rubinka1984 22.06.07, 13:41 Mam kręcone włosy, codziennie je męczę prostownicą czy możecie polecić jakiś salon w którym można "na stałe" wyprosotwać włosy??? Paschalska chyba coś takiego robiła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stupka1 Re: chemiczne prostowanie włosów 22.06.07, 14:13 Ja również mam kręcone włosy i już nieraz próbowałam je prostować i dochodziłam do wniosku, że natura jednak wie co robi i pokochalam swoje loki. Teraz bardziej skupiłam się na kosmetykach, które ładnie podkreślają i skręcają włosy, może i Ty spróbuj. Może i Ty znajdziesz coś tutaj: www.polki.pl/uroda_i_styl_kosmetycznepremiery_wlosy_artykul,10003585,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
bonda2 Re: chemiczne prostowanie włosów 22.06.07, 14:57 Nie polecam,przynajmniej tego zabiegu L'Oreal już nie pamietam nazwy O ! chyba X-tenso, nie mam kręconych wŁosów ale takie puszące się i skusiŁam się na ten zabieg... Efektu zero a nawet gorszy niż się spodziewaŁam tzn mialam przesuszona na maksa wŁosy i plątŁy mi się a prostsze to chyba byŁy jak sobie sama wyprostowaŁam na szczotkę niż po tym zabiegu ich.:D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pretty_girl1 Re: chemiczne prostowanie włosów 22.06.07, 17:55 Rok temu zdecydowałam się na chemiczne prostowanie włosów. Nie mam ani kręconych ani prostych włosów. Efekt prostych włosków utrzymywał się gdzieś ok. 3 misięcy, a miał pół roku :) ja zresztą i tak po swojemu przeciągałam włoski z przodu jeszcze prostownicą. Z tyłu nie musiałam bo były proste. Zabieg ten nie zniszczył mi zbytnio włosów. Może dlatego, że obsesyjnie używam odżywek i maseczek do włosów. Ale i tak nie były po nim tak proste jak myślałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka1985m2 Re: chemiczne prostowanie włosów 22.06.07, 22:43 CZesc Ja pewnie powiem Ci coś bardziej optymistycznego na ten temat. Otóż kiedys mialam przedluzone wlosy, ale wkoncu trzeba bylo je sciagnac i okazalo sie ze fryzjerka bardzo mi je pocieniowala przed a na dodatek po sciagnieciu wlosow sztucznych. Wogole mi sie nie ukladaly mimo tego ze mi urosly dosyc sporo. Albo mi sterczaly, albo sie odwijaly...wkurzalo mnie to wiec kupilam prostownice. Wkoncu znudzilo mi sie prostowanie, poza tym niszczylam wlosy. Wkoncu mialam okazje przyjsc na szkolenie do mojego taty salonu, prowadzone przez panią Alicję (mistrzyni Polski ). Mialam za darmo prostowane wlosy, balam sie efektu, ale zapewniala mnie ze bedzie super...wiec sie zgodzilam. Ważne!!! Robila mi prostowanie kosmetykami z firmy ALFAPARF Milano.!!! iiiiiiii....efekt super!!! Wlosy po umyciu od razu prosciutkie, nic sie nie zaginalo, nie odstawalo.!! Bylam super zadowolona. I powiem wiecej...nadal jestem :):):) bo do tej pory mam wlosy proste :) nie uzywam zadnej prostownicy, wystarczy ze umyje wlosy iwyszusze suszarką, albo nawe t nie susze. Odpowiedz Link Zgłoś
bonda2 Re: chemiczne prostowanie włosów 24.06.07, 15:35 Ojo fiolko to ja bym porosiŁa o więcej informacji ;-D. Gdzie można zrobić taki zabieg, ile kosztuje - ja jak już wspomnialam mam puszące się wlosy, więc dla mnie to chyba ten zabieg na zimno. Z góry dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka1985m2 Re: chemiczne prostowanie włosów 22.06.07, 22:53 w ogole to sa dwie metody - na zimno ( ja taka mialam )-d o wlosow puszacych sie, nie ujazmionych ,odstajacych itd. oraz na gorąco - do wlosow kreconych, ponoc wychodza takie porsciutkie jak od zelazka ( ichyba rzeczywiscie paschalska cos takiego ma). Mowila mi ze w Katowicach dziewczyny ciagle prostuja tak wlsoy. Jak cos to pytajcie, bo pisalam kielka jeszcze rzeczy ale mnie "wywalilo" :( Pozdrawiam :) I alfaparfem moge ci polecic prostowanie, o innych firmach nie slyszalam wiec sie nie wypowiadam :) Odpowiedz Link Zgłoś
reno-3 Re: chemiczne prostowanie włosów 24.06.07, 21:22 ale gdzie mozna cos takiego zrobić, i jak to jest drogie?? Odpowiedz Link Zgłoś
rubinka1984 chemiczne prostowanie włosów 25.06.07, 10:57 Fiolka podniosłaś mnie na duchu:) teraz musze tylko znaleść jakiś salon, który stosuje komsetyki o jakich pisałaś:). Dziewczyny jeśli znacie jakiś salon w katowicach dajcie namiary :) Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka1985m2 Re: chemiczne prostowanie włosów 25.06.07, 19:00 Hej dziewczyny :) Ten zabieg pewnie wykonują salony firmowe, tzn. te które np. wyłącznie używają preparatów, farb i kosmetyków firmy Alfaparf. Jest to włoska firma kosmetyczna. Ja mieszkam w Rzeszowie i tutaj jest chyba jeden taki salon (mojego taty, ateraz znajomegO). Gdzie są poza Rzeszowem to nie wiem, ale moze spróbujcie poszukac na google. I wiem,ze mimo tego iz w ofercie alfaparfu jest to prostowanie, to nie wszystkie salony sa przeszkolone, a nawet jesli sa to nie zawszze kupuja te kosmetyki do prostowania,czyli nie wszyscy pozniej wproadzaja ten zabieg w zakres uslug :( Akurat ja maialam taka mozliwosc, bo raz na pol roku jest jakies szkolenie ,noi bralam w nim udzial jako modelka. Mi sie oplacilo bo bylo za darmo :) a teraz to nawet tego zabiegu nie stosują :( chociaz fryzjerki chcialy, to wlasciciele nie chcieli :( bo to trawla, wiec niszczy wlosy...zreszta kazda trwala niszczy. No ale ... :P Wiec sama jak bym chciala teraz ten zabieg wykonac to nei wiem gdzie bym szukala, pewnie od tej Alicji ze szkolenia:P Tak wiec niestey ale to juz musicie same poszukac :( No a efekt to mi sie trzyma do dzis, ale wloski mi sie lamia, i teraz je podcinam co 2 miesiace, wiec ciagle je skracam mimo ze i tak rosna, ale chce je wypielegnowac,zeby te zniszczone juz nabraly zycia:) i mysle ze pozniej mimo ze je podcinam, wlosy nie beda mi odstawac :P Ja tak zachwalam i zachwalam..bo u mnie na prawde jest super efekt co do prostowania ( nie mowiac o zniszczeniu), ale nie wiem jak to jest jak ktos ma bardziej pokrecone wlosy. No ale ta pani mowila ze u niej w salonie laski krecone wlosy prostują i maja takie proste jak od zelazka... na slowo wierze:) pozdrawiama Odpowiedz Link Zgłoś
reno-3 Re: chemiczne prostowanie włosów 26.06.07, 22:16 a nie wiesz fiolka jak jest z włosami rozjasnianymi czy mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka1985m2 Re: chemiczne prostowanie włosów 26.06.07, 22:38 No wlasnie, juz gdzies to chyba wczesniej pisalam ,ze nie mozna tak prostowac wlosow rozjasnianych - tak mi mowila ta fryzjerka. Ja mialam rosjasniane wczesniej pasemka, raczej na grzywce, nie na calych wlosach, wiec moglam. Jak ktos kiedys rozjasnial calkiem wlosy to odpada :( Noi wlasnie mi sie przypomnialo ze mowila cos takiego ,ze ta trwala prostująca znika wtedy kiedy zetnie sie wlosy, czyli az do odrostow, cala glowa;d Odpowiedz Link Zgłoś
toffilka Re: chemiczne prostowanie włosów 19.07.07, 19:52 ja jestem z okolic rzeszowa, mozesz mi podac adres tego salonu? i mniej wiecej gdzie lezy? Odpowiedz Link Zgłoś