Dodaj do ulubionych

TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :-)

28.07.07, 09:27
Chciałabym polecić Wam coś co jest tanie (8 zł) i doskonałe w działaniu na
chyba wszelkie wypryski i podskórną "kaszkę" na twarzy. Mi nie pomagały ani
witaminy, nawet maści ze sterydami, które i kosztowały i prawie nic nie
dawały. Kosmetyki typu Normaderm też nie były skuteczne. To tajemnicze COŚ to
zwykły 3% puder propolisowy (ja kupiłam z Farmapii), jest to mieszanka
koncentratu propolisu i talku (bez mąki ziemniaczanej i innych dodatków -
trzeba by patrzeć na skład).
Upudrowałam twarz dosłownie 4 razy (i na noc i na dzień, bez kremu). Policzki
mam gładkie jak u niemowlaka, na czole minimalne resztki "tarki" :-) To
naprawdę działa! Trzeba tylko pamiętać, że nie mogą tego używać osoby uczulone
na produkty pszczele. Puder występuje w sklepach zielarskich, ewentualnie ze
zdrową żywnością. Z ulotki wynika, że mozna go stosować przy wszelkich
dolegliwościach skórnych: wypryski, liszaje, nawet grzybice. Naprawdę warto!!!
Na twarzy nie ma śladu pudru - jest transparentny po nałożeniu. Może ta
informacja pomoże jeszcze komuś poza mną :-)
Obserwuj wątek
    • sterlitz Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 28.07.07, 10:31
      Bo propolis to naturalny taki "antybiotyk", ma tylko jedną wadę - dość często
      uczula... Ja po takim zabiegu wyglądałabym jak ofiara oblania wrzątkiem.
      • cezary.malgorzata Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 28.07.07, 12:40
        Ja jestem alergiczką, aczkolwiek propolis na mnie zbawienne działanie :-) zawsze
        można przetestować czy aby nie uczula...
    • margaret_76 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 30.07.07, 15:43
      Na liszaje i rogowacenia polecam krem Rokitoderm z olejem z rokitnika - istna
      bomba witaminowa dla skóry. Daje dobre rezultaty przy łuszczycy.
      Tylko jest dość tłusty, więc powinny go stosowac osoby ze skórą suchą.
      ------------------------
      www.CzystaPrzyjemnosc.pl
      natuiralne składniki do kosmetyków domowych
    • gosiarkar Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 31.07.07, 16:10
      puder..... czyli do przypudrowania twarzy? jak to stosować zamiast kremu?
      głupie pytania ale pierwsze słyszę o pudrze propolisowym :)
      napisz coś więcej :)
      pozdrawiam
      • anula_krasula Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 11.08.07, 19:20
        No musze przyznac, ze...cezary.malgorzata uratowala mi zycie! No moze nie zycie
        ale moja mordke napewno! Matko, czego to ja juz nie stosowalam! Od tanich
        rewelacji do specjalistycznych kosmetykow i nic. Cere mialam brzydka, wiecznie
        jakies wypryski, kaszka na czole i brodzie a na lini zuchwy takie okropne
        podskorne krostki. No i powiem Wam tyle, kupilam ten puder w poniedzialek (8 zl
        w skelpie zielarskim) i na dobra sprawe to juz w czwartek efekty byly znacznie
        lepsze niz sie spodziewalam. Dodam, ze w momencie kiedy po raz pierwszy
        nakladalam ten puder cere mialam taka "okresowa";) czyli okolo 6 wrednych
        rozgrzebanych wypryskow. Niestety nawet sie goic nie chcialy i wiedzialam, ze
        znikna w najlepszym wypadku za 2 tyg. A tu prosze, co za niespodzianka! Juz po
        pierwszym zastosowaniu swieze (takie wredne bolesne, ktorych ni jak nie mozna
        usunac) wykwity staly sie bardziej sciagniete a po drugim razie ropa z zewnatrz
        tylko po lekkim dotknieciu poprostu wyskoczyla na zewnatrz a ranka sie
        szybciutko zagoila. Mam wrazenie, ze nawet moje przebarwienia sa o niebo
        mniejsze! Aha, jeszcze tylko powiem jak ja stosuje. Po umyciu twarzy (delikatny
        zel antybaktreyjny bez mydla i zadnych drazniacych substancji(nie sciaga
        skory))nie nakladam zadnego kremu tylko odrazu puder i tak rano i wieczorem. O
        dziwo nie mam nawet potrzeby nakladac zadnego kremu nawilzajacego. Takze wielkie
        dzieki autorce watku i zycze powodzenia pozostalym!
        • cezary.malgorzata Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 18:06
          Cieszę się, ze mogłam pomóc :-) Ja stosuję identycznie!
    • malange Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 01.08.07, 16:28
      Kupiłam, spróbuje :)
      Narazie wypudrowałam czoło, żeby sprawdzić czy mnie nie uczuli.
      • irenka82 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 01.08.07, 17:06
        ja tez kupilam, mam co leczyc:)
        • gosia244 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 04.08.07, 10:42
          Cz mozna ten puder kupic w aptece???Chyba nie , a jak nie to gdzie??
          • malange Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 04.08.07, 11:37
            Ja go kupiłam w aptece :)
            • markac28 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 04.08.07, 17:19
              kupiłam dziś w aptece
              • lefkara to może warto stosować ten puder po deilacji? 04.08.07, 20:45
                Tak sobe myślę, gdyby stosowć puder po depilacji (nogi, a zwłaszcza bikini).
                Skoro prpolis ma działanie zbliżone do antybiortyku to może pomogłoby na te
                wszelkie podrażnienia i zapalenia skówry? Co o tym myślicie?
    • oxy_gen_86 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 05.08.07, 15:23
      Masci kiedys uzywalam ale o pudrze pierwszy raz slysze. Stosuje sie go jak
      zwykly puder?
      • tutiki Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 13.08.07, 19:33
        dziewczyny, ktore uzywaja propolisu (i sie jesce nie wypowiadaly)- napiszcie jak
        dziala!
        • malange Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 13.08.07, 19:44
          Ja co prawda już się wypowiadałam, ale wypowiem się jeszcze
          raz :):):)

Zacznę od tego, że cerę mam niezaciekawą: kaszka + pojedyńcze
          wypryski. Stosuje propolis od 10 dni i... kaszka zniknęła w 70% (i
          nadal znika), żadne nowe wypryski się nie pojawiły. Odstawiłam już
          podkład i używam tylko pudru prasowanego :) Naprawdę polecam!!!

Dziękuję założycielce wątku za uratowanie mojej cery :)
        • mala_wredna Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 14.08.07, 09:59
          używam od kilku dni i nie widzę różnicy, może minimalną ale to może
          być autosugestia :/
    • oxy_gen_86 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 13.08.07, 19:58
      ehhh to ja juz nic nie rozumiem. Wy piszecie o tych pudrach,z e
      rewelacja itd. a farmaceutka powiedziala mojej mamie,z e do cery
      tradzikwoej (na tradzik) go nie poleca:/
      • malange Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 13.08.07, 20:34
        Co Ci zaszkodzi spróbować? 10 zł to znów nie taki majątek
        My go wypróbowałyśmy na sobie a farmaceutka zapewne nie :):):)
        Ja go szczerze polecam.
        • maka.78 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 14.08.07, 09:39
          Ja zakupiłam wczoraj puder propolisowy, przypudrowałam twarz na noc,
          znaczną poprawę zaobserwowałam na jednej krostce, zniknęła prawie
          całkowicie, nałozyłam propolis nawet na opryszczkę na ustach i
          normalnie rewelacja, nie swedzi juz dzis i zrobiła sie sucha prawie
          wygojona a normalnie maże sie ok tygodnia. Testuje propolis dalej,
          zobaczymy jakie będa efekty.
          • 88mlodziutka Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 14.08.07, 17:18
            Mam pytanie, bo kupiłam dziś ten puder i nie wiem czy stosować go na noc, gdyż
            wieczorami smaruję twarz Brevoxylem i może mi ktoś poradzić co zrobić w takie
            sytuacji? Czy mogę po wchłonięciu sie Brevoxylu nałożyć puder, czy lepiej
            darować sobie i nakładać tylko rano?
    • madziaramc Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 15.08.07, 19:36
      jutro lece kupic.jezeli to mi pomoze,to bede w siodmym niebie po ponad 10 latach meczarni.wielkie dzieki za to,ze podzielilas sie z nami tym "odkryciem"!!!mam swiadomosc,ze akurat mnie to moze nie pomoc,ale jestem w takiej desperacji,ze sprobuje wszystkiego,bo jak do tej pory nic nie pomagalo.jeszcze raz dzieki.pozdrawiam
    • ewelkaw Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 17.08.07, 19:11
      Hej dziewczyny:) kupiłam dzisiaj w aptece puder propolisowy.
      Pierwsze wrażenie - super - puder jest całkowicie transparentny,
      barwy lekko żółtej, po nałożeniu twarz jest matowa i gładka. Mam
      nadzieję, że puder pomoże zwalczyć drobne niedoskonałości skóry:)
      • happy_gosiak Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 17.08.07, 20:13
        kupiłam puder i już po pierwszym zastosowaniu widze efekty na czole
        mniej wyprysków nie wiem jak to się stało:)
        • kajka85 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 17.08.07, 22:05
          ja uzywam pudru 5 dni i jestem mile zaskoczona ,niektore wypryski zniknely a te
          wieksze sa suche i widocznie sie zmniejszają
          rewelacja..
          • 88mlodziutka Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 17.08.07, 22:35
            Ja używam dopiero 3 dni a efekty widać gołym okiem i to nie tylko moim.
            Autorkę wątku jak bym mogła to bym na rękach nosiła:) Dzięki
    • malamalinka Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 10:17
      czy puder i talk propolisowy to to samo???? ja kupiłam talk i nim
      się posmarowałam...ups
      • malange Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 11:14
        Raczej to jest to samo, sprawdź skład. W moim pudrze jest ekstrakt
        propolisowy i talk.
        • malamalinka Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 11:39
          w talku też jest ekstrakt propolisowy 3% więc chyba rzeczywiście to
          jest to samo. Użyłam na razie tylko 1 raz, zobaczymy za parę dni:)
          • evil_woman666 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 12:10
            A jesli chce sprawdzic czy nie jestem uczulona na ten puder to gdzie najlepiej
            nalozyc? Na reke wystarczy? Bo nie chce od razu nakladac na twarz zeby mi potem
            cos wyskoczylo :P Dzieki :)
            • malange Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 12:23
              Ja dałam na czoło, ale mam grzywke :):):)
              Ja bym sprawdziła na przegubie ręki (czy jak to sie tam nazywa, tam
              gdzie się krew pobiera).
            • ewelkaw Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 12:25
              heh ja od razu nałożyłam na całą twarz:P moja skóra szczęśliwie ma
              się dobrze;) ten puder naprawdę jest rewelacyjny, już po jednym
              zastosowaniu widzę poprawę stanu skóry:)

Możesz nałożyć na początek na rękę, albo odrobinę na policzek.
    • cynamonowapuma Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 12:34
      Malgorzato (od Cezarego ;))
      Czy ten puder jest prasowany czy w formie sypkiej ? Czym nakladasz go na skórę,
      pędzlem?

pozdrowionka
      • ewelkaw Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 15:09
        Jest w formie sypkiej, ja nakładam go pędzlem.
      • malange Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 15:33
        Ja go nakładam tą taką gąbeczką do pudru w kamieniu. Trochę grubo
        wychodzi ale ja go nakładam tylko jak jestem w domu.
        • ewelkaw Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 16:43
          Ja używam go zamiast pudru kosmetycznego, matuje skórę i jest
          niewidoczny na twarzy super:)
          • gola8888 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 17:28
            dziewczyny a czy ten puder zapycha pory i powoduje zaskórniki????z
            gory dziekuje za odpowiedz
            • ewelkaw Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 17:41
              Nie zauważyłam skutków ubocznych w postaci zapchanej skóry - jest
              wręcz odwrotnie, zaskórników jest jakby mniej, są prawie niewidoczne.
              • cezary.malgorzata Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 18:15
                Kochane Forumowiczki, jest mi niezmiernie miło, że części z Was mogłam pomóc. Ja
                puder nakładam po prostu dłonią wcierając delikatnie w policzki, jakoś nie mam
                zaufania do pędzli bez częstego ich mycia, a leniwa jestem :-)
                Jeszcze jedna podpowiedż, puder ten pięknie wygładza dekolt (zwłaszcza wypryski
                "przedokresowe" :-)
                Pozdrawiam Was ciepło,
                małgorzata
                • ewelkaw Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 18:40
                  Ten puder to naprawdę świetna sprawa:) pozdrawiam:))))
                • your.sugar Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 18:42
                  pierwszy raz po przeczytaniu postu popędziłam do apteki :)) i właśnie
                  zaaplikowałam pierwszą dawkę pudru - malutko, do zmatowienia tylko, bo niebawem
                  wychodzę. ale napiszę pierwsze wrażenie: supermiły zapach i dobrze się
                  rozprowadza, chociaż obawiałam się, że będzie nierówno i grudkami. zobaczymy jak
                  się będzie sprawował dalej ;)
                • malange Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 18.08.07, 18:50
                  Dziękuję za polepszenie buźki i... samopoczucia :)
                  • 0lunia Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 19.08.07, 10:23
                    to co ja jakaś inna jestem? Stosuję puder od tygodnia i nie widzę efektów :-(
                    Musi mi coś pomóc! Poradźcie proszę!
                    • cezary.malgorzata Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 19.08.07, 11:19
                      A stosujesz go na "gołą" skórę? Czy nakładasz krem i podkład? Bo ja np. myję
                      twarz mydłem glicerynowym z olejkiem herbacianym (nie wysusza skóry) i nakładam
                      cieniutką warstewkę pudru. I to w sumie tylko raz dziennie, bo super mi wygładza
                      skórę. Zrezygnowałam ze wszystkich cudów typu Normaderm, bo poza sporym jak dla
                      mnie ubytkiem w portfelu to nic nie widziałam. Jeżeli nakładasz coś jeszcze na
                      buzię to puder może nie mieć leczniczego charakteru, a tylko matujący.
                      • malange Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 19.08.07, 11:41
                        Ja myję buźkę odświeżającym żelem do twarzy NIVEA i na to puder. Nic
                        więcej nie używam :)
    • kina33 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 19.08.07, 15:40
      Czy mając 14 lat też mogę używać tego pudru?
      Dziękuję
      • malange Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 19.08.07, 15:54
        Tak. Tutaj masz balsam z propolisem
        esentia.pl/Propolis_Propolis_Balsam_w_sloiczku_p30407.htm
        i jak możesz przeczytać jest ona polecany również dla dzieci (nie
        mam na myśli Ciebie :), tylko skoro dzieci mogą używać to 14-latka
        tym bardziej). W pudrze jest tylko proplis i talk.

Jednak sprawdź czy nie jesteś uczulona, nakładając trochę np. na
        czoło, policzek czy nadgarstek.
        • cezary.malgorzata Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 19.08.07, 17:11
          Jeśli chodzi o uczulenia to wydaje mi się, że każdy kto jest uczulony na
          produkty pszczele (w tym miód) może o propolisie zapomnieć. Ja, jak wcześniej
          wspomniałam, jestem alergikiem, a propolis to dla mnie cudo :-)
          Jeżeli ktoś ma uczulenie to mogę jeszcze zaproponować używanie roztworu z olejku
          drzewa herbacianego (tylko nie takiej mieszanki do kominków zapachowych !!!), to
          jeden z najsilniejszych naturalnych bakteriobójców. Mogę np polecić ten ze
          strony : www.melaleuca.com.pl, w sklepie zielarskim kosztuje ok. 15 zł.

Ło matko, czuję się jak babka-zielarka :-))
          • malange Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 19.08.07, 17:19
            A tam.. jak tu planuje Cię ozłocić!

Zdradzisz mi jak wpadłaś na ten puder i właśnie takie jego
            zastosowanie?
            • cezary.malgorzata Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 19.08.07, 18:25
              A powiem, co mi tam :-) Męczyły mnie od jakiegoś czasu wypryski, kaszki
              podskórne, rumiane liszaje powstające znikąd... Pracuję wśród wielu ludzi i
              ciągłe pytania "co ci się stało?" zwyczajnie dobijały...
              Wkurzona na kolejne cudowne preparaty polecane mi przez dermatologa poszłam do
              sklepu zielarskiego i postanowiłam sama zacząć się leczyć. Dość miałam wydawania
              pieniędzy na bzdury, które były najczęściej brane z ulotek rozłożonych na szafce
              pana doktora. Bo mój dermatolog ćwiczył na mnie trafność swoich decyzji - na
              zasadzie "jak to nie pomoże to znajdziemy co innego". Zmiana lekarza nie bardzo
              wchodziła w rachubę bo to ponoć najlepszy dermatolog z 3 u nas :-)
              Wydałam w swoim już ponad 30-letnim życiu kupę kasy na różne kosmetyki, także te
              z najwyższych półek. I stwierdziłam, że dość. Nie dość, ze nie pomagały to po
              jakimś czasie szkodziły (np. vichy normaderm - miałam wrażenie pozapychanej
              skóry). Pierwsze co zakupiłam to mydło z olejkiem drzewa herbacianego. I okazało
              się, ze nie trzeba mi mleczek, toników, wystarczy zwykły płyn ziaji do zmywania
              oczu i to mydło, skóra jest po nim nawilżona (zasługa m.in. gliceryny).
              Potem zmieniłam szampon z Kerastase na zwykły ziołowy, prawie bez detergentów,
              gdzie środkiem myjąco-pieniącym jet mydlnica lekarska. I efektem są błyszczące
              włosy, skóra głowy mnie już nie swędzi co zdarzało się przy innych szamponach.
              Myję włosy codziennie więc szukałam łagodnego środka. I na razie nie zmienię
              szamponu...
              Potem kupiłam sobie polecany przeze mnie wcześniej preparat z olejku drzewa
              herbacianego (cudko, punktowo leczy wypryski, niweluje ugryzienia komarów,
              szybko wyleczył mi męża z przypadłości skórnej, na którą nie działały sterydy
              zapisywane przez lekarzy, chyba najlepszy naturalny antyseptyk). Olejek niestety
              nie nadawał się dla mnie aby smarować całą twarz - zapach mnie dobijał :-), poza
              tym mam skórę raczej mieszaną. I któregoś pięknego dnia, jak kupowałam na gardło
              tabletki propolisowe to zobaczyłam ten niepozorny słoiczek/pudełeczko. Ponieważ
              jestem wścibska z natury to przeczytałam ulotkę. Stwierdziłam, że jak nie pomoże
              to na pewno nie zaszkodzi. Po czym upudrowałam sobie obrzydliwą kaszkę na
              policzkach na noc. Rano było jakoś ładniej na twarzy więc przypudrowałam się i
              na dzień. A potem, jak odczułam na własnej skórze prawie, ze cuda to tak się
              ucieszyłam, że postanowiłam napisać o tym na forum. Bo to naprawdę może cieszyć,
              po ładnych kilku latach męczarni z twarzą człowiek sam się wyleczył, no może nie
              sam a z pomocą matki natury...
              I z całego serca polecam preparaty naturalne, i jak najmniej chemii.
              Osobiście z silniejszych preparatów używam na dzień dzisiejszy wyłącznie kremu
              pod oczy, w moim wieku natura to już za mało :-)
              Kończąc ten mój nieco pewnie przydługi wywód
              pozdrawiam znad morza :-)
              małgorzata
              • mama_basienki Prosba do malgorzaty :) 20.08.07, 07:40
                Witaj Małgorzato :)
                za Twoja radą idę dziś do apteki po ten talk, mam nadzieje ze pomoże
                równiez mi :).
                Ale mam też prośbe : czy mogłabyś powiedzieć jakiej firmy kosmetyków
                do włosów używasz?Piszesz, że delikatnych, mnie własnie czeka powrót
                do naturalnego koloru (z rudego) co pewnie obciązy znacznie moje i
                tak juz problematyczne wlosy. Dlatego szukam czegos lagodnego, az tu
                przeczytalam Twoj post :)))/ Pomoz proszę.
                Pozdrawiam serdecznie :)
                • cezary.malgorzata Re: Prosba do malgorzaty :) 20.08.07, 07:59
                  A proszę uprzejmie :-)
                  Używam szamponu i odżywki z tej serii. Trochę taniej można je kupić w aptekach i
                  sklepach zielarskich, przynajmniej u mnie w mieście.
                  www.fitomed.pl/fito_szampony.php
                  Ja używam tego ostatniego szamponu - do włosów suchych i normalnych + odżywka z
                  tej samej serii.
                  pozdrawiam
                  małgorzata
                • cezary.malgorzata Re: Prosba do malgorzaty :) 20.08.07, 08:09
                  I na wszelki wypadek nie kupuj talku tylko puder - ja mam ten:
                  www.farmapia.pl/index.php?content=produkty.php&id=8
                  pozdrawiam :-)
                  małgorzata
            • nandia1 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 19.08.07, 18:33
              Mam pytanie:czy podczas kuracji tym pudrem mozna sie bezpiecznie opalac bez
              ryzyka uczulen?Pytam,bo mialam takie uczulenie,gdy stosowalam spirytus na twarz
              i w trakcie leczenia opalalam sie.
              • cezary.malgorzata Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 19.08.07, 18:46
                Z tego co wiem to wszystko co ma w sobie alkohol lub dziurawiec powoduje plamy i
                wysypki na słońcu. Czasem działają też tak środki antykoncepcyjne.
                O propolisie nic takiego nie słyszałam, ciężko mi powiedzieć. W sumie jest to
                "wyrób" pszczeli więc chyba powinno być ok? :-)
                A nie lepiej do opalania posmarować się kremem z filtrem, a upudrować po
                powrocie? propolis nie zabezpieczy Ci buzi przez szkodliwymi promieniami słońca.
                • gabi1234 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 19.08.07, 19:22
                  az milo sie ciebie czyta :))
                  ja rowniez zakupilam to cudo, choc problemow z cera nie mam - ale
                  nie zaszkodzi jeszcze sie upiekszyc :)
                  o efektach oczywiscie napisze
    • nandia1 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 19.08.07, 19:00
      Wyczytalam,ze propolis zawiera alkohole..a co do opalania i spirytusu to nie
      mialam go na twarzy podczas opalania,a mimo to uczulilo.
      • malamalinka przereklamowane 19.08.07, 19:23
        Dziewczyny,
        kupiłam, uzywam i...nie widzę żadnej różnicy, nie mówiąc o poprawie
        cery. Na dodatek mój chłopak powiedział mi,że jak się tym posypię to
        pachne jak...moja babcia. Rzeczwiście mi też ten zapach niezbyt
        pasuje. No generalnie dla mnie przereklamowane:(
        • cezary.malgorzata Re: przereklamowane 20.08.07, 07:06
          Wydaje mi się, że jest kilka możliwości braku działania pudru:
          1) w talku z propolisem może być tylko namiastka ekstraktu z propolisu i dlatego
          nie działa, zapach pudru powinien być delikatnie miodowy, tak jakby się np umyć
          się mydłem z miodem, pachnie tylko przez chwilę, potem jest praktycznie
          niewyczuwalny,odcień żółtawy, producent z atestem na wyroby propolisowe, talk
          kojarzy mi się raczej ze środkiem przeciwpotowym i może takie działanie ma mieć
          talk z propolisem?
          2) pudrowanie się nie leczniczo, a maskująco np na podkład (kilka z moich
          koleżanek tak robiło i efektu nie było żadnego), to NIE JEST zwykły puder do
          twarzy, bardziej należy traktować go jak lekarstwo do nakładania bezpośrednio na
          skórę
          3) niezdrowy tryb życia: tytoń, alkohol (wakacje, wakacje :-)), bardzo ostre
          przyprawy, niedosypianie, nerwowy tryb życia - trądzik i jemu podobne łatwo nie
          ustąpi w tak sprzyjających warunkach
          4) używanie kosmetyków z fatalnymi dla cery w skutkach składnikami (często
          używane są przez dziewczyny podkłady tanie, praktycznie sama chemia - i tu nie
          mówię, że należy używać samych najdroższych, tylko czasem warto spojrzeć na
          skład, zobaczyć czy nie ma np metali ciężkich,na pewno zrezygnować z taniochy
          wschodniej, naprawdę lepiej się nie pacykować niż robić sobie krzywdę)
          5) przy bardzo silnych zmianach skórnych potrzeba długiego leczenia, zmiany
          trybu życia, cierpliwości, odporności na swój wygląd bez tony makeupu na twarzy,

I na razie tyle z mądrości starszej pani :-)
          pozdrawiam
          małgorzata
          • ewaam Re: przereklamowane 20.08.07, 13:28
            Hej,
            puder lux, mam pytanie odnośnie mydełka z olejkiem z drzewa herbacianego. Sprawdzałam w swojej aptece, ale pani stwierdziła, że nie mają. W sieci masa przeróżnych. Czy możesz podać jakiego konkretnie używasz?
            Pozdrawiam.
            • ewaam Re: przereklamowane 20.08.07, 13:30
              to pytanie oczywiście do cezary.malgorzata.
              • cezary.malgorzata Re: przereklamowane 20.08.07, 13:54
                Używam konkretnie tego :
                www.allegro.pl/item226812313_tradzik_mamy_rozwiazanie_ponad_3500_sprzedanych.html
                Nie jestem sprzedawcą z allegro jakby co :-)
                pozdrawiam
                małgorzata
                • ewaam Re: przereklamowane 20.08.07, 14:33
                  dzięki,
                  jeszcze jedno pytanie. Czy to mydełko nie wysusza skóry. Jestem po 30-ce, mam cerę mieszaną ze skłonnością do różnych "niespodzianek". Dobre będzie?
                  • cezary.malgorzata Re: przereklamowane 20.08.07, 14:40
                    Nie wysusza, na początku możesz mieć takie trochę dziwne uczucie zimna na buzi
                    (kilka sekund) i trzeba będzie się przyzwyczaić do zapachu olejku drzewa
                    herbacianego. Mydło ładnie wygładza ściągając pory jednocześnie nawilżając. Na
                    pewno Ci nie zaszkodzi, taka duża kostka 200g starcza na jakieś 3 miesiące (przy
                    dwu, trzykrotnym myciu w ciągu dnia, zwłaszcza upalnym latem.). Zimą trzeba
                    będzie dać jakiś kremik ochronny. Ja kroje kostkę na dwie części, jest to
                    wygodniejsze w użyciu. I jestem zdecydowanie po 30-tce, jeśli wiek ma znaczenie :-)
                    • ewaam Re: przereklamowane 20.08.07, 14:45
                      Dzięki bardzo i pozdrawiam.
                • sylwiq1 Re: przereklamowane 20.08.07, 18:33
                  A gdzie ten puder można kupić??? W aptece czy sklepie zielarskim?
                  • malange Re: przereklamowane 20.08.07, 19:17
                    Ja kupiłam w aptece.
          • malamalinka popełniane błędy 21.08.07, 21:56
            Droga Małgorzato (Cezary),

żaden z błędów jakie wskazałaś mnie nie dotyczy:

1. talk jest firmy Bartpol tj. jak się zorientowałam czołowego
            producenta "miodowych" kosmetyków
            2. zawiera 3% koncentratu propolisu tj. tyle samo co puder
            3. nie jestem, az tak niemądra żeby stosować go na makijaż...
            4. nie używam tanich podkładów...

itd.

poprostu na mnie nie działa i tyle!

cezary.malgorzata napisała:

> Wydaje mi się, że jest kilka możliwości braku działania pudru:
            > 1) w talku z propolisem może być tylko namiastka ekstraktu z
            propolisu i dlateg
            > o
            > nie działa, zapach pudru powinien być delikatnie miodowy, tak
            jakby się np umyć
            > się mydłem z miodem, pachnie tylko przez chwilę, potem jest
            praktycznie
            > niewyczuwalny,odcień żółtawy, producent z atestem na wyroby
            propolisowe, talk
            > kojarzy mi się raczej ze środkiem przeciwpotowym i może takie
            działanie ma mieć
            > talk z propolisem?
            > 2) pudrowanie się nie leczniczo, a maskująco np na podkład (kilka
            z moich
            > koleżanek tak robiło i efektu nie było żadnego), to NIE JEST
            zwykły puder do
            > twarzy, bardziej należy traktować go jak lekarstwo do nakładania
            bezpośrednio n
            > a
            > skórę
            > 3) niezdrowy tryb życia: tytoń, alkohol (wakacje, wakacje :-)),
            bardzo ostre
            > przyprawy, niedosypianie, nerwowy tryb życia - trądzik i jemu
            podobne łatwo nie
            > ustąpi w tak sprzyjających warunkach
            > 4) używanie kosmetyków z fatalnymi dla cery w skutkach składnikami
            (często
            > używane są przez dziewczyny podkłady tanie, praktycznie sama
            chemia - i tu nie
            > mówię, że należy używać samych najdroższych, tylko czasem warto
            spojrzeć na
            > skład, zobaczyć czy nie ma np metali ciężkich,na pewno zrezygnować
            z taniochy
            > wschodniej, naprawdę lepiej się nie pacykować niż robić sobie
            krzywdę)
            > 5) przy bardzo silnych zmianach skórnych potrzeba długiego
            leczenia, zmiany
            > trybu życia, cierpliwości, odporności na swój wygląd bez tony
            makeupu na twarzy
            > ,
            >
            > I na razie tyle z mądrości starszej pani :-)
            > pozdrawiam
            > małgorzata
        • czarodziejka87 Re: przereklamowane 07.09.07, 00:10
          hehehehe, to ten sam co sie czepia twojej tuszy??:O
    • panekd Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 19.08.07, 21:59
      Dla mnie rewelacja.Od miesiaca nie moglam pozbyc sie tradziku.
      Uzywalam Differin( z antybiotykiem ) i jeszcze jakies dwa cuda (nie
      pamietam nazwy), wszystko naraz, wedlug polecenia lekarza i z bardzo
      slabym efektem, tylko mialam strasznie wysuszona cere. Puder w ciagu
      trzech dni zdzialal wiecej niz lekarstwa w miesiac. Bardzo dziekuje
      autorce wątku.
    • tutiki nie działa :( 20.08.07, 19:28
      ja mam firmy apipol farma, ale chyba to nie ma znaczenia bo sklad jest taki sam
      jak pudru od farmapii (ekstrakt propolisowy 3g i reszta talku). niestety mojej
      cery nie wyleczył :(
      • cezary.malgorzata Re: nie działa :( 20.08.07, 19:55
        Może musisz poczekać na efekt dłużej? Trudno mi powiedzieć, nie twierdzę, że
        zawsze w 100% jest błyskawiczna poprawa, mnie pomógł, kilku osobom także. Możesz
        popróbować z olejkiem drzewa herbacianego (tylko nie tym do kominka!).
        Nie wiem ile masz lat. Jak miałam "naście" to robiłam sobie maseczki z drożdży,
        piłam ich roztwór i napar z bratka lekarskiego, pomogło w końcu wygładzić cerę,
        ale bardzo trwało. Długo cieszyłam się ładną cerą, ponowne problemy zaczęły się
        jak przeszłam różyczkę mając trzydziestkę. Na razie mam twarz gładziutką, pudru
        używam zapobiegawczo raz na 1-3 dni, cieniutko.
        Życzę Ci wytrwałości i jak najszybszego efektu :-)
        pozdrawiam
        małgorzata
        • sylwiq1 Re: nie działa :( 20.08.07, 20:03
          a w sklepie zielarskim tez?
          • cezary.malgorzata Re: nie działa :( 20.08.07, 20:13
            też, ja kupiłam właśnie w zielarskim
            • shila84 Re: nie działa :( 20.08.07, 20:38
              dzisiaj kupiłam :) od dawna pracuje w aptece ale zupełnie nie
              pomyślałam żeby uzyć propolisu na pryszczole :) Jak na razie
              nałożyłam pierwszy raz ale czuję że mniej mnie boli ten dziad, który
              wyrósł parę dni temu i nie chce się zmniejszyć :) Jestem pozytywnie
              nastawiona, za tydzień wyjeżdżam do Turcji i będzie bosko :) Urlop
              bez pryszczolów hahaha :D
            • california_rose Re: nie działa :( 21.08.07, 15:48
              odwiedzilam 5 aptek + jeden zielarski. nie moge nigdzie znalezc tego
              pudru. w akcie desperacji kupilam zel propolisowy. posmarowalam sie
              juz kilka razy. wygladam jakbym miala zoltaczke ale faktycznie
              pomaga. skora po tym jest cudowna! oczywiscie tak posmarowana
              nigdzie nie wychodze z domu bo kleje sie i blyszcze jak nie wiem co
              ale efekt wart tej "meczarni". zastanawiam sie tylko czy mozna
              smarowac to tez pod oczy i na powieki... poki co omijam bo boje sie
              ze jednak moze podraznic.

no i dalej chodze po aptekach w poszukiwaniu pudru bo ten zel to nie
              jest zbyrt wygodny;/
              • malinoweciacho Re: nie działa :( 21.08.07, 22:09
                To prawda, w niektórych miastach trudno go dostać. Ja zleciłam te misję
                rodzicom, którzy w kilku aptekach i sklepach zielarskich nie znaleźli tego cuda.
                Zamówiłam w końcu przez internet.
                • datelek Re: a u mnie działa:) 21.08.07, 23:44
                  Po tygodniu widac znaczną różnicę:) Możecie mi powiedzieć jak długo
                  można tego używac? Kiedy przestać? i czy jak skończę kurację, to
                  wszystko nie wróci?
                  • cezary.malgorzata Re: a u mnie działa:) 22.08.07, 06:54
                    Cieszę się, że Tobie pomogło :-)
                    Ja używam od niecałego miesiąca, po wygładzeniu cery praktycznie tylko co jakiś
                    czas, myślę, że odstaw jak się buzia wygładzi, nie ma sensu przyzwyczajać skórę
                    co codziennej warstwy propolisu, bo w końcu przestanie na niego reagować. Zawsze
                    możesz wrócić do pudrowania jak zauważysz, że coś znowu zakwita ;-), a może się
                    Ci uda już nie wracać do pudru?
                    szczerze życzę i pozdrawiam
                    małgorzata
                    • annszc Re: a u mnie działa:) - u mnie tez :-) 22.08.07, 15:21
                      ja tez uwazam ze to rewelacja, drobne niespodzianki znikneły w 2
                      dni, teraz stosuje profilaktycznie co drugi dzien na noc zamiast
                      kremu . Kiedys miałam propolis w masci ale odsatwiłam z wzgledu na
                      to ze żółcił skore, z pudrem ten problem odpada. Super, Dziekuje
                      autorce za pomysł
                      • inka-inka-inka A mozna ... 22.08.07, 15:49
                        Mozna to stosowac na wypryski na nogach takie po depilacji ? Bo moja
                        kolezanka ma takie twarde włosy i robią jej sie strupki po depilacji
                        Pomoze ?
                        • malange Re: A mozna ... 22.08.07, 16:31
                          Moim zdaniem można traktować pudrem wszytskie krostki na ciele.
                          Oczwiście o ile się nie ma niego uczulenia.

Nie wiem czy pomoże, na pewno nie zaszkodzi.
                          Daj znać jakie efekty.
                          • ida17 Może być Apipol Farmona? 22.08.07, 18:14
                            Bo taki był tylko w aptece.
                            • malange Re: Może być Apipol Farmona? 22.08.07, 18:54
                              Ja mam właśnie ten - też kupiony w aptece - moze być :)
                              • m-aya Re: Może być Apipol Farmona? 23.08.07, 10:27
                                kupiłam przed chwilką, polecialam do pobliskiej apteki, zaplacilam
                                8,70ZŁ puder propolisowy nazwa PROPOLISAN, nałozyłam troche fakt
                                smierdzi, ma taki słodki zapach, ale co tam czekam na efekty ;)
                                • annszc Re: Może być Apipol Farmona? 25.08.07, 06:50
                                  a ja jeszcze raz sie wypowiem :-), super sprawa, po tygodniu
                                  uzywania skóra jest coraz ładniejsza, gladsza, zero wyprysków, nie
                                  zatyka porów, super, Kłade to na noc na czystą skóre, wcieram po
                                  prostu puder w twraz, mąż przerażony ale co tam :-)
    • ewcik03 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 26.08.07, 08:02
      DZIĘKI - działa :::)))
    • sylwiq1 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 27.08.07, 18:08
      Ja kupiłam dzisiaj ten puder:) Zobaczymy czy pomoże... A jak go
      nakładać??? Na całą twarz??? Wcześniej nie nakładać żadnego kremu?
    • sylwiq1 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 27.08.07, 18:08
      Ja kupiłam dzisiaj ten puder:) Zobaczymy czy pomoże... A jak go
      nakładać??? Na całą twarz??? Wcześniej nie nakładać żadnego kremu?
      • cezary.malgorzata Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 27.08.07, 20:41
        Nałóż po umyciu buzi wieczorem, bez kremu, w miejsca gdzie masz problemy skórne,
        omijaj oczy!
        • kuncwotek Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 27.08.07, 21:29
          To ja też jutro lece do apteki! Mam nadzieję, że pomoże! Pozdrawiam
          • kuncwotek Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 31.08.07, 08:25
            Ja kupiłam puder firmy Apipol Farma o nazwie Apropolisan. Puder ma
            śliczny zapach przypominający Vibovit. Po pierwszym zastosowaniu
            cera wyraźnie się wygładziła. To chyba działa;) Zobaczę
            jak "kuracje" będzie wygladała po kilku dniach.
    • anew3 dzieki!!!! 31.08.07, 16:57
      Kupilam super.Wieczorem nalozylam palcem na czolo i brode, mialam
      takie drobne krostki,przez 3 noce pod rzad-wszystko zniknelo, zapach
      jest sliczny.Na dzien go nie uzywam, jak zwykle stosuje krem z
      filtrem i troche sypkiego pudru.Dzieki jeszcze raz bede stosowala
      jak tylko "kaszka "znow sie pojawi!
    • keepersmaid Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 31.08.07, 17:10
      Ten watek mnie natchnal i poszlam do szuflady medykamentowej, gdzie
      mialam masc propolisowa (7%), ktora mama mi kiedys wcisnela.
      Zaczelam nia na probe smarowac 1 maly wyprysk i 2 przebarwienia - na
      zasadzie, ze raczej nie zaszkodzi.
      No i rewelacja - nie tylko nie szkodzi, ale usuwa niedoskonalosci, z
      ktorych istnieniem prawie sie pogodzilam na stale i nie wierzylam,
      ze wogole znikna... Cud, miod, malina :-)
      Dzieki.

(Pudru nie kupie na razie, bo nie jestem w Polsce).
      • kuncwotek Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 31.08.07, 22:18
        jak myślicie moża stosowac puder na noc i na dzień- non stop? Czy
        skóra nie przyzwyczai się za bardzo?
        • 88mlodziutka Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 01.09.07, 00:31
          Ja stosuje na noc i rano i jeszcze jak siedzę czasami cały dzień w domu to nawet
          kilka razy dziennie sie smaruje, kiedy stwierdzę, że już mi sie starł:)Robie tak
          już od około miesiąca i ciągle mi pomaga, ale niedługa będę stosowała rzadziej,
          tylko rano i na noc, bo już nie będę musiała tak często. Wydaje mi się, że skóra
          się nie przyzwyczaja. To CUUUDOWNY środek!!! Tak więc rano i wieczorem bez
          strachu można stosować. Na pewno pomoże
    • maalena Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 02.09.07, 09:55
      a mnie niestety ten puder uczulil. poradzcie co robic, bo pojawila sie swedzaca
      wysypka na twarzy. co robic oporcz pica wapna...
      • cezary.malgorzata Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 02.09.07, 11:55
        odstaw wszystkie kremy i pudry, kup sobie wapno dla alergików -
        www.witanea.pl/index.phtml?apteka=calcium_duo_alergic_tablmus_10tabl&action=produkt_szczegoly&pid=4450&k=95
        - jest silniejsze niż zwykłe wapno, szybko działa, weź 3 x po 2 tabletki. No i
        zapomnij o kosmetykach propolisowych :-(
        • 2.laleczka555 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 02.09.07, 22:34
          do cezary małgorzata : a jakiego olejku herbacianego używasz tzn
          chodzi mi o firmę
          • zle_wychowanie gdzie kupic (warszawa)? 03.09.07, 13:52
            dziewczyny, podacie adres jakiegoś sklepu w warszawie, gdzie go można dostać?
            • kuncwotek Re: gdzie kupic (warszawa)? 03.09.07, 14:03
              możesz to kupić w aptece. Mi nawet zamówili.
            • annszc Re: gdzie kupic (warszawa)? 29.09.07, 17:00
              np skelp zielarski na ul KEN na ursynowie ( koło Galeria Matro ) ,
              np. apteka na KEN koło pętli autobusowej , np. apteka superpharm na
              Gocławiu ( promenada ) i wiele innych aptek .... pozdr
          • cezary.malgorzata Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 03.09.07, 16:46
            Dokładnie ten:
            www.melaleuca.com.pl/index.php?mp=3&gp=1&prod=2
            kupiłam w zwykłym sklepie zielarskim,
            pozdrawiam :-)
            Małgorzata
          • ewikf Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 10.09.07, 21:13
            Po przeczytaniu tylu postów poszłam do apteki i o dziwo kupiłam
            ostatni puder propolisowy. Już nałożyłam go na twarz i jestem
            ciekawa czy jakieś efekty będą widoczne.Za jakiś czas odezwę się i
            powiem czy poskutkowało na mojej buźce.
            Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :)
    • crysis Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 03.09.07, 18:26
      kupiłam kilka godzin temu i nałożyłam pierwszy raz. Czekam na efekty, za kilka
      dni napiszę czy wyszło :))
      • papierowa.szklanka Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 07.09.07, 08:01
        ja wczoraj kupiłam... czekam na efekty :)
    • czarodziejka87 pytanie do autorkii watku 07.09.07, 00:17
      Kupilas puder 3%, czy kupujac 7% moge spodziewac sie jeszcze
      lepszego efektu? Czy lepiej nie zwiekszac dawki, jak sadzisz?
      • cezary.malgorzata Re: pytanie do autorkii watku 07.09.07, 09:44
        ryzyko chyba minimalne, jak masz silne zmiany chorobowe to ewentualnie spróbuj i
        koniecznie daj znać jak działa :-)
    • czarodziejka87 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 07.09.07, 00:20
      Puder propolisowy osusza skore lojotokowa, a co najwazniejsze zabija
      gronkowce i paciorkowce ktore sa przyczyna wypryskow. Ot, co;)
    • czarodziejka87 Re: TANIA rewelacja na wypryski i liszaje!!!!! :- 07.09.07, 00:41
      Ø Puder Propolisowy 3% Apipol Farma (30 g), znakomicie osuszają
      łojotokową skórę; niszczy gronkowce, paciorkowce, Propionibacterium
      acnes oraz roztocza skórnego - nurzeńca; powoduje resorbowanie się
      pryszczy, przyśpiesza naskórnikowanie. Skórę ze zmianami
      trądzikowymi należy pudrować na noc lub kilka razy dziennie.

Ø Żel propolisowy Alpine Herbs (63 ml) - zmiany chorobowe
      smarować 3-4 razy dziennie.

Ø Maść propolisowa Alpine Herbs (20 ml) - zmiany trądzikowe
      smarować grubą warstwą 3 razy dziennie.

Ø Propolan - maść (Herbapol) - tuby po 20 g - zmiany smarować
      grubszą warstewką 3 razy dziennie.

Ø Maść propolisowa 7% firmy Barć – opak. 30 g – efektywnie
      działająca, na dobrym podłożu.

Ø Maść propolisowa na eucerynie Apipol Farma (20 g) - wcierać w
      skórę 3-4 razy dziennie.

Ø Aerozol Propolis Apipol Farma - zmiany spryskiwać 3-4 razy dz.
      lub na noc.

Doustnie proponuję stosować propolis w formie tabletek lub kapsułek:
      Propolis Krka - 1 tabl. 30 mg 2 razy dz. lub Propolis Plus Apipol
      Farma - 1 tabl. lub kaps. 2 razy dz. Zalecam wraz z używaniem
      zewnętrznym propolisu zażywać go także doustnie.

Rp. Krem propolisowy przeciwtrądzikowy

Maść propolisowa, np. 7 % firmy Barć – 1 łyżka

Krem Nivea – 3 łyżki

Olejek Geranium lub lawendowy – 5 kropli

Składniki wymieszać starannie.

Krem wklepywać w skórę trądzikową i przy zapaleniu mieszków
      włosowych oraz w zapaleniu łojotokowym skóry. Działa silnie
      przeciwzapalnie, odkażająco, przeciwwysiękowo i przeciwropnie.
      Zapobiega zmianom trądzikowym i je leczy.
      • malange A nie zamienie się w pszczołę??? :DDD 07.09.07, 00:48
        • cezary.malgorzata Re: A nie zamienie się w pszczołę??? :DDD 07.09.07, 09:44
          założymy pszczeli klub :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka