rozaianna Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 09.10.06, 13:01 czy płukanki do włosów niszcza włosy? mam na mysli takie delikatnie zmieniające kolor. np fioletowe. bardzo prosze o odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
provocation Farbowanie 09.10.06, 13:35 Mam pytanko Obacnie mam włosy w kolorze ciemno kasztanowym...chciałabym zafarbować na jasny miodowy brąz. Pytanie Czy złapie kolor na dość ciemnych włosach bez dekoloryzacji?? Pozdrawiam i z góry dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
scayla Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 09.10.06, 13:53 Mam bardzo przesuszone włosy od prostownicy, dodatkowo robie zawsze blond balejaz. Włosy są suche, koncowki sie rozdwajaja nawet tuz po podcieciu :( Na dodatek wypadają i jest ich coraz mniej. Ci mi polecisz? Biore witaminy bodymax mam nadzieje, ze troche pomoga. ale chcialabym tez kupic jakas dobra odzywke. Mam waxa, nic nie daje. Kompres z nafty badz olejku rycynowego z jajkiem rowniez klapa :( I jeszcze sa takie matowe.. mozna im pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
555k2 Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 09.10.06, 15:13 Witam.jestem brunetka.tydzien temu robiłam jasne pasemka.chce kupic odzywke wax, ale w tej stuacji nie wiem do jakich włosów (bląd czy ciemnych)..? Odpowiedz Link Zgłoś
andzia265 Nabłyszczacz 09.10.06, 15:23 Pisała pani wcześniej, że dobry jest nabłyszczacz do włosów Joanny, ale mam pytanie czy to jest nabłyszczacz czy lakier nabłyszczający(może to jest to samo?)Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
scayla Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 09.10.06, 15:31 ale jakie odzywki polecasz dla moich wlosow? Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 09.10.06, 15:38 chcę mieć loki jak Keri Russell jak to zrobić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 Prostowanie włosów na stałe 09.10.06, 16:59 mam pytanie odnośnie prostowania włosów na stełe. Czy taki zabieg trzeba później powtarzać, czy wystarczy przeprowadzić go raz i wystarcza takie wyprostowanie na cały czas?Chciałabym równiez wiedzieć jaki jest koszt takiego prostowania?Czy to bardzo niszczy włosy?Z góry dziękuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox farbowanie 10.10.06, 13:37 Mam pytanie o farbowanie włosów rubiną. Prosze o podanie plusów i esentualnych minusów. Fryzjerzy, którzych o to pytałam zawsze mówia, że to nie jest tak zdrowe na włosy, jak piszą. A wszędzei indziej właśnie mozna przeczytać, że to działa jak odżywka plus nadaje piekny odcień. Mogłaby Pani rozwinąć ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia20 Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 10.10.06, 15:13 witam!jakie polecisz mi kosmetyki firmy loreal(najchętniej) do ochrony wlosów przed elektryzowaniem się?używam prostownicy i widze już,że mi się będą elektryzować;/ Odpowiedz Link Zgłoś
blackforever nie mogę rozjaśnić ciemnego blondu na platynowy 10.10.06, 16:43 Mój naturalny kolor to popielaty ciemny blond, włosy są kręcone i delikatnie suche.Ostatnio rozjaśniałam włosy preparatem Joanna do pasemek. Trzymałam długo i zamiast platyny wyszedł brudno żółty blond z odcieniem rudości. Kilka lat temu rozjaśniałam włosy różnymi preparatami, a nawet u fryzjera i zawsze wychodził ryżawy odcień. To bardzo dziwne, zwłaszcza, że moje koleżanki z brunetek przeistoczyły się w tlenione blondyny stosując te same farby. Czy warto wydawać na fryzjera aby próbować rozjaśnić takie włosy? Czy mam szansę taki kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
amra24 Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 10.10.06, 18:28 Mam zniszczone wlosy przez rozjasnianie.Slyszalam,ze mozna nalozyc po myciu,na mokre wlosy maske nawilzajaca,na to nalozyc czepek i recznik i isc spac z takim kompresem na cala noc.Czy uwazasz,ze to dobry pomysl???Przeciez rano wlosy beda suche i posklejane.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiettka Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 11.10.06, 01:07 -------------------------------------------------------------------------------- Witaj doriss,fajniutko ze zalozylas taki watek w forum...bardzo by mi sie przydala Twoja pomoc,po ciazy wlosy mi zaczely straznie wypadac,nie zostalo mi ich zbyt wiele :)mam dlugie wlosy,slyszalam ze skrocenie ich nada im objetosci,wysylam Tobie moje zdjatko,moglabys doradzic fryzurke do mojej twarzy...z gory dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
bubster mam całe mnóstwo pytań :-DDD 11.10.06, 14:32 1. Co myślisz o ampułkach Dercoss? 2. Co myślisz o odżywce Henna Treatment Wax? 3. Czy pianka do układania niszczy włosy? 4. Co polecasz na poprawę włosów "od wewnątrz"? Czyli jakie preparaty? Witaminy? Z góry dziękuję za odpowiedź!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
del4 Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 11.10.06, 14:40 jaka jest roznica miedzy pasemką a baleyage? ktory jest lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
annaaa1977 Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 13.10.06, 16:14 Doris w jakim mieście pracujesz?> dużo poczytałam i chętnie bym sie zapisała do ciebie na zmianę swojego wyglądu (cięcie, farba a zwłaszcza odzywianie). Wybieram sie jutro na targi kosmetyczne w W-wie czy mozesz mi polecić jakies rewelacyjne kosmetyki profesjonalne do włosów: opis moich włosów: półdługie, bardzo zniszczone wieloletnim farbowaniem na blond, tzw. suche siano, łamia sie. Chciałabym kupić takie kosmetyki jakich używają profesjonaliści w salonach fryzjerskich ze jak sie od nich wychodzi to włosy są miękkie, mięsiste i ślizkie. Jakiej firmy kupić: szampon, odzywkę, maskę, ampułki, może coś jeszcze ... Proszę poradż mi bo moje włosy są w opłakanym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaagatkaaa Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 13.10.06, 21:47 CZy ktoś poleci mi jakoś stronkę z fajnymi fryzurkami Odpowiedz Link Zgłoś
efektmotyla1 Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 14.10.06, 23:10 Jaki ona ma kolor włosów ? I jak uzyskac taki piekny skręt. Czy to lokówka? www.fotka.pl/osoba.php?id=1226944 Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 31.10.06, 14:44 Doris, chciałabym wiedzieć czy zamierzasz w ogole odpowiadać na pytania? Wysłałam Ci maila, ktorego zignorowałaś i widzę że innym dziewczynom tez nie odpisujesz. Sama się zaofiarowałaś i nie wiem jak należy traktować Twoje milczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
euforyjka Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 14.10.06, 14:34 doriss widzę, że z Ciebie bardzo fajna babeczka :* tak się składa, że ja nie mam żadnych problemow z włosami :) są sliczne, długie i jasne :) pozdrawiam Ciebie gorąco i buziaczki przysyłam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz dobry fryzjer- KRAKOW 15.10.06, 18:33 Witam, chcialabym zmienic diametralnie fryzure, zalezy mi na fryzjerze, ktory spojrzałby na moje wlosy i mnie sama, porozmawiał, wzial pod uwage styl mojego ubierania sie/zycia- i dopiero wtedy dobrał fryzure. Ja sama nie mam kompletnie pomyslu. Mam dosc trudne, bo falowane i geste wlosy, do tej pory tylko cieniowane. Mam dosyc juz ciaglego cieniowania, potrzebuje fryzjera ktory nie boi sie i potrafi sprostac wyzwaniom ;) Cena- do 60 złotych. Możesz mi polecic jakis salon w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
magda769 Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 15.10.06, 19:22 Chciałbym miec kolor włosów ziny jasny braz. Do tej pory farbowałam na ciemna zimna czekolade z Loreala Majirel. prosze powiedziec jaki kolor z jasnych brazów Majirel bedzie miał odcien zimny. Swego czasu kolor taki polecał Leszek Czajka na łamach Twojego stylu ale gdzies mi zginela ta gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
miciaa Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 15.10.06, 22:28 hej mam maly problem z farbowaniem włosów, od jakis pare miesiecy moje naturane (braz taki wyblakły) farbuje ciemnymi farbami tj ciemny braz, braz. Farby marek tj, Wella, Loreal. Ostatnio uzyłam farby firmy Loreal która rozjasniala o ton wlosy ciemne, no i niestety chwycilo mi same odrosty - wyszly hmm cos pod rudy. I teraz co zrobic - mozna na ciemen wlosy stosowac dekoloryzator?(zeby mi tylko blond nei wyszly :( ) chciałabym miec kolor wloso kolo jasnego brazu . Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 16.10.06, 18:53 Doris, wysłałam Ci maila ze swoimi zdjęciami z prośbą o konsultację:) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Pytanie naprawde niezlosliwe... 17.10.06, 10:49 sorry ale gdzies wcielo moj post wiec wklejam jeszcze raz: ...Doris, czy chociaz raz obcielas komus wlosy tak jak pokazywal na zdjeciu. bo mnie jeszcze nigdy nikt nie obcial tak jak jest na zdjeciu w magazynie na stoliku u fryzjera (a wiec magazyn na pewno nie raz w wolnych chwilach studiowany) i tez zdaje sobie sprawe ze ja nie bede wygladac tak jak modelka ale ksztalt fryzury powinien byc ten sam. wybieram na ogol fryzury na ktorych wlosy sa takie jak moje wlasne. (co widac na zdjeciu) tymczasem mam na glowie kompletnie co innego i nie jest to moj wymsyl ale kazdego kto widzial i zdjecie i mnie. dla przykladu: mowie ze chce sie obciac tak: www.hothaircare.com/short_hair_style_2x1.jpg a wychodze tak: www.beautifulhairstyles.com/short/pictures/shorthairstyles10.jpg dlaczego???? powaznie pytam. venus Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Pytanie naprawde niezlosliwe... 17.10.06, 10:51 aha a teraz linki nie pracuja wiec raz jeszcze: chce tak: www.hothaircare.com/short_hair_style_2x1.jpg wychodze tak: www.beautifulhairstyles.com/short/pictures/shorthairstyles10.jpg V. Odpowiedz Link Zgłoś
pajak_matrix Re: Pytanie naprawde niezlosliwe... 01.01.07, 20:16 jestem fryzjerem i staram sie sprostac wymaganiom moich ukochanych klientek i uwierz mi obciąć można tak jak na zdjeciu ale twoje wlosy mogą miec inny kierunek wzrostu i opadania i po umyciu ta sama fryzura może wyglądac zupelnie inaczej niż zaraz po obcięciu ale to też jest kwestia inteligencji i podejscia fryzjera do ciebie zapraszam do poznania a na pewno cos wymyslimy i popracujemy nad twoim zadowolenie z fryzury pozdrawiam fryzjer Odpowiedz Link Zgłoś
lili202 2 pytanka 31.10.06, 09:22 1.jak czesto mozna robic plukanki? czy co 2-3 dni to nei jest zbyt czesto? 2. czy jak sie uzywa nablyszczacza do wlosow to warto jest rowniez uzyc lakieru do wlosow czy lepiej sobei odpuscic? Odpowiedz Link Zgłoś
aniutkam Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 01.11.06, 18:58 Mam podłużną chudą buzię z dość wysokim czołem. Jaką dobrać fryzurkę, żeby trochę pogrubiła twarz? Kiedyś nosiłam włosy długości -do brody- i zawijałam za ucho, teraz mam krótkie na górze, a trochę dłuższe na boku-przy uszach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zapytajnik.5 Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 04.11.06, 22:48 Czy można łączyć chnę z basmą? Wie ktoś? Robił tak? Jaki był efekt? Odpowiedz Link Zgłoś
koncowka Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 05.11.06, 07:31 jak osiagnac fryzure jak miala kiedys Jennifer Ainston (do ramion blond) Odpowiedz Link Zgłoś
malena_79 Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 01.01.07, 23:53 Czy jak mam łojotokowe zapalenie skóry głowy to mogę pomalować włosy? Odpowiedz Link Zgłoś
pajak_matrix Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 02.01.07, 14:42 raczej nie powinnaś zkończyć leczenie ,ale jeżeli lekaż ci pozwoli to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
lemon55 Odcień mlecznej czekolady 02.01.07, 17:07 Czy masz może zdjęcia włosów o odcieniu mlecznej czekolady? Do jakiego typu urody pasuje taki kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
pajak_matrix Re: Odcień mlecznej czekolady 02.01.07, 21:59 to trudno określić,na to czy pasuje ci ten kolor tżeba cię zobaczyć na żywo .Na dobor koloru składa sie dużo żeczy np.kolor skory kolor oczu upodobania czy lepiej ci w zimnym odcieniu czy w ciepłym a dopiero na końcu jest wiele odcieni mlecznej czekolady w zaleznosci od tego kto ją produkuje i jeszcze czy obecny twój kolor pozwoli na to aby go zmienić.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pajak_matrix Re: Odcień mlecznej czekolady 02.01.07, 22:01 przepraszam za byki ale tak już jest Odpowiedz Link Zgłoś
agusia101 Re: alternatywa dla blondu 02.01.07, 22:26 a ja szukam cos zamiast blondu z którym naprawde czuje sie dobrze. wiedzac ze niszcze drastycznie wlosy farbuje je co 2-3 miesiace jednak 3 to juz mam odrost masakra.Sama niewiem na jaki kolor sie zdecydowac. wolałabym farbowac w domu na jakis jasny moze miodoow karmelowy kolor. jednak niewiem czy mi by pasował... pomózcie moje mije Wysyłam link z moim zdjeciem prosze mnie łagodnie potraktowac img107.imageshack.us/my.php?image=agaprzedwieczoremta7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
xxwieczna Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 07.01.07, 14:22 Czy istnieje profesjonalna koloryzująca odżywka do włosów safran (ew. szafran)? Nigdzie nie znalazłam o niej żadnej wzmianki, a wybieram się do fryzjera, króry to "cudo" serwuje wszystkim klientkom. Za nie małe pieniądze z resztą. Mam obawy, że może to być jakiś zwykły szampon koloryzujący bez amoniaku (bo zachwala, że nie śmierdzi. Podpowiedy prosy, bo nie chce dac sie nabrac. Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia1991 Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 07.01.07, 14:42 jaka jest najlepsza fryzura na twarz dluga,owalna z szerokim nosem? Odpowiedz Link Zgłoś
dorris_la Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 07.01.07, 15:13 hej mam włosy farbowane na blond i w związku z tym wysuszone.Chcę zainwestować w dobrą odżywkę. Co polecasz? Czy L'oreal professional albo Matrix to dobry wybór?A moze jeszcze coś innego? Będę bardzo wdzięczna za polecenie jakiś produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
girl1991 Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 07.01.07, 15:27 Mam włosy średnio pocieniowanena długości i grzywkę rzadkąna skos lekko.. Włosy mam proste z natury, ale po umyciu ichkońcówki są powywijanew różne strony. I do tego mam wrażenie, że mam tych włosów mało ;] a tak naprawdę są podobno gęste. Czy taka fryzura: włosy na całej długości odcięte na prosto i grzywka prosta będa wyglądały na gęstrze i końcówki będą mniej się wywijały? POZDAWIAM I prosze o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
girl1991 Re: pytaj o co chcesz fryzjerstwo 07.01.07, 15:37 zapomniałam dodać, że zależy mi na tym aby włosy wyglądały na gęste i były proste bez układnania, bo niestety nie wychodzi mi to i nie wiem jak robić aby końcówki i włosy były wygładzone (o ile jest taka możliwość aby bez układania takie były) albo może zna Pani dobre kosmetyki aby one były gładkie i błyszczące na całej długości :) Odpowiedz Link Zgłoś