Dodaj do ulubionych

Zamiast solarium

28.11.06, 11:31
Cześć Dziewczyny!
Chciałam zapytać czy korzystałyście z opalania natryskowego (nie wiem czy tak
to się fachowo nazywa). W każdym razie kosztuje około 80 zł i podobno starcza
na ok. 2 tygodnie. I jak to jest z efektem? Czy opalenizna jest równa itd.?
Chcę iść przed sylwestrem i mam trochę wątpliwości.
Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: Zamiast solarium 28.11.06, 12:11
      To zwykły samoopalacz tylko nakładany w inny sposób ;) Na pojedyncze wyjście
      jest ok, poźniej nierówno schodzi i śmierdzi samoopalaczem..
    • mloda2008 Re: Zamiast solarium 28.11.06, 14:21
      kopiuję z innego wątka, w którym opisałam ten rodzaj opalania.
      Co do zapachu samoopalacza, to dobre pimenty/barwniki są zpachowe-bardzo miły
      zapach w zależności od firmy-owocowe, tropikalne, wanilla itp - mnie osobiście
      nie przypomina samoopalacza:-) Może innych firm rzeczywiście są nieprzyjemne w
      zapachu, ale te ktore ja poznałam ładnie pachnialy.
      Solarium natryskowe polega na reakcji chemicznej kosmetyku i skóry. dochodzi w
      niej do zabarwienia skóry-w zalezności od kolru barwnika kosmetyku uzyskuje się
      różne efekty kolorystyczne. Można porównać tą metodę do samoopalacza ale jest
      ona bardziej skuteczna i zadowalająca:-)
      Warunkiem takiego zadowalającego efektu jest oczywiście jakość i profesjonalizm
      usług-kosmetyki, sprzęt i osoba wykonująca zabieg. Dobrze wykonany zabieg
      powinien być poprzedzony peelingiem (podobnie jak każda kąpiel słoneczna-na
      naturalnym jak i sztucznym słonku-solarium). Oczywiście peelin wykonujemy
      minimum dzień przed opalaniem/zabiegiem (podobnie jak depilację). Regularny
      peeling zapewni gladką i równomiernie opalona skórę. Zapobiegnie ciemnym plamom
      w miejscach gdzie naskórek jest wysuszony i zrogowacialy. Oprocz takich porad
      dotyczących przygotowania skóry przed zabiegiem, osoba wykonująca zastosuje
      blokery na miejsca gdzie skóra jest grubsza np kolana, łokcie, skórki przy
      paznokciach itp oraz w miejscach typu brwi, czolo u nasady włosów itp. Blokery
      maja na celu uniknięcie uzyskania mocniejszego efektu w miejscach gdzie
      kosmetyk mógłby się nadmiernie zgromadzić.
      co do efektu, to naprawdę zależy on od kondycji skóry, sposobu pielęgnacji
      cialą zarówno przed, jak i po zabiegu, profesjonalizmu samego zabiegu.
      Efekt utrzymuje się od 7 nawet do 14 dni jeśli odpowiednio dba się o skórę :-)
      ale to tak jak przy każdej opaleniżnie- kwestia indywidualna.
      Polecam ta metodę osobom, które nie moga wystawiać się na słonko/lampy z
      przyczyn zdrowotnych leki, nadciśnienie, serce itp, kobietom w ciąży (często
      korzystają z tej opcji panny młode spodziewające się dzidziusia), osobom które
      nie mają czasu na stopniowe opalanie na solarium/słonku itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka