Dodaj do ulubionych

Tipsy solarium i balejage?

15.06.07, 15:52
Zastanawia mnie dlaczego powszechnie uważa się że kobieta super zadbana to
zestaw tipsy solarium i balejage???Nie rozumiem ,cały czas spotykam sie z
takimi opiniami...
Obserwuj wątek
    • genovefa Re: Tipsy solarium i balejage? 15.06.07, 16:03
      a gdzie tak jest? u ciebie na wsi? bo u mnie ten zestaw to od dawna synonim
      tandety i taniej panienki z dyskoteki.
      • traktorowa Re: Tipsy solarium i balejage? 15.06.07, 16:08
        genovefa napisała:

> a gdzie tak jest? u ciebie na wsi? bo u mnie ten zestaw to od dawna synonim
        > tandety i taniej panienki z dyskoteki.

w moim środowisku- to też synonim bezguścia i tandety- zwłaszcza ,że często
        taki stajl nie idzie w parze z codziennym dwukrotnym prysznicem;)

tipsy- TANDETA. solarka- pierwszy krok do raka skóry.
        • slodzik1986 Re: Tipsy solarium i balejage? 15.06.07, 21:05
          osoba zadbana czyli potrafiaca dobrze w siebie zainwestowac a solara tipsy i
          wloski to podstawa.
    • radamant A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:05
      tylko maniery cos wiejskie zostały hehehehe.
      • traktorowa Re: A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:10
        eee, genowefa trochę "poleciała" ale ma rację- elegancja kobiety nie ma nic
        wspólnego z tipsami balejażami czy solarką- a jeśli to tylko w środowiskach
        wiejsko-podmiejskich. i już.
      • genovefa Re: A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:10
        uuuuuuuuu.... jakas solaryjka i tipsiara sie wkurzyla.... uwazaj, bo ci sie
        tips na klawiaturze polamie!
        • elejna Re: A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:14
          Gdzie tak jest?U mnie na wsi w Krakowie.
          • traktorowa Re: A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:21
            łojeju, dziewczyno to z kim Ty obcujesz w tym Kraku, że takie poglądy na
            elegancję wśród Twych znajomych dominują? Ja z Krakowa znam bardzo szykowne
            dziewczyny , nie żadne koszmarne solario-tipserki:)
          • genovefa Re: A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:21
            a myslalam, ze w Krakowie maja lepszy gust....

Zapewniam cie, ze dla ludzie ktorzy maja wiecej niz 12 lat i maja gust - tipsy,
            balejaz i solara nie sa "trendy", ale sa obciachem i czyms sztucznym....
            • elejna Re: A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:41
              Cóż wbrew pozorom Kraków/krakowianki wyglądają w wiekszosci tandetnie,królują u
              nas tipsy a szczytem elegancji jest miec codziennie inny wzorek.
              • traktorowa Re: A ty genovefo jak rozumiem z Paryza jestes?? 15.06.07, 16:45
                elejna napisała:

> Cóż wbrew pozorom Kraków/krakowianki wyglądają w wiekszosci tandetnie,królują
                u
                >
                > nas tipsy a szczytem elegancji jest miec codziennie inny wzorek.

echhh , Galicja:I
    • marzeka1 Re: Tipsy solarium i balejage? 15.06.07, 17:10
      Jestem zadbaną kobietę, ale nigdy w życiu te trzy rzeczy nie kojarzyły mi się z zadbaną kobietą, raczej z tandetą,sileniem się na elegancję i zadbanie- a to spora różnica.O zadbaniu- moim zdaniem- decyduje wygląd cery (zobacz, jak przesuszona jest skóra nawet młodych dziewczyn po solarce), stan włosów, paznokci (własnych!!!),normalna (czyli ani wychudzona, ani rozlazła) sylwetka.
    • ginny22 Re: Tipsy solarium i balejage? 15.06.07, 17:43
      To prowokacja czy co? Bo przecież nikt na serio nie powie, że tipsy i solarka
      są oznaką kobiety zadbanej i eleganckiej.
    • tunczyczekk Re: Tipsy solarium i balejage? 15.06.07, 19:11
      A ja się nigdy nie spotkałam z takimi opiniami. Wręcz przeciwnie :> że solar i
      tips to tandeta jakich mało. Zwłaszcza od facetów sporo sie o tym nasłuchałam .
    • ashlady Re: Tipsy solarium i balejage? 15.06.07, 19:56
      Dla kogoś, kto tak uważa to najwidoczniej kobieta zadbana=kobieta robiąca
      wszystko, byle była zauważona. A taka naprawdę elegancka i zadbana jest z tym
      dyskretna.
      • dziaber1 Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 15:38
        elegancji szarych myszek nikt nie zauwaza
        • nin4 Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 16:13
          Te elejna nie przesadzaj - "u nas w Krakowie" - jak przyjechałaś ze wsi na saksy
          do Krakowa to i poglądy wsiowe! W życiu nie słyszałam opinii, ze solara tips i
          żółto-czarne kudły to szyk i elegancja w Krakowie. Może w niektórych dzielnicach
          na obrzeżach lub w slamsach. Kraków to porządne miasto a kobiety wyglądają
          gustownie i z klasa - jak w większości polskich miast!
          • elejna Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 16:43
            Ha Ha !
          • martina_wawa Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 16:58
            Nie no bez przesady...
            To dla mnie nie jest elegancka i zadbana kobieta..
            Uważam tak o tych,które są czyste,pachnące ale delikatnie-nie nachalnie,mają
            zadbane paznokcie( i wszystko jedno czy mają na nich french czy jakiś
            kolor),ułożone włosy,ubranie pasujące do danej osoby i również pasujący makijaż.
            Ale wydaje mi się,że nawet solarium -ale z umiarem! nie musi tego wizerunku popsuć.
            We wszystkim wskazany jest umiar:)
        • ashlady Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 18:44
          albo tipsiara, albo szara myszka?
          współczuję kąta patrzenia;)

• justa_79 Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 19:07
      elejna napisała:
      > Zastanawia mnie dlaczego powszechnie uważa się że kobieta super zadbana to
      > zestaw tipsy solarium i balejage???Nie rozumiem ,cały czas spotykam sie z
      > takimi opiniami...

powszechnie? spotkałam się raczej z opinią, iż taki zestaw to tandeta.
    • nadinka_nadinka Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 20:19
      tipsy tipsom nierowne, solarium w rozsadnych ilosciach nadaje ladny kolor skorze
      , a balejaz taki delikatny rozne odcienie blondu, ktory wyglada jak naturalnie
      przez slonce rozjasnione wlosy to widzialam raz w zyciu, ale widzialam.
      natomiast inna sprawa sa tipsy dlugie na 20 cm w cekinki i rozowe ciapki,
      pomaranczowa skora i czarno-biale pasemka na glowie.
      zeby uprzedzic ew. ataki dodam, ze niczego z tych rzeczy nie posiadam.
      najbardziej to zal mi solarium, ale coz ... klaustrofobia ;-)
      • pau19 Re: Tipsy solarium i balejage? 16.06.07, 20:28
        z solarium to problem chyba taki jak z anoreksja-ciagle wydaje Ci sie ze
        JESZCZE NIE JESTES WYSTARCZAJACO opalona. taki problem ma wg mnie moja
        kolezanka. ciagle chodzi, ale juz naprawde moglaby spasowac bo jak pojdzie
        jeszcze ze 2,3 razy to bedzie pomaranczowa. juz teraz wyglada nienaturalnie,
        ale ja sie nie wtracam. jej sparwa. ja bylam kilka razy, mam ladna opalenizne,
        ale bez przesady. najwazniejsze to wiedziec kiedy nalezy powiedziec stop.

baleyage? wg mnie ciezszy problem jest z prostownica. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka