zolinkaa 11.09.06, 11:42 chciałabym kupić, ale trochę mi szkoda 60 zł , tym bardziej ze mam już nie jeden kosmetyk który miał zlikwidować zaskórniki i nic! moze któraś z was ma jakieś doświadczenie w tej kwestii!? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fr-edza Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 11:58 Też zakładałam watek na ten temat , jakis ponad tydzien temu i niestety nie było pozytywnych opinii na jego temat , kazdy twierdził ze szkoda na niego pieniedzy. A próbowałas juz tego "toniku"z nafty kosmetycznej i olejku pichtowego ?Polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 12:02 jak "przyżądzić" ten tonik? tzn jakie proporcje i jak często używasz? Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 12:07 Petroleum D - 5 ZAWARTOŚC 50ml i 10 ml olejku pichtowego , na poczatek radze dolać polowę olejku pichtowego i sprawdzic jak reaguje Twoja skóra , a później to juz mozesz cały. To naprawdę działa! Stosuj co dwa dni , nie za często , bo sie skora przyzwyczaji i nie będzie tak skuteczny. Dziewczyny na Wizażu to bardzo polecaja , ja stosuję juz 2 tyg.i jestem bardzo zadowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 12:09 Petroleum d ? to jest nafta kosmetyczna?bo troche niepoinformowana jestem w tej dziedzinie:) Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 12:14 To jest czystsza forma nafty kosmetycznej , jest mniej tłusta , natomiast jeśli masz bardzo słucha skórę twarzy to kup naftę kosmetyczna.Ja nie mam tłustej ale mam mieszankę z Petroleum D - 5 , bo mam czasem troszke "niemiłych niespodzianek" - pryszczy. Do kupienia w kazdej aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 12:21 Aha...i koszt nie duży , za wszystko zapłacisz około 13zł. , a to naprawde działa! Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 12:27 dzięki:)postaram się dzisiaj zakupić i do tego jeszcze mydło siarkowe! jeszcze tylko dla pewnosci pytam czy dobrze zrozumiałam:P petroleum d 20 ml zmieszac z 10ml olejku pichtowego i co dwa dni przemywać twarz. to wszytsko? po tym spłukać wodą?czy tylko przetrzeć wacikiem i to wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 12:32 PETROLEUM D-5 (to pełna nazwa) i nie 20ml tylko 50ml (w aptece trzeba chyba kupić całość , jest tam 100ml.to sobie odlej gdzies i bedzie na następny raz) i do tego olejek pichtowy 10ml sa tez wieksze ale nie kupuj bo nie wolno przesadzic z iloscia tego olejku bo bedzie za mocne. Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 12:35 jestes kochana:Pdziękuje bardzo za rady:)pozdrawiam serdecznie;) Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 12:34 Uzywaj jak normalny tonik , czyli przetrzyj twarz wacikiem i nie zmywaj tego wodą , mozna to stosowac o dowolnej porze dnia (jesli oczywiscie nie stosujesz podkladow czy pudrow sypkich) , tak to wiczorem , po zmyciu makijazu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_111 Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 12:36 ja używam tego a proporcje które są na wizażu i które ja mam to: 40 ml peroleum d-5 10 ml olejku pichtowego to wszystko wymieszać i przetrzeć wacikiem twarz nie spłukiwać Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 12:41 Tak proporcje z wizazu to 40ml , ale dziewczyny mieszały raczej z 50ml , to odrobina więcej , a za mocny tez nie dobry , były dziewczyny , ktore sie skarżyły ze ich po tym piecze twarz i sa całe czerwone... Odpowiedz Link Zgłoś
osa00 Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 13:40 miałam tonik, zadna rewelacja, ładny zapach i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 21:47 hm:P)mam jeszcze pytanie czy tą miksture mam przechowywać w lodówce czy mogę w łazience?bo myśle ze on na 3 dni góra wystarczy!? Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 22:19 Nie trzeba w lodówce , poważnie na trzy dni? :)Ja stosuję co 2 dni od dwóch tygodni i jeszcze nawet połowy nie zużyłam , tym sie nie myje twarzy tylko przemywa wacikiem , czy pładkami kosmetycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 23:07 Szkoda pieniędzy. Kupiłam 2 tubki i do dziś nie mogę tego odżałować. Zero reakcji Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 23:10 oczywiscie miałam na myśli vichy normaderm Odpowiedz Link Zgłoś
pretensja_19 Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 11.09.06, 23:18 Mam cala serie. jedyny plus to ladny zapach.szkoda pieniedzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
morphinum Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 12.09.06, 00:18 Niesety ja tez jestem na NIE.. Ale, np mlodsze.. 15 letnie dziewczyny chwalily sobie.. Odpowiedz Link Zgłoś
morphinum Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 12.09.06, 00:18 Zaskorniki.. to moze cos z kwasami.. Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa boże ale mnie szczypało:)tzn po tej miksturze! 12.09.06, 17:43 tylko dotknęłam wacikiem i od razu zwariowałam takie szczypanie!od razu zmyłam wodą ale na dziś pojawiła mi się czerwona plama w tym miejscu co przyłożyłam!nie wiem czy probować rozcięczyć? czy zupełnie odstawiwić? zastanawiam się czy to szczypoanie nie jest efektem tego ze ostatnio zaczełam używać takich płatków do zmywania makijażu z drobnymi kuleczkami, i nawet jak nakladam rano puider to mnie piecze! Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: boże ale mnie szczypało:)tzn po tej miksturze 13.09.06, 09:38 to jak masz taka wrazliwa skore, to do zmywania polecam z czystym sercem zel Toleriane La Roche-Posay. a na zaskorniki - Effaclar K Kilka osob pisalo, ze Effaclar im wysuszyl cere.Jesli on ma zluszczac i radzic sobie z tradzikiem kwasami - to troche musi wysuszac..dlatego na dzien inny krem dobrze NAWILZAJACY (np. Hydraphase LRP, Rosaliac LRP), a rano zamiast mycia twarzy wodą - zmywanie plynem micelarnym Effaclar (zamiast wody i jest nietłusty!, ma konsystencje wody). jedynie wieczorem zmyc mozna wodą zelem (ja mam na zmiane Effaclar i Purete Thermale Vichy).Nie oczekujcie cudow. Effaclar Wam poprawi bardzo cere, ale musicie jeszcze dodatkowo ja nawilzac. Sam nie moze jednoczesnie zluszczyc, podsuszyc, rozjasnic,nawilzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa do ofelia1982 13.09.06, 10:43 zakupie dzisiaj Effaclar K, ale narazie tylko tyle mogę kupić bo po rożnych eksperymentach lekko mój budżet ucierpiał. mam tylko pytanie czy muszę nawilżać czymś dodatkowo skóre ja mam strasznie tłustą, ale ciągle w niektórcy miejscach mi się łuszczy. więc chyba będę musiała czymś dodatkowo nawilżyć. myślisz , ze wystarczyłby jakiś krem nawilżająćy np nivea soft? Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: do ofelia1982 14.09.06, 09:19 hej zolinkaa, mysle, ze najlepiej troszke nawilzac, najlepiej na noc. Jak posmarujesz Effaclarem twarz na noc, to poczekaj chwilke az sie wchlonie i na to mozesz nawilzajacy. ja tak robie, bo sam effaclar ma taka żelową konsystencję i nie oszukujmy sie - lekko wysusza. a na dzien jakis lekki krem z filtrem najlepiej. moim zdaniem moze byc nivea soft - on jest lekki, a nawet dobrze nawilza.stosuj go na effaclar i w ciagu dnia. najlepiej jednak jakbys na dzien cos z filtrem kupila. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: boże ale mnie szczypało:)tzn po tej miksturze 14.09.06, 09:59 Radziłam Ci zebys zrobiła sobie troszkę słabszy , pewnie od razu "zaszalałaś":)i 40ml / 10ml co? Ja mam wrażliwą skórę twarzy i zrobiłam sobie 60 ml / 10ml i jest mimo wszystko mocny. Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa Re: boże ale mnie szczypało:)tzn po tej miksturze 14.09.06, 10:09 no ja oczywiście cały! teraz z tego czerwonego placka schodzi mi skóra:(wiec całą miksture migusiem wylałam zeby nawet nie patrzeć w jej strone:( Odpowiedz Link Zgłoś
audrey_horne Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 13.09.06, 23:55 Szkoda pieniedzy, zadnych efektow po Normadermie sie nie spodziewaj. Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 14.09.06, 10:21 Ja bym nie wylewała tylko rozcieńczyła , pisałam ze dziewczyny sie skarzyły ze jest to dla nich za mocne , ja na poczatek zrobiłam 60ml / 5ml przyzwyczaiłam skórę przez pare dni i dałam pozostałe 5ml i jest ok ,ale tez mi wysusza skórę , moze powinnam mieć z naftą kosmetyczną , byłoby tłustsze , ale jeśli chodzi o walkę z zaskórnikami to jest niezawodny , więc stosuje nadal:) Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 14.09.06, 10:25 teraz załuje ze wylałam bo olejku juz nie mam a został mi ten petroneum:Pno nic moze znowu kupie olejek i wleje polowe?(5ml)i 50 ml perto.? mam jeszcze pytanie oi te kremy z filtrami gdyz nigdy takich nie używałam i może pytanie zabdrzmi idiotycznie ale nie może być normalny krem do opalania z faktorem 6? Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 14.09.06, 10:30 No raczej nie...on nie ma takich substancji odżywczych , a teraz dużo kremów posiada filtry , ja mam taki za 12zł i tez ma:) A jak kupisz olejek to wlej 5ml i ani ciupki więcej , lub kup nafte kosmetyczną , to dla osób o suchej cerze. Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 14.09.06, 10:35 najgorsze ze ja mam tłustą, bez pudru świece się jak choinka! ale jak tylko dotknę czymś mocniejszym od razu mi schodzi!pare dni temu zakupiłam płatki oczyszczejące clinic z takimi drobnymi kuleczkami i po 3 dniach korzystania(raz dziennie) przy nakładaniu pudru mysłamam , ze padne tak mnie piekło! ale dziś ide do apteki wymusić probkę Lr efeclar k i będę z nim probowała(cena jeszcze w miarę przystępna) Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 14.09.06, 10:38 To jak masz taka wrazliwa cere to powinnaś zrobić 90ml / 10ml tej miksturki lub dolać do tych 50ml / 4ml góra 5ml i już nie dolewac wiecej , tak tez robiły dziewczyny , bo uważam ze to 40 ml / 10ml to naprawde za mocne!Ciekawe jaka one maja cere ze nie reaguja tak na to...?:)hmmm...:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 14.09.06, 10:46 A ile to kosztuje?Bo napisałeś ze przystępna cena? Odpowiedz Link Zgłoś
zolinkaa Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 14.09.06, 12:26 ok 40 zł.to jeszcze mogę zapłacić a czytałam na kafeterii i jest mnóstwo pozytywnych opinii.a dzis w aptece dostałam probkę tylko 'a' bo 'k'nie mieli ale jak mnie uczuli to kupie całe opakowanie i zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
peeska Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 23.09.06, 11:18 Zdecydowanie nie polecam! Mi w ogóle nie pomogło - miałam zarówno krem jak i preparat do mycia. Moim zdaniem lepsze jest LRP Effaclar. Odpowiedz Link Zgłoś
tuiza Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 28.09.06, 13:03 stosowałam i o niebo lepszy jest SVR Lysanel Active, o którym już nie raz pisałam na tym forum, bo wiele mu zawdzięczam i jestem jego wielką fanką!!! :))) a do tego jest z pewnością trochę tańszy... Odpowiedz Link Zgłoś
iza.ptysio5 Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 28.09.06, 15:26 Używałam. nie polecam. poza tym troszkę się obracałam w środowisku kosmetyczek i dermarologów, słyszałam opinie klientek - często uczula ponoć. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria158 Re: używała któraś z was Vichy Normaderm? 06.10.06, 21:33 No i mnie uczulilo! Ale mnie zaszczyt kopnal, nie dosc ze nie pomogl, to jeszcze zaszkodzil! Wysypka jakiej nigdy w zyciu nie mialam i nie widzialam. Goraco odradzam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś