Dodaj do ulubionych

depilator: braun czy philips?

27.06.07, 15:04
Pytanie jak w tytule. Od czasu jakiegoś noszę się z zamiarem kupna, bo do tej
pory sprawę załatwiałam kremami veet. No i wczoraj wybrałam się do sklepu. I
aż dwie sprzedające mówiły, żeby kupić najtańszy prosty model bez żadnych
udziwnień i bajerów. Jedna polecała philipsa bo ma więcej pęset i szybcej się
depiluje niż braunem. A ja słyszałam, że brauny lepsze. To jak to jest?
Wpisujcie proszę swoje doświadczenia depilatorowe...
Obserwuj wątek
    • grecja88 Re: depilator: braun czy philips? 27.06.07, 15:47
      Ja kupiłam w tamtym tygodniu brauna ponieważ podobno są delikatniejsze. Ja
      kupiłam z nakładka masujacą, był droższy o 10 zł od tego bez nakładka
      (zapłaciłam 99 zł) i powiem Ci że pierwszy raz wolałam się wydepilować z
      nakładką, było na prawdę mniej bolesne niż bez. Jednak z nakładka usuwa mnie
      włosów, bez nakładki jest bardziej dokładniejszy, ale strasznie boli.
      • becia88 Re: depilator: braun czy philips? 28.06.07, 09:31
        Hej!! Ja też zakupiłam Brauna.Pani doradziła mi, że ten jest delikatniejszy i
        odpowiedni dla osób które jeszcze depilatora nie używały. Powiedziała, że potem
        można zmienić na Philipsa bo jak sie przyzwyczaję do Brauna to będę mieć
        wrażenie że bardzo wolno depiluje.Użyłam dopiero jeden raz i jestem zadowolona.
        Najbardziej jednak mnie dręczą kropki czerwone po depilacji. Nie wiem czym
        smarować nogi aby zniejszyć ich widoczność, bo po balsamie z masłem kakaowym
        niestety i tak są widoczne na drugi dzień - fakt trochę mniejsze ale jednak je
        widać. Może macie jakąś radę na te nieestetyczne kropy??
        Pozdrawiam!!
        • sathori Re: depilator: braun czy philips? 28.06.07, 11:29
          ja bym polecała w ogóle nie smarować niczym, ani nawet nie myć.
          Wtedy znikają po paru godzinach, a po balsamie - bo tak mi sie wydawało, że
          działa łagodząco to te kropki utrzymują się długo
          • a_nika Re: depilator: braun czy philips? 28.06.07, 12:16
            philips jest znacznie szybszy,ae ten bez nakladki.
            ja bym nie wrocila za nic do brauna, bo po braunie sie zniechecilam do
            depilatora w ogole - nogi bym chyba dwa dni od rana do nocy musiala depilowac.
            • kami4 Re: depilator: braun czy philips? 28.06.07, 14:26
              Mam zamiar kupić ten
              www.allegro.pl/item208291772_depilator_philips_hp_6503_lodowa_nowosc_bezprze.html
              Jak myślicie,dobry będzie?
              • malinoweciacho Re: depilator: braun czy philips? 28.06.07, 15:06
                Pewnie będzie dobry, mam mojego Philipsa juz 10 lat i ciagle działa. Po kilku
                latach siadł akumulatorek, ale to nie jest wielki problem. Teraz wiem, że jeśli
                różnica cenowa między bezprzewodowym a zwykłym jest duża, nie ma sensu
                przepłacać, bo akumulatorki siadają dość prędko. Przy okazji - ten model
                depilatora jest znacznie tańszy w UK, więc jeśli masz kogoś kto mógłby Ci go
                kupić, to chyba warto.
    • kami4 Re: depilator: braun czy philips? 28.06.07, 17:20
      Jaka to może być róznica?
      Może kupiłby mi kolega.
      • malinoweciacho Re: depilator: braun czy philips? 28.06.07, 17:25
        Ponad 100 zł, dostępny w sieci Argos - obecnej w każdym niemal mieście. Tutaj
        link do opisu urządzenia z aktualną ceną.
        www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/4427799/Trail/C%24cip%3D50116.Bathroom%2Band%2Bpersonal%2Bcare%3EC%24cip%3D50145.Personal%2Bcare%3EC%24cip%3D50147.Ladies%2Bshavers%2Band%2Bepilators.htm
        • kami4 Re: depilator: braun czy philips? 28.06.07, 18:24
          Dziękuję Ci bardzo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka