elunia78 03.01.07, 11:34 Mam problem ze świecęcą skórą na twarzy, chciałabym żeby moja twarz była matowa po umyciu i pokremowaniu....bez żadnych pudrów czy podkładów.... Jak to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa_79 Re: świecąca skóra twarzy 03.01.07, 11:40 znormalizować pracę gruczołów łojowych np. za pomocą kremów z kwasami. Odpowiedz Link Zgłoś
laurka2005 A ja polecam 03.01.07, 12:06 hej, ja polecam przemywanie rano i wieczorem bużki naparem zielonej herbaty, lub herbatką rumiankową ( zwykłe herbaty do kupienia w prawie każdym sklepie), krem babydream do kupienia w Rossmanie (fantastyczny jest, nie jest tłusty, ale nawilża i jednoczesnie matuje), i domowe maseczki- ja robię z masła shea, oliwy z oliwek, siemienia lnianego. Odpowiedz Link Zgłoś
elunia78 Re: świecąca skóra twarzy 04.01.07, 18:04 dzięki wielkie no to próbujemy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
laurka2005 do madzia773 04.01.07, 20:25 hej, mydło she (karite) kupuję bezpośrednio w sklepie - we Wrocławiu, w Ecospa - jest czyste, nierafinowane, wydajne i w ogóle OK! A pozatym na twarz stosuję domowy tonik - z octu jabłkowego, który jest o niebo lepszy od kupowanej chemii - tonik pozwala na zachowanie równowagi skóry, wygładza, znikają nawet pryszczyki trudne do zlikwidowania. W ciągu dnia przemywam twarz zieloną, lub rumiankową herbatą. Naprawdę polecam - to nie szkodzi, bo to sama natura!! Miałam kłopot z zaskórnikami - teraz zaczynają zanikać, a mydła do twarzy ( a miałam różne Garniery) odstawiłam a żaden pryszczyk sie nie pojawił - nawet poznikały te bardziej natrętne ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiq1 Re: do madzia773 07.01.07, 16:21 A jak mam używać ten ocet jabłkowy??? A odnośnie do tych kremów z kwasami może jakaś nazwa? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: do madzia773 08.01.07, 09:36 Effaclar K, Acne Derm, jeśli nie masz problemów z pękającymi naczynkami - Lysanel Active tonik lub krem, różne zestawy do domowej mikrodermabrazji. Odpowiedz Link Zgłoś
laurka2005 tonik z octu 14.01.07, 22:42 hej, oto moj sprawdzony przepis na tonik do twarzy; wlewam do miseczki plaska lyzeczke octu, do tego woda, okolo 10 lyzeczek i ... wsio, czyli tonik gotowy do uzycia. uzywam oczywiscie octu jablkowego, nie zwyklego ;)) zwykły jest dobry do włosów - po umyciu płukam w misce, w psoporcjach tak okolo pol na pol z wodą. twarz przecieram tonikiem po umyciu herbatką rumiankową, potem tylko lekki krem i buzia jest gladka, bez pryszczy jak ta lala :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
maiwa Re: do madzia773 14.01.07, 23:04 ocet jabłkowy?taki kuchenny?jak smarujesz?rozcienczasz?czy prosto z butelki?ile procent? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiq1 Re: świecąca skóra twarzy 14.01.07, 14:41 a jak używa się tego octu jabłkowego? Odpowiedz Link Zgłoś