mam odmienne zdanie:) Rok temu przez kilka miesiecy nosilam tipsy zelowe... Odkad pamietam zawsze mialam straszne problemy ze swoimi paznokciami, byly bardzo slabe, rozdwajaly sie na kilka warstw, i nie bylo mowy o dluzym ich zapuszczeniu... Po zdjeciu tipsow problem zniknal!!! Odrazu moje paznokcie wydawaly mi sie bardziej trwarde, mocniejsze. Do tej pory nie mam z nimi problemow, sa piekne i zdrowe jak nigdy dotad. Wszystkie kolezanki nie wierza mi ze to moje wlasne paznokcie, a nie tipsy!!! Przed zalozeniem ich tyle sie naczytalam na tym forum negatywnych zdan na ten temat, ze pozniej po zdjeciu ich paznokcie sa cienkie i gietkie jak papier, ze nie pomagaja im nawet najlepsze odzywki... Na szczescie u mnie sie to nie sprawdzilo, a wrecz ciesze sie ze mialam tipsy!. Juz sie nie moge doczekac lata, kiedy znow sobie je zafunduje:) A obecnie swoje pazokcie mam prawie juz tak dlugie jak kiedys te sztuczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edy Re: Tipsy szkodza?? IP: *.rmf.pl 04.03.03, 11:48 Dziękuję za wszystkie opinie!!! ja myślę o tipsach zelowych. Ale po tym co tu poczytalma sama nie wiem czy sie zdecyduję.... Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Tipsy szkodza?? 04.03.03, 14:34 aha - poza tipsami zelowymi jest tez zel na wlasne paznokcie. nie wiem, czy to by ci odpowiadalo, ale moze to jest rozwiazanie dla ciebie? co do szkodliwosci akrylu - pod akrylem paznokcie nie oddychaja, wiec sie nie regenruja. dlatego sa potem bardziej zniszczone. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edy Re: Tipsy szkodza?? IP: *.rmf.pl 04.03.03, 16:11 Zel wzmacniajacy na wlasne paznokcie? Nie slyszalam,ale brzmi lepiej niz tipsy. A czy tipsy zelowe mniej niszcza niz akryl?czy jeden kit? Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Tipsy szkodza?? 04.03.03, 17:07 no, zel na wlasne paznokcie to rzecz stosunkowo nowa. w warszawie pierwszy raz proponowano mi to jakies pol roku temu, czyli mozemy przyjac, ze nowosc;) brzmi lepiej, ale skutkuje tylko wtedy, jesli wlasne paznokcie masz ok pod wzgledem ksztaltu i dlugosci - wtedy je po prostu utwardzasz. ja w tej chwili tez mam sam zel na paznokciach, bo tipsy dawno zdazyly zrosnac (z wyjatkiem jednego paznokcia, zeby byc dokladna - mial wypadeczek). wlasne paznokcie, dzieki tipsom, lekko zmienily ksztalt (sa wezsze niz byly). zel nie wiaze sie na trwale z paznokciem tak, jak robi to akryl. przez warstwe zelu paznokiec moze oddychac i dlatego sie nie niszczy w takim stopniu, jak po akrylu. tak jak mowie - dopiero co widzialam wlasny paznokiec po tym, jak tips z niego odpadl i nie moge powiedziec, zeby to bylo cos strasznego. pewnie musialabym troche poczekac, az moglabym nosic dluzsze wlasne paznokcie, ale nie jest to nic zlego. inna sprawa, ze nie planuje zdejmowac tipsow, bo i po co? xx. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: Tipsy szkodza?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.03, 08:34 Anexxo, a co sądzisz o tipsach utwardzanych włóknami jedwabnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: Tipsy szkodza?? 05.03.03, 11:33 tipsow utwardzanych jedwabiem nie widzialam nigdy, ale slyszalam o utwardzaniu jedwabiem wlasnych paznokci. a, i raz manikiurzystka ratowala w ten sposob mojego tipsa, ktory sie uszkodzil - pomoc pomoglo. po takim zabiegu widac siateczke na paznokciu i to mnie troche zniecheca - ale ostatecznie malo kto nosi niepomalowane tipsy, a spod frencza juz tego nie widac. niestety, wiecej nic nie moge napisac, bo mam za mala wiedze na ten temat. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
lylith Re: Tipsy szkodza?? 05.03.03, 12:51 > tipsow utwardzanych jedwabiem nie widzialam nigdy, ale > slyszalam o utwardzaniu jedwabiem wlasnych paznokci. a, i > raz manikiurzystka ratowala w ten sposob mojego tipsa, > ktory sie uszkodzil - pomoc pomoglo. po takim zabiegu > widac siateczke na paznokciu i to mnie troche zniecheca - > ale ostatecznie malo kto nosi niepomalowane tipsy, a spod > frencza juz tego nie widac. niestety, wiecej nic nie moge > napisac, bo mam za mala wiedze na ten temat. > > xx. A ja wlasnie od soboty jestem posiadaczka tipsow utwardzanych jedwabiem. (tips od mniej wiecej polowy paznokcia, jedwab juz na caly.) siateczki na paznokciu nie widac, nawet na golym. w ogole pazurki wygladaja nawet niepomalowane, bardzo naturalnie, co mnie rowniez zaskoczylo, ale i bardzo ucieszylo;) niezorientowane osoby nawet nie zauwazyly;) ale faktem jest ze dziewczyna bardzo sie starala i troche tam u niej posiedzialam:) aktualnie mam frencza, faktycznie lakier trzyma sie swietnie i nie ma zamiaru nawet sie scierac. Jezeli chodzi o trwalosc takich pazurkow, to osobiscie niewiele moge jeszcze powiedziec, ale kolezanka nosi takie od chyba 3 lat, bardzo chwali i nie ma zamiaru z nich rezygnowac. ostatnio wytrzymaly nawet kilka upadkow na nartach i nic sie z nimi nie dzialo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja do Lylith IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.03, 13:05 Podniosłaś mnie na duchu, w sobotę robię pierwszy raz pazurki, właśnie tipsy + ten jedwab. I też poproszę o frencza, bo strasznie mi się podoba. Czy mogę spytac, ile zapłaciłaś? Chciałabym porównać ceny, ja w Małopolsce (Bochnia) mam zapłacić 95 zł za całość, babeczka kazała mi się nastawić na 3 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
lylith Re: do Lylith 05.03.03, 13:25 prosze bardzo!:) ja mieszkam w lodzi i za te przyjemnosc zaplacilam 110 zl. Uzupelnianie kosztuje polowe tego. i faktycznie nastaw sie na to, ze troche tam posiedzisz:) 3 godzinki na pewno. ja siedzialalam dluzej, bo dziewczyna, ktora mi pazurki robila, to znajoma, wiec udalo jej sie troche zagadac:) uzupelnianie trwa krocej. godzina powinna wystarczyc. napisz pozniej, jak wyszlo, dobrze? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: do Lylith - wrażenia po zrobieniu pazurków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.03, 12:21 Lylith, właśnie zamierzam Ci się pochwalić moimi nowymi paznokciami: w sobotę spędziłam 3 godziny w gabinecie kosmetycznym, ale warto było! Na tipsy nałożono mi takie paski włókien jedwabnych (coś jak materiał), na to 3 warstwy kleju, aktywator, potem polerowanie, skracanie, manicure. Jestem ZACHWYCONA i żałuję, że wcześniej się nie zdecydowałam - całe dłonie zyskały bardzo na przedłużeniu paznokci, zrobiły się takie piękne, subtelne, no po prostu do pokazywania:))) No i oczywiście zaczęłam nosić pierścionki, by podkreślić piękno rąk. Efekt jest super naturalny, nawet na nie pomalowanych paznokciach niczego nie widać; ja czuję się z tipsami jak z własnymi paznokciami. Zapłaciłam 95 zł, za jakieś 2-3 tygodnie pójdę na uzupełnianie. Anja Odpowiedz Link Zgłoś
lylith Re: do Lylith - wrażenia po zrobieniu pazurków 10.03.03, 15:33 Gość portalu: Anja napisał(a): > Lylith, > > właśnie zamierzam Ci się pochwalić moimi nowymi paznokciami: w sobotę spędziłam 3 godziny w gabinecie kosmetycznym, ale warto było! prawda?:) a nie mowilam?:) >Na tipsy nałożono mi takie > paski włókien jedwabnych (coś jak materiał), na to 3 warstwy kleju, aktywator, > potem polerowanie, skracanie, manicure. czyli dokladnie w taki sam sposob, jak moje pazurki:) > Jestem ZACHWYCONA i żałuję, że wcześniej się nie zdecydowałam - całe dłonie > zyskały bardzo na przedłużeniu paznokci, zrobiły się takie piękne, subtelne, no > > po prostu do pokazywania:))) No i oczywiście zaczęłam nosić pierścionki, by > podkreślić piękno rąk. > Efekt jest super naturalny, nawet na nie pomalowanych paznokciach niczego nie > widać; ja czuję się z tipsami jak z własnymi paznokciami. > Zapłaciłam 95 zł, za jakieś 2-3 tygodnie pójdę na uzupełnianie. > > Anja ja juz nastepnego dnia po zalozeniu czulam sie jak ze swoimi. super:) mialam poczekac z malowaniem pazurkow do uzupelniania, lakier wytrzymalby spokojnie, ja juz nie:) ale musze powiedziec, ze frencz jednak wyglada najlepiej. chyba wiec przy tym zostane i odzwyczaje sie od samodzielnego malowania paznokci. no bo skoro wytrzymuje elegancko przez poltora tyodnia i nawet sie nie poscieral, to dlaczego nie:) i tez zaluje, ze nie zdecydowalam sie wczesniej:) pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ula_s Re: Tipsy szkodza - do Lylith 05.03.03, 13:11 Lylith Fajnie ze napisalas o tych tipsach z jedwabiem. A czy te tipsy utwardzane jedwabiem trzeba uzupelniac, chodzic regularnie co 3-4 tyg. do kosmetyczki jak z zelowymi? Czemu zdecydowalas sie wlasnie na te paznokcie? Co zadecydowalo. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
lylith Re: Tipsy szkodza - do Lylith 05.03.03, 13:30 tak, trzeba uzupelniac tak samo jak zelowe. pierwszy raz po ok 2,5 tygodnia, pozniej, tak jak piszesz, co 3 - 4 tygodnie. a zdecydowalam sie dlatego, ze kolezanka ma i chwali, i podobno (pisze podobno, bo tylko slyszalam) sa trwalsze od zelowych. kiedys tam, nastepnym razem zrobie zelowe, to bede miala porownanie:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Tipsy szkodza?? IP: *.chello.pl 05.03.03, 11:57 Wiem, że może trochę odbiegam od tematu, ale szukam dobrego salonu ze świetną manicurzystką. Każda z Was pisze, że korzystała z usług profesjonalnego salonu. Stąd moja prośba. Czy możecie mi podać adresy tych salonów (telefony). Interesują mnie salony z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Tipsy szkodza?? 05.03.03, 12:44 Mogę polecić świetną manicurzystkę, u której robię tylko manicure (2 razy w miesiącu), ale ona przyjmuje na Bemowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Tipsy szkodza?? IP: *.chello.pl 05.03.03, 15:40 Ja mieszkam na Ursynowie(a dokładnie Natolin). W związku z tym na Bemowo mam trochę daleko.Ale dziękuję za odzew. Może ktoś mieszka w mojej okolicy i może mi polecić swoją manicurzystkę z której jest zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLIWKA_ Re: Tipsy szkodza?? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 13:24 dziewczyny,a ktore tipsy polecilybyscie bardziej? Zelowe czy jedwabne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: Tipsy szkodza?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.03, 13:52 Witaj, ja robiłam tylko jedwabne, ale moje koleżanki z pracy, porównując paznokcie moje (jedwab) i koleżanki (żel) zdecydowanie stwierdziły, że moje są dużo ładniejsze i o wiele naturalniej wyglądają. Ale może dziewczyny coś Ci poradzą?? Odpowiedz Link Zgłoś
macius.lubicz Re: Tipsy szkodza?? 11.03.03, 15:21 A nieprawda! Najładniejse som moje tipcy, co mi je zlobiła Bozenka ze swoich smarkuf, zanim do burdelu jom Mamunia spsedała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLIWKA_ Re: Tipsy szkodza?? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 16:09 Anju, a jezeli chodzi o pozniejsza jakosc paznokcia? Jest jakas roznica miedzy zelowymi i jedwabnymi? Moze jedne z nich sa bardziej ochoronne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: Tipsy szkodza?? IP: *.chello.pl 11.03.03, 19:11 Czy mozecie mi polecic profesjonalny gabinet w Warszawie, gdzie zrobia mi sliczne tipsy jedwabne? Please Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLIWKA_ Re: Tipsy szkodza?? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 21:48 ja tez poprosze poniewaz w najblizszy wtorek bede w warszawie -chetnie skorzystam z uslug jakiegos salonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Anja do Oliwki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.03, 07:56 Oliwko, zrobiłam tipsy po raz pierwszy, więc nie pomogę: nie wiem, jaki będzie stan moich paznokci " w praktyce". W każdym bądź razie pani, która mi je robiła powiedziała, że niepochlebne opinie o tipsach i ich stanie na naturalne paznokcie biorą się często z tego, że kobiety nie przychodzą do gabinetu na usuwanie tipsów, tylko same ZRYWAJĄ je sobie, oczywiście z częścią własnych paznokci! Odpowiedz Link Zgłoś