Dodaj do ulubionych

help zaczerwienione policzki i nos!!!

20.12.06, 15:22
często zdarza mi sie mieć czerwone policzki, a częsciej nos u góry, jak tylko
wypije lub zjem cos cieplego od razu mam taki nos i policzki, jak jest na
dworze zimno mam to samo, wchdzoę potem do cieplego pomieszczenia i znów to
samo i do tego dochodzi pieczenie, czasem ludzie pytaja czy nic mie nie jest,
czy sie zle nie czuje bo tak koszmarnie to wygląda....czy jest na to jakas
rada, jakiś krem
Obserwuj wątek
    • pomidorekk Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 15:27
      mam to samo- i niedawno sie dowiedziałam, że to cera naczynkowa- płytko
      położone naczynia kriwonosne pod skórą twarzy. Mi doradzono:
      - połykac jedna tabletke rutynoscorbinu dziennie ( obkurcza naczynia)
      - przed każdym wyjściem smarowac sie kremem, podkład + puder to dodatkowa
      warstwa zabezpieczająca
      - unikać opalania się
      - kupic sobie maseczkę albo krem do cery naczynkowej (lub jedno i drugie)

Najlepiej zgłoś się do kosmetyczki lub dermatologa na badanie cery, wtedy
      będziesz miała pewność co i jak.
      • kirst3 Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 15:29
        a jaki krem używac?kiedys bylam u dermatologa, pani dr powiedzila ze taka moja
        uroda......:(
        • pomidorekk Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 15:33
          no to ta uroda się nazywa właśnie cera naczynkowa.A Twoja mam ma takie
          problemy, bo moja mama ma i niestety taka cera to po niej w spadku
          genetycznym:) ja się dowiedziałam niedawno o tym więc jeszcze nic nie
          zakupiłam, łykam rutynoscorbin. Krem mam LRP Hydraphase leggere- ale to do cery
          tłustej, bo nieszczęścia chodza parami i mam cerę tłustą naczynkową:)
          Może sobie kupię zatem maseczkę na naczynka. Mam maseczkę dermiki dla tłustej
          cery i jest dobra, więc może poszukam u Dermiki takiej dla naczynek.
          • kirst3 Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 15:37
            ma niestey ale juz pajaczki, ja pajaczkw nie mam ale mam te buraki na twrazy to
            koszmar, a jak ktos mi o tym mówi jest jescze gorzej bo wtedy dochodzi stres i
            dodtakowo dostaję plma n aszyji i dekoldzie......
            • pomidorekk Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 15:41
              o ja tez mam takie plamy od stresu i gorąca:) dokładnie na szyji i dekoldzie:)
              moja mam też juz ma pajączki...
              nie ma co sie zamartwiac tylko trzeba zacząc działać:)
              jak możesz idź do kosmetyczki- ona ci najlepiej doradzi.
              ewentualnei zajrzyj do jakiegoś sklepu kosmetycznego i poproś o dobre kosmetyki
              do tego rodzaju cery ( najlepiej byłoby zakupić kosmetyki apteczne).
              I łykaj rutynoscorbin - oprócz rutyny to tez dobre na przedziwdziałanie
              chorobom i codzienna dawka witaminy C :)
              aaa no i mniej opalania.....najlepiej w ogóle.
              • kirst3 Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 15:51
                widxisz doktor sie ze mnie śmije, mówi ze to nie żaden problem moje plamy na
                dekoldzie i czerwone poliki,a do kosmetyczki nawet nie wiem gdzie iść w wawie?
                polecasz coś?
                • pomidorekk kosmetyczka 20.12.06, 16:02
                  ja mieszkam na Kabatach- dolny ursynów- wawa - przy stacji metra Kabaty jest
                  bardzo dobra kosmetyczka- wczoraj u niej byłam, wczęsniej na innym forum
                  poleciły mi ją dziewczyny z Ursynowa. Salon nazywa się Sole de Espania i mieści
                  się na KEN 19, jesli jednak jestes z innej części miasta to zajrzyj na forum
                  swojej dzielnicy i poszukaj w postach namiarów na dobrą kosmetyczkę, albo załóż
                  wątek- na pewno ktoś ci poleci kogoś sprawdzonego.
                  Jak będziesz dalej zainteresowana kosmetyczką z kabat to podam ci numer
                  telfonu do salonu i adres strony internetowej.
                  • kirst3 Re: kosmetyczka 20.12.06, 16:04
                    jestem z zacisza, ale pracuje w centrum, powiem jednak z emimo wszytsko boej
                    sie isc do kosmetyczki bo jako nastolatka bardzo ucierpialam po jednej wizcie
                    oczyszczania skóry, mialam takie uczulenie ze wyladowalam na ostrym dyżurze!!!
                    • pomidorekk Re: kosmetyczka 20.12.06, 16:16
                      oj to niezbyt ciekawie.. ja tez się bałam bo naczytałam się (równiez na tym
                      forum), jakie masakry potrafia robić kosmetyczki. Wczoraj Pani kosmetyczka
                      zrobiła mi peeling kawiatcyjny - jak nie chcesz czyszczenia mechanicznego to
                      jest dobre wyjście , no i ręcznie czyściła mi brodę z zaskórniaków i dwóch
                      dużych ropnych... powiem ci że jak przyszłam do domu to wszystko w ciagu 3
                      godzin się ładnie zagoiło- po zaskórniakch to od razu nie było sladu a te dwa
                      ropne to sie goją, ale jest znaaaaaaaaaaczna poprawa w porównanu z tym co było
                      dwa dni temu. i myślę , że jej zaufam i pójde do niej w styczniu na czyszcznie
                      tym bardziej że na forum dziewczyny pisały, że właśnie czyści rewelacyjnie i
                      beż śladu.
            • iluminacja256 Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 15:42
              to moze przy okazji zbadaj sobie czy nei masz nadcisnienia...

Cera naczynkowa ma przerąbane- coś o tym wiem - generalnei to teraz jest
              najgorszy czas - zmiany z bardzo zimnego na bardzo ciepłe - jedyny ratunek to
              gruba wartstwa dobrego kremu + podkład , albo puder.
              • kirst3 Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 15:49
                no nieestey ale puder tego nie kryje, tym bardziej ze wychodzac z domu nic nie
                mam a jak zjawiam sie w biurez to czerwoni atakują!!!i puder już nic tu nie
                pomoze!!!ja sie chyba zalamie bo zima jest najgorsza, w lato jak jestem opalona
                nic takiego sie nie dzieje nigdy tylko ak jest zimno!!
              • pomidorekk Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 15:55
                no zima to najgorszy okres:(
                krem i podkład + puder to niezbędne rzeczy.
                A może polecisz jakiś dobry krem albo maseczkę dla takiej cery?
                • kirst3 Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 16:00
                  uzywalam róznych kosmetyków, jak na zrei jednyny który sie spisywal to la roche
                  rosaliac, ale tlyko dwa opakowania, bo pozniej juz przestal dzialac, ja
                  chcialbaym znaleść cos tanszego bo ten kosztuje 80zl
                • kirst3 Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 16:01
                  chyba najbardziej w tym wszytskim boli mnie to ze ludzie widzac ten dekolt w
                  kropkach od razu widza ze sie denerwuje, na wszytskie wazne spotkania, czy
                  rozmowy chodze w golfach....:(
                  • pomidorekk Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 16:04
                    no u mnie to aż tak gwałtownie nie przebiega...
                    spóbuj z tym rutynoscorbinem, może taka jedna tabletka dziennie pomoże:)
                    • kirst3 Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 16:05
                      dzieki pomidorkku jestes bardzo mily!!!!napewno sprubuje
                      ciekawe tylko dlaczego w lat nie ma tych objawów???czy tez tak masz?
                • iluminacja256 Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 16:05
                  Przyznam szczerze, z ebardzo zle wspominam chyba wszystkie kosmetyki
                  przeznaczone do skóry naczyniowej - od Biodermy po La Roche Posay - kazy
                  fundował mi więcej problemów niż pomagał. Od kilku lat uzywam kremu Nutrissime
                  Loreala , zimą nawilżajacego Dermedica , a na zaczerwienione miejsca bloker
                  Biodermy +50 , który ma tę zalete, ze jest prawie biały wiec nieco kryje i tak
                  jakoś idzie...Maseczki to głównie "Nasycenie " dermiki, które ładnie wybledza i
                  taniutka maczeczka Polleny Malwy nawilzajaca Hydrolite. Swietnei mył taką
                  skórę zel z lnem Kolastyny, ale go wycofali - teraz szukam czegos na
                  zastępstwo.Bardzo zle wspominam serię Eris apteczną do skóry naczyniowej -
                  potwornie mnei podrazniła , to chyba sok z cytryn z niej zawarty, równei zle
                  wspominam krem do skóry nadwrazliwej La Roche Posay, a paradoksalnie jakiś krem
                  pod oczy chyba Ziaja phyto activ był neizły.

Łykam rutinioskorpin, wtryniam kasze i skrzyp , bo uszczelniaja naczynia, ale
                  tak naprawdę to jest ciezko ...zwłaszcza jesli zimą zalezy na tym , zeby po
                  wejsciu niezle sie prezentować, a nie jak ruska lalka
                  • iluminacja256 Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 16:06
                    A sorry ten do nadwrazliwej, to bylo avene - LRP ujdzie, ale za drogi i nei
                    działa...
                  • pomidorekk Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 16:09
                    o widze, że sporo tego przetestwoałaś- jestes jak skarbnica wiedzy naczynkowej:)
                    ja ma jeszcze ten problem, że mam tłustą cerę i kosmetyki dobrane pod nią- nie
                    starczy mi niedługo czasu i miejsca na twarzy na wszystkie kremy i maseczki...:)
                    nie mogę nałożyc każdego kremu na twarz, bo jest duże prawdopodbieństwo, że mi
                    zatka pory :( Chyba skusze się na ta maseczkę dermiki, bo mam dobre zdanie na
                    temat dermiki i uzywam ich maseczki z glinką do cery tłustej.
                    dzięki za porady.
                    • pomidorekk Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 16:12
                      w lato skóra jest opalona i tak jak wczesnie kolezanka doświadczona nam
                      powiedziała nie ma takich skoków temperatury - z ciepłego do zimnego i na
                      odwrót.
                      W lato tego problemu nie mam- mam czasami plamy na dekoldzie i szyji jak wyjde
                      z bardzo gorącej kapieli no i generlanie czasami łapię buraczka jak sie za
                      długo przypieke na słońcu. teraz to juz takich leżakowań słonecznych będe
                      unikać raczej.
                      • iluminacja256 Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 16:18
                        Polecam zreszta uzywanie blokerów - wiekszośc jest biała, więc tuszuje
                        naczynia, a jedniczesnei chroni przed promieniami słonecznymi i lekko
                        natłuszcza, np.www.wizaz.pl/produkty/baza/produkt.php?produkt=14422

• pomidorekk Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 20.12.06, 16:25
                          no u mnie wiekszośc blokerów odpada, bo własnie natłuszcza... natura hojnie
                          mnie obdarował cerą tłusto naczynkową. Jedyny bloker jaki używałam to Vichy
                          capital soleil fluid dla cery tłustej. teraz uzywam kremu nawilżającego +
                          podkład z filtrem i musi wystraczyc.
                      • blondynaaa Re: help zaczerwienione policzki i nos!!! 24.12.06, 13:35
                        ja też mam problem buraka na twarzy, ale mój sprawdzony sposób to dwa kremy:
                        Garnier Skóra muśnięta słońcem albo Johnson's Holiday Skin - brązują, więc nawet
                        już zrobię się czerwona to aż tak się nie rzuca w oczy + puder ożywiający cerę
                        brązujący z vipery - tani i sprawdzony:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka