elejna 15.06.07, 15:52 Zastanawia mnie dlaczego powszechnie uważa się że kobieta super zadbana to zestaw tipsy solarium i balejage???Nie rozumiem ,cały czas spotykam sie z takimi opiniami... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
genovefa Re: Tipsy solarium i balejage? 15.06.07, 16:03 a gdzie tak jest? u ciebie na wsi? bo u mnie ten zestaw to od dawna synonim tandety i taniej panienki z dyskoteki. Odpowiedz Link Zgłoś
traktorowa Re: Tipsy solarium i balejage? 15.06.07, 16:08 genovefa napisała: > a gdzie tak jest? u ciebie na wsi? bo u mnie ten zestaw to od dawna synonim > tandety i taniej panienki z dyskoteki. w moim środowisku- to też synonim bezguścia i tandety- zwłaszcza ,że często taki stajl nie idzie w parze z codziennym dwukrotnym prysznicem;) tipsy- TANDETA. solarka- pierwszy krok do raka skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
slodzik1986 Re: Tipsy solarium i balejage? 15.06.07, 21:05 osoba zadbana czyli potrafiaca dobrze w siebie zainwestowac a solara tipsy i wloski to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
radamant A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:05 tylko maniery cos wiejskie zostały hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
traktorowa Re: A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:10 eee, genowefa trochę "poleciała" ale ma rację- elegancja kobiety nie ma nic wspólnego z tipsami balejażami czy solarką- a jeśli to tylko w środowiskach wiejsko-podmiejskich. i już. Odpowiedz Link Zgłoś
genovefa Re: A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:10 uuuuuuuuu.... jakas solaryjka i tipsiara sie wkurzyla.... uwazaj, bo ci sie tips na klawiaturze polamie! Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:14 Gdzie tak jest?U mnie na wsi w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
traktorowa Re: A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:21 łojeju, dziewczyno to z kim Ty obcujesz w tym Kraku, że takie poglądy na elegancję wśród Twych znajomych dominują? Ja z Krakowa znam bardzo szykowne dziewczyny , nie żadne koszmarne solario-tipserki:) Odpowiedz Link Zgłoś
genovefa Re: A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:21 a myslalam, ze w Krakowie maja lepszy gust.... Zapewniam cie, ze dla ludzie ktorzy maja wiecej niz 12 lat i maja gust - tipsy, balejaz i solara nie sa "trendy", ale sa obciachem i czyms sztucznym.... Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:41 Cóż wbrew pozorom Kraków/krakowianki wyglądają w wiekszosci tandetnie,królują u nas tipsy a szczytem elegancji jest miec codziennie inny wzorek. Odpowiedz Link Zgłoś
traktorowa Re: A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:45 elejna napisała: > Cóż wbrew pozorom Kraków/krakowianki wyglądają w wiekszosci tandetnie,królują u > > nas tipsy a szczytem elegancji jest miec codziennie inny wzorek. echhh , Galicja:I Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Tipsy solarium i balejage? 15.06.07, 17:10 Jestem zadbaną kobietę, ale nigdy w życiu te trzy rzeczy nie kojarzyły mi się z zadbaną kobietą, raczej z tandetą,sileniem się na elegancję i zadbanie- a to spora różnica.O zadbaniu- moim zdaniem- decyduje wygląd cery (zobacz, jak przesuszona jest skóra nawet młodych dziewczyn po solarce), stan włosów, paznokci (własnych!!!),normalna (czyli ani wychudzona, ani rozlazła) sylwetka. Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: Tipsy solarium i balejage? 15.06.07, 17:43 To prowokacja czy co? Bo przecież nikt na serio nie powie, że tipsy i solarka są oznaką kobiety zadbanej i eleganckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tunczyczekk Re: Tipsy solarium i balejage? 15.06.07, 19:11 A ja się nigdy nie spotkałam z takimi opiniami. Wręcz przeciwnie :> że solar i tips to tandeta jakich mało. Zwłaszcza od facetów sporo sie o tym nasłuchałam . Odpowiedz Link Zgłoś
ashlady Re: Tipsy solarium i balejage? 15.06.07, 19:56 Dla kogoś, kto tak uważa to najwidoczniej kobieta zadbana=kobieta robiąca wszystko, byle była zauważona. A taka naprawdę elegancka i zadbana jest z tym dyskretna. Odpowiedz Link Zgłoś
dziaber1 Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 15:38 elegancji szarych myszek nikt nie zauwaza Odpowiedz Link Zgłoś
nin4 Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 16:13 Te elejna nie przesadzaj - "u nas w Krakowie" - jak przyjechałaś ze wsi na saksy do Krakowa to i poglądy wsiowe! W życiu nie słyszałam opinii, ze solara tips i żółto-czarne kudły to szyk i elegancja w Krakowie. Może w niektórych dzielnicach na obrzeżach lub w slamsach. Kraków to porządne miasto a kobiety wyglądają gustownie i z klasa - jak w większości polskich miast! Odpowiedz Link Zgłoś
martina_wawa Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 16:58 Nie no bez przesady... To dla mnie nie jest elegancka i zadbana kobieta.. Uważam tak o tych,które są czyste,pachnące ale delikatnie-nie nachalnie,mają zadbane paznokcie( i wszystko jedno czy mają na nich french czy jakiś kolor),ułożone włosy,ubranie pasujące do danej osoby i również pasujący makijaż. Ale wydaje mi się,że nawet solarium -ale z umiarem! nie musi tego wizerunku popsuć. We wszystkim wskazany jest umiar:) Odpowiedz Link Zgłoś
ashlady Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 18:44 albo tipsiara, albo szara myszka? współczuję kąta patrzenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 19:07 elejna napisała: > Zastanawia mnie dlaczego powszechnie uważa się że kobieta super zadbana to > zestaw tipsy solarium i balejage???Nie rozumiem ,cały czas spotykam sie z > takimi opiniami... powszechnie? spotkałam się raczej z opinią, iż taki zestaw to tandeta. Odpowiedz Link Zgłoś
nadinka_nadinka Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 20:19 tipsy tipsom nierowne, solarium w rozsadnych ilosciach nadaje ladny kolor skorze , a balejaz taki delikatny rozne odcienie blondu, ktory wyglada jak naturalnie przez slonce rozjasnione wlosy to widzialam raz w zyciu, ale widzialam. natomiast inna sprawa sa tipsy dlugie na 20 cm w cekinki i rozowe ciapki, pomaranczowa skora i czarno-biale pasemka na glowie. zeby uprzedzic ew. ataki dodam, ze niczego z tych rzeczy nie posiadam. najbardziej to zal mi solarium, ale coz ... klaustrofobia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pau19 Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 20:28 z solarium to problem chyba taki jak z anoreksja-ciagle wydaje Ci sie ze JESZCZE NIE JESTES WYSTARCZAJACO opalona. taki problem ma wg mnie moja kolezanka. ciagle chodzi, ale juz naprawde moglaby spasowac bo jak pojdzie jeszcze ze 2,3 razy to bedzie pomaranczowa. juz teraz wyglada nienaturalnie, ale ja sie nie wtracam. jej sparwa. ja bylam kilka razy, mam ladna opalenizne, ale bez przesady. najwazniejsze to wiedziec kiedy nalezy powiedziec stop. baleyage? wg mnie ciezszy problem jest z prostownica. ;) Odpowiedz Link Zgłoś