22magda 13.01.06, 23:34 dużo niższe niz w katalogach?? zastanawia mnie to od dłuższego czasu... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dezole Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 13.01.06, 23:46 eh znalazłam ten nowy wyszczuplajacy za 30zł a w katalogu 79.90 tylko ze z waga jest w katalogu ale po co mi skoro mam Odpowiedz Link
sieczkaa91 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 14.01.06, 01:02 ja tam sie nie interesuje skąd na allegro tak niskie ceny, ważne ze to się opłaca bardziej niż kupno po cenie katalogowej. dzisiaj np. kupiłam 2 błyszczyki czekoladowe color trend za 3,75 każdy a z kosztami przesyłki wychodzi mi to po 7 zł za sztukę, czyli prawie 2 zł taniej niż w katalogu. Odpowiedz Link
jaurszula Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 14.01.06, 10:10 tylko gdzie potem szukać Gwarancj!!! nad tym sie nikt nie zastanawia ważne że tanie ..ale kupując u Konsultantki mam 3 miesięczny okres gwarancj na każdy produkt... Odpowiedz Link
sieczkaa91 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 14.01.06, 17:34 jaurszula napisała: > tylko gdzie potem szukać Gwarancj!!! nad tym sie nikt nie zastanawia ważne że > tanie ..ale kupując u Konsultantki mam 3 miesięczny okres gwarancj na każdy > produkt... można się zapytać Sprzedawcy czy udziela gwarancji na dany produkt, w sumie większośc avonowych sprzedawców na allegro to nikt inny jak konsultanci... pozatym mi sie jescze nie zdarzyło zwracać cokolwiek avonowi, jak mi coś nie pasuje to sprzedaję ponownie na allegro bądź prywatnie albo oddaje komuś. Odpowiedz Link
justa_79 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 14.01.06, 18:43 niestety, nie wszyscy sprzedawcy na allegro to konsultanci, sądząc po cenach... a odsprzedawać Avonu na allegro się nie opłaca, bo większość kosmetyków jest tak tanich, że koszt przesyłki wyniesie drugie tyle, a nowych, nieużywanych kosmetyków po cenach dumpingowych jest mnóstwo. Odpowiedz Link
grinti Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 14.01.06, 22:23 część (ta część która jest po cenach niższych niż dla najlepszej konsultantki) z tych kosmetyków to podróbki, część pochodzi z kradzieży z magazynów Odpowiedz Link
satia2004 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 15.01.06, 14:11 Podróbki Avonu - śmieszne Szczególnie że z reguły większość to nowości i promocje katalogowe Kradzież z magazynu?? Ciekawe, że TYLE kradną i to również nowości i promocje katalogowe Może po prostu dziewczyny sprzedają bez marży żeby zrobić obrót?? Nie wiem jak to jest w Avonie ale np. w Oriflame, jak sie buduje siatke to żeby dostać premię od tych co są "pod" tobą to i tak w miesiącu trzeba sprzedać za 200zł. Jak ma sie sporą siatkę i szykuje sie duża pramia to opłaca sie sprzedać nawet poniżej kosztu zakupu. Odpowiedz Link
kaamilkaa Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 15.01.06, 15:01 Kradzież w avonie jest i to wiem z własnego doświadczenia. Moja koleżanka włąśnie kupuje kosmetyki od znajomego swojego taty który pracuje w avonie na magazynie. Ona sobie zamawia co chce - nie ważne czy nowości czy nie, a on jej sprzedaje po 50% ceny (nawet tej promocyjnej). I jak sądzicie? To jedyny przypadek osoby pracującej w avonie i wynoszącej z tamtąd kosmetyki? Odpowiedz Link
satia2004 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 15.01.06, 16:01 kaamilkaa napisała: > Kradzież w avonie jest i to wiem z własnego doświadczenia. Moja koleżanka > włąśnie kupuje kosmetyki od znajomego swojego taty który pracuje w avonie na > magazynie. Nie twierdzę że kradzieże sie nie zdarzają. Ale ludzie - nie na taką skalę! Zresztą magazynierzy zwykle są materialnie odpowiedzialni za towar wiec okradać mogą głównie siebie Odpowiedz Link
justa_79 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 15.01.06, 17:38 ale jaka to skala? przecież z Garwolina kosmetyki trafiają do całej Europy! to, co jest na allegro to naprawdę tylko ułamek całej produkcji, zapewne spokojnie mieści się to w odsetku towaru, który zwykle i tak przeznacza się do kategorii "uszkodzone w transporcie". i te "uszkodzone" kosmetyki trafiają z TIRa... wiadomo, gdzie. Odpowiedz Link
satia2004 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 15.01.06, 18:42 Acha... z Tira ze zbiorczych kartonów spadają pojedyncze sztuki (oczywiście tylko nowości i promocje) i "turlają" sie do różnych zakątków Polski Pozdrawiam wszystkie zwolenniczki spiskowej dziejów Odpowiedz Link
nea2 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 15.01.06, 20:08 Proponuję zapytać sprzedawców np.perfum Tudej,Drimlajf skąd pochodzi towar i dlaczego jest taki tani.Jedna z forumowiczek zapytała.Gdyby chciała wkleić odpowiedź,którą dostała,to Chicarica musiałaby ją usunąć lub mocno ocenzurować. Tak więc wniosek jest oczywisty.Moim zdaniem poniżej kosztów można sprzedawać kilka-kilkanaście kosmetyków,np 10 sztuk,ale nie 100 i to w sposób ciągły.Należy także śledzić promocje,bo wiele kosmetyków jest sprzedawanych bez prezentu,albo pochodzą z programu lojalnościowego dla konsultantek.Zresztą wcześniej była o tym mowa.Podsumowując.Chyba nie da się do końca przewidzieć,czy kupuje się nielegalny kosmetyk na Allegro.No chyba,że sprzedawca się przyzna Odpowiedz Link
madzialenka82 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 15.01.06, 23:31 dokładnie pisałam do tego z drimlajf..szkoda słów...Kosmetyki są nawet tańsze o ponad 50%!! W kradzieze wierze, ale w podróbki to wątpie. A z tego co mi wiadomo magazyny avon nie tylko są w Garwolinie ale też gdzieś pod Krakowem czy jeszcze gdzieś. Z każdej hurtowni można coś wynieśc, ale żeby w takich ilościach? Odpowiedz Link
kaamilkaa Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 16.01.06, 00:27 madzialenka82 - Może być tak że na allegro wpisuje że ma 100sztuk do sprzedania a i tak wiadomo że raczej kupców na 100sztuk nie będzie. A wynieść np. 10szt tuszy do rzęs to nie problem. Pierw się sprzedaje, a gdzy aukcja już zakończona w zależności od ilości potrzebnego towaru się wynosi z magazynów Odpowiedz Link
madzialenka82 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 16.01.06, 09:38 kaamilkaa napisała: > madzialenka82 - Może być tak że na allegro wpisuje że ma 100sztuk do sprzedania > > a i tak wiadomo że raczej kupców na 100sztuk nie będzie. A wynieść np. 10szt > tuszy do rzęs to nie problem. Pierw się sprzedaje, a gdzy aukcja już zakończona > > w zależności od ilości potrzebnego towaru się wynosi z magazynów Jasne, ale zobacz ile oni tego sprzedają!!! To nie jest żadne 10 sztuk, to są regularne aukcje różnych kosmetyków. I duzo ludzi bierze Odpowiedz Link
justa_79 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 16.01.06, 11:56 satia, ja nie mówię o pojedynczych sztukach, tylko o tym, że ktoś sprzedaje kilkadziesiąt sztuk za połowę ceny! bo rozumiem, że ktoś zdesperowany dołoży z własnej kieszeni do 2-3 sztuk, ale do 60??? to żadna spiskowa teoria dziejów, to Polska po prostu... Odpowiedz Link
grinti Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 16.01.06, 22:00 dziewczyny uwierzcie w podróbki podrabiane sa nie tylko marki z tzw. wyższej półki podrabiane jest wszystko co ludzie kupują jeśli nie będą mieli zbytu to przestaną podrabiać Odpowiedz Link
avoniunia Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 16.02.06, 10:23 W Garwolinie pracuje 3500 osób plus kilkaset na Słowiczej plus terminale przeładunkowe, kurierzy itp. a każdy wyniesie z pracy po jednej sztuce i mamy zapchane Allegro. a tak apropos: znajoma opowiadała mi, że jedna z pracownic w Garwoline przemycała błyszczyk i tusz w ...pewnym intymnym miejscu!! Kupujcie dalej na Allegro!!! Odpowiedz Link
k0k Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 16.02.06, 12:24 avoniunia napisała: > jedna z pracownic w > Garwoline przemycała błyszczyk i tusz w ...pewnym intymnym miejscu!! > Kupujcie dalej na Allegro!!! dobre, już czekam na posty "coś mi wyskoczyło koło ust i pod oczami- avon to badziewie" Odpowiedz Link
avonkoordynator Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 16.01.06, 22:05 Niższe niż w katalogu to nic takiego ale że niższe nawet po najwyższym upuście to dopiero numer. Skond oni biora ta niskie ceny? Nawt najnowszych produktów a AVon nic z tym nie robi. Słyszłam że pracownikom pensje płacą czsem w produktach może to prawda a może i nie Odpowiedz Link
marta-105 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 16.01.06, 23:04 Słyszłam że pracownikom pensje płacą czsem w > produktach może to prawda a może i nie i tak i nie znam 2 osoby które pracuja w avonie, jedna z nich jest dyrektorem ds personalnych i oboje dostaja kosmetyki avonu ale nigdy za pensje czyli oprócz pensji dostaja raz na jakis czas(nie pamiętam dokładnie czy raz na rok czy dwa razy w roku) kosmetyki, ale też nie są to wszystkie produkty tylko zazwyczaj kremy, balsamy, żele - zero perfum czy kolorówek Odpowiedz Link
madzialenka82 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 17.01.06, 10:12 podróbki avonu to nie są napewno!!! Odpowiedz Link
justa_79 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 17.01.06, 10:42 niedawno ktoś pisał na forum, że na jakimś bazarku widział podóbki trylogii. uważam, że wody za stówę już się opłaca podrabiać. Odpowiedz Link
ptyszaa Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 17.01.06, 10:59 Ja niedawno kupowałam na allegro wode ktorej juz nie ma w katalogach, pani na pytanie jakim cudem ja dostala, napisala ze ktos z rodziny pracuje w avonie w warszawie i moze zalatwic prawie wszystko po nizszych cenach Odpowiedz Link
katalogavon patyska? 17.01.06, 11:15 patyska pisała, że pracuje w Avonie (kosmetyki testuje czy cus tak). Patyska, da się załatwić kosmetyki po niższej cenie , tam u was? Odpowiedz Link
justa_79 Re: patyska? 17.01.06, 11:24 no właśnie, może nikt nie sprawdza, czy potrzebuje do testów 2 słoiczki kremu czy 3... Odpowiedz Link
bratek13 Re: patyska? 18.01.06, 11:05 bo przecież 100 słoiczków tez można przetestować??hihihihi.....Krupunio testuje i testuje i ciągle wyników nie ma skoro nowe testery ściąga...trelemorele Odpowiedz Link
karioka1985 Re: skąd na allegro tak niskie ceny?? 18.01.06, 13:10 justa, to ja pisałam o podróbkach trylogii. ale w tym przypadku widać było, że to podróbki, były w innych buteleczkach (choc podobnych) i miały inne nazwy, choć nawiązujące: yesterday itp. a pod spodem podpis awon today, tomorrow, always... wody te widziałam w KDT, na stoisku z podróbkami za 20 zeta Odpowiedz Link
justa_79 oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro: 17.01.06, 20:25 www.allegro.pl/show_item.php?item=80334944 www.allegro.pl/show_item.php?item=80335088 www.allegro.pl/show_item.php?item=81198152 sprzedawca sam o tym informuje, możecie zatem kupić u niego np. wodę "Tomorow" czy "Todej Garwolina", cokolwiek to znaczy. zaś opis aukcji to już prawdziwy majstersztyk. sama do końca nie wiem, czy to jakaś prowokacja, kawał, czy też ktoś jest naprawdę w stanie na poważnie stworzyć takie cudo. co do cen, to chyba każda konsultantka przyzna, że nie jest w stanie kupić po takiej cenie tych wód nawet od Avonu. a tu mamy po kilkanaście sztuk każdego zapachu, a sprzedawca wystawia je nie od dziś. cenowo to nawet konsultantkom bardziej opłaca się kupować od tego sprzedawcy niż bezpośrednio od Avonu (chociaż ja bym nie ryzykowała, bo wolę nie wiedzieć, co może zawierać butelka z napisem "Todej Garwolina"). a Avon rączki umywa i oczka przymyka... Odpowiedz Link
madzialenka82 Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 17.01.06, 21:18 justa_79 własnie do tego kolesia pisałam skąd ma te wody i niech nauczy się poprawnie pisać nazwy, bo pewnie nic z avonem wspólnego nie mają. Odpisal jedno zdanie niezbyt cenzuralne. Ten koles wymiata. Po samym sposobie opisu aukcji NIGDY nie odważyłabym się od niego coś kupić Odpowiedz Link
greta101 Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 17.01.06, 23:36 Obejrzałam te strony. Jestem zszokowana! To czysta antyreklama Avonu! Odpowiedz Link
sieczkaa91 Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 17.01.06, 23:39 madzialenko, skoro mu napisałas ze te wody pewnie nic wspólnego z avonem nie mają to faktycznie mógł sie zdenerwować, moim zdaniem to co on sprzedaje jest na 100% oryginalne i na 100% kradzione. Odpowiedz Link
sieczkaa91 Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 17.01.06, 23:43 ten człowiek poprostu kradnie, albo ma znajomego w fabryce który podbiera dla niego. ja osobiście raczej bym kupiła takie coś, skoro w jego komentarzach nie ma skarg na temat tych wód. Odpowiedz Link
justa_79 Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 17.01.06, 23:45 paserstwo też jest karalne... nie poruszając już kwestii delikatniejszych. Odpowiedz Link
sieczkaa91 Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 18.01.06, 00:01 gdyby ktokolwiek przejmował sie paserstwem, sir Krupunio nie miałby tylu klientów. patrzcie na to: allegro.pl/show_item.php?item=82019176 allegro.pl/show_item.php?item=81715296 Odpowiedz Link
jr.firma Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 18.01.06, 07:25 Już kiedyś napisałem do AVON, a Avon mnie olał...najlepszy dowód: Szanowny Konsultancie, Pragniemy Panu podziękować za zaangażowanie i okazaną troskę o nasze wspólne interesy. Sprzedaż kosmetyków z logo Avon na aukcjach internetowych jest niezgodna z zasadami sprzedaży bezpośredniej, według których fukcjonuje nasza firma. Trudno jest nam bowiem określić pochodzenie wystawianych na aukcjach produktów z logo naszej firmy. Jednocześnie jesteśmy pewni, iż system ochrony i monitoringu w naszej fabryce w Garwolinie uniemożliwiają dokonywanie kradzieży. Dokonując zakupu takowych kosmetyków, Klient nie może mieć pewności, że otrzymane przez niego produkty są oryginalne i pełnowartościowe. Dodatkowo, w przypadku gdy nie spełniają jego oczekiwań, pozbawiony jest wynikającego z gwarancji Avonu - bezpieczeństwa zakupu, gdyż wystawiane na aukcjach produkty nie podlegają zwrotom. Jest to jedna z zalet zamawiania produktów za pośrednictwem Konsultantów, której nie daje sprzedawca prowadzący aukcję. Allegro nie ponosi odpowiedzialności za wystawiane produkty, jedynie udostępnia aukcję internetową jako narzędzie ich sprzedaży. Natomiast zasady sprzedaży bezpośredniej, łamane są już przez osobę umieszczająca dany kosmetyk na aukcji. Sprawa sprzedaży kosmetyków na Allegro jest obecnie rozpatrywana przez nasz Dział Prawny. Odpowiedz Link
justa_79 Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 18.01.06, 09:22 coś kiepski ten dział prawny, bo taką samą odpowiedź dostałam od nich już bardzo dawno temu Odpowiedz Link
greta101 Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 18.01.06, 13:45 Hm... ja też kiedyś dostałam bardzo podobny list. Odpowiedz Link
jaurszula Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 18.01.06, 22:01 i ja także dostałam taką samą..pewnie mają gotowce... Odpowiedz Link
madzialenka82 Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 18.01.06, 09:23 Chodziło mi o to, że on sam nie ma z avonem za wiele wspólnego skoro nawet poprawnie nie potrafi napisać nazwy wody. Inna sprawa jak widac kosmetyki nawet wędruja przez cała Polske. Myślałam, ze sprzedają je ludzie z okolicznych wioch Garwolina, a tu nawet Kalisz się pojawił. Skoro Avon twierdzi, że monitoring uniemożliwia wynoszenie kosmetyków to jak to wytłumaczyć? I jak wytłumaczyć maile od osób, które twierdzą, że moga wszystk oz Avon załatwić. Jednym słowem kupujmy wody na allegro a wyjdziemy na tym lepiej niż na naszym opuście Odpowiedz Link
bratek13 Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 18.01.06, 10:52 hehehehehehehe...Kuba!!!Rozłożyło mnie to na łopatki!!!Dostałam identyczną odpowiedź- dosłownie identyczną-jakbym archiwum przeszukała, pewnie znalazłabym kopię tego co Ty zacytowałeś To jest własnie poważne podejście firmy...żenada bracie... Pozdr Odpowiedz Link
22magda Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 22.01.06, 23:49 a ja sobie kupiłam zestaw czereśnoiwy-4 sztuki za 25 zł z przezyłką jest świetny Odpowiedz Link
sieczkaa91 Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 23.01.06, 00:36 ale to chyba jakiś zart... cena: 4,99 ilość: 100 sztuk... allegro.pl/show_item.php?item=82919245 Odpowiedz Link
kaamilkaa Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 23.01.06, 00:45 Całkiem śmiesznie. W ofercie netto kosztuje ten mus 6,90 a facet sprzedaje po 4,90 czyli o 2 zł mniej. Biorąc pod uwagę że nie ma na tym żadnego opustu ani nie wlicza się do wartości zamówienia więc jaki z tego interes? Raczej ta osoba nie jest konsultantem/ką tylko pewnie pracownikiem magazynów......a później mi na fakturze będzie pisało :produkcja zakończona prosimy nie zamawiać.... Odpowiedz Link
bratek13 Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 23.01.06, 01:32 ))))))))) a może kiedyś napiszą-"wszystko wyniesione" albo szukajcie na allegro..... To jest walka z wiatrakami, skoro same konsultantki wspierają ten proceder... Odpowiedz Link
basiakoc Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 23.01.06, 11:53 Chciałam sprawdzić aukcje zacytowane przez Justę, ale przy wszystkich jest uwaga że zostały usunięte przez pracownika Allegro. Więc może ktoś coś zaczął robić w tym kierunku... Odpowiedz Link
justa_79 Re: oto, skąd pochodzą tanie kosmetyki na allegro 23.01.06, 12:25 zgłosiłam naruszenie zasad (i róbcie to samo, im więcej osób, tym lepiej), bo nie ma bata, po tych cenach to były albo podróbki, albo kradzione. Odpowiedz Link