Dodaj do ulubionych

Obciełam włosy i ....

28.12.06, 14:42
teraz załuje:(((!!!!mhmmm chce swoje długie włoski!!!!
Tak cos mnie napadło, chciałam cos zmienic i obciełam!
Wszyscy mowia, ze mi ładnie, ze lepiej i w ogole...ale
ja jakos nie moge sie przyzwyczaic:(
Moze dlatego, ze niedawno obciełam(mam teraz do ucha
a miałam wiecej niz połowa pleców).
Tak chciałam sie tylko wyzalic...i zapytac sie, czy znacie
jakies odzywki, albo maseczki do włosów(np.domowej roboty)na szybszy
porost włosow?
No to tyle ulzyło mi troche!
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • euforyjka Re: Obciełam włosy i .... 28.12.06, 16:29
      wspołczuję Ci biedactwo :( też kiedys obcięłam na krótko i potem bardzo tego
      żałowałam. ale na szczęście minęło parę lat i znow mam swoje sliczne długie
      blond włoski. trzymaj się! czas szybko leci i niedługo znowu bedziesz miala
      dlugie wlosy, pozdrawiam gorąco :)
    • kat_ja1 Re: Obciełam włosy i .... 28.12.06, 19:31
      Ja mam to samo:( zupełnie zwariowałam, tym bardziej, ze fryzjer jak zwykle sam
      zadecydował. Stwierdził, że mam tak gęste wlosy, że może sobie poszaleć...i
      poszalał...a wcale go nie prosiłam o to, żeby mi przerzedził włosy..porażka i
      znowu zapuszczanie:(
      • littlefrog Re: Obciełam włosy i .... 28.12.06, 20:44
        Mi bardzo szybko zaczęły rosnąc jak zaczęłam stosować henna treatment wax, mniej
        wiecej 2x w tygodniu po pół godziny. Skutek był taki że odwiedziłam moja
        fryzjerkę w celu zrobienia balejażu po niecałych dwóch miesiącach a nie ok.
        trzech, bo mi tak szybko włosy odrosły :)
        • bridget_07 Re: Obciełam włosy i .... 28.12.06, 21:30
          Jutro lece po ta odzywke najwczesniej jak sie da!
          (bo chodzi Ci o odzywke, prawda?)
          Mam nadzieje, ze mi rowniez troche pomoze!
          • littlefrog Re: Obciełam włosy i .... 28.12.06, 21:33
            Tak, to odżywka, a raczej może maseczka, do kupienia w aptece lub sklepie
            zielarskim :)

www.allegro.pl/item150957231_odzywka_do_wlosow_treatment_wax_dla_blondynek.html
            • bridget_07 Re: Obciełam włosy i .... 28.12.06, 21:43
              własnie ja znalazłam rowniez na allegro i miałam Ci wysyłac linka, czy takiej
              uzywałas:)
              Dzieki jutro probuje!
        • monika_san Re: Obciełam włosy i .... 01.01.07, 10:37
          potwierdzam, rzeczywiście po tej masce włosy rosną znacznie szybciej i jak ktoś
          je farbuje to trzeba częściej do fryzjera:-) Ale to działa pod warunkiem że się
          stosuje wg wskazań czyli 2x w tygodniu trzymać po conajmniej pół godziny (ja
          czasem trzymam godzine lub więcej)w cieple. W gorącej kąpieli ciężko wytrzymać
          tyle czasu więc nakładam maskę, na to czepek foliowy i na to czapkę żeby było
          ciepło (czapka lepiej się trzyma niż ręcznik, można w tym czasie wszystko robić
          choć śmiesznie wygląda, ale co się nie robi...)
        • iza3108 Re: Obciełam włosy i .... 05.01.07, 13:32
          a co to jest ta henna treatment wax ? i jak to się używa ? słyszałam że waxu
          nie mozna uzywac na jasne farbowane włosy ?
    • zabkam Re: Obciełam włosy i .... 28.12.06, 20:57
      tez to samo zrobila :( oczywiscie pod wplywem fryzjerki :(
      mialam wloski do pasa teraz mam do ramion :( ale coz musialam chociaz jedna mi prawde w oczy powiedziala ze koncowki mam polamane.
      • sonyanna Re: Obciełam włosy i .... 28.12.06, 21:03
        Też mam długie i gęste włosy i niestety ciężkie... nie mogę sobie zrobić żadnej
        wysokiej fryzury bo po prostu mi opada. Mam właśnie zamiar je podciąć, ale w
        moim przypadku one i tak szybko odrastają.
        Któraś napisała, że fryzjer jej włosy "przerzedził", tzn.? Wycieniował??
    • bridget_07 Re: Obciełam włosy i .... 28.12.06, 21:28
      Dziękuje za słowa otuchy i rady, ale jetem taka wsciekła, ze szok...
      Do tego mam okropny humor i pokłociłam sie z chłopakiem to wszystko przez te
      włosy:(
      Przeciez w koncu to nie koniec swiata to tylko włosy, ale...
      Zreszta nie znosze chodzic do fryzjera to moje utrapienie przewaznie zawsze
      wychodze nie zadowolona:(
      • amelie_poulain Re: Obciełam włosy i .... 28.12.06, 22:00
        Ja tez mam dlugie wlosy i kusi mnie zeby sciąć tak jak miala amelia :)

ale nie jestem przekonana i pewnie tego nie zrobie - brak mi odwagi..

a Ty sie nie przejmuj. na pewno i tak jesteś śliczna, wlosy nie dosc ze
        odrosną, to jeszcze w tych tez ci ladnie wg znajomych. nie przejmuj sie
        niczym:)
        • bridget_07 Re: Obciełam włosy i .... 28.12.06, 22:05
          amelie_poulain napisała:

> Ja tez mam dlugie wlosy i kusi mnie zeby sciąć tak jak miala amelia :)
          >
          > ale nie jestem przekonana i pewnie tego nie zrobie - brak mi odwagi..

eeeeeeeee tam, co Ty gadasz Amelia-obcinaj, obcinaj i jeszcze raz obcinaj:)
          Pocierpimy razem...
          A pozniej załozymy watek typu"pokrzywdzone przez fryzjera"
          Mam nadzieje, ze Cie nie odstraszyłam?!

Dzieki Wam podnosiecie mnie na duchu-chyba zadzwonie do swojego faceta i go
          przeprosze...
          Nawet nie chce myslec jaka złosnica dzisiaj byłam...
          • amelie_poulain Re: Obciełam włosy i .... 28.12.06, 22:15

dzwon dzwon...:)

a ja jesli zetne to dopiero po studniowce;)
            swoja droga wiele razy po obcieciu grzywki mialam stan poddepresyjny...albo
            najgorzej jak mi obcinaly, ze niby wycieniowac - mialam u gory jakis chelm, a
            spod spodu cienkie kosmyki...brrr.na szczescie dosc szybko mi rosna i po
            tygodniu cierpien i roznorakich zabiegow zaczynam wygladac jak czlowiek bez
            cudowania.
            • bridget_07 Re: Obciełam włosy i .... 28.12.06, 22:25
              Miłej zabawy na studniówce zycze!
              A ja teraz musze uzbroic sie w cierpliwosc i czekac na swoje włoski,
              az mi odrosna...

A fryzjerow przez najblizszy czas omijam szerokim łukiem!
              Moja mama chodzi raz tygodniowo do fryzjera, a jakbym mogła
              nie chodziłabym tam wcale...wrrr!

• ida17 Re: Obciełam włosy i .... 29.12.06, 08:12
                A ja poszłam ostatnio do fryzjera zafarbować włosy .Bez obcinania!!!! Fryzjerka
                po zafarbowaniu stwierdziła ,że mam rozdwjone koncówki i trzeba je leciuutko
                podciąć. Nawet się nie zorientowałam kiedy zaczęła mi ścinać górę, strzępić
                końce ...Przerzedziła moje i tak już nie za gęste włosy!!! Nie mogę ich już
                spiąć , bo góra jest za krótka. I musiałam jeszcze zapłacić za obcięcie, którego
                nie chciałam!!!!!
                • dolce_bacio Re: Obciełam włosy i .... 29.12.06, 08:46
                  bridget,nie martw sie!!!tez tak kiedys mialam i probowalam tysiac odzywek
                  szamponow-podaje Ci moj zestaw number one,naprawde dziala;)szampon dermena
                  (kosztuje ok 25 zl,w aptece,stymuluje mieszki wlosowe,rosna
                  szybciej;),najwazniejszy-lotion SEboradin,taki rozowy,ok 12 zl,do wcierania w
                  skore glowy,troche niezbyt ladnie pachnie,takze wcieraj na noc,a rano umyj
                  wlosy-mowie Ci-on moze zdzialac cuda!!wax tez jest niezla.ale ja poilecam
                  seboradin.mozesz nabyc jakies tabletki na wlosy,srednio wierze w ich dzialanie
                  ale moze cos tam daja-ja polecam Silice(sporo znajomych sobie ją chwali;)
                  powodzenia!
                  mam nadzieje ze choc troche Ci pomoglam!!
                  buzki;)
                  • bridget_07 Re: Obciełam włosy i .... 29.12.06, 12:59
                    nie troche tylko bardzo mi pomogłas:)
                • bridget_07 Re: Obciełam włosy i .... 29.12.06, 12:54
                  ida17 napisała:

>Fryzjerka po zafarbowaniu stwierdziła ,że mam rozdwjone koncówki i trzeba je
                  >leciuutko
                  >podciąć. Nawet się nie zorientowałam kiedy zaczęła mi ścinać górę, strzępić
                  >końce ...

Czy te fryzjerki zawsze musza sie tak wpieprzac!?!?!?!?!?
                  Ja mam ten sam problem!!
                  Czasami mam wrazenie, ze one lepiej wiedza jak chce sie obciac:(
                  wwwwwwwwwwrrr...
    • linnia Re: Obciełam włosy i .... 31.12.06, 16:25
      a ja zawsze mam problem w druga stronę niz wiekszość z Was.
      zawsze chce zeby fryzjerka obcieła mnie na krotko, zeby włosy nie smyrały mnie po karku. do tej pory tylko raz zostałam obcieta tak krotko jak chciałam.
      za kazdym razem jak mowie prosze zaszalec, niech pani tnie krotko, słysze, ze ona boi sie ciac tak krotko.
    • hetan Re: Obciełam włosy i .... 02.01.07, 22:45
      Oj, zanim odrosną, chwilkę potrwa. Odżywki - odżywkami. Cudów nie zdziałasz.
      Ja niedawno ścięłam. Na jakieś 3 cm, z takich do połowy pleców. Na początku tez było mi dziwnie i nawet ciut żałowałam. Po kilku dniach przyzwyczaiłam się, ścięłam na niecałe 2 cm i... jest super :)
      Jak mi się znudzi to zapuszczę. Włosy odrastają! Spróbuj polubić tą nowa fryzurkę, bo jeszcze troszkę z nia będziesz.
      • bacha1979 Re: Obciełam włosy i .... 03.01.07, 07:30
        Otóż to- włosy nie zęby odrosną. :)
        Ja też sciełam swoje długie włosy i ani troche nie żałuję.:)
    • ivaa5 Re: Obciełam włosy i .... 04.01.07, 23:32
      Po pierwsze... to moja koleżanka miała podobną sytuację..Ale zauważ też dobre
      strony swojego czynu-wiesz,że więcej tego nie zrobisz,przekonałas się,że lepiej
      czujesz się(nie mnie oceniac wyglad) w długich włosach ... a Polak mądry po
      szkodzie. uczy się na błędach :)
      Ja używałam jakis czas temu Panthenol,kupiłam w aptece ,kosztuje niewiele -ok
      13 zł,buteleczka z jakies 200ml, jest na bazie nafty ktora pobudza cebulki
      włosa do szybszego porostu, naprawdę fajna.Włosy odrastają zdrowe.Polecam
      • laher Re: Obciełam włosy i .... 05.01.07, 00:09
        Lacze sie w bolu. POszlam tydzien temu podciac koncowki. Mowie do fryzjerki-wie
        pani, tak ze 2 centymetry, nie wiecej i moze pani troche pocieniowac z tylu.
        Wlosy milam za lopatki rownej dlugosci, z grzywka. Wziela sie kobieta za
        scinanie i niemoglam swoim wlasym oczom uwierzyc jak sie dotknelam z tylu
        glowy, zcieniowala mi czubek na rowno z grzywka.Rok zapuszczania przepadl.Z
        przodu mam pazurki oczywiscie grrr szkoda ze nie mieszkam w polsce bo kupilabym
        ten seboradin rozowy i wax.Wczesniej sama sie obcinalam. nauczylam sie jak
        niemialam kasy na fryzjera w UK jak bylam au pair i lepiej wygladalam.
        Pozdrawiam
    • axasa2 nie przesadzasz przypadkiem? 05.01.07, 11:47
      włosy nie reka - odrosna! A ja jakies 7 lat temu z wlosow za lopatki (pieknych
      i gestych) obcielam na jeza (nie tylko mi sie znudzily ale i skora glowy bolala
      mnie od ich ciezaru), wygladalam super w tych krotkich i super sie czulam, nic
      nie zalowalam, niektorzy mowili, ze dodalam sobie 10 punktow nowa fryzura, dzis
      znowy mam dlugie, zapuszczalam 2 lata, w tym czasie nie fabrowalam, zrobilam
      balejaz dopiero na dlugich i dzis tez ciesze sie z ich wygladu ale na razie nie
      tesknie za krotkimi :-) Czasami dobrze dac wloskom odpoczac, tym bardziej, ze
      znajomi twierdza, ze dobrze wygladasz. Czasami jak widze dziewuchy w takich za
      dlugich, poniszczonych wlosach, mam ochote chwycic za nozyczki i obciac im ta
      pseudoozdobe ;-) Pozdrawiam. P.S. Zadna odzywka nie przyspiesza porostu wlosow!
      co za bzdury!
      • bridget_07 Re: nie przesadzasz przypadkiem? 07.01.07, 17:08
        Mhmmmmmmm tak wiec mineło juz troche czasu...
        i musze przyznac, ze spodobały mi sie nowe włosy:)
        Moze to troche trwało, ale lepiej pozno niz wcale!!!!
        Teraz patrze na to z innej, strony, odzyja, wzmocnia sie itd.
        Dziekuje za wsparcie w jakze trudny dla mnie chwilach!

P.S.Jak to dobrze jest sie czasem komus wyzalic...
        ...jak dobrze, ze jest forum...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka