pusiaczkowa1 01.10.06, 07:02 kompletnie nie wiem jaki kupić, mam popękane naczynka na twarzy, policzki są zaczerwienione. Co mi dziewczyny doradzicie.Jak używać takiego korektora, czy po nim muszę nakładać puder na twarz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mag-ia Re: jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarz 01.10.06, 10:19 Bardzo polecam Dermacol make-up cover. Znajdziesz o nim mnóstwo informacji w wyszukwarce. Można po nim zastosować puder, zależy to od typu cery i efektu, jaki lubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
philo77 Re: jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarz 01.10.06, 10:54 Znaczy się chcesz ten rumień jednak zamaskować, czy tak? ;) Jeśli tak to podobno odcoenie w kolorze zielonym bedą odpowiednie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarz 01.10.06, 11:02 chyba zamaskować... Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarz 01.10.06, 15:28 może wystarczyć dobrze kryjący podkład a jesli chodzi o koretkor to rzeczywiście w kolorze zielonym dla ciebie(fioletowy jest dla ziemistej cery bez blasku),poza tym radziłabym jakies kremy na naczynka bo sam podkład to tylko tuszowanie a chyba trzeba by sie troche pomeczyc i coś z tym zrobić.z takich bardziej "babacinych" sposobów polecam zioła-krwawnik wzmacnia naczynia krwionośne(miedzy innymi:)). Odpowiedz Link Zgłoś
pusiaczkowa1 Re: jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarz 01.10.06, 16:42 zamaskować jak najbardziej. Dzięki dziewczyny, poszukam w kolorze zielonym korektora. Tylko w sumie zastanawiam się nad tym wszystkim że jeśli użyję korektora to muszę i pudrem się upudrować, lub podkład wklepać w buźkę...sęk w tym że tylko kremu używam. Mam 30 lat i nigdy nie smarowałam się podkładem i nie nanosiłam pudru na twarz (oprócz sylwestra i własnego ślubu - ale wtedy robiła to sprawdzona wizażystka). Nie czułam takiej potrzeby aby kłaść coś więcej niż krem na twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarz 01.10.06, 17:16 wiesz co sprawa wygłada tak:po korektorze powinnaś przypudrowac twarz pudrem, żeby to sie tak"zawiązało",żeby po prostu dłużej wytrzymał na twarzy i żebys go nie starła.możesz tez użyc fluidu a na to korektor,teraz robia juz takie delikatne fluidy,że nie powinnas sie czuć jak z maską a do tego mają filtry która w twoim przypadku sa ważne.ogolna zasada jest taka,że puder utrzymuje makijaz nie miejscu:)pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 Re: jaki korektor aby zdemaskować rumień na twarz 01.10.06, 17:18 Avene ma b.dobry krem na naczynka...Rowniez jest w kolorze zielonym jak korektor.Bardzo ladnie "uspakaja" taka cere. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
pusiaczkowa1 do mikka8 01.10.06, 20:15 czy mogłabyś coś więcej jeśli wiesz o tym kremie napisać, oraz co to jest za firma Avene? Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: do mikka8 01.10.06, 20:19 apteczna.jak pójdziesz i spytasz o ich krem to napewno ci pani cos poleci bo oni maja więcej specyfikow do naczynkowej cery-ja miałam tez maseczke,zapytaj w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
pusiaczkowa1 dzięki 01.10.06, 20:33 dzięki tonieja77, jutro zajdę do apteki, wybadam co mają i coś zakupię z tej firm, krem, maseczkę i peeling jak posiadają jakiś do cery naczynkowej. Nad korektorem jeszcze się zastanowię, ponieważ pudru i podkładu nie używam. Czytałam też na forum o witaminie C w płynie, ponoć też działa smarując popękane miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: dzięki 01.10.06, 20:35 kup sobie rutinoscorbin tez pomaga na naczynka.dziewczyny polecaly na "oczne"ale pomaga pewnie tak ogolnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
lenkao Dermacol 01.10.06, 22:18 Tak samo moge polecic Dermacol jak jedna z forumowiczek. Jestem w szkole wizazu,zajecia mam z profesjonalistami,ktorzy przedstawiaja naprawde pochlebne opinie na jego temat. Moja mama ma popekane naczynka,Dermacol czyni cuda z jej twarza,pod warunkiem,ze nalozony jest w bardzo malej ilosci. Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja77 Re: dzięki 01.10.06, 22:21 aha!i jeszcze jedno miałam napisać-jeśli nie lubisz fluidów i podkladów może jakis krem koloryzujący,troche wyrówna ci kolor a nie bedziesz go czuła na twarzy.może dziewczyny jakis dobry znają.....? Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 Re: do mikka8 02.10.06, 08:16 pusiaczkowa1 napisała: > czy mogłabyś coś więcej jeśli wiesz o tym kremie napisać, oraz co to jest za > firma Avene? www.wizaz.pl/produkty/baza/producent.php?prod=108 :) Odpowiedz Link Zgłoś