Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn,które stosowały Differin....

10.09.06, 11:07
stosuje w żelu już 3 miesiąc,nie widać poprawy,co więcej - jest coraz gorzej
używać dalej czy odstawić? (dermatolog/wizyta za jakieś 2 tyg.)
Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: Do dziewczyn,które stosowały Differin.... 10.09.06, 11:11
      Differin ma takie działanie że wyciaga wszystko na wierzch, ale to się dzieje po
      tygodniu-dwóch i powinno ustąpić.. Może poużywaj jeszcze, 2 tygodnie to nie tak
      długo, a potem opierniczysz dermatologa ;)
      Ja używam go,ale dość nieregularnie, i prawdę mówiąc poza początkowym
      wysuszeniem i łuszczeniem żadnego działania nie zauważyłam :|
      • qw994 Re: Do dziewczyn,które stosowały Differin.... 30.09.06, 10:12
        A ja używam Differinu (+ Duac + Unidox) od dwóch dni i chyba już w tej chwili
        mam efekt "wyciągania na wierzch". Wyglądam średnio, ale jestem dobrej myśli.
        • qw994 :( 30.09.06, 11:36
          Nie wytrzymałam i wycisnęłam ropę :( Chociaż miałam mocne postanowienie, żeby
          tego nie robić :( Chyba już nie jestem w dobrym nastroju. Zobaczyłam na brodzie
          kolejne rosnące grudki. Jeśli będą mi rosły wszystkie zaskórniki po kolei, to
          za parę dni będę wyglądała jak potwór. Ale przecież nie odstawię Differinu, bo
          wiem, że właśnie tak ma działać :(
    • la_veuve_noire Re: Do dziewczyn,które stosowały Differin.... 10.09.06, 11:25
      Używałam ponad trzy miesiące (to był Differin w kremie a nie w żelu). Żadnej
      poprawy nie było, wręcz przeciwnie, ale za to bardzo podrażniał mi skórę. W
      końcu odstawiłam. Chyba nie u wszystkich działa tak jak powinien.
      A może wytrzymasz jeszcze te dwa tygodnie i zobaczysz co dermatolog powie?
    • komarzyca_es Re: Do dziewczyn,które stosowały Differin.... 10.09.06, 12:23
      Ja też swego czasu używałam Differinu. Strasznie wysuszał mi skóre i chyba tyle
      bo żadnych obiecywanych efektów nie było :/. Skoro uzywasz już go 3 miesiące i
      mówisz, że jest coraz gorzej to proponuje jednak go odstawić a te 2 tygodnie,
      które zostały ci do wizyty jakoś przeczekać. Może dobrze zrobi ci przerwa od
      tych wszystkich mazideł
      • kk25 Re: Do dziewczyn,które stosowały Differin.... 10.09.06, 13:11
        A ja mam odmnienne zdanie stosowałam i nadal stosuję w kremie i muszę
        powiedzieć, że nic skuteczniejszego nie znałam a wypróbowałam wiele specifików
        ale dopiero Differin przepisany przez dermatologa zrobił z moja twarzą porządek
        i to w sumie od początku stosowania było tylko lepiej. Po wakacyjnej przerwie
        nie mozna eksponować buźki na słońcu znowu zaczęłam stosować. Jednym zdaniem
        nic tak nie usynęło zaskórników jak właśnie Differin. To moje zdanie.
    • kaszkaszka Re: Do dziewczyn,które stosowały Differin.... 10.09.06, 16:49
      Ja efekty stosowania Differinu i Clindacne (stosowałam jednocześnie) zauważyłam
      po ok. miesiącu. Moja twarz wygląda o niebo lepiej :). Myślę, że powinnaś
      odstawić żel...
    • ignorantka11 Re: Do dziewczyn,które stosowały Differin.... 10.09.06, 18:51
      Używam Differin ponad 2 m-ce,2 razy w tyg Glyco-a i widzę dużą poprawę,dla mnie
      też to najlepszy specyfik jaki używałam.
    • gosiaczek833 Re: Do dziewczyn,które stosowały Differin.... 10.09.06, 21:39
      Moj chlopak wyleczyl sie differinem 3 miesiace,ja stosowalam kolo dwoch lat
      niewiele pomoglo...moja teoriw to ,ze ja nie moglam w miedzyczasie obyc sie
      bezdodatkowych kosmetykow,on uzywal tylko to co mu lekarz prsypisal czyli
      differin+krem8k robiony w aptece
    • f_emmefatale Re: Do dziewczyn,które stosowały Differin.... 10.09.06, 22:19
      U mnie też nie było żadnej poprawy-a stosowałam na trądzik na plecach około 3
      miesiące łącznie z 2 innymi lekami.
      Koszty tej kuracji to 190zł,a efektu żadnego.

Przestałam tego stosować, kupiłam mydło siarkowe i podleczyłam plecy-nadal mam z
      nimi kłopoty,ale nieporównywalne z tymi w przeszłości.
      • milena72 Re: Do dziewczyn,które stosowały Differin.... 30.09.06, 10:49
        Ooooo....to moze i ja zainwestuje w mydlo siarkowe bo juz przez wszystko
        przechodzilam a problemy z dekoltem i plecami sa nadal....

• perennou Re: Do dziewczyn,które stosowały Differin.... 11.09.06, 14:54
      a działo wam się coś ze skórą oprócz łuszczenia/wysypu?
      bo mi sie właśnie pojawiła piekąca opuchlizna w tych miejscach gdzie jakiś czas
      temu miałam pryszcze....
      chyba odstawiam to świństwo..
      • la_veuve_noire Re: Do dziewczyn,które stosowały Differin.... 11.09.06, 15:34
        No właśnie u mnie się działo. Samo łuszczenie było tylko na czole. Reszta
        twarzy była mocno podrażniona, w niektórych miejscach miałam czerwoną skorupę.
        Nie dość, że wyglądało to paskudnie, to piekło strasznie, nawet po kontakcie z
        wodą. Naprawdę wszystko robiłam zgodnie z zaleceniami lekarza (używałam
        delikatnych środków do mycia twarzy, gotowanej wody, kremów nawilżających z
        apteki, filtrów; unikałam słońca; czekałam aż skóra wyschnie przed nałożeniem
        Differinu; robiłam kilkudniowe przerwy, kiedy było już bardzo źle), a i tak po
        kuracji wyglądałam gorzej niż przed nią. A dermatolog obiecywał cuda.
        Na Twoim miejscu chyba bym odstawiła, bo skoro do tej pory nie pomogło, to
        pewnie już nic z tego nie będzie.
    • kimmay Re: Do dziewczyn,które stosowały Differin.... 30.09.06, 18:34
      Oj, ja mam tlusta skore i Differin ani mi nie pomogl, ani nie zaszkodzil
      (zadnego luszczenia, suchosci). Teraz uzywam zelu Duac i TO JEST TO. Drogi i w
      malej tubeczce, ale poprawa po kilku dniach!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka