28.12.06, 21:28
Gdzie w Polsce można kupić Carmex? Odpada Allegro bo nie mam konta. Pozdrawiam :-)
Obserwuj wątek
    • littlefrog Re: Carmex 28.12.06, 21:42
      To niestety już nigdzie..
    • mroczna.trampka Re: Carmex 29.12.06, 11:21
      a moze w sephorze? kiedys mi chyba mignal przed oczami.

[ale w sumie co z tego, ze nie masz konta na allegro? zaloz sobie i po sprawie :)]
      • littlefrog Re: Carmex 29.12.06, 12:16
        w sephorze to raczej smashbox, taka marka kosmetyków ;)
        • sloneczna.dziewczyna Re: Carmex 29.12.06, 15:58
          Carmex w Sephorach nie mają. Jakieś 3 miesiące temu w Twoim Stylu trąbili wszem
          i wobec o wprowadzeniu tego produktu na polski rynek, a jak go nie było, tak
          nie ma.
    • martelinka Re: Carmex 29.12.06, 18:24
      prawda to ,że cuchnie kamforą? jak maść na przeziębienie? jakie są Wasze opinie? bo już już miałam zamawiać , ale no własnie ...:)
      • arieska Re: Carmex 29.12.06, 18:29
        martelinka napisała:

> prawda to ,że cuchnie kamforą? jak maść na przeziębienie? jakie są Wasze opinie
        > ? bo już już miałam zamawiać , ale no własnie ...:)

Dlaczego od razu cuchnie? Taki apteczny/ziołowy zapach. Zawiera i kamfore i
        mentol, wiec tym wlasnie pachnie i te wlasnie skladniki daja takie fajne
        chlodzenie na ustach.
        • martelinka Re: Carmex 29.12.06, 18:41
          ok:) więc warto kupić? aktualnie bardzo by mi sie przydał :)
          • bzzzk Re: Carmex 29.12.06, 18:51
            na pewno warto spróbować, majątek nie kosztuje:) zapach może nie jest jakiś
            przepiękny, ale można się przyzwyczaić.
          • arieska Re: Carmex 29.12.06, 18:52
            Zapach naprawde przypomina masc, ale mozna sie przyzwyczaic, poza tym w koncu
            sie ulatnia :) Ja Carmex bardzo lubie - moje usta sa po nim lekko
            zaczerwienione, ladniejsze. Kosztuje grosze, a efekt "uwydatniajacy" ma lepszy
            niz niejedna drozyzna, choc przeciez wcale nie obiecuje takiego efektu. Nie
            wysusza, milo chlodzi i nie znika blyskawicznie z ust.
    • jezeli.tylko.ja Re: Carmex 01.02.07, 16:47
      Zapragnelam dziko kupic sobie balsam Carmex, swietnie na mnie dzialaja kosmtyki
      ziolowe, ale jest pewne ale. Przeczytalam w skladzie kw. salicylowy... i tu
      jest problem, bo nie moge przyjmowac go w postaci leku doustnego ze wzgledu na
      wrzody... Czy ktos ma podobny problem i wie czy przezyje uzywanie tego balsamu??
      • extreme_honey Re: Carmex 02.02.07, 12:50
        Dziewczyny, czy Wasz Carmex pachnie waniliowo-kamforowo i czy po nałożeniu
        czujecie jak chłodzi usta ? Właśnie go nałożyłam i chciałam się upewnić czy to
        jest normalne.
        • mama_basienki Re: Carmex 02.02.07, 13:19
          Normalne :).

Ps. Uwielbiam Carmex, właśnie za to chłodzenie, zapach, choć nie jest super :)
          ulatnia sie na szczęście. No i jest na ustach dłuuuuuuugo :).
        • ona-25 Re: Carmex 02.02.07, 13:19
          tak, to jest normalne.
          • extreme_honey Re: Carmex 02.02.07, 13:28
            Dzięki:)
            Coś czuję, że i mnie Carmex oczaruje.
            • mama_basienki Re: Carmex 02.02.07, 13:47
              :) Właśnie znalazłam na allegro carmex cherry - czu któraś z was próbowała?
              Jaki jest ten zapach, nie odstrasza? Bo kusi, oj kusi :). Tym bardziej, że ma
              SPF 15 :).
      • sophie999 Re: Carmex 02.02.07, 15:20
        Kwas salicylowy przeżyjesz z pewnością:) bo jeśli masz wrzody, to nie możesz przyjmować tzw niesteroidowych leków przeciwzapalnych, m.in kwasu ACETYLOsalicylowego, ibuprofenu, etc, bo hamują wytwarzanie prostaglandyn działających ochronnie na śluzówkę żołądka, więc działają wrzodotwórczo. natomiast kwas salicylowy jest stosowany tylko zewnętrznie i ma działanie keratolityczne, czyli powiedzmy złuszczające. więc możesz carmexu śmiało używać, ale jeśli masz b. suche usta , to nie pomże:( mi nie pomógł w każdym razie za bardzo...pozdrawiam:)
        • jezeli.tylko.ja Re: Carmex 02.02.07, 15:51
          O wielkie dzieki Sophie za pomoc :) Jak sie okazalo ze mam wrzody bylam za mala
          zeby wiedziec o co chodzi, wiec poinformowano mnie tylko, ze nie moge stosowac
          salicylanow :)) No to pewnie zaryzykuje. Zalerzy mi glownie zeby chlodzil, bo
          mam czesto wrazenie, ze mam goraczke, bo mam usta takie cieplawe :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka