24.09.06, 23:32
Witam,chciałabym się Was zapytać,czy do ginekologa chodzicie wydepilowane
czy specjalnie troszkę "zapuszczacie" włoski.Ja we wtorek mam pierwszą w życiu
wizytę u ginekologa (a jestem całkowicie ogolona) i boję się jakis dziwnych
min lub komentarzy z Jego strony.Poruszyłam ten temat z mamą,ktora powiedziała
mi,że
nie powinnam się tym martwić,bo ona sama jak idzie na wizytę to zawsze jest
wydepilowana i nigdy nie słyszała żadnego nieprzychylnego komentarza.Ale ja
jestem jeszcze młoda( niepełnoletnia)i chyba bym się spaliła ze wstydu gdybym
usłyszała jakieś
niepochlebne bądź oceniajace zdanie.Więc co robić :poczekać ,żeby włoski
podrosły czy nie przejmowac się i iść na umówioną wizyte?
Obserwuj wątek
    • elsbieta Re: ginekolog 25.09.06, 05:45
      Jesli bedzie jakis komentarz, to nie idz do niego wiecej.
      Dziwie sie troche, ze idac po pierwszy do ginekologa wybralas mezczyzne.
      Wiem, niektore kobiety-lekarki maja opinie niemilych, ale zawsze to jest
      kobieta, ktora ma taka sama anatomie jak Ty. Ja nigdy nie bylam u mezczyzny-
      ginekologa, bo sie wstydze, a poza tym mialam kiedys kolegow na studiach
      medycznych i nasluchalam sie obrzydliwych dowcipow ginekologicznych. Nikt mi
      nie wmowi, ze kazdy mezczyzna-ginekolog patrzy na kobiete tylko jak na
      pacjentke. Slyszalam o paru bardzo nieprofensjonalnych zachowaniach, ktore
      mozna wrecz okreslic jako molestowanie.
      • weronka77 Re: ginekolog 25.09.06, 08:42
        Ja chodzę tylko i wyłącznie do ginekologów-mężczyzn.Zraziłam się do
        kobiet,ponieważ uważam je za mało delikatne.Zwłaszcza takie lekarki które
        badają pacjentkę w pełnym manicure z długością pazura odbiagającą od normalnej;-
        ))
        • venus22 Re: ginekolog 25.09.06, 09:30
          To jest moja prywatna sprawa czy mam wygolone czy nie, warkoczyki czy kolczyki
          czy tatuaz.
          Zadaniem lekarza jest leczyc, nie komentowac czyjegos wygladu. Jako pacjentka
          mam byc czysta i konkretnie opisac objawy.

Venus
    • beatrycze123 Re: ginekolog 25.09.06, 11:31
      Najbardziej to mnie zaskoczyło, ze rozmawiasz z mamą a temat depilacji bikini...
      • confused.girl Re: ginekolog 25.09.06, 13:23
        beatrycze123 napisała:

> Najbardziej to mnie zaskoczyło, ze rozmawiasz z mamą a temat depilacji bikini..
        > .

A mnie najbardziej zaskoczyło to, że Ciebie akurat ten fragment zaskoczył:P

Z kim dziewczyna ma rozmawiać na takie tematy jak nie z mamą? Z koleżankami czy
        ma zgłębiać swoją wiedzę w (czasem wyjątkowo durnych) kobiecych czasopismach?
        • kragmel Re: ginekolog 25.09.06, 13:27
          confused.girl napisała:

> Z kim dziewczyna ma rozmawiać na takie tematy jak nie z mamą? Z koleżankami
          czy
          > ma zgłębiać swoją wiedzę w (czasem wyjątkowo durnych) kobiecych czasopismach?

jeśli chodzi o temat depilacji intymnej to bardziej naturalna wydaje mi się
          rozmowa z koleżanką niż z mamą. prawdopodobnie jestem jednak dużo starsza od
          naszej pytającej foremki, a moja mama od jej mamy, więc i nasze doświadczenia
          między-pokoleniowe się różnią ;)
          • ksenia23 Re: ginekolog 25.09.06, 14:23
            Ja mam 26 lat i tez sobie gadam z moja mamuska na tamat depilacji w intymnych
            miejscach. Jak szlam pierwszy raz do gina (8 lat temu) tez wszystko sie jej
            wypytalam. Co w tym dziwnego?
            A co do pytania autorki watku to wole mezczyzn, sa duzo delikatniejsi. Tylko
            raz poszlam nie wydepilowana i to wlasnie pani ginekolog zwrocila mi uwage, ze
            tego nie zrobilam. Od tamtej pory zmienilam lekarza na mezczyzne i zawsze
            jestem wydepilowana na zero.
            • oxy_gen_86 Re: ginekolog 25.09.06, 16:14
              ksenia23 napisała
              > mezczyzn, sa duzo delikatniejsi.

Taka "teoria" stala sie juz stereotypem w naszym kraju. Wg. mnie, o tym czy
              ktos jest mily czy delikatny, na pewno nie decyduje plec. To zalezy wylacznie
              od czlowieka. Mozna trafic na kobiete-rzeznika jak i na faceta chama/zboczenca.
              • ksenia23 Re: ginekolog 25.09.06, 16:29
                Tak tak, ale powiedz jak sie czujesz jak cie kobieta ginekolog bada majac
                dlugasne tipsy? Powiem szczerze to nie jest przyjemne. Jak sie czujesz jak
                gadasz z kobieta ginekologiem, ktora na ciebie nie patrzy? Jak sie czujesz jak
                mowisz do lekarki ze cie boli, a ona ze przesadzasz? Moge tak mnozyc przyklady.
                Teraz chodze do lekarza mezczyzny i jest super delikatny, a do tego kulturalny
                i wychowany. W koncu jestem podczas badania i widze roznice.
                • oxy_gen_86 Re: ginekolog 25.09.06, 20:43
                  Ksenia o tym wlasnie napisalam - sa kobiety-rzezniki, faceci chamy jak i
                  swietne babki i swietni faceci ginekolodzy.
                  Sa ludzie i taborety. Ty trafilas na to 2...

Pozdrawiam;)
                  • ksenia23 Re: ginekolog 25.09.06, 21:40
                    Oxy zebys wiedziala ze trafilam na totalne taborety ;-( i pewnie dlatego sie
                    zrazilam tak bardzo. Oczywiscie ze masz racje i rowniez pozdrawiam :)
    • rzesa20 Re: ginekolog 25.09.06, 18:16
      na pierwszej wizycie u ginekolog poszłam do pani, dlatego, że byłam młodziutka i
      krępowało mnie wtedy, że jakiś obcy mężczyzna badał by mnie tam.

teraz chodzę do mężczyzny gina i go nigdy nie zmianie, jest bardzo sympatyczny,
      z poczuciem humoru i miły:) teraz widzę równicę między panem, a panią. niestety
      kobiety mimo wszystko są mniej delikatne.

co do depilacji; to jest twoja sprawa czy masz tam ogolone. ginekologa nie
      powinno interesować czy masz tam włoski czy też nie.

mam nadzieje, że masz jakiegoś poleconego
    • farelkaa Re: ginekolog 25.09.06, 20:50
      Ja pierwszy raz też byłam u kobiety (poleconej) i było koszmarnie, od tamtej
      pory chodzę do faceta i nigdy go nie zamienię na innego :) pełen profesjonalizm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka