Dodaj do ulubionych

Poparzona po solarium

IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 27.03.03, 10:20
Od pół roku nie chodziłam na solarium, skóra się odzwyczaiła. Przed
zbliżajacym się wyjazdem chciałam nieco się opalić. Ponieważ niedawno się
przeprowadziłam, wybrałam nieznany mi gabinet kosmetyczny obok siebie. Pani
bez mrugnięcia okiem pozwoliła mi na 12 min. Wyjśniłam jej, ze skóra jest
odzwyczajona, jaką mam sama widziała.
No i pech, od dwóch dni jestem poparzona na brzuchu i udach. Jak mogę
złagodzić objawy? Oczywiście z solarium się na jakiś czas pożegnam i poza tym
poszukam innego.
Obserwuj wątek
    • Gość: E Re: Poparzona po solarium IP: *.rmf.pl 27.03.03, 11:44
      W Avonie jest super zel(niebieski) chlodzacy -po przedawkowaniu slonca. Druga
      opcja -serwatka, kasne mleko jako oklad no i mnostwo balsamu do ciala ze 3 razy
      dziennie (najlepeij przed uzyciem schlodzic w lodowce)pzdrEd
    • Gość: Salja Re: Poparzona po solarium IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 27.03.03, 13:50
      Ja tez niedawno bylam pierwszy raz na solarium i mialam cale czerwone plecy i
      nogi i troszke to bolalo :( smarowalam sie duzo balsamem albo kremem Nivea i
      po paru dniach czerwone zniknelo.
    • Gość: justy Re: Poparzona po solarium IP: *.visp.energis.pl 27.03.03, 19:38
      stosuj Panthenol w piance
      • Gość: Woman Re: Poparzona po solarium IP: *.acn.pl / 10.67.4.* 27.03.03, 21:12
        Gość portalu: justy napisał(a):

> stosuj Panthenol w piance

Tak, tak, też polecam. Panthenol w piance jest super!
        • Gość: Mrufka Re: Poparzona po solarium IP: *.abo.wanadoo.fr 27.03.03, 22:41
          Emulsja "Biafine" ( jesli jest w polskich aptekach) bez recepty, na poparzenia
          pierwszego i drugiego stopnia. Bardzo lekka, szybko sie wchlania, lagodzi i
          sprawia duza ulge. Przy kilkukrotnym stosowaniu w ciagu dnia zaczerwienienie
          szybko znika. Te emulsje mozna stosowac takze na oparzenia inne od slonecznych.
    • Gość: Viola Re: Poparzona po solarium IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 28.03.03, 09:14
      Dziękuję Wam wszystkim za pomoc. :) Już jest trochę lepiej, ale Panthenol się
      przyda.
      A swoją drogą, czy ktoś wie w jaki sposób ma pomóc kwaśne mleko? Wiem, że to
      stary, babciny sposób, ale chciałabym jednak wiedzieć czy rzeczywiście pomaga.
      Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka