Dodaj do ulubionych

chemiczne prostowanie włosów

22.06.07, 13:41
Mam kręcone włosy, codziennie je męczę prostownicą czy możecie polecić jakiś
salon w którym można "na stałe" wyprosotwać włosy??? Paschalska chyba coś
takiego robiła.
Obserwuj wątek
    • stupka1 Re: chemiczne prostowanie włosów 22.06.07, 14:13
      Ja również mam kręcone włosy i już nieraz próbowałam je prostować i dochodziłam
      do wniosku, że natura jednak wie co robi i pokochalam swoje loki. Teraz
      bardziej skupiłam się na kosmetykach, które ładnie podkreślają i skręcają
      włosy, może i Ty spróbuj. Może i Ty znajdziesz coś tutaj:
      www.polki.pl/uroda_i_styl_kosmetycznepremiery_wlosy_artykul,10003585,0.html

• bonda2 Re: chemiczne prostowanie włosów 22.06.07, 14:57
        Nie polecam,przynajmniej tego zabiegu L'Oreal już nie pamietam nazwy O ! chyba
        X-tenso, nie mam kręconych wŁosów ale takie puszące się i skusiŁam się na ten
        zabieg... Efektu zero a nawet gorszy niż się spodziewaŁam tzn mialam
        przesuszona na maksa wŁosy i plątŁy mi się a prostsze to chyba byŁy jak sobie
        sama wyprostowaŁam na szczotkę niż po tym zabiegu ich.:D Pozdrawiam
    • pretty_girl1 Re: chemiczne prostowanie włosów 22.06.07, 17:55
      Rok temu zdecydowałam się na chemiczne prostowanie włosów. Nie mam ani kręconych
      ani prostych włosów. Efekt prostych włosków utrzymywał się gdzieś ok. 3 misięcy,
      a miał pół roku :) ja zresztą i tak po swojemu przeciągałam włoski z przodu
      jeszcze prostownicą. Z tyłu nie musiałam bo były proste. Zabieg ten nie
      zniszczył mi zbytnio włosów. Może dlatego, że obsesyjnie używam odżywek i
      maseczek do włosów. Ale i tak nie były po nim tak proste jak myślałam :)
    • fiolka1985m2 Re: chemiczne prostowanie włosów 22.06.07, 22:43
      CZesc
      Ja pewnie powiem Ci coś bardziej optymistycznego na ten temat. Otóż kiedys
      mialam przedluzone wlosy, ale wkoncu trzeba bylo je sciagnac i okazalo sie ze
      fryzjerka bardzo mi je pocieniowala przed a na dodatek po sciagnieciu wlosow
      sztucznych. Wogole mi sie nie ukladaly mimo tego ze mi urosly dosyc sporo. Albo
      mi sterczaly, albo sie odwijaly...wkurzalo mnie to wiec kupilam prostownice.
      Wkoncu znudzilo mi sie prostowanie, poza tym niszczylam wlosy. Wkoncu mialam
      okazje przyjsc na szkolenie do mojego taty salonu, prowadzone przez panią
      Alicję (mistrzyni Polski ). Mialam za darmo prostowane wlosy, balam sie efektu,
      ale zapewniala mnie ze bedzie super...wiec sie zgodzilam.
      Ważne!!! Robila mi prostowanie kosmetykami z firmy ALFAPARF Milano.!!!
      iiiiiiii....efekt super!!! Wlosy po umyciu od razu prosciutkie, nic sie nie
      zaginalo, nie odstawalo.!! Bylam super zadowolona. I powiem wiecej...nadal
      jestem :):):) bo do tej pory mam wlosy proste :) nie uzywam zadnej prostownicy,
      wystarczy ze umyje wlosy iwyszusze suszarką, albo nawe t nie susze.
      • bonda2 Re: chemiczne prostowanie włosów 24.06.07, 15:35
        Ojo fiolko to ja bym porosiŁa o więcej informacji ;-D. Gdzie można zrobić taki
        zabieg, ile kosztuje - ja jak już wspomnialam mam puszące się wlosy, więc dla
        mnie to chyba ten zabieg na zimno. Z góry dzięki za info.
    • fiolka1985m2 Re: chemiczne prostowanie włosów 22.06.07, 22:53
      w ogole to sa dwie metody - na zimno ( ja taka mialam )-d o wlosow puszacych
      sie, nie ujazmionych ,odstajacych itd. oraz na gorąco - do wlosow kreconych,
      ponoc wychodza takie porsciutkie jak od zelazka ( ichyba rzeczywiscie
      paschalska cos takiego ma). Mowila mi ze w Katowicach dziewczyny ciagle
      prostuja tak wlsoy.

Jak cos to pytajcie, bo pisalam kielka jeszcze rzeczy ale mnie "wywalilo" :(

Pozdrawiam :)
      I alfaparfem moge ci polecic prostowanie, o innych firmach nie slyszalam wiec
      sie nie wypowiadam :)
      • reno-3 Re: chemiczne prostowanie włosów 24.06.07, 21:22
        ale gdzie mozna cos takiego zrobić, i jak to jest drogie??
    • rubinka1984 chemiczne prostowanie włosów 25.06.07, 10:57
      Fiolka podniosłaś mnie na duchu:) teraz musze tylko znaleść jakiś salon, który
      stosuje komsetyki o jakich pisałaś:). Dziewczyny jeśli znacie jakiś salon w
      katowicach dajcie namiary :)
    • fiolka1985m2 Re: chemiczne prostowanie włosów 25.06.07, 19:00
      Hej dziewczyny :)
      Ten zabieg pewnie wykonują salony firmowe, tzn. te które np. wyłącznie używają
      preparatów, farb i kosmetyków firmy Alfaparf. Jest to włoska firma
      kosmetyczna. Ja mieszkam w Rzeszowie i tutaj jest chyba jeden taki salon
      (mojego taty, ateraz znajomegO). Gdzie są poza Rzeszowem to nie wiem, ale moze
      spróbujcie poszukac na google. I wiem,ze mimo tego iz w ofercie alfaparfu jest
      to prostowanie, to nie wszystkie salony sa przeszkolone, a nawet jesli sa to
      nie zawszze kupuja te kosmetyki do prostowania,czyli nie wszyscy pozniej
      wproadzaja ten zabieg w zakres uslug :( Akurat ja maialam taka mozliwosc, bo
      raz na pol roku jest jakies szkolenie ,noi bralam w nim udzial jako modelka. Mi
      sie oplacilo bo bylo za darmo :) a teraz to nawet tego zabiegu nie stosują :(
      chociaz fryzjerki chcialy, to wlasciciele nie chcieli :( bo to trawla, wiec
      niszczy wlosy...zreszta kazda trwala niszczy. No ale ... :P Wiec sama jak bym
      chciala teraz ten zabieg wykonac to nei wiem gdzie bym szukala, pewnie od tej
      Alicji ze szkolenia:P

Tak wiec niestey ale to juz musicie same poszukac :( No a efekt to mi sie
      trzyma do dzis, ale wloski mi sie lamia, i teraz je podcinam co 2 miesiace,
      wiec ciagle je skracam mimo ze i tak rosna, ale chce je wypielegnowac,zeby te
      zniszczone juz nabraly zycia:) i mysle ze pozniej mimo ze je podcinam, wlosy
      nie beda mi odstawac :P

Ja tak zachwalam i zachwalam..bo u mnie na prawde jest super efekt co do
      prostowania ( nie mowiac o zniszczeniu), ale nie wiem jak to jest jak ktos ma
      bardziej pokrecone wlosy. No ale ta pani mowila ze u niej w salonie laski
      krecone wlosy prostują i maja takie proste jak od zelazka... na slowo wierze:)

pozdrawiama
      • reno-3 Re: chemiczne prostowanie włosów 26.06.07, 22:16
        a nie wiesz fiolka jak jest z włosami rozjasnianymi czy mozna?
    • fiolka1985m2 Re: chemiczne prostowanie włosów 26.06.07, 22:38
      No wlasnie, juz gdzies to chyba wczesniej pisalam ,ze nie mozna tak prostowac
      wlosow rozjasnianych - tak mi mowila ta fryzjerka. Ja mialam rosjasniane
      wczesniej pasemka, raczej na grzywce, nie na calych wlosach, wiec moglam. Jak
      ktos kiedys rozjasnial calkiem wlosy to odpada :( Noi wlasnie mi sie
      przypomnialo ze mowila cos takiego ,ze ta trwala prostująca znika wtedy kiedy
      zetnie sie wlosy, czyli az do odrostow, cala glowa;d
      • toffilka Re: chemiczne prostowanie włosów 19.07.07, 19:52
        ja jestem z okolic rzeszowa, mozesz mi podac adres tego salonu? i mniej wiecej
        gdzie lezy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka