Dodaj do ulubionych

rewelacje kosmetyczne- reaktywacja

IP: *.visp.energis.pl 11.06.03, 21:30
nie wierze ze raptewm nie ma juz nic ciekawego w sklepach, co byloby
dostepne klasie średniej... moj przeboj- odżywka welli do wlosoe z serii
frutina- za 7, 60 kupilam 450 ml! swietnie pachnie i naprawde widac efekty-
wloski same sie czesza!
Obserwuj wątek
    • ginger82 Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja 11.06.03, 22:26
      Ja odkrylam tonik Czysta Skora Synergie. Pieknie pachnie, nie podraznia, cena
      okolo 20 zl. Bardzo dobry :)
      • Gość: kiniolek Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.visp.energis.pl 12.06.03, 18:06
        tak- tez mi pomagal, ale teraz jestem pod opieka dermatologa i nawet toniki
        mam od niej :)
        • Gość: mermaid Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.03, 10:11
          Garnier - taka niebieska seria tonik, żel i krem do twarzy. Wwzystko po 15 zł
          i jest super
    • Gość: beta Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.fasing.com.pl 13.06.03, 09:09
      A ja ostatnio nabyłam maszeczkę 1 2 3 Avonu (promocja była :D) i pozytywnie
      mnie zaskoczyła, zwłaszcza, że opinie na forum niespecjalne. Świetnie oczyszcza
      i wygładza.
      No i uwielbiam serię ogórkową Ziaji.
      pozdr
    • Gość: dixi Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.net / 192.168.9.* 13.06.03, 09:35
      Bielendy olejki pod prysznic i do kapieli z serii harmonia - wiecej o tym
      napisalam przed chwilka na watku
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=6467995&a=6467995&v=2&strona=0

Pzdr!
      • Gość: kiwi Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.kprm.gov.pl 13.06.03, 09:37
        Znakomite balsamy w piance PharmaCf. Niedrogie, a niesamowicie fajniaste w
        aplikacji.
        • Gość: dixi Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.net / 192.168.9.* 13.06.03, 09:43
          czy to te z serii cztery pory roku? widzialam ostatnio i mialam ochote nabyc
          wiec pewnie wkrotce ;) a dla bardzosuchej skory jaka wersja zapachowa jest? i
          czy dobrze sie wchlania?
          • Gość: a Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.itpp.pl 13.06.03, 09:52
            dla mnie rewelacja to Loreal'a żel-krem głeboko nawilżający , kolor
            jasnozielony , niepamietam dokładnej nazwy bo mam przerwe w używaniu
            a
    • Gość: moboj Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: 62.233.250.* 13.06.03, 11:28
      - odswieżający peeling st. ives
      - maseczki w saszetkach DC z serii "sekrety urody"
      - ziaja - tonik rumiankowy
      • Gość: kinoilek PODSUMOWANIE PIERWSZYCH 9 POSTÓW IP: *.visp.energis.pl 14.06.03, 02:01
        jesli ktos nie mialby ochoty wszystkiego czytac- streszczenie- prosze,
        podawajcie pojemnosc i ceny- wtedy rzeczywiscie bedzie t w miare praktyczna
        informacja...ale do rzeczy- to wymieniacie:

Odzywka do wlosów welli z serii frutina- za 7, 60 kupilam 450 ml
        tonik Czysta Skora Synergie okolo 20 zl
        maszeczkę 1 2 3 Avonu
        serię ogórkową Ziaji
        Bielendy olejki pod prysznic i do kapieli z serii harmonia
        balsamy w piance PharmaCf
        Loreal'a żel-krem głeboko nawilżający
        odswieżający peeling st. Ives
        maseczki w saszetkach DC z serii "sekrety urody"
        ziaja - tonik rumiankowy
    • Gość: maja Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.03, 07:38
      Balsam do ciała w żelu addidas, na upały świetny (16zł)
      Pianka z woskiem wella, chyba do każdych włosów, idealna do kreconych (16zł)
      i moja rewelacja tego lata - samoopalacz dax cosmetics (12zł)
      • Gość: kiniolek Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.visp.energis.pl 14.06.03, 23:55
        widze ze dax staje sie coraz popularniejsza firma- dobre i nie drogie.
        maseczki ma swietne- mamy cera (po 30 latach palenia) jest po nich gladziutka
    • moboj Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja 15.06.03, 12:31
      zapomniałam podac cen:
      - peeling st. ives (18 złotych)
      - tonik ziaji - 4, 50
      - maseczki DC - około 80 groszy za saszetkę

co do firm kosmetycznych: ja juz dawno stwierdziłam, że polskie firmy i
      kosmetyki są swietne i przy okazji niezbyt drogie. lubie firmy Dax Cosmetics,
      Ziaja, Eris, Miraculum, Oceanic.
      • Gość: ipsionek Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.net.autocom.pl 15.06.03, 16:41
        -żel do mycia twarzy z mikrogranulkami z serii Minerały z Głębi Oceanu -Dax
        Cosmetics - absolutna rewelacja,tylko należy przyzwyczaić sie do specyficznego
        zapachu. Twarz gładsza i jaśniejsza w kilka sekund. A jeszcze jak nałoże sobie
        - żelową maseczkę nawilżającą ( ta zielona ) AA - to juz jest pełnia szczęścia!
        Pozdrawiam Was dziewczyny
    • Gość: elanorka Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.net.autocom.pl 16.06.03, 15:04
      podciągam wątek...
      • Gość: ania Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: 212.244.242.* 17.06.03, 08:39
        -krem regenerujący z wit.C-Floslek-15zł
        -maseczki w saszetkach DC-EXTRA!!!!zwłaszcza minerały
        -oliwka aloesowa Johnsona
        • dorist Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja 17.06.03, 12:20
          Oto moje ostatnie odkrycia:
          - Bio-Odnowa SORAYA Krem nawilżająco-rozświetlający (Twarz b.dobrze
          nawilżona,napięta, wygładzona i rozświetlona. Po prostu wypoczęta! CUDO!)
          Zużywam już 2 opakowanie.
          - Belisima+40 KOLASTYNA Krem pod oczy i na szyję REWELACJA!( Skóra pod oczami
          wspaniale nawilżona i gładziutka.
          i coś z kolorówki.
          - Color Mix L'OREAL (komplet 3 szminek-błyszczków, w prostokątnym pudełeczku z
          lusterkiem, z dwoma pędzelkami)
          - Water Shine Diamonds MAYBELLINE (błyszczyk z super połyskiem -nr 06 Precious
          lilac).
          • Gość: ewa Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.crowley.pl 17.06.03, 15:50

> i coś z kolorówki.
            > - Color Mix L'OREAL (komplet 3 szminek-błyszczków, w prostokątnym
            pudełeczku
            > lusterkiem, z dwoma pędzelkami)

a masz moze strone internetowa na ktorej byloby zdjecie tego kompletu?nie
            kojarze,zeby loreal ostatnio cos takiego wydal na rynek?
            pozdraiwam cieplutko!
            • dorist Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja 18.06.03, 11:29
              Gość portalu: ewa napisał(a):

>
              > a masz moze strone internetowa na ktorej byloby zdjecie tego kompletu?nie
              > kojarze,zeby loreal ostatnio cos takiego wydal na rynek?
              > pozdraiwam cieplutko!

Cześć Ewa! Właśnie wczoraj przeglądałam strony www Loreal'a, ale tego zestawu
              nie znalazłam. Prawdopodobnie jest to zupełną nowością. Nie kupiłam tego w
              sklepie, tylko od koleżanki, która przyjechała z Niemiec. Pzdr
          • Gość: inka Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.BMJ.net.pl 17.06.03, 17:01
            dorist napisała:

> Oto moje ostatnie odkrycia:
            > - Bio-Odnowa SORAYA Krem nawilżająco-rozświetlający (Twarz b.dobrze
            > nawilżona,napięta, wygładzona i rozświetlona. Po prostu wypoczęta! CUDO!)
            > Zużywam już 2 opakowanie.
            > - Belisima+40 KOLASTYNA Krem pod oczy i na szyję REWELACJA!( Skóra pod
            oczami
            > wspaniale nawilżona i gładziutka.
            > i coś z kolorówki.
            > - Color Mix L'OREAL (komplet 3 szminek-błyszczków, w prostokątnym pudełeczku
            z
            >
            > lusterkiem, z dwoma pędzelkami)

o a ile takie cudeńko kosztuje? nie widziałam tego nigdzie jakaś nowość?

> - Water Shine Diamonds MAYBELLINE (błyszczyk z super połyskiem -nr 06
            Precious
            >
            > lilac).
            • Gość: zeta Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.pl / 192.168.100.* 17.06.03, 21:42
              O rany, dziewczyny tylko mi nie mówcie, że krem Ziai czy jakis tam za 5 zł czy
              15 jest dobry. Bo nie moze być dobry. Chyba, że ma sie 20 lat, wtedy wtedy
              rzeczywiście wystarczy krem nivea. Ale ja mam 40. Wydatki na kosmetyki w tym
              wieku rosną w postępie geometrycznym.
              No więc macie jakies rewelacje dla 40-latki, która wygląda jak starsza siostra
              własnej córki i chce tak wyglądać jeszcze jakis czas?
              • Gość: bania Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.zeto.wroc.pl 17.06.03, 22:46
                Niezly jest krem pod oczy Floslek seria Perfekt. KOsztuje ok. 18 zl. Dla mnie
                jest porownywalny w efektach z kremami z tzw. wyzszych polek. Na pewno sprobuje
                innych kremow z tej serii. Mam ponad 46 lat.
              • Gość: aska Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 02.07.03, 10:31
                To bardzo zależy od cery. Moja mama ma po 50-tce i ma bardzo ladna cere,
                niejedna 10 lat mlodsza od niej kobieta ma wiecej zmarszczek. A jako ze jest
                alergikiem, nie uzywa raczej roznych "super" drogich kremow itp. Zwykly tlusty
                krem jakiejs polskiej firmy, niedrogi. Nie pisz wiec ze to niemozliwe, ze tani
                krem nie moze byc dobry. Jak widac, dla jednych moze, dla innych nie i juz.
            • dorist Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja 18.06.03, 11:35
              Gość portalu: inka napisał(a):

> > - Color Mix L'OREAL (komplet 3 szminek-błyszczków, w prostokątnym pudełec
              > zku
              > z
              > >
              > > lusterkiem, z dwoma pędzelkami)
              >
              > o a ile takie cudeńko kosztuje? nie widziałam tego nigdzie jakaś nowość?

Cześć Inka!
              Ja zapłaciłam 15 zł. Bodajże po 20 zł widziałam u jednego gościa na
              szczecińskiej giełdzie. W innych miejscach tej nowości jeszcze nie widziałam.
              Pzdr.
              >
          • moboj Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja 18.06.03, 08:07
            dorist napisała:

> Oto moje ostatnie odkrycia:
            > - Bio-Odnowa SORAYA Krem nawilżająco-rozświetlający (Twarz b.dobrze
            > nawilżona,napięta, wygładzona i rozświetlona. Po prostu wypoczęta! CUDO!)
            > Zużywam już 2 opakowanie.

popieram:) krem jest rewelacyjny:)
            • Gość: aga Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.03, 09:22
              Moje to
              - glinka zielona Argiltez (19 zł tubka 100 ml) - cera po pierwszym użyciu jest
              gładsza, oczyszczona, pory zwężone, mniej zaskórniaków,po kilku użyciach już
              właściwie przestały się pojawiać,
              - papka do cery trądziowej Jadwiga ok. 18 zł 30 ml - świetna rzecz na pryszcze
              i podobne rzeczy (używam tylko na nos i brodę bo tam mam rózne niespodzianki -
              szybko po niej znikają,
              - krem- zel pod oczy ziołowy z Apisu (ok 9 zł 30 ml) - świetnie nawilża cały
              dzień, wygładza, troszke chłodzi
              - równiż Apis seria Forte- maeczka z błota czarnego energizująco-nawliżająca,
              faktycznie wygładza i nawilża, uelastycznia,
              - ok kilku dni krem bionawilżający Jadwiga (50 ml 18 zł)- bez zapachu, lekka
              konsystencja, szybko się wchłania, czyniąc skórę miękką, gładką i matową!
              - zel pod prysznic On line (forte sweden) mleczno -miodowy - apetycznie
              pachnie, dobrze nawilża, skóra po umyciu jest wygładzona, troszkę niewydajny bo
              lubie dużo, ale mało kosztuje chyba 6 zł,

• Gość: charissa Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 09:51
      moja rewelacja jest krem gleboko nawilzajacy "cztery pory roku" za 5,40 ( w
      promocji udalo mi sie kupic za 4.80)
      Szukalam dlugo fajniego dobrze nawilzajacego kremu i zupelnie przez przypadek
      trafilam na ten. Polecam
      • Gość: zeta Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.pl / 192.168.100.* 18.06.03, 11:38
        Gość portalu: charissa napisał(a):

> moja rewelacja jest krem gleboko nawilzajacy "cztery pory roku" za 5,40 ( w
        > promocji udalo mi sie kupic za 4.80)
        > Szukalam dlugo fajniego dobrze nawilzajacego kremu i zupelnie przez przypadek
        > trafilam na ten. Polecam

No to musi być rzeczywiście rewelacja, skoro kosztuje 5.40, o przepraszam 4.80.
        Dziewczyny nie piszcie takich rzeczy.
        • Gość: caroline Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.ps.net.pl 18.06.03, 21:12
          Zeta, rzeczywiscie chyba przesadzasz z ta krytyka. Polskie kosmetyki sa takiej
          samej jakosci jak zagraniczne , tylko tam placimy kupe kasy za piekne
          pudełeczka i za reklamy. Nie wierz, to tu nie wchodz.
    • moboj Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja 18.06.03, 11:43
      zeta, nie przesadzaj. moja mama ma 48 lat i nigdy nie wydała na krem więcej niż
      15 złotych, bo po prostu jej nie stac, a ma piekną cerę - gładką i bez
      zmarszczek.
      • dorist Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja 18.06.03, 12:08
        Zgadzam się z Moboj. Uważam, że polskie kremy też są bardzo dobre i nie
        odbiegają jakością od tych z górnej półki. Nie twierdzę, że wszystkie. Może
        kiedyś ta różnica była bardziej wyczuwalna, jednak w obecnych czasach
        technologia bardzo się zmieniła, stoi o klasę wyżej, także uważam, że kremy nie
        różnią się od siebie tak bardzo. Często płaci się za markę. Osobiście bardzo
        cenię sobie polskie firmy kosmetyczne, a szczególnie upodobałam sobie firmę
        SORAYA. Ich kremy są bardzo dobre: Seria żeń-szeń, nawilżająca, seria do cery
        wrażliwej, wspaniały krem na dzień i pod oczy z serii Vital i zachwalany
        zarówno przeze mnie jak i przez Moboj krem z serii Bio-odnowa.
        Ostatnio, będąc pierwszy raz w życiu w gabinecie kosm., kosmetyczka zapytała
        się mnie (ku mojemu zdziwieniu), jakich to rewelacyjnych kremów używam, że mam
        tak wspaniałą skórę pod oczami i nie tylko... Odparłam, że tylko taki sobie
        krem Ziaji z serii AretinaQ i Polleny Ewy z serii Bursztyn... Dodam, że nie mam
        24 lat... Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: kinoilek Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.visp.energis.pl 18.06.03, 20:15
          nie wiem, przeczytalam to chyba na tym forum, kiedys- jakis gosciu (chyba
          merchandiser) przyjechal do laboratorium erisa- ze swiezo upieczonyn
          superproduktem. Fachowcy pani Ireny w 15 minut rozpoznali skład i
          wyprodukowali identyczne cudo. chodzi tylko o patent- dlatego jedne skladniki
          zastepuje sie innymi, odjawszy cene marki i przepychu, w jakim sa realizowane
          badania na zachodzie- i schodzimy spokojnie ponizej 15 peelenów. ja uzywam
          kremu rossmana- tego pomaranczowego- na dzien i noc. i nie narzekam. cena: 6.99
          • Gość: ani Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.itpp.pl 02.07.03, 09:49
            podciągam wątek i dodaje swoją rewelacje:
            balsam do włosów firmy " Mrs. Potter's " z ceramidami i jeszcze odżywka do
            włosów w spray'u firmy "Home Instytut" - włosy b. dobrze sie rozczesują po niej.
            pozdro
            ani
    • Gość: Iga Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: linux:* / 192.168.117.* 02.07.03, 10:03
      Własnie kupiłam balsam w piance "Cztery pory roku"- fatycznie niezły, słabą
      stroną jest zapach (w sklepie mi się podobał, teraz trochę mniej), no i Ziaja -
      co powiecie o serii Sopot? - dla mnie ekstra, choć krem do twarzy mógłby się
      lepiej wchłaniać. Z zainteresowaniem czytam Wasze dobre opinie o DC - sama
      miałam złe doświadczenia, ale ostatnio kupiłam olejek do opalania w żelu DC za
      7 zł i nie dość, ze wygląda ślicznei, to dobrze działa.
      • Gość: nana Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.acn.pl 02.07.03, 10:18
        a mnie pianka "4 pory roku" z limonką okropnie uczuluła.Drugi tydzień lecze
        rece...
    • mantha Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja 02.07.03, 11:11
      Mleczko Nivea do ciała (granatowa butla) - chyba nic lepszego do skory nie
      wynaleziono (przynajmniej do mojej :-) - trzeba uwazac na ceny - mala butelka
      kosztuje ok 14 zl, ale w carrefour wilenska ok 10, natomiast duza butla (400
      ml) normalnie ok. 20 zl,a w carrefour ok 15.
      Poza tym - cala seria czysta skora garniera - wszystko ok 15 zl. - naprawde
      swietna, i b. fajnie pachnie.

Co do cery kobiet 40-50 lat - mama moja jest wierna kremom eris i naprawde:
      zero zmarszczek i w ogole zadnych zarzutow. od czasu do czasu pozwala sobie na
      lepszy krem (lepszy tzn 50-60 zl) i twierdzi, ze bez rewelacji.

• giovanka Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja 02.07.03, 11:26
      Ja też od jakiegoś czasu zapełniam pólki w łazience polskimi kosmetykami.Raz,że
      kasy mam mniej,dwa że "nie widzę róznicy".Mogę polecić
      krem dotleniający Miraculum - wcale nie gorszy od takiej serii Lancaster

krem do biustu Miraculum (kupiłam już drugą tubkę w Geant za 17 zł)i skóra jest
      naprawdę dobrze nawilżona i naopięta - ale raczej dla Pań z cerą suchą

mleczko do demakijażu Ziaji lawendowe
      szminka Avon (nie pamiętam nazwy ale nowość w pistacjowym opakowaniu) lekka i
      transparenta,dobrze nawilża i nabłyszcza

Jeśli chodzi o drogie rewelacje kosmetyczne to moim przebojem jest

make up Lancome Photogenic (w sklepie bezcłowym 100 zł)
      Lierac- żel na rozstępy(naprawdę skuteczny, we Francji polecany przez
      położne,uchronił moją skórę przed rozstępami w ciąży)

• Gość: ani Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.itpp.pl 04.07.03, 18:12
        a co Erisu i Dermiki polecicie?
        ani
        • Gość: dixi Re: rewelacje kosmetyczne- reaktywacja IP: *.net / 192.168.9.* 04.07.03, 19:14
          ostatnio jestem zachwycona linią do pielęgnacji i koloryzacju włosów Henna
          Color Venita- wspominałam już o tym na forum. W serii jest balsam
          koloryzujący, szampon i odżywka. Wszystkie produkty zawierają z ekstrakt z
          naturalnych ziół; są w różnych odcieniach, ja na swoje ciemne włosy użyłam
          balsamu koloryzującego w odcieniu miedż i jestem zachwycona efektem -
          otrzymałam głęboki kolor i połysk bez amoniaku i utleniaczy:)poza tym b.
          wygodnie się nakłada - z tubki wprost na włosy (kiedyś używałam sproszkowanej
          henny i efet końcowy był w porządku, ale samo przyrządzanie,nakładanie i
          spłukiwanie tego bardzo zniechęcało)
          Szampony w tej serii mają za zadanie podtrzymywać kolor,a w celu pogłębienia
          naturalnego koloru można ich używać solo, też są w różnych odcieniach w
          zależności od koloru włosów - ja używam very light copper red, ale są dla
          wszystkich odcieni - od blond do czerni.
          Odżywek nie wypróbowałam - raczej nie potrzeba dla moich włosów :)
          Kolejny plus to ceny: balsam koloryzujący - 4,90, szampon i odżywka jeszcze
          mniej - 4 z groszami:)
          wszystkie prodykty pięknie pachną, są w b. ładnych opakowaniach - rewelacja,
          polecam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka