Gość: aga IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 23.04.03, 09:17 Czy któraś z was używała tego kremu? Czy normalne jest,że po kilku dniach jego używania skóra jest bardzo wysuszona? Ile trzeba czekać na efekty jego działania? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sabna Re: Differin IP: *.x-net.gliwice.pl 23.04.03, 11:04 sama interesowałam sie tym lekiem i oto co znalałam ciekawego w sieci: www.zdrowie.med.pl/czytelnia/005.html www.sluzbazdrowia.com.pl/html/more3083c.html krótki wyciag z tekstów : "W krótkim czasie po rozpoczęciu kuracji może się pojawić zaczerwienienie i wysuszenie skóry twarzy. Nadmierne zaczerwienienie naskórka jest wskazaniem do przerwania leczenia na kilka dni, aż do momentu ustąpienia objawów. Nie należy stosować preparatu na uszkodzoną skórę. " Napisz czy warto go wykupić i czy jest tylko na receptę? A do zorientowanych - czy jest moze tańszy odpowiednik tego leku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Differin IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 23.04.03, 11:44 Dzięki za odzew :) Trudno mi na razie powiedzieć czy warto, bo stosuję go dopiero od kilku dni i efektów jeszcze nie widzę (poza przesuszeniem skóry - ale z tego co piszecie to normalne). Z tego co mówiła mi p. dermatolog Differin jest tylko na receptę. Kosztuje ok.42 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Differin IP: *.mgb.ch 23.04.03, 11:27 Beda efekty dopiero po 4 tygodniach. Nie stosuj na cala powierzchnie skory, raczej punktowo (tak radzila mi pani doktor). To b. silnie wysuszajacy srodek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trishna Re: Differin IP: *.acn.waw.pl 23.04.03, 12:20 Stosowałam differin co drugi dzień, zgodnie z zaleceniem dermatoloog, ale miałam koszmarne podraznienie skóry, przeszłam na czestotliwosc raz w tygodniu i mimo to moja skóra zle go tolerowała więc sobie odpuściłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Differin IP: *.klc.vectranet.pl / 10.9.1.* 23.04.03, 15:16 naprawde warto w niego zainwestowac. ja tez mialam p[o nim podrazniona skora-przesuszona,luszczaca,ani pudru ani fluidu bo strasznie go wtedy widac.wystarczy wtedy odstawic differin na kilka dni,nawilzac skore a potem wrocic do leku. fajnie wygladza skore,ale raczej jak nie ma na niej bardzo ostrych,ropnych zmian powodzenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trishna Re: Differin IP: *.acn.waw.pl 23.04.03, 23:24 Ha! ja nie odstawiłam pochopnie, na efekty czekałam prawie rok, a ze skutkami cudownej terapii dopiero niedawno( po pól roku) się uporałam. Nie chcę jednak psioczyć, mojej koleżance nie zaszkodził wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
differin Re: Differin 24.04.03, 14:30 Ja stosowałem Differin ponad pół roku i jestem z niego bardzo zadowolony - pryszcze zniknęły,a skóra stała się gładka jak pupa niemowlaka.No a nazwa spodobała mi się na tyle,że aż stała sie moim nickiem... ;-) Ja też miałem problemy z wysuszoną skórą,bo musiałem go wg zaleceń stosować codziennie na noc.Toteż za radą kumpeli zaopatrzyłem się w beztłuszczowy krem Clean&Clear (ten różowy) i dzięki niemu skóra zachowywała odpowiedni poziom nawilżenia. Warto po 6 miesiącach odstawić Differin na kilka miesięcy na bok,aby skóra nie przyzwyczaiła sie do tego leku,co mogłoby rychło zaowocować ponownymi pryszczami i przestawić się np na Isotrexin (w podobnej cenie_. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś